|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok,
Felmerült ismét egy kérdés. A Midjay-ből, ha a micro kimeneten hozom ki az mikrofont akkor nem működik az effekt rész? Itt nem a vokálra gondolok, mert az nincs is benne.
Felmerült ismét egy kérdés. A Midjay-ből, ha a micro kimeneten hozom ki az mikrofont akkor nem működik az effekt rész? Itt nem a vokálra gondolok, mert az nincs is benne.
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Ketronéknál az xd9-nél tutira, de tudomásom szerint a többi szériába is a mikrofon kimenet az csak egy natur, effektmentes vonal, de erről már régebben is szó esett .Rolandbk5 írta: Felmerült ismét egy kérdés.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Egy fontos dolgot nem írtam még le a KETRON HD-k mentésével kapcsolatba.Mégpedig hogy úgy kell lementeni őket hogy látszódjanak a rejtett fájlok is.Pl.a system mappa.Az AUDYA-nál ez nagyon fontos,mert a teszt program lefuttatásánál / F1 gomb lenyomva tartás + bekapcs. /a hangszer kiírja a hibákat.Ezeket a hibákat a rejtett system fájból lehet orvosolni,tehát bármikor vissza lehet állítani a gyári állapotot.
- marton1974
- VIP
Még egy fontos dolog az hogy pl. az AUDYA OS.frissítésénél a piramis elv érvényes.Tehát először a 4.1 es szoftvert kell feltenni utána lehet felfelé lépkedni.4.2 és az 5.0A.Ez is nagyon fontos.
- marton1974
- VIP
Tehát a KETRON AUDYA-nál a gyári tartalmat a rejtett SYSTEM mappából lehet vissza varázsolni.A system mappában találhatók az AUDYA gyári pcm hangmintái,audió dobok wav hangmintái.A factory stílusok stb...tehát a system mappa olyan mint egy pc-nél a telepítő lemez.Ebből lehet felrakni az AUDYA gyári "agyát".
- marton1974
- VIP
Az a lényeg az AUDYA-nál hogy legyen egy komplett mentés a HD tartalmáról a rejtett SYSTEM mappát is beleértve.Így ha behal véletlen a HD akkor csak ezt a mentést egyszerűen csak átmásoljuk az új HD-ra.De ami fontos az az hogy az új HD-t először az AUDYA-val megformáztatjuk!
- marton1974
- VIP
A fent leírt dolgok tények!Tapasztalatból mondom.Remélem tudtam vele segíteni másoknak is.
Úgy látom egyre több AUDYA-s van itt a fórumon...amit persze meg is értek...a hangszer hangját,megszólalását nézve.
BEST NATURAL SOUND.
Úgy látom egyre több AUDYA-s van itt a fórumon...amit persze meg is értek...a hangszer hangját,megszólalását nézve.
BEST NATURAL SOUND.
- marton1974
- VIP
http://www.synthzone.com/forum/ubbthrea ... Post350867
Erről az oldalról nagyon sokat lehet tanulni az AUDYA-ról.
Erről az oldalról nagyon sokat lehet tanulni az AUDYA-ról.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Ketronéknál az xd9-nél tutira, de tudomásom szerint a többi szériába is a mikrofon kimenet az csak egy natur, effektmentes vonal, de erről már régebben is szó esett .
[/quote]
Ennek így semmi értelme. Akkor valami felesleges ebben a dologban. Vagy az effekt, vagy pedig a külön kimenet. Én a Tyros-s időmben is már az elején külön kimenetet használtam pontosan azért, mert nem hiszem el, hogy a hangszer beállításnál is jól fog szólni az effekt, vagy a vokálgép. Sokkal jobb ha az ének külön csatornán van, és nem keveredik a zenével. Egyébként is a sztereó csatornák hangszínezése nem egyezik meg a mikrofon csatornák hangszínezésév el. Ez sosem értettem, de ezt, hogy van külön kimenet, de minek ezt sem igazán tudom hová tenni.
Ennek így semmi értelme. Akkor valami felesleges ebben a dologban. Vagy az effekt, vagy pedig a külön kimenet. Én a Tyros-s időmben is már az elején külön kimenetet használtam pontosan azért, mert nem hiszem el, hogy a hangszer beállításnál is jól fog szólni az effekt, vagy a vokálgép. Sokkal jobb ha az ének külön csatornán van, és nem keveredik a zenével. Egyébként is a sztereó csatornák hangszínezése nem egyezik meg a mikrofon csatornák hangszínezésév el. Ez sosem értettem, de ezt, hogy van külön kimenet, de minek ezt sem igazán tudom hová tenni.
- marton1974
- VIP
Szerintem se így van.Ha a hangszerben van vokál bővítő akkor a hangszerben beállított mikrofon beállítások /effekt,hangerő,vokál.../kell a kimeneten szólni.De ha ésszerűen belegondolunk akkor nem lenne értelme a külön mikrofon kimenetnek...
A KETRON MIDJAY PRO-ban legalábbis így működik,de abban nem opcionális a vokálbővítő,hanem alapból benne van.
A régebbi xd sd midjay gépekben extraként lehetett beszerezni a vokált.Kivétel az sd1 plust és ha jól tudom a midjay plusban is gyárilag szerelik.
A KETRON MIDJAY PRO-ban legalábbis így működik,de abban nem opcionális a vokálbővítő,hanem alapból benne van.
A régebbi xd sd midjay gépekben extraként lehetett beszerezni a vokált.Kivétel az sd1 plust és ha jól tudom a midjay plusban is gyárilag szerelik.