Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 53069Hozzászólás almatom
2017.08.03. 11:48

Asterix írta:Nem így a logikus???
Nekünk ez nagyon jó lenne ha így működne.........de ezen midi utasítások szerint így nem tud működni! Ezen midi protokoll szerint ez nem lehetséges és ez legkevésbé a hangszer hibája!!!

099 024 - ezzel megmondom, hogy pitch üzenet menjen ki
098 038 - ezzel megmondtam, hogy hová menjen a pitch üzenet. És a lényeg: mivel ez az utasítás kizárólag a 38-as (D1-es) pergőnek szól, ezért a többi kiosztáson lévő hangokat nem befolyásolja, nem befolyásolhatja!
Ezzel az utasításokkal tudod elérni, hogy egy csatornán belül külön-külön tudjad hangolni, hangerőzni, effektezni a hangokat és ezek az utasítások kizárólag csak 1 billentyűkiosztáson lévő hanghoz szóljanak!
Ez teljesen normális így!
Ha pedig a többi pergôket is akarom pitch-elni, akkor nekik is kell egy csak nekik szóló üzenetet küldeni és akkor azok is elhangolódnak majd.
Ez így működik Laci, hidd el nekem!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almatom 2017.08.03. 12:03-kor.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 53070Hozzászólás Asterix
2017.08.03. 12:03

Ezt értem, Tomi! És ez rendben is van így egészen addig, amíg tudod, hogy mikor milyen pergő szólal meg. De már a 2. pergő egy random hang, amibe már nem tudsz beleszólni. Tehát emiatt vagy nem kapcsolod be ezt a funkciót, vagy nem állítgatod el az eredeti pergőt, nem?

almatom
VIP

Hozzászólás: # 53073Hozzászólás almatom
2017.08.03. 12:09

Nem, Laci!
Pontosan tudom, hogy helyileg mely billentyűre kiosztott pergőhangok szólalnak meg. Csak az, hogy mikor fognak megszólalni, az a random!
Ha pitch-elni akarom ezeket is, akkor feléjük is ki kell küldeni a csak nekik szóló üzeneteket.
Ezért használok Logic-ot és nem próbálkozom más programokkal......

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53075Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.03. 12:34

Azta srácok micsoda magasságokban folyik a téma ... :777

A jó kérdést kell feltenni, és már van is miről beszélni. Az elmúlt napokban olyan dolgokra sikerült választ kapni, amik egyébként soha nem lennének leírva. Bár én azon csodálkozom, hogy itt a már régóta Ketront használók hozzá sem tudnak szólni. Talán nem érdekli őket, talán fogalmuk sincs arról, hogy miről is beszélünk. :lol:

Az én véleményem, hogy a hangok irányítása, hogy mi mikor és hogyan szólaljon meg, az az én délgon eldönteni. A LIVE mód olyannyira felesleges, mint - számomra - a féllábú modelling. Az SD9 és az Audayaban van létjogosultsága, viszont azokban az eszközökben ahol nincs arra lehetőség, hogy a stílusba teljes mélységig bele lehessen turkálni. Viszont abban a világban ahol már egy PA1 vagy egy PSR3000 vagy G70 tudja ezt a funkciót, akkor nehéz elhinni, hogy most ezt nem lehet megvalósítani egy vagyonba kerülő eszközben. A Logic-al próbáltam a Humanizert, de nekem nem tetszett sosem, mert nem úgy használta ahogy azt én szerettem volna hallani. Mindig elrontotta. Biztosan valami más funkciója van. A Ketronnál meg gyanítom, hogy valamelyik programozó Logicozik, és ezt jónak látta és fontosnak beleprogramozni a gépbe. Tomi emlékszel mikor beszélgettünk az Optimizerről, akkor mondtad, hogy a te mididet egy gép nem optimalizálja mert mi alapján is tenné ezt. Igazad is van, de most ez a funkció miért jó a Ketronnál? Hasra vagytok esve tőle. Ha élő dob kell, hozzál egy dobost. Olya soha nem lesz még a Ketron sem! Szerintem tök haszontalan.

