|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
kissata
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Javasolnám egy gyári KST stílus tanulmányozását,persze mid.re átnevezve,egy DAW programban!
Figyeljük meg az Event List-ben az üzeneteket hogy hol és hogyan vannak megírva!
Ehhez képest egy Yamaha stílusban kis millió üzenetet találunk,elég csak egy Control Change üzenet rossz helyen a Marker pont előtt nuansznyival és máris nem műxik a stílus!
Minden adatot pontosan meg kell adni a fölöslegeseket pedig ki kell gyomlálni,illetve a megfelelő helyre rakni!
Ha mindez megvan,még akkor is szembesülhetünk azzal,hogy nem fog jól szólni a stílus,mivel a Yamaha stílust nem Ketronra írták!
Figyeljük meg az Event List-ben az üzeneteket hogy hol és hogyan vannak megírva!
Ehhez képest egy Yamaha stílusban kis millió üzenetet találunk,elég csak egy Control Change üzenet rossz helyen a Marker pont előtt nuansznyival és máris nem műxik a stílus!
Minden adatot pontosan meg kell adni a fölöslegeseket pedig ki kell gyomlálni,illetve a megfelelő helyre rakni!
Ha mindez megvan,még akkor is szembesülhetünk azzal,hogy nem fog jól szólni a stílus,mivel a Yamaha stílust nem Ketronra írták!
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Közben kérdezném Logic-ban hogy lehet beállítani,hogy a lejátszott MIDI az SD40-en szólaljon meg?
Audio MIDI setup-ban MAC-en kijelöltem a MIDI Gadget-et meg a sávokon,de nem szólal meg az SD40!
Audio MIDI setup-ban MAC-en kijelöltem a MIDI Gadget-et meg a sávokon,de nem szólal meg az SD40!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A Ketron SD-7-be beépíthető külső SSD? A képen egy sima SSD van. Mi hiányzik a hangszerből az SSD-n kívül, ami miatt 70e forintot kell fizetni egy 15e forintos SSD-ért?
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem az a lemez amire fel van téve az SSD (tuti platina
) és a tápkábel aminek az egyik vége SATA táp míg a másik talán floppy(?)..
Ezek nagyon drága holmik ám...!!!
Ezek nagyon drága holmik ám...!!!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ki mondta, hogy hianyzik az SSD?Asterix írta:A Ketron SD-7-be beépíthető külső SSD? A képen egy sima SSD van. Mi hiányzik a hangszerből az SSD-n kívül, ami miatt 70e forintot kell fizetni egy 15e forintos SSD-ért?
Ha jol tudom, az alap 16Gb, az SSD... Vagy nem? Anno én is
kérdeztem, és úgy emlékszem, hogy SSD van benne...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Szerintem alaplapi SSD lehet, ha 120 GB-os bővítést jelez a honlapon... Nem???
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Szerintem tök felesleges beletenni külön SSD-t.Gyárilag van benne egy 16GB-os arra is sok minden ráfér.Plusz van ugye a 3 db USB port...Az enyémben volt egy 240 GB-os SSD amit a Norbi tett bele,de az gyári KETRON volt...de felesleges.A midik,stílusok nagyon kis kiterjesztésűek,egyedül az mp3,wav fájlok amik combosabbak,de ezekből is rengeteg felfér.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Jó combos áron indul az SD9...annyival nem szól jobban ami különbözet van az SD7 meg SD9 közt.Az tuti.
-
HunHyper
- VIP
Maximum akkor kellhet a nagy SSD, ha Karaoke-zol és videókat is a hangszerröl nyomatsz... Vagy arrol nyomatsz kivetítöre háttér videót, hogy színesebb legyen a müsorod...marton1974 írta:Szerintem tök felesleges beletenni külön SSD-t.Gyárilag van benne egy 16GB-os arra is sok minden ráfér.Plusz van ugye a 3 db USB port...Az enyémben volt egy 240 GB-os SSD amit a Norbi tett bele,de az gyári KETRON volt...de felesleges.A midik,stílusok nagyon kis kiterjesztésűek,egyedül az mp3,wav fájlok amik combosabbak,de ezekből is rengeteg felfér.![]()
Esetleg, még akkor, ha minden zenét WAV-ban tárolsz rajta... Azon kívül szerintem a 16 Gb elegendö...
-
HunHyper
- VIP
Újabb hülye kérdés tölem... 
Ha stílust csinálok és megszórom Markerekkel... És mondjuk kell egy üres ütem, mert nem szeretném megírni a Ketron MIN és SEV részeit...
Akkor arra az egy üres taktusra csak egy Markert tehetek, vagy többet is??? Vagy ha mondjuk mind a 4 Break ugyanaz... Akkor ugyanarra az egy szakaszra tehetem mind a 4 Break Markerjét???
Akkor így lekezeli a hangszer?

Ha stílust csinálok és megszórom Markerekkel... És mondjuk kell egy üres ütem, mert nem szeretném megírni a Ketron MIN és SEV részeit...
Akkor arra az egy üres taktusra csak egy Markert tehetek, vagy többet is??? Vagy ha mondjuk mind a 4 Break ugyanaz... Akkor ugyanarra az egy szakaszra tehetem mind a 4 Break Markerjét???
Akkor így lekezeli a hangszer?