Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

pillerk
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 57510Hozzászólás pillerk
2018.03.27. 13:17

vigo01 írta:
Szerintem rendben van.
Ez de szép példa! Jó ritmus, jó sound, elég jó lagzis női énekhang (bár nekem kicsit affektálós), minden szuper. Fény, füst, hangulat, zene. De a népek nem tudnak/akarnak/szeretnek táncolni, de muszály, mert a "szomszéd asztaltól is már táncolnak". Ezért kínok közepette, elfoglalják a parkettet, és idétlen harlem shake lassítottt figurákkal mozognak, miközben nézik - a szenvedésük egyetlen legbehatárolhatóbb oka ként -a zenekart. "Miért ezt játszák? Nem lehetne valami mást? Valami jobbat? Na majd mindjárt én szólok nekik. Rendelek én dalt"
De hogy mit, azt sosem tudják megmondani, vagy valami bődületes f@szságot mondanak. Ahelyett, hogy személyi szabadságuk és a demokrácia nyújtotta előnyöket kihasználva inkább hazamennének, ha már akkora gáz az asszonyt megtáncoltatni, vagy annyira megfásultak, hogy legszívesebben csak chipset zabálva lájkolnák a Facen az esküvő képeit, amibe most belerángatták őket.

Mehet az ember 20 millás cuccal is lagzizni, ha a nép bele van fáradva az egészbe. Sok zenész pedig magában keresi a hibát, vagy néha a saját produkciójában. Vannak ettől merőben eltérő esetek is, de sok ilyennel találkoztam már....

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 57511Hozzászólás Regec
2018.03.27. 13:42

Hát srácok!!!
Egy hete, boldog tulajdonosa vagyok, egy Sd7-esnek. :) :777
E röpke idő alatt, csak annyit tudok mondani róla, hogy besza-behu!!!!! A midiket olyan szinten rá lehet faragni, hogy valami csoda. Stílus szerkesztés az sajnos nem az erőssége. Aki a buli nagy részét stílusokkal játsza, vagy meg van szokva hozzá, hogy a korgra, yamahára dögivel van konvertált stílus, ami úgy szól mint egy midi, na az nem fogja megtalálni a számítását. Ennek ellenére rengeteg használható stílusa van, sőt találtam a neten hozzá egy jó pár ütemet. Illetve nem Sd7-hez, de gondoltam megnézem mit csinál vele. Erre megkérdezte a kis drága, hogy PAT kiterjesztésből konvertáljon e KST-t. És rögtön lett vagy 30 mulatós stílusom. (Köztük van a Kocsis Janika féle is :PP :yahoo: ) Úgyhogy lehet, nyomni a Szabolcsi lakodalmast :lol: :lol:
Ja és ha valaki azt meri állítani, hogy a ketron fagy, az nem ismeri a gépet, csak szimplán mocskolódni akar!!!!
Teljesen laikusként nekiálltam beállítani a műsoromat rá, a mikrofon részét, a vokált, a stílusokat. Néha nem mondom, hogy nem tévedtem el a sűrűben, de az az én szerencsétlenkedésemnek volt köszönhető, hogy össze vissza nyomkodtam mindent. Viszont egyszer sem, ismétlem EGYSZER SEM FAGYOTT le!!!!
Úgyhogy 100% a bizalmam benne, mert ha ez idő alatt nem csinált ilyet, akkor ezek után már nem is fog. Persze nem akarok senkit se rá, se lebeszélni róla, csak az egyéni tapasztalatomat írtam le. Aztán mindenki eldönti, hogy mi a jó neki. Én 21 éve szórakoztatom a tisztelt publikumot. Casióval kezdtem, majd jöttek a yamahák sorra, és kb 7-8 év korg, után azt gondolom, hogy megtaláltam az igazit, a nagy Ő-t. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :777 :777 :777

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 57512Hozzászólás HunHyper
2018.03.27. 16:04

Hatalmas gratuláció a hangszerhez! Sok sikert kívánok hozzá!
Én mindig is azt mondtam, amióta Ketronom lett, hogy két ember létezik...
Az egyik, aki megpróbál Ketronra váltani, a másik, akinek ez sikerül is és többé nem menekül...
:777

:lol: :lol: :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Regec
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 57514Hozzászólás Regec
2018.03.27. 17:48

powersparc írta:Ebben persze az is szerepet játszhat ha az új szoftver van neked rajta,
Persze, hogy azért nem fagy. 2 éve már volt Ketronom, de akkor tényleg instabil volt. Az első buliba elvittem, és nagyon ügyeltem, hogy ne nyomkodjam össze vissza, csak ami nagyon szükséges volt azt csináltam, és háromszor kellet újraindítani. Másnap be is számíttattam Tajtival egy Korgba, mert nem mertem használni. Aztán megjött a zsír új pa900, rátöltöttem a kész Setupomat, és majdnem sírva fakadtam, hogy milyen egy fos. Idővel megszoktam persze a hangját, de a ketron mai napig itt van a fülemben, és ezért vágtam bele ismét. ;) :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57515Hozzászólás Rolandbk5
2018.03.27. 18:06

