|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Pumika
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok. Én nem igazán használok vokált, egyszer egyszer próbáltam már. De Almatom X4-es amit feltett, az valami fenomenális, nagyon tetszik.
Azért gondolkodom a Midjay mellett, mert egyrészt lenne egy tartalék, ha valami történne az SD5-te, van még egy Fantom X6-om, azzal lehetne hajtani a midjay, illetve a midjay-ban levő lejátszó Mp3, Wav, egy plusz szolgáltatás. Ha az SD5-be tennék a floppy helyett egy új meghajtót, akkor az 60.000ft, amiért nem igazán kapok sok szolgáltatást. Az SD5-wincestere nekem teljesen megfelelő, a midik, rajta vannak, beállítva, elmentve.
Hát most ezen agyalok.
Pumi.
Azért gondolkodom a Midjay mellett, mert egyrészt lenne egy tartalék, ha valami történne az SD5-te, van még egy Fantom X6-om, azzal lehetne hajtani a midjay, illetve a midjay-ban levő lejátszó Mp3, Wav, egy plusz szolgáltatás. Ha az SD5-be tennék a floppy helyett egy új meghajtót, akkor az 60.000ft, amiért nem igazán kapok sok szolgáltatást. Az SD5-wincestere nekem teljesen megfelelő, a midik, rajta vannak, beállítva, elmentve.
Hát most ezen agyalok.
Pumi.
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Hali !bohocotto írta:Hello Almatom.Nem tom megnézni az első file-t.
Ne nézegesd, hanem töltsd le, csomagold ki, és csak a fájlt tedd floppyra és töltsd fel a gépedre
Mivel ez felülírja a meglevőt, ezért arról érdemes mentést készíteni.
Én megtettem, működik az xd9-nél. Mivel az sd5-be is ugyanaz a vokalizer, valószínűleg ott is mennie kell.
- manyus
- Kiemelt tag
Helyesbítek !
A Tomi féle vokalset beállítás, még ha látszólag be is töltődött, de nem működik az xd9-en
A harmony leftet választottam (lefogva hozzá balkéz split alatti akkordok), de semmi.
És a többire sem reagál, csak plusz hangszín hozzáadása müxik (BASS, FALSETTO, BABY stb)
Összegezve : az adott X4 VOKALIZE beállítás mégse kompatibilis az xd9-el.
Ezután vokalizer menűből egy SAVE, majd DEFAULT után visszaállt a gyári beállítás, és minden működik !
Azt gondolom csak úgy tudjuk a Tomi beállítását produkálni, ha minden egyes MICRO és VOKALIZE beállításnál lefényképezi a kijelzőt, ezt valahogy egyszer csak megkapjuk
és mindenki saját hangszerén manuálisan állítja be az adott értékeket....
A Tomi féle vokalset beállítás, még ha látszólag be is töltődött, de nem működik az xd9-en
A harmony leftet választottam (lefogva hozzá balkéz split alatti akkordok), de semmi.
És a többire sem reagál, csak plusz hangszín hozzáadása müxik (BASS, FALSETTO, BABY stb)
Összegezve : az adott X4 VOKALIZE beállítás mégse kompatibilis az xd9-el.
Ezután vokalizer menűből egy SAVE, majd DEFAULT után visszaállt a gyári beállítás, és minden működik !
Azt gondolom csak úgy tudjuk a Tomi beállítását produkálni, ha minden egyes MICRO és VOKALIZE beállításnál lefényképezi a kijelzőt, ezt valahogy egyszer csak megkapjuk
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Köszönöm Almatom a vocálbeállitásod.Kipróbáltam ,de nálam nem annyira szól jól,mint a te felvételeden.Mit lehetne még változtatnom
?? Egy kérdés:direkt kell úgy beállitani,h a vokál hangosabb,mint az ének???Mert én mindig picit több hangerőt teszek az én énekemre.Ha bejön a vokál,akkor messzebbről énekelsz a mikrofonba?
Azért most egy kicsit csalódtam a ketronban(vokálba) megint,mert azt gondoltam,h sokkal többet ki lehet hozni belőle.
Általában egy vokálról is beszélek... Vagy létezik olyan,amelyik teljesen élethű???
Köszi Manyus az útbaigazitást!!
