|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
És egy szünetmentes táp nem orvosolja az Audya baját?
A Ketron állítólag mindig kényes volt az áramingadozásra.
A Ketron állítólag mindig kényes volt az áramingadozásra.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Nem tudom,hogy befolyásolja-e vagy sem, de én az 5.4 B szoftal vettem és használtam a hangszert, olyan jellegű tapasztalatom,hogy szétessen egy stílus, vagy elcsússzon az audio dob, nem volt. Nem lehet az Tomi,hogy te régebbi szoftal használtad?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nekem 76-os Audyám volt. Soha nem tapasztaltam stílusok szétesését.
Amit én tapasztaltam (nem tudom szakszavakkal leírni): Szerintem az egyes audió minták nem egyforma hosszúak. Pl live gitár 4 db 4/4-es ütemen keresztül szólt. Betettem mellé egy live dobot, valamelyik polkát, ami 8 db 4/4-es ütemig szólt. Elkezdtem játszani vele. Ha a 4 ütem alatt nem nyomtam fillt, akkor a live gitár 4 üteme után a gitár csendben marad egészen addig, amíg a dob 8 üteme véget nem ér, vagy nem nyomok egy fillt, ami újraindítja a lejátszást.
Nem volt képes a hosszabb dob alatt többször lejátszani a rövidebb sávokat...
Egyenlőre az SD-nél ezt nem tapasztaltam...
Amit én tapasztaltam (nem tudom szakszavakkal leírni): Szerintem az egyes audió minták nem egyforma hosszúak. Pl live gitár 4 db 4/4-es ütemen keresztül szólt. Betettem mellé egy live dobot, valamelyik polkát, ami 8 db 4/4-es ütemig szólt. Elkezdtem játszani vele. Ha a 4 ütem alatt nem nyomtam fillt, akkor a live gitár 4 üteme után a gitár csendben marad egészen addig, amíg a dob 8 üteme véget nem ér, vagy nem nyomok egy fillt, ami újraindítja a lejátszást.
Nem volt képes a hosszabb dob alatt többször lejátszani a rövidebb sávokat...
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Nem is fogod Laci!Asterix írta:Nem volt képes a hosszabb dob alatt többször lejátszani a rövidebb sávokat...
Ezeket a bajokat orvosolták az új SD sorozatban...
-
alexlee76
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: yamaha tyros3
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 75 alkalommal
Mindenesetre tegnapi nap folyamán újra raktam a legújabb szoftvert 54c és hosszabb beszélgetést folytattam Bubával. Akivel arra a megállapításra jutottunk hogy azon stilus stilusok amikkel ilyen gondok vannak azonnal kuka. Az audya ezzel a 54c 2018as szoftverrel atom stabil. A hangzásvilága teljesen egyedi amikor bármelyik eddigi volt hangszerem fúllra samplereztem akkor sem szól így és elvesződtem vele 3-4 vagy több hónapot. Azt is beszéltük hogy az Audyánál vannak betartandó szabályok a hangszer stabilitásának érdekében. Mint pl ne adjunk sok parancsot ne másoljunk 20ezer file-ot egyszerre stb stb. bár jelzem a hangszer nekem az eddigi 1 hónapos használat során soha nem fagyott meg.
Egyedül ez a userbe betöltött csárdás szívatott meg. Billentése profi a hangszeren élvezet játszani mert úgy szól ahogy kell. Elindítok egy stilust és kapásból 2-3 nóta ugrik be. Amit már játszok is. Midit amennyire csak lehet hanyagolom ilyen stilus állománynál hanyagolni is kell. Még nagyon sok mindent nem tudok a hangszert illetően de folyamatosan olvasgatok gyakorolok a hangszerrel és tanulok. Hála az égnek vannak ismerősök barátok akik segítenek. Én 1 évig gondolkoztam az audya vásárlásán. Sok legendát hallottam a ketronokról de úgy voltam vele hogy a saját szememnek fülemnek hiszek aztán meglátjuk. Eddig nincs komoly gond.
