Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 69890Hozzászólás almatom
2024.06.29. 22:58

malko írta:
2024.06.29. 16:19
Nem tudom milyen cég ez de jobban fel kellett volna neki készülni szerintem mert ez így elég gyengére sikerült.
Ez nem gyenge, hanem szánalmas!
Ez az amerikai Ketronos gyerek tartalmakat gyárt, gyártat, illetve lenyúl, (lop) Ketronokhoz. (mindjárt mesélem...)
Semmi köze nincs az Olasz céghez. Szereti a Ketron hangszereket, van pénze, megveszi ôket, feltölti a pakkjaival és így drágábban adja el azokat. És közben árulja a pakkjait, amiben ott lapul a Walk of Life is.
Egy ilyen ember több kárt csinál, mint hasznot. Ezt hétfőn azért meg fogom kérdezni az olaszoktól, mert szerintem pont nekik a nagyon nem mindegy!
Visszatérve a lopáshoz:
- ez az amerikai Ketron Fellow konkrétan megtette azt is, hogy amikor felraktam az "a csitári hegyek alatt" címû dalt az Eventel játszva, ô azt letöltötte és feltette a saját weboldalára, ahol propagálta az Eventet. Leszartam, nem érdekelt, hogy meg sem kérdezett és úgy rakta fel a saját oldalára.
Na de amikor egy amerikai megkérdezte a videó alatt, hogy mi ez a gyönyörû zene, mert ô ilyet még nem hallott, Aj azt válaszolta neki: hát ez nem konkrét zene, csak egy kis improvizálás. Na itt kiverte nálam a biztosítékot a bleki fiú.
Nem tudom, szegény Gyöngyösi Robi hogy talált erre a figurára rá, de egy ilyen kóklerrel szinte érthetetlen, hogy hogy állhatott szóba.
Ja és hazudik is a figura. A Ketron mérnökének adta ki magát nekem is az elején. És hát amikor erre én rákérdeztem a Ketron tulajdonosánál egy vacsora alkalmával, akkor bizony minden is kiderült róla.
Borzalmas, amit megint mûvelt a Ketron bemutatóval!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 69891Hozzászólás ---Qgli---
2024.06.30. 04:47

Nem lehet, hogy ezt a amerikai csávót valamelyik konkurens cég bérelte fel?
almatom írta:
2024.06.29. 22:26
Egyébként hidd el, nem az inser-effekt miatt lesz jó vagy nem jó egy megírt zene. Ezt csak azon Yamahások gondolják így, akik az insert-effektektôl várják a csodát. Attól lesz jó egy megírt zene, hogy mennyi zeneiséget pakolsz bele egy midi file vagy style sávjaiba.
Na ezt magyarázom én már évek óta! Nem nyomkodni kell a hangszert, hanem megcsinálni rendesen az alapot és akkor nincs szükség semmilyen effektezésre!

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69892Hozzászólás Toncsi30
2024.06.30. 08:05

Mauglidyro írta:
2024.06.29. 06:26
Az oké ... De akkor mi van a midi fájlokkal?
Magyarországon kimondottan live band formációk nem fognak ilyen hangszert venni, mert erre nincs szükségük, előbb vesznek Nord-ot vagy bármilyen vas szintit.
A One Man Band formációk nagy részének a műsora meg 80%-ban midi, amit a Ketron jelen tudásával még mindig képtelen normálisan megszólaltatni, mindegy hogy ki szerkeszti ezeket a dalokat hozzá, a sokadik műmulatós igénytelenségnél egyszerűen meghal a cucc, mert nem tud korhűen megszólalni. Számomra egy hangszernek nem csak akusztikus hangszerelésben kell tudni produkálnia, hanem sajnos ebben a műfajban is ...

Bár az is vicces, hogy akusztikus megszólalásnál midiben egy Wah gitárt, illetve egy torzított gitárt effektezve nem tudok használni egy időben. De a "tapasztalt" Ketron userek úgy is megmagyarázzák, hogy minek effektezni azt a mi magában is jól szól ... Kiismertem már őket egy pár év alatt ...