?? Egy kérdés:direkt kell úgy beállitani,h a vokál hangosabb,mint az ének???Mert én mindig picit több hangerőt teszek az én énekemre.Ha bejön a vokál,akkor messzebbről énekelsz a mikrofonba?
Azért most egy kicsit csalódtam a ketronban(vokálba) megint,mert azt gondoltam,h sokkal többet ki lehet hozni belőle.
Köszi Manyus az útbaigazitást!!
- manyus
- Kiemelt tag
Biztos létezik, de az nem ebben az ár és minőségben.bohocotto írta: Vagy létezik olyan,amelyik teljesen élethű
Ha belegondolunk brutto 39e Huf-ért, azért túl nagy igényünk nem legyen .
Azért majd én is betöltöm még egyszer a Tomi féle beállítást, hátha.
Annyiból jó lesz, hogy látom az értékeket.
Szerintem a mikrofon ( MICRO menü ) értékeinek beállításának is nem kis köze van a vokalizer megszólalásához.
Én még arra is kíváncsi lennék, hogy adott énekhangra milyen akkordokkal (és azt meddig kitartva) szólal meg ilyen jól ez a demo.... Kellene valami ilyen szempontból is "látható" demo (pl. midiben)....
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Nagyon jó a felvétel Almatom, nagyon jó a vokál beállítás, gratula. Pumi
- manyus
- Kiemelt tag
Ok Tomi. Nem egyértelműen fogalmaztam. Egy kicsit én most elmentem a midi fele, amikor megy a nóta és csak a vokal vezérlésére fogod le az adott akkordot. Itt sincs semmi barbatrükk ? Sima mezei alap akkord kell , nem esetleg valamelyik perbasszusos variációja ?almatom írta: Ezt nem igazán értem…….![]()
Teljesen alapakkordokkal kell játszani ha a vocalist élôbeni vezérlésérôl van szó. Kitartva meg addig tartom az akkordot, amíg nem jön a következô.
Erről a vokáltémáról már már beszélgettünk asszem a gumiszobába.
A legtöbb "kollega " szerint bőven elég lenne egy egy vokal hang az eredeti énekhang felett egy kis, vagy nagy terccel ( Mollos v. Dúros akkordtól függően ).
A Tomi féle beállításnál meg egy hármas hangzatot hoz a vokál az adott énekhangra (ha jól hallom ).
Sokak szerint ez túl sok, és ezáltal nagyon, gépiessé válik . Én meg csak jártatom a számat, de ha nem tenném nem is tanulnék a jobbaktól ........
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Almatom!
Miért nem szerződsz le egy kiadóval? Ezzel a hangszereléssel és énekhanggal világszínvonal amiket művelsz. Gratu.
Miért nem szerződsz le egy kiadóval? Ezzel a hangszereléssel és énekhanggal világszínvonal amiket művelsz. Gratu.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
Ez saját szerzemény Tomi?almatom írta:Találtam még egy dalomat,
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Egy olyan jelenség ütötte fel a fejét a Midjay plus-nál amit egyenlőre még nem tudom, mi okozhatja.
Én használok mp3-s alapokat is. Amiket használok, azok az iPad-n vannak. Ott működik minden rendben, az OnSong programmal.
Viszont ugyanezeket a alapokat feltöltöttem a Midjay-re, és nem megy mindegyik, csak recseg-pattan egy nagyot aztán nem megy.
Lehetséges, hogy nem megfelelő a bit száma? A Ketronok milyen bit számmal tudnak lejátszani 16-24? Vagy ha esetleg nem ez lenne a probléma, akkor mi okozhatja ezt a jelenséget?
Gratulálok Tamásnak a Midjay pro megvásárlásához ...
Egy olyan jelenség ütötte fel a fejét a Midjay plus-nál amit egyenlőre még nem tudom, mi okozhatja.
Én használok mp3-s alapokat is. Amiket használok, azok az iPad-n vannak. Ott működik minden rendben, az OnSong programmal.
Viszont ugyanezeket a alapokat feltöltöttem a Midjay-re, és nem megy mindegyik, csak recseg-pattan egy nagyot aztán nem megy.
Lehetséges, hogy nem megfelelő a bit száma? A Ketronok milyen bit számmal tudnak lejátszani 16-24? Vagy ha esetleg nem ez lenne a probléma, akkor mi okozhatja ezt a jelenséget?
Gratulálok Tamásnak a Midjay pro megvásárlásához ...