Zoli

almatom
VIP

Hozzászólás: # 53076Hozzászólás almatom
2017.08.03. 12:53

powersparc írta:A Ketron ezt azzal fejelte meg, hogy írt egy random módot bele és Live Drumnak nevezte el, s bukkfencként külön billentyűkhöz rendelte a logikusan 1-hez tartozni illő dolgokat. Azt viszont áthidalhatta volna, hogy ha Liveban ő tudja mik tartoznak együvé, akkor linkeli őket egymáshoz és ezzel meg van oldva,
Maximálisan egyetértek!
De mivel ezen elv alapján van megoldva a LIVE DRUM működése -hogy külön billentyűkre kiosztott hangokhoz nyúl a dedikált D1 és E1-es jelek- ezért midi utasításokkal csak úgy lehet kivitelezni, ahogy korábban felvázoltam: minden egyes dobhangok felé kell egy önálló utasítás, ami csak nekik szól.
Ez nem a gyártó hibája.....

Ráadásul -köszönhető a kb 9 pergő hangszínnek az ugyanazon dobszetten belül- a Logic-kal úgy csinálok "LIVE DRUM"-ot, hogy közben a LIVE DRUM funkció inaktív marad a hangszerben.....

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 53077Hozzászólás Bubamara
2017.08.03. 12:59

powersparc írta: Egy élő dobbal meg dobossal a büdös életben nem fog versenyre kelni, hiába a mai egyik leghitelesebb szimuláció.
Miért kellene egy szintinek egy dobossal versenyeznie? Ha valaha játszottál volna dobossal, ez a mondat fel sem merül benned. A dobos zenél, mindig hangulatának, érzelmeinek (vagy a gázsi mértékének) megfelelően. :)
A szinti, nem dobos cimbora.

Buba

almatom
VIP

Hozzászólás: # 53078Hozzászólás almatom
2017.08.03. 13:08

Rolandbk5 írta:Igazad is van, de most ez a funkció miért jó a Ketronnál? Hasra vagytok esve tőle. Ha élő dob kell, hozzál egy dobost. Olya soha nem lesz még a Ketron sem!
Tökéletesen egyet értek ezzel! :777
Semmi nem éri utol az igazi dobost de hát hogyan is érhetné????!!!!!
Annyiban viszont tud segíteni, hogy elviselhetőbbé teszi a minták monoton megszólalását és ha meghallgatod így -avagy amúgy- akkor bizony azt fogod mondani, hogy inkább mégis csak kell neked ez a funkció........ha már egyszer ott van a hangszerben.
A V-TONE funkció az SD-ben ugyanezt csinálja a és bár lehet taglalni, hogy a gitár akkor sem fog úgy szólni, mint egy igazi gitár -ami igaz- de akkor minek is megyünk egymagunk, másodmagunk, harmadmagunk muzsikálni, ha nem addig bővítjük zenekari tagjainkat, hogy full élőben le tudjuk tolni a bulikat.......

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 53082Hozzászólás forissandor
2017.08.03. 14:07

Igaz ez a téma már nem Ketron, de az tény, hogy egy élő dob semmit nem pótol. Most nem akarok pl egy felvétel elemzésébe belefogni, mert nem értek hozzá, maradok a vendéglátóban és a club-zenében. Ha ott elkezd játszani egy dobos, annak teljesen más feelingje van, mert azt játszik és úgy, ahogy akar. Ahogyan egy gitáros. Vagy bőgős. Vagy fúvós. Véleményem szerint egyik vonalat sem lehet pótolni 100%ban, csak utánozni. A one man band-ben az az egyik legjobb dolog, hogy a saját és tényleg E/1 elképzelése az embernek ami szól. Még ha szar is, az ember ráfoghatja azt, hogy neki így tetszik, legyen az style játék, midi, unplugged, bármi. Lehet Tominak SD9 van a birtokában, de ha megnézek egy facebookon megosztott fotót/videót, mindenhol a jó öreg X4 kandikál ki...
Zotya mondja, sok Ketronos van, aki ebbe a vitába nem szól bele, mert nem tud vagy nem érdekli. Én utóbbiba tartozok, olyan felhasználó vagyok, aki Ketronnal játszik, némelyik részét értem a hangszernek, némelyiket nem. És egyetlen egy dolog miatt használok SD7-et, mert jól szól és pont. Volt már lassan mindenem, ha nem is saját részre, hanem üzletbe... de akkor is a Ketron tetszik. Nem tagadom, minden hangszernek megvan a maga szépsége, eljátszogatok én PA 80-on ugyan úgy, mint egy Tyros 5-ön, én meglátom mindegyikben a jót.
De!
És itt jön a de....
Caflattam hétfőn zenekari próbára, előtte beugrottam Bubához, ő a hamis tanú a beszélgetésre. Volt nálam egy hangszer, amin terveztem játszani, megtetszett egy másik, neki meg az enyém. Az üzlet szóban megszületett, amikor kérdi, ha jövök hazafelé, kicseréljük-e? Mondtam neki, nekem tök mindegy mit játszom. Zongora van? Van. Rhodes van? Van. Orgona van? Van. Akkor meg? 10 ujj kell. Most nagyképűnek is hangozhat ez, mert tudjátok, kurvára nem tudok zenélni és nem is tartom magam zenésznek sem. Egy dolgot viszont tudok, ahogy Bellus Pisti szavait idézem: Jó zenéhez nem kell fül... Ha a bandában használok egy Rhodes-ot, az vagy jó, vagy nem. Lehet nekem jó, a gitárosnak nem. A dobosnak igen, a bőgősnek nem. Nekem sem mindig tetszik a gitáreffekt, meg a vokál, ha magam csinálnám, máshogy lenne. De többen vagyunk. Egyik funkció valakinek tetszik, valakinek nem.
Olyan gyártó sosem lesz, aki készít egy hangszert és mindenki lefossa a bokáját. Mert olyan nincs. Lehet valaki egy Steinway D-274-re esküszik, valaki meg leszarozza és Bogányit akar használni. Ez elég sarkos példa, de ha Bogányi még 10x megszületne akkor sem tudna olyat csinálni, amitől mindenki lefossa a bokáját.