Én értem hogy Almatom-nak így szól a hangszere, de mint mondtam, egy újonnan kibontott Ketron Event nem így fog szólni, ezeket a dolgokat aligha fogja megtalálni benne, és ha egy vásárló ez alapján vesz hangszert, az megtévesztő lehet számára, és legfőképpen a végén pedig csalódás, mikor erre rájön.
Na pont erről beszélem!! a ketron event ne az vegyen akinek a műsora 80%-a MIDI........ :777

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 69893Hozzászólás HunHyper
2024.06.30. 09:19

Jó a buli....
Gyerekek, azt a videót teljes mértékben viccnek szántam, nem pedig egy veszekedés áradat elindításának...
Minndegyik hangszer jó, bár mindegyiknek vannak hibái... Mivel eltérőek az igényeink és az ízlésünk, mindenkinek
más tetszik. Amelyik tetszik, úgyis az irányába lesz elfogult mindenki. Annak a hibáit kicsinek fogja látni, a másik hangszer
hibáit óriásinak. Nem kell itt veszekedni, szerintem legyünk hálásak azért, amink van és azért, hogy van nekünk a zene...

Peace...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69894Hozzászólás galambjozsef
2024.06.30. 12:45

---Qgli---
Sokminden megoldható még akár gyári mintákkal is. Részben használok én is gyári dolgokat, többségében mondjuk sampler-es anyagokat, de nem loop-ok (két kivétellel. CamaroADP loop-ja, és a saját Roma gajdolóm :) )
Ha valamihez live gitárokra van szükségem, akkor megkérek egy gitárost és feljátsza az adott alapra, stylusban nem alkalmazom, mert ha jön a gitáros, attól élőbb nem kell. Amikor nem jön, akkor meg nincs, azt ennyi! Persze jobb lenne, ha ott lenne, szinesebb volna :)
A KORG-on a stilusokba nekem is többségben feljátszott dolgaim vannak, meg esetekben már meglévő más stilusokból veszek át elemeket!
Egyszer ha lesz annyi pénzem, amennyi most pont nincs, akkor én is behurázok szivesen egy KETRON-ra, addig nélkülözöm :)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 69895Hozzászólás vigo01
2024.06.30. 17:30

Az Audya is kiváló stílussal való játékra. 400-500eFt, bárhol megállja a helyét, van belőle modul is. Olyan magas színvonalú hangzásban h nincs akkora különbség ami indokolná 3x annyiért a hasonló Eventet venni.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 69896Hozzászólás Bubamara
2024.07.01. 15:28

Maugli,

Lassan megvénülsz, hozzá komolyodhatnál már a korodhoz. :D
Hogy vagy képes egy hangszergyártóra haragudni? Olyan, mint ha utálnád a Procter & Gamble-t, vagy a Niveát. :D

Néhány fotó a szeretett műanyagod belső oldaláról. Feltünt már, hogy egy üres műanyag lufi? :D

Kép
2023-08-21 16.59.49.jpg
:D
2023-08-21 16.59.53.jpg
2023-08-21 16.59.56.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Buba

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69897Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.01. 17:36

Nekem ezt ne ... Szedtem már szét 4-est is, nekem ez nem újdonság ...
Itt legalább a tápegység cserélhető, szemben a Ketron SD7 tápegységének nevetséges hosszúságú "szekunder oldali" kábelével, ami túl rövid ahhoz, hogy leérjen a földre ...

Én akárhányszor próbálok ki egy Ketront, mindig elfog egy érzés, hogy korlátozni akar a hangszer, illetve maga a félelem, hogy nem azt kapom vissza, amit hallok a gyári demókon ... külsős szoftvereknél egyre inkább beigazolódni látszik ez a tény ...
Jóformán számomra ez nem több, mint papirnehezék ... És ha valakit megsértek vele, bocs ... Annyi esélyt kapott már tőlem a Ketron, de egyszer sem tudott meggyőzni,
pedig Tomi és Gyöngyösi Robi gyártják rá a jobbnál jobb tartalmakat ... Bár az ilyen kókler endoserek, mint pl. ez az amcsi csávó, méginkább mélyebbre veri az éket köztem és a hangszer közt.

