Hozzászólás: # 69897Hozzászólás
Mauglidyro
2024.07.01. 17:36
Nekem ezt ne ... Szedtem már szét 4-est is, nekem ez nem újdonság ...
Itt legalább a tápegység cserélhető, szemben a Ketron SD7 tápegységének nevetséges hosszúságú "szekunder oldali" kábelével, ami túl rövid ahhoz, hogy leérjen a földre ...
Én akárhányszor próbálok ki egy Ketront, mindig elfog egy érzés, hogy korlátozni akar a hangszer, illetve maga a félelem, hogy nem azt kapom vissza, amit hallok a gyári demókon ... külsős szoftvereknél egyre inkább beigazolódni látszik ez a tény ...
Jóformán számomra ez nem több, mint papirnehezék ... És ha valakit megsértek vele, bocs ... Annyi esélyt kapott már tőlem a Ketron, de egyszer sem tudott meggyőzni,
pedig Tomi és Gyöngyösi Robi gyártják rá a jobbnál jobb tartalmakat ... Bár az ilyen kókler endoserek, mint pl. ez az amcsi csávó, méginkább mélyebbre veri az éket köztem és a hangszer közt.
Yamahánál mindig úgy érzem, hogy otthon vagyok, és amit elvárok tőle zokszó nélkül teljesíti ...
Teszkós fröcsis műanyag minőség? Az lehet ...
Mechanikailag egy trágyadomb a Korghoz/Ketronhoz képest? Meglehet, bár állítom, hogy a Tyros 4 10 év használat után 2-3 mikrokapcsoló problémájával szerintem sok zenész kiegyezne ... Egyrészt te pontosan tudod, hogy filléres tétel a javítása, de akik sportot űznek ezen gombok beszakításából, azok meg is érdemlik hogy havonta cseréljék a gombokat ... a tanulópénzt meg kell fizetni ...
De kopogjam le, se a sokak által okádott PSR S970-emnek, se az eddigi Tyrosaimnak nem volt még olyan problémája, hogy nélkülözni kellett volna akár egy bulira is, ezt a Ketronról már nem biztos hogy bárki más az életére megesküdve kijelentené, hazai Ketron csoportban látni/hallani érdekes történeteket. Illetve kíváncsi vagyok, hogy Magyarországon ki tud megcsinálni egy bulit Ketron Eventtel? Olyanról hallottam, hogy van mellette Genos, vagy Korg Pa 4x, de önmagában szerintem senki nem hordja a hangszert ... Tomi sem hordja, holott a demók számából ítélve szerintem már bőven gyártott rá annyi tartalmat, hogy azzal meg lehessen csinálni egy bulit ...
Na jól elkanyarodtunk a témától ...
Viszont van széleskörű 3rd party szoftveres támogatása egy Yamahának? IGEN
Egyszeri zenészek ezrei gyártanak saját kútfőből olyan segédprogramokat, amik abszolút hülyebiztosak, de megkönnyítik a hangszerrel közös munkát.
Csak hogy néhányat említsek a teljesség igénye nélkül:
Midifile Optimizer, Mega Enhancer, PSRUTI, Songbook+, Music Sheets Pro, Midi Commander ... Sőt nagyon úgy néz ki, hogy Almatom nagy örömére, lassan magam mögött hagyhatom a CWPA8 őskövületetet, mert a Reapert mostanában olyan szinten kezdték el fejleszteni, hogy midi faragásra nem csak hogy alkalmas lett, hanem egyenesen ajánlott használni, mellesleg ez az egyetlen egy DAW, ami képes hibátlanul és hiánytalanúl rögzíteni a hangszerből kijövő midi Eventeket.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b