|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Sőt, talán "ha-ha-ha"...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
- Zimruska
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
- Adott köszönetek: : 30 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Én nem is láttam még élőben sd-t viszont a mj-nek befosok hogy mit művel.... a midikkel (drumremix)Asterix írta:Mivel tud többet ez a MJ, mint az SD40, hogy ennyivel drágább?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Lacikám! Zimruska két napja vette a modult és SD-je nem volt korábban, így nem gondolom, hogy a két modul közötti különbségeket jelenleg megválaszolná neked.
Van itt a fórumon, akinek midjay és Sd is volt. Talán leírja majd a tapasztalatait.
Van itt a fórumon, akinek midjay és Sd is volt. Talán leírja majd a tapasztalatait.
Buba
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sziasztok... Jó reggelt...
Én már sikeresen felhúztam magam így korán reggel...
Egy-két ok miatt elkezdtem érdeklödni a Ketron SD7 SSD-vel való bövithetösége miatt...
Természetesen lehet cuki csomagokat kapni, ami mindent tartalmaz, de kiváncsi voltam, hogy miért ilyen drága egy KIT,
amikor nem beszélünk másról, csak egy sima SSD beépítésröl... Végigmentem lépésröl lépésre az egész cuccon, kábeleken, SSD-n, stb...
Persze trükköztek az olasz srácok, mert a kábelek beközésén változtattak, de végeredményben nem csináltak mást, csak egy szabvány
SATA power kábelröl levágták a +12V-os szálat, meg a másik végén valami Floppy csatlakozószerüséget rátettek, megváltoztatták a
standard kábel bekötést és nagyjából ezért a "trükkért" háromszoros árat kérnek, mint amennyiböl valójában ki lehet hozni...
Megrendeltem az Amazonról mindent, amire szükségem lehet, mindezt összesen 102 Euróért... SSD 240GB, beépítökeret, kábelek...
Megpróbálom beépíteni, dokumentálom, ha sikeres a produkció, lépésröl lépésre meg fogom osztani veletek...
További szép napot...
Én már sikeresen felhúztam magam így korán reggel...
Egy-két ok miatt elkezdtem érdeklödni a Ketron SD7 SSD-vel való bövithetösége miatt...
Természetesen lehet cuki csomagokat kapni, ami mindent tartalmaz, de kiváncsi voltam, hogy miért ilyen drága egy KIT,
amikor nem beszélünk másról, csak egy sima SSD beépítésröl... Végigmentem lépésröl lépésre az egész cuccon, kábeleken, SSD-n, stb...
Persze trükköztek az olasz srácok, mert a kábelek beközésén változtattak, de végeredményben nem csináltak mást, csak egy szabvány
SATA power kábelröl levágták a +12V-os szálat, meg a másik végén valami Floppy csatlakozószerüséget rátettek, megváltoztatták a
standard kábel bekötést és nagyjából ezért a "trükkért" háromszoros árat kérnek, mint amennyiböl valójában ki lehet hozni...
Megrendeltem az Amazonról mindent, amire szükségem lehet, mindezt összesen 102 Euróért... SSD 240GB, beépítökeret, kábelek...
Megpróbálom beépíteni, dokumentálom, ha sikeres a produkció, lépésröl lépésre meg fogom osztani veletek...
További szép napot...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
HunHyper,
A sima Midjay-nél én is kicseréltem SSd-re a tárolót, ott IDE-s SSD-t kellett szerezni. Néztem én is a Ketron oldalon 90e forintért szerették volna eladni. Én mindösszesen 17e forintgól kihoztam. Vicc azért, mert egy fostalicska SSD-t adnak meg egy darab - szerelő keretnek nevezett -vasat amit még lesorjázni sem sikerült. Vicces ...
Az is igaz, hogy nem látszik a hangszeren belül.
A sima Midjay-nél én is kicseréltem SSd-re a tárolót, ott IDE-s SSD-t kellett szerezni. Néztem én is a Ketron oldalon 90e forintért szerették volna eladni. Én mindösszesen 17e forintgól kihoztam. Vicc azért, mert egy fostalicska SSD-t adnak meg egy darab - szerelő keretnek nevezett -vasat amit még lesorjázni sem sikerült. Vicces ...
Az is igaz, hogy nem látszik a hangszeren belül.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Ez drága?
Akkor nézd meg ezt!!
https://hitspace.hu/yamaha-fl1024m.html
1Gb flash memória 102.900Ft!!!
Anyagköltsége 20Ft!! És egyszer már lehüztak 1millióval a hangszeredért!
Ennyiból egy pc-t összeraksz 8Gb memóriával, ssd-vel, és minden sz@rral együtt!
Akkor nézd meg ezt!!
https://hitspace.hu/yamaha-fl1024m.html
1Gb flash memória 102.900Ft!!!
Ennyiból egy pc-t összeraksz 8Gb memóriával, ssd-vel, és minden sz@rral együtt!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez a Ketron:
http://www.musickreativ.hu/index.php?op ... gory_id=82
Ez a bármilyen:
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/kings ... 140597498/
Akkor hogyan is van ez? Mondom az acél keret a drága.
Persze a Yamaha kártya is drága, és sajnos ott nincs lehetőség egy másikra helyette.
http://www.musickreativ.hu/index.php?op ... gory_id=82
Ez a bármilyen:
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/kings ... 140597498/
Akkor hogyan is van ez? Mondom az acél keret a drága.
Persze a Yamaha kártya is drága, és sajnos ott nincs lehetőség egy másikra helyette.