Yamahánál mindig úgy érzem, hogy otthon vagyok, és amit elvárok tőle zokszó nélkül teljesíti ...
Teszkós fröcsis műanyag minőség? Az lehet ...
Mechanikailag egy trágyadomb a Korghoz/Ketronhoz képest? Meglehet, bár állítom, hogy a Tyros 4 10 év használat után 2-3 mikrokapcsoló problémájával szerintem sok zenész kiegyezne ... Egyrészt te pontosan tudod, hogy filléres tétel a javítása, de akik sportot űznek ezen gombok beszakításából, azok meg is érdemlik hogy havonta cseréljék a gombokat ... a tanulópénzt meg kell fizetni ...
De kopogjam le, se a sokak által okádott PSR S970-emnek, se az eddigi Tyrosaimnak nem volt még olyan problémája, hogy nélkülözni kellett volna akár egy bulira is, ezt a Ketronról már nem biztos hogy bárki más az életére megesküdve kijelentené, hazai Ketron csoportban látni/hallani érdekes történeteket. Illetve kíváncsi vagyok, hogy Magyarországon ki tud megcsinálni egy bulit Ketron Eventtel? Olyanról hallottam, hogy van mellette Genos, vagy Korg Pa 4x, de önmagában szerintem senki nem hordja a hangszert ... Tomi sem hordja, holott a demók számából ítélve szerintem már bőven gyártott rá annyi tartalmat, hogy azzal meg lehessen csinálni egy bulit ...

Na jól elkanyarodtunk a témától ...

Viszont van széleskörű 3rd party szoftveres támogatása egy Yamahának? IGEN
Egyszeri zenészek ezrei gyártanak saját kútfőből olyan segédprogramokat, amik abszolút hülyebiztosak, de megkönnyítik a hangszerrel közös munkát.
Csak hogy néhányat említsek a teljesség igénye nélkül:
Midifile Optimizer, Mega Enhancer, PSRUTI, Songbook+, Music Sheets Pro, Midi Commander ... Sőt nagyon úgy néz ki, hogy Almatom nagy örömére, lassan magam mögött hagyhatom a CWPA8 őskövületetet, mert a Reapert mostanában olyan szinten kezdték el fejleszteni, hogy midi faragásra nem csak hogy alkalmas lett, hanem egyenesen ajánlott használni, mellesleg ez az egyetlen egy DAW, ami képes hibátlanul és hiánytalanúl rögzíteni a hangszerből kijövő midi Eventeket.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 69900Hozzászólás vigo01
2024.07.02. 00:45

Van akinek meg a Roland g70 a legjobb, helyette nem is kéne más, főleg nem Ketron, nem is nagyon hallott róla.
Jó ez így. Nem beszélve arról, mi munkával jár áttérni a műsorral másik márkára. Meggondolandó.
Vendégeket meg végképp nem érdekli milyen hangszer van oda téve.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Pityu
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Studiologic SL88 Studio
Adott köszönetek: : 688 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69902Hozzászólás Pityu
2024.07.02. 12:38

Vigo!
Utolsó mondaton van a hangsúly és a lényeg abban van!
A többi már rég nem a vendégről szól, hanem a zenészek egójáról.. :lol:
Olyan nevetséges dolgokon tudnak összeugrani, hogy "bíbí az Én hangszerem a legjobb", és ennek igazolására lyukat akar beszélni a másik hasába, mindenféle technikai "bravúrok" mögé bújtatva a mondandóját, hogy csak lesek.
Mondjuk jót lehet mosolyogni ezeken a csetepatékon de néha meg elég unalmas.

Ákos mondta egyszer, hogy "Nem az eszköz a lényeg (daw). Jó zenét kell írni!"...
A Mi műfajunkra lefordítva ez kb. így hangozhatna: "nem a hangszer a lényeg, hanem aki játszik rajta"..

Azzal semmi bajom, ha valaki tehetős anyagilag és megengedheti magának pld. az Eventet vagy Genost.
Más kérdés, hogy ezeknek a csoda hangszereknek nem használja ki még 10%-át sem. Akkor minek vett ilyent? (a kérdés költői)
Más meg még a fentebb említett G70-en tolja és olyan finom muzsikát játszik rajta, hogy állam padlón.
Szóval Nekem ez utóbbi sokkal sokkal szimpibb, mint az előbbi.. :777

Új hozzászólás