|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
pap66
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Koszi Bubamara az érdekes Ketronbeszámolót.Hasonló gondjaim vannak itt-ott az Audya stílusátszerkesztésénél,csak én sem tudom
hogyan lehet visszajavítani az egyes stílusokat.Sajnos Magyarországon nem is nagyon tudnak erre választ adni.Nagyon semmi a Ketron
támogatottsága!
P-
hogyan lehet visszajavítani az egyes stílusokat.Sajnos Magyarországon nem is nagyon tudnak erre választ adni.Nagyon semmi a Ketron
támogatottsága!
P-
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Én is így kezdtem a hangszer beüzemelését, csak nálam komplett stílusok nem voltak meg. A gépkönyve írta, hogy ott van a stílus, a hangszer meg azt mondta, hogy nincs itt semmi...
Az Audyánál a stílusoknál más gondom volt. Megcsináltam egy stílust audió alapokból, nagyon jól szólt, csak a dob hossza fele akkora volt, mint a többi sávnak. így 4 vagy 8 ütemenként, már nem emlékszem rá fill-t kellett nyomni, hogy újra kezdje az adott stílus variációt, különben a dobok elhallgattak. De még így is torony magasan az a hangszerem szólt a legjobban az összes hangszerem közül, ami addig volt.
De tényleg nagyon sokat tudnak azok a hangszerek, de még a magyar gépkönyvből is nehéz rájönni arra, hogy mikor mit csinálj. Csak hasonlítsatok össze egy Korg Pa3x és egy Ketron Audya gépkönyvet. Ég és föld...
Az Audyánál a stílusoknál más gondom volt. Megcsináltam egy stílust audió alapokból, nagyon jól szólt, csak a dob hossza fele akkora volt, mint a többi sávnak. így 4 vagy 8 ütemenként, már nem emlékszem rá fill-t kellett nyomni, hogy újra kezdje az adott stílus variációt, különben a dobok elhallgattak. De még így is torony magasan az a hangszerem szólt a legjobban az összes hangszerem közül, ami addig volt.
De tényleg nagyon sokat tudnak azok a hangszerek, de még a magyar gépkönyvből is nehéz rájönni arra, hogy mikor mit csinálj. Csak hasonlítsatok össze egy Korg Pa3x és egy Ketron Audya gépkönyvet. Ég és föld...
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Főleg a magyar leírásukat. A semmit a semmivel.Asterix írta: Csak hasonlítsatok össze egy Korg Pa3x és egy Ketron Audya gépkönyvet.
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Szia!claasy írta: Azt szeretném kérdezni,hogy mi a véleményetek a Ketron xd9 szintiről?
Főleg kezelés, menü rendszere érdekelne, és az,hogy mennyire megbízható......
Nekem Ketron XD9-em van, elfogultság nélkül írok róla leírom azt ami jó benne és azt amit utálok!
Én még ilyen csúnya hangszert az életembe nem láttam(nem azért mert kopott vagy karcos nem) a külalakra gondolok. Azok a csúcsos hangszóró micsodák, hát az eget rengető csúfság.... Szerintem egy Roland E-56 szebb!
De amikor bekapcsolom elfeledteti mindezt! Nagyon jó stílusai vannak,nagyon sokat tudsz közülük használni.A dobja nagyon jó Groove-ok iszonyatosan jók benne!!Ettől Ketron, a Ketron.
A szerkeszthetősége:
-Mindent de valóban mindent tudsz szerkeszteni a stílusban! A dobokat külön tudod szedni,minden részt külön hangolhatsz feszítheted a bőrt a tamokon a pergőn,lábdobon,tudod állítani a cinek hangmagasságát,és mindezeket külön hangerőzheted egytől egyig!!
Az a-b-c-d oldalakat külön hangszerelheted,az adott ritmusban ha akarod az a oldalban Jazzbass szól a b oldalban meg Slap Bass stb...
A megbízhatósága:
Nekem ez a második XD9-em az elsővel sem volt semmi bajom és ezzel sincs. Több kollégám is mondta akinek fagyott, hogy annak az volt az oka,hol felismerte a HD-t hol nem. Ezt a jelenséget HD-cserével orvosolták, de ismétlem ez nem nálam fordult elő így nem tudok ezért az infóért felelősséget vállalni.
Az LCD-je meg egyszerű,mint a faék nem is hallottam olyan hibáról hogy tönkre ment volna valakinek....
Ha gondolod és időd engedi nálam kipróbálhatod!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Srácok,lenne egy kérdésem!
Érdemes-e konvertálni stílusokat Korgról,Ketronra?

A rögtönzés világa: A Jazz
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Sziasztok.
Hello Józsi.
Köszönöm a felvilágosítást a Ketron XD9-ről.
Hello Józsi.
Köszönöm a felvilágosítást a Ketron XD9-ről.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Sziasztok!Zongorista28 írta:Srácok,lenne egy kérdésem!
Zongorista 28,nekem is volt xd9-em,szerettem is.Én prőbálkoztam konvertálni yamit,roladot,korgot is.Hát siralmasan szoltak benne,de szerintem a stilus szerkesztőjével lehet rajta javitani.Én egy stilt használtam betöltve,ha jol emlékszem egy csárdás volt,azt hiszem yamis volt eredetileg,Ha gondolod,szívesen megkeresem,és felteszem.
- bendimusic
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Ketron Midjay Pro - Yamaha MX 61 - Studio Logic SL
- Adott köszönetek: : 17 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 47 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha van kedved időzni vele, akkor mindenképp, bár itt: http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 5&lang=ita van hozzá stílus (dögivel)Zongorista28 írta:Srácok,lenne egy kérdésem!
- Asterix
- Globális Moderátor
Én még nem hallottam olyan minőségű konvertált stílust, ami megközelítette volna a konkurens gyártó gyári stílusát...Zongorista28 írta:Érdemes-e konvertálni stílusokat Korgról,Ketronra?
- Asterix
- Globális Moderátor
Az expressz tele van eladó SD-2 modulokkal. Már 65e forintért is!!!!