Egyedül ez a userbe betöltött csárdás szívatott meg. Billentése profi a hangszeren élvezet játszani mert úgy szól ahogy kell. Elindítok egy stilust és kapásból 2-3 nóta ugrik be. Amit már játszok is. Midit amennyire csak lehet hanyagolom ilyen stilus állománynál hanyagolni is kell. Még nagyon sok mindent nem tudok a hangszert illetően de folyamatosan olvasgatok gyakorolok a hangszerrel és tanulok. Hála az égnek vannak ismerősök barátok akik segítenek. Én 1 évig gondolkoztam az audya vásárlásán. Sok legendát hallottam a ketronokról de úgy voltam vele hogy a saját szememnek fülemnek hiszek aztán meglátjuk. Eddig nincs komoly gond.
Hangszerem Yamaha tyros3
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Hanyagold is a midit, mert nulla lesz a stílusaihoz képest...
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Sziasztok!
Van eladó orig.Gold Pack Styles Ajamsonic SD9-re./nagyon profi kidolgozás!/
Ha valakit érdekel keressen privátban.
Péter
Van eladó orig.Gold Pack Styles Ajamsonic SD9-re./nagyon profi kidolgozás!/
Ha valakit érdekel keressen privátban.
Péter
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Azért kb 5-6 os elkészült az Audyára, mióta neked az volt, 2012 magasságában Tomi. 4.2b óta én ilyen problémával nem találkoztam egyetlen Audyán sem. Feri barátom jelenleg is nyúz egy Audyát, legnagyobb megelégedésére.
HD helyett SSD, 5.4B, vagy 5.4C OS és 2011 pakk és a hangszernek stabilan kell tudnia a dolgát.
Az pedig, ha valaki ellenőrizetlen foscsomó idegen stílusokat, fájlokat tologat bele, ... nos ... no comment.
HD helyett SSD, 5.4B, vagy 5.4C OS és 2011 pakk és a hangszernek stabilan kell tudnia a dolgát.
Az pedig, ha valaki ellenőrizetlen foscsomó idegen stílusokat, fájlokat tologat bele, ... nos ... no comment.
Buba
-
alexlee76
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: yamaha tyros3
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 75 alkalommal
Igen igen ezt Kálmánnal valamelyik nap kiveséztük.
Lenne egy más jellegű kérdésem ez a samplerezéssel kapcsolatos
Kell-e valamilyen konvertáló program ahhoz hogy egy adott wav-ból esetleg msp-t csináljak. Vagy elég a wavot felrakni a hangszerre és úgy kell a vassal megcsinálni?
Ebben kellene nekem egy kis segítség. Szeretnék én is olyan gajdokat használni mint amilyeneket Almatomi csinált az sd9 hangszerével. Meg nem ártana egy jó cimbalom is valjuk be a gyári nem olyan híres.
Lenne egy más jellegű kérdésem ez a samplerezéssel kapcsolatos
Kell-e valamilyen konvertáló program ahhoz hogy egy adott wav-ból esetleg msp-t csináljak. Vagy elég a wavot felrakni a hangszerre és úgy kell a vassal megcsinálni?
Ebben kellene nekem egy kis segítség. Szeretnék én is olyan gajdokat használni mint amilyeneket Almatomi csinált az sd9 hangszerével. Meg nem ártana egy jó cimbalom is valjuk be a gyári nem olyan híres.
Hangszerem Yamaha tyros3
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Sziasztok.
Hogy tudom az SD7-nél regisztrációnál hozzámenteni a stílushoz a txt?? Rátettem pendrivra ugyanazzal a névvel, mint ahogy a stílust elmentettem, de nem találja meg. Én be tudom hívni hozzá, de nem lehet olyat, hogy automatikusan megtalálja, és ne nekem kelljen keresgetni??
Ugyanez érdekelne midinél is. Ha jól tudom, ott meglehet vele jegyeztetni azt is, hogy egyszer legörgetem a szöveget valós időben, és azt megjegyzi??
Hogy tudom az SD7-nél regisztrációnál hozzámenteni a stílushoz a txt?? Rátettem pendrivra ugyanazzal a névvel, mint ahogy a stílust elmentettem, de nem találja meg. Én be tudom hívni hozzá, de nem lehet olyat, hogy automatikusan megtalálja, és ne nekem kelljen keresgetni??
Ugyanez érdekelne midinél is. Ha jól tudom, ott meglehet vele jegyeztetni azt is, hogy egyszer legörgetem a szöveget valós időben, és azt megjegyzi??