Gratulálok a hangszerhez ... :777

Regec akkor most megtudod mutatni nekem, hogy a sway-t hol is rontottam el?
:777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 57516Hozzászólás Asterix
2018.03.27. 18:38

Regec írta:És rögtön lett vagy 30 mulatós stílusom. (Köztük van a Kocsis Janika féle is :PP :yahoo: ) Úgyhogy lehet, nyomni a Szabolcsi lakodalmast :lol: :lol:
Ha neked ez a színvonal, akkor elég lett volna egy G70-et venned... :dash2:

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 57517Hozzászólás forissandor
2018.03.27. 18:40

pillerk írta:
vigo01 írta:
Szerintem rendben van.
Ez de szép példa! Jó ritmus, jó sound, elég jó lagzis női énekhang (bár nekem kicsit affektálós), minden szuper. Fény, füst, hangulat, zene. De a népek nem tudnak/akarnak/szeretnek táncolni, de muszály, mert a "szomszéd asztaltól is már táncolnak". Ezért kínok közepette, elfoglalják a parkettet, és idétlen harlem shake lassítottt figurákkal mozognak, miközben nézik - a szenvedésük egyetlen legbehatárolhatóbb oka ként -a zenekart. "Miért ezt játszák? Nem lehetne valami mást? Valami jobbat? Na majd mindjárt én szólok nekik. Rendelek én dalt"
De hogy mit, azt sosem tudják megmondani, vagy valami bődületes f@szságot mondanak. Ahelyett, hogy személyi szabadságuk és a demokrácia nyújtotta előnyöket kihasználva inkább hazamennének, ha már akkora gáz az asszonyt megtáncoltatni, vagy annyira megfásultak, hogy legszívesebben csak chipset zabálva lájkolnák a Facen az esküvő képeit, amibe most belerángatták őket.

Mehet az ember 20 millás cuccal is lagzizni, ha a nép bele van fáradva az egészbe. Sok zenész pedig magában keresi a hibát, vagy néha a saját produkciójában. Vannak ettől merőben eltérő esetek is, de sok ilyennel találkoztam már....
De baromi jól megfogalmaztad! Hatalmas!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 57518Hozzászólás forissandor
2018.03.27. 18:46

Asterix írta:
Regec írta:És rögtön lett vagy 30 mulatós stílusom. (Köztük van a Kocsis Janika féle is :PP :yahoo: ) Úgyhogy lehet, nyomni a Szabolcsi lakodalmast :lol: :lol:
Ha neked ez a színvonal, akkor elég lett volna egy G70-et venned... :dash2:
Laci, több évtizede a vendéglátásban dolgozol, neked kell a legjobban tudni, hogy beleszaladhatsz ám pl Napkoron, Mátészalkán vagy Encsencsen egy olyan buliba, ha nem játszol Csokis Janyit, akkor jobb esetben az SD7-be áll a bökő, rosszabb esetben beléd. Ugyan ez a helyzet Csollival is. Aztán nem megbántásképp és nem kötekedésképp szeretném megjegyezni, hogy nem kell ilyen bulikat vállalni bla bla bla... ezt uraim már nem lehet előre tudni. Ősszel 10 éve visszajáró helyemen volt olyan balhé, hogy na... orvosbálban kértek erősen arrogáns stílusban Maco Mamukót....vagy mi a faszt...
Az emberek elfelejtettek ám szórakozni, mindenki hőbörög. És tisztelet a kivételnek.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 57519Hozzászólás Asterix
2018.03.27. 18:58

Nekem is van Kis Grofó, Jolly, Notár Mary és több órás egyéb mulatós műsorom. DE... Meg sem próbálom egyiket sem majmolni, egyiknek sem a stílusában előadni a dalt. Nincs midi, mp3 alap, mert úgy sem lesz olyan, mint az eredeti.
Használhat valaki Janika stílust, sosem lesz Janika és sosem fogják azt mondani, hogy ez aztán igen...
Elérhető annyi jó stílus a Ketronra. Ráadásul azt csinálsz a Ketron stílusával amit akarsz, mert az egyik legjobban szerkeszthető a stílus része. Akkor egy 15 éves semmi stílust kell konvertálni???

Regec
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 57520Hozzászólás Regec
2018.03.27. 19:14

Asterix írta:Ha neked ez a színvonal, akkor elég lett volna egy G70-et venned... :dash2:
Az említett mondatomat ironikusan akartam megfogalmazni, de úgy látom, hogy nem sikerült. Bár direkt zárójelbe tettem, mert nem gondoltam komolyan. Arra céloztam, hogy találni hozzá stílusokat a neten, és bizony vannak sokan, akiket a csárdás érdekel elsősorban. Azt mondjuk soha életemben nem nyomtam midiről, csakis kizárólag stílussal, így nem baj, ha nem csak a gyári polkát lehet használni.

Új hozzászólás