Egy a lényege a mondanivalómnak: a zenében az ördög nem feltétlenül a részletekben lakozik. Ha Qglinak vagy Tominak menne egy midi C dúrból egy Casio CTK 811-ből és rázongorázna én meg a másik teremben SD9-el vakernék rá egy "hozzáértő" megrendelő nem biztos hogy engem választana. A zene a lényeg, annak szeretete, művészete, játéka. De ha még egyszer előlről kezdeném, inkább lehet, nagyobb hangsúlyt kellene fektetnem a PC-kben való jártasságok elmélyítésére.
Peace!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 53083Hozzászólás HunHyper
2017.08.03. 14:12

Szerintem, itt megint belefutottunk abba, hogy mindenkinek más fontos, mindenkinek más az igénye és mindenkinek más a tudása egy-egy témakörben...
Tökéletes hangszer nem létezik és soha nem is fog létezni, mert mindannyian különbözőek vagyunk... Ugyanez a helyzet a hangfalakkal, a keverőkkel, mikrofonokkal,
minden hangtechnikai dologgal... Más a hallásunk, más az igényünk, így nem lehet egy eszközt készíteni, ami mindenkinek megfelel...

Jó példa erre egy tegnapi sztori...
Elmentem sétálni a családdal az éjszakába... Olasz tengerpart, éttermek, stb... Egy helyen élő zene... Hallgattam messziről egy darabig, majd kíváncsi lettem,
hogy milyen technikával játszanak, milyen hangszerekkel... A fülem azt súgta, 3-4 fő muzsikál, talán a dob megy egy szintiről... Nos... Egy öreg bácsi nyomta
egy Solton MS50-nel, meg egy másik bácsi gitárral... Jó volt őket hallgatni... Nem csúcstechnika, nem űrtechnika, egyszerűen csak zenéltek...
Persze, lehetett volna feszegetni, hogy A gitárokon nincs ilyen, meg olyan zaj... vagy a dob mindig egyformán üt... vagy mit tudom én...

Ez senkit nem érdekel rajtunk kívül... Az emberek szeretik a jó zenét és szerintem a zene nem egy hangszer miatt lesz jó, hanem az ember miatt, aki a hangszer
mögött áll... Illetve szerintem kb. 15-20% a hangszer és 80-85% az ember...
Hiába lenne pl. a kezem alatt bármely csúcs gép, akkor is innen a fórumról sokan "lezenélnének" akár egy Tyros 1-el, a Korg Pa1X-el vagy Ketron SD 1-el...
Vagy akár egy Yamaha S900-zal is...
A hangszer csak kis hányada a produkciónak és a végeredménynek...

Szerintem...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 53084Hozzászólás HunHyper
2017.08.03. 14:17

Az előző hozzászólásomat Sanyi bejegyzésével egyszerre írtam, nem beszéltünk össze...
Sanyikám, nagyon egy rugóra jár az agyunk...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás