|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron Event
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal
Re: Ketron Event
Tudna nekem küldeni valaki az EVENT acoustic dob szettjéből pár pergő hangot Wav file-ban?
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Sőt én abban is benne volnék, ha valakinek van egy felesleges pár órája és ideje eljönni hozzám egy EVENT-tel, akkor lemintavételeznék jó pár DOB kit-et belőle KORG Pa-ra
Akár hasonló módon, minta REVO dobokat!
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
Itt a lehetőség az Event megvásárlására 3 év garral, lehet samplerezni 
Komolyan mondom, hogy érthetetlen, már nálunk is kezdődik az eladás, pedig hivatalosan meg sem jelent.
Komolyan mondom, hogy érthetetlen, már nálunk is kezdődik az eladás, pedig hivatalosan meg sem jelent.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zajcsinalo 2023.01.28. 20:12-kor.
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Én nem adnám el...
Szerintem, akik egy hete meghallgatták, kipróbálták az enyémet,
ők sem igen adnák el, ha hozzájutnának egyhez...
Legalábbis ezt láttam az arcukon...
Szerintem, akik egy hete meghallgatták, kipróbálták az enyémet,
ők sem igen adnák el, ha hozzájutnának egyhez...
Legalábbis ezt láttam az arcukon...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
Nagyon sok befolyásoló tényező van, hogy egy hangszer tetszik, avagy nem!
Minden márkának megvannak az előnyei, hátrányai hangzásban és stílusban is egyaránt. Akik az akusztikus hangzást kedvelik és szeretnek kísérőautomatikával játszani, azoknak a Ketron bejön. DE!!! A zenészek 90 százaléka midi file-al játszik és ezeket a midi file-okat nem maguknak csinálják, hanem megvásárolják valahonnan. Azok a midi file-ok amiket megvásároltak, azoknak a nagy része nem ketronra van beállítva, hanem univerzáilsan minden hangszerre, márpedig, amit univerzálisan mindenre állítanak, az valójában egyiken sem szól jól, tehát nem biztos, hogy a szaruk beállított midi file miatt a ketront fogja választani az illető.
Másik: A mai zenészek nagy része mulatós nótákat játszik ( mert sokan azt vallják, hogy ezzel lehet igazán bulit csinálni ), márpedig ebben a mulatós műfajban a Yamaha verhetetlen főleg a hi-fis, diszkós hangzása és a hozzá kapható, letöltögethető stílusok miatt is!
Akiknek nem tetszett ez a Yamahás hangzás, azok az utóbbi 20 évben átálltak a Korgra, mert ez megint egy másik hangzást kölcsönöz nekik, ami kicsit akusztikus, kicsit diszkós, kicsit mulatós, kicsit jók a stílusok, kicsit jól szólnak rajta az univerzális midi file-ok, tehát kicsit mindenre jó.
Ha a hangszert vásárlók köréből kivonjuk mindazokat, akik ezeken a tényeken kívül vannak, akkor elég kevés ember marad, aki ketront fog vásárolni.
Tehát én azt látom a Ketronban, hogy nagyon szuperül ki van fejlesztve egy olyan igényes zenét kedvelő és művelő zenészeknek, akikből nagyon kevés van! Őszintén valljátok be ti is a következő kérdésre a választ:
Nálatok fog valaha úgy szólni a ketron, mint Almatominál?
....
És hány ember van ebben az országban, akinél úgy fog szólni a ketron, mint Tominál?
...
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Nálam biztos nem fog SOHA úgy szólni, mint Tominál... de mivel én az akusztikus hangzást részesítem elönyben,
ezért váltottam Yamaháról annak idején Ketronra. Én nem vagyok zenész, csak szeretem a zenét és a tudásom
sajnos nagyon csekély. De jól érzem magam, amikor megfogom az akkordokat és valamit mellékotorászok jobb kézzel.
A Yamahánál is jól éreztem anno magam, de a hangzása nekem sokszor már túl mesterkéltnek tünt...
De azt hiszem, ez a jó az egészben... mindannyian mások vagyunk, mindannyian mást szeretünk.
Szerintem mindenki meg tudja találni azt a hangszert, ami közel áll a szívéhez. Mindegy, hogy mi van ráírva...
A lényeg a zene, meg az, hogy jól érezze magát az ember...
ezért váltottam Yamaháról annak idején Ketronra. Én nem vagyok zenész, csak szeretem a zenét és a tudásom
sajnos nagyon csekély. De jól érzem magam, amikor megfogom az akkordokat és valamit mellékotorászok jobb kézzel.
A Yamahánál is jól éreztem anno magam, de a hangzása nekem sokszor már túl mesterkéltnek tünt...
De azt hiszem, ez a jó az egészben... mindannyian mások vagyunk, mindannyian mást szeretünk.
Szerintem mindenki meg tudja találni azt a hangszert, ami közel áll a szívéhez. Mindegy, hogy mi van ráírva...
A lényeg a zene, meg az, hogy jól érezze magát az ember...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- ---Qgli---
- VIP
Köszönöm szépen!
Tehát stílussal játszó, akusztikus zenét kedvelő zenész vagy. Ezt írtam le! De nagyon kevés zenész van, aki ilyen, mint te. Itt a fórumon, akik ilyen zenészek, azoknak a nagy része inkább zenekarban játszik pontosan ezért.
Én nagyon szívesen váltanék Ketronra, de én már nem fogok. Én olyan szinten kiismertem már a korgot és a hangjai használatát, hogy ha ezt a ketronon akarnám, akkor arra évekre lenne szükségem. Beállítottam magamnak a korgon azokat a hangokat, amiket szeretek használni. A basszushangszíneket, amikben pontosan tudom, hogy a C7-es zörejhanggal tudom jól megfogni a hangok végét, tudom, hogy a F7-es hangnál milyen hangerővel üt oda a húroknak és tudom, hogy az Eb7-es hang egy másikféle odaütés a húrnak, valamint tudom, hogy 0.1.200-as értékkel kell beírni a C9-es húzást 140-as tempónál és a Db9-est 90-es tempónál, hogy azt pontosan végig húzza, amikorra megszólal a következő hang.
Olyan dobszettet csináltam magamnak, amire nekem szükségem van, amit én szeretek. Olyat, amiben a F#1-en a kedvenc lábbal összeütős lábcinhangom van, amiben a tamok hangjai a Roland SRX kártyáról van samplerezve és amiben a cintányérhangok a Logicból kisamplerezett hosszú lecsengésű cintányérhangok, valamint az F0-ára általam kikísérletezett és beállított csattanós pikoló pergő hang szólal meg.
Ez és ezen kívül még ezer más, évek alatt kikísérletezett dolgok szólalnak meg, amik a ketronban nicsenek meg, tehát a kísérletezést kezdhetném újból. Mire mindezekre rájönnék, addigra lehet, hogy már zenélni sem tudnék...
És a hatalmas anyagi befektetés mellett ( egy EVENT esetében ) még ez a munka várna rám utána.
És itt kérdeztem meg magamtól:
Kell ez nekem?
Annyival jobban fog szólni a Ketron az én kezem alatt?
...
És attól, hogy megveszem ezt az EVENT-et még nem leszek Almatomi, tehát nálam sem fog úgy szólni, mint Tominál!!!
Biztos, hogy Tomi segítene mindenben, megvásárolnám tőle a jól elkészített stílusokat, de én nem ilyen ember vagyok! Én azt szeretem, amit magamnak csinálok, ami úgy szól, ahogy én akarom és ahogy én elkészítem magamnak még akkor is, ha az a közelébe nincs a Tomiénak!
Ismeritek az ide való mondást:
"kicsit savanyú, kicsit zöld, de a miénk"
Amikor egy zenész bejön a bárba és meghallgatja ahogy zenélek, akkor én büszke vagyok arra, hogy, amit hall, az mind az én kezem munkája. Nem vagyok Petruccianni, nem vagyok Tom Jones, de nem is akarok az lenni. Én Csuhai vagyok, ha valakinek nem tetszik, ahogy zenélek, akkor ne hallgassa! Ha a vendéglátó egységeknek nem éri meg, hogy engem alkalmazzanak és fizessenek, akkor én elfogadom és többet nem megyek zenélni. Ez ennyiből áll!
Tehát stílussal játszó, akusztikus zenét kedvelő zenész vagy. Ezt írtam le! De nagyon kevés zenész van, aki ilyen, mint te. Itt a fórumon, akik ilyen zenészek, azoknak a nagy része inkább zenekarban játszik pontosan ezért.
Én nagyon szívesen váltanék Ketronra, de én már nem fogok. Én olyan szinten kiismertem már a korgot és a hangjai használatát, hogy ha ezt a ketronon akarnám, akkor arra évekre lenne szükségem. Beállítottam magamnak a korgon azokat a hangokat, amiket szeretek használni. A basszushangszíneket, amikben pontosan tudom, hogy a C7-es zörejhanggal tudom jól megfogni a hangok végét, tudom, hogy a F7-es hangnál milyen hangerővel üt oda a húroknak és tudom, hogy az Eb7-es hang egy másikféle odaütés a húrnak, valamint tudom, hogy 0.1.200-as értékkel kell beírni a C9-es húzást 140-as tempónál és a Db9-est 90-es tempónál, hogy azt pontosan végig húzza, amikorra megszólal a következő hang.
Olyan dobszettet csináltam magamnak, amire nekem szükségem van, amit én szeretek. Olyat, amiben a F#1-en a kedvenc lábbal összeütős lábcinhangom van, amiben a tamok hangjai a Roland SRX kártyáról van samplerezve és amiben a cintányérhangok a Logicból kisamplerezett hosszú lecsengésű cintányérhangok, valamint az F0-ára általam kikísérletezett és beállított csattanós pikoló pergő hang szólal meg.
Ez és ezen kívül még ezer más, évek alatt kikísérletezett dolgok szólalnak meg, amik a ketronban nicsenek meg, tehát a kísérletezést kezdhetném újból. Mire mindezekre rájönnék, addigra lehet, hogy már zenélni sem tudnék...
És a hatalmas anyagi befektetés mellett ( egy EVENT esetében ) még ez a munka várna rám utána.
És itt kérdeztem meg magamtól:
Kell ez nekem?
Annyival jobban fog szólni a Ketron az én kezem alatt?
...
És attól, hogy megveszem ezt az EVENT-et még nem leszek Almatomi, tehát nálam sem fog úgy szólni, mint Tominál!!!
Biztos, hogy Tomi segítene mindenben, megvásárolnám tőle a jól elkészített stílusokat, de én nem ilyen ember vagyok! Én azt szeretem, amit magamnak csinálok, ami úgy szól, ahogy én akarom és ahogy én elkészítem magamnak még akkor is, ha az a közelébe nincs a Tomiénak!
Ismeritek az ide való mondást:
"kicsit savanyú, kicsit zöld, de a miénk"
Amikor egy zenész bejön a bárba és meghallgatja ahogy zenélek, akkor én büszke vagyok arra, hogy, amit hall, az mind az én kezem munkája. Nem vagyok Petruccianni, nem vagyok Tom Jones, de nem is akarok az lenni. Én Csuhai vagyok, ha valakinek nem tetszik, ahogy zenélek, akkor ne hallgassa! Ha a vendéglátó egységeknek nem éri meg, hogy engem alkalmazzanak és fizessenek, akkor én elfogadom és többet nem megyek zenélni. Ez ennyiből áll!
-
MJEvent
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: EVENT, AUDYA
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Sziasztok! Józsi a keresztnevem, nemrég vettem meg az Event Ketront. Jelenleg ismerkedési szinten vagyok a hangszerrel, Audyam is van amit nagyon szeretek és elég sok energiám van benne-a stílusok terén. Sajnos az első Audyámat ellopták rengeteg, évek alatt általam kreált stílussal (eszméletlen nagy csapás volt amit nem lehet pénzben mérni). Lehet, hogy elfogult vagyok a Ketronnal szemben, de amikor megjelent a Genos vettem egyet és bármennyire is meg akartam barátkozni vele nem ment. Az Eventtel kapcsolatban a gyári stílusokkal nem vagyok megelégedve, de jókat lehet csinálni. Sajnos a reverb szinte mindenre rá van adva (amit nem értek) és bár egy jó fülesben nagyon ütősen szól, a hangrendszerben sok stílus nem az igazi- nem elég fülessel megcsinálni a stílusokat. Budapesten élek, amennyiben valaki szeretne venni és bizonytalan kerítünk módot arra, hogy megtekintse vagy kipróbálja.
Nagyon szeretem ezt a fórumot, annak idején is így vettem az Audyat- Tominak és Nektek köszönhetően.
Nagyon szeretem ezt a fórumot, annak idején is így vettem az Audyat- Tominak és Nektek köszönhetően.