Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 52236Hozzászólás HunHyper
2017.07.04. 05:54

Szerintem a Ketron mélyére is le lehet ásni, csak az olasz mérnökök kissé másképpen gondolkodnak...
Ebböl kifolyólag nem szabad a régi jól beidegzödött Yamahás, Korgos szokásainkat ráeröltetni a gépre...
Erröl írtam már én is, hogy az elsö két hétben háromszor olyan szinten megfeküdt az SD7, hogy csak a fökapcsoló segített...
Azóta semmi baja nincs, mert másképpen nyúlok hozzá... Ezt már többször kiveséztük, megbeszéltük...
Aki Ketront akar venni, annak el kell fogadnia, hogy az nem Yamaha, meg nem Korg és igenis meg kell tanulni
bánni a hangszerrel, meg kell tanulni, mit szabad és mit nem. Olyan, mint egy számítógép, ha mindenféle progit
egymásra nyitogatsz, nyomkodod össze vissza, akkor annak csúnya vége lesz...
Lehet mondani, hogy de a Yamaha, meg a Korg miért nem fagy... de fagy... Láttam már nem egy Korgot és
Yamahát is megfeküdni...
Kövezzetek meg, de szerintem úgy nem szabad hangszert váltani, hogy egyik márkát leveszem az állványról
és felteszek egy másikat, majd 2 nap nyomkodás után irány az éles bevetés... annak csúnya vége lehet...

Uí: Nem vitaindítónak szánom a fenti írásomat... :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52238Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.04. 07:49

HunHyper írta:Kövezzetek meg, de szerintem úgy nem szabad hangszert váltani, hogy egyik márkát leveszem az állványrólés felteszek egy másikat, majd 2 nap nyomkodás után irány az éles bevetés... annak csúnya vége lehet...
A kétnap nyomkodással én sem értek egyet. Viszont nekem mind SD7-re, mind Midjay-re van komplett műsorom, mert mikor azok voltak, akkor ezeket eltettem, és bátran lehet használni mindegyiket. Nem két napot nyomkodtam a Ketront sem - mint ahogy annak idején már írtam is róla - találkoztam olyan dolgokkal, amiket más Ketronos kolléga vagy nem vett észre, vagy nem érdekes számára. Például a Modelling. Csak engem zavart, hogy számomra nem megfelelően működik.

Mindenféle arcoskodás nélkül a Rolanddal, a Yamahával, a Ketronnal bármikor eltudnék menni úgy zenélni, hogy az egyiket leveszem a másikat pedig felteszem. A műsorom 95% midi ennek és az Optimizernek köszönhetően készen vannak a dalok. Most Korggal dolgozom, és még egy pár hét és készen vagyok a Korggal is midi terén. Persze, majd jönnek a stílusok, a samplerek meg minden egyéb. De nem lehet mindent egyszerre. Nálam ez a sorrend tud működni.

Zoli

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 52240Hozzászólás HunHyper
2017.07.04. 09:45

Rolandbk5 írta:...találkoztam olyan dolgokkal, amiket más Ketronos kolléga vagy nem vett észre, vagy nem érdekes számára. Például a Modelling. Csak engem zavart, hogy számomra nem megfelelően működik...
Igen, lehet hogy vagy nem vette más észre, vagy nem foglalkozott a jelenséggel, mert számára annyira nem fontos, vagy úgy gondolja, lehet vele élni...
A Modelling funkciót én használom, nekem nincs vele bajom... Mi nem müködött nálad? :unknown:

Üdv: Roland

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 52241Hozzászólás almatom
2017.07.04. 10:47

Rolandbk5 írta:...találkoztam olyan dolgokkal, amiket más Ketronos kolléga vagy nem vett észre, vagy nem érdekes számára. Például a Modelling. Csak engem zavart, hogy számomra nem megfelelően működik.
Zotyám!
Az SD7 nem a flag-ship hangszer Ketronéknál és éppen ezért funkcionalitásban nem kínálja ugyanazt a flexibilitást, mint akár az Audya vagy a most debütáló SD9 modelling része. Tehát az SD7 modelling része nem hibás, hanem funkcionalitásban az Audyához képest kevesebb lehetőséggel bír. Nem ugyanaz... :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 52243Hozzászólás Bubamara
2017.07.04. 11:21

A Roland VK7, vagy VK8 hangszereim egyáltalán nem tartalmaznak bugot, dögöt meg drive-ot annál inkább. Igaz japán ócskavasak. :)

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52246Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.04. 12:18

almatom írta:Zotyám!Az SD7 nem a flag-ship hangszer Ketronéknál és éppen ezért funkcionalitásban nem kínálja ugyanazt a flexibilitást, mint akár az Audya vagy a most debütáló SD9 modelling része. Tehát az SD7 modelling része nem hibás, hanem funkcionalitásban az Audyához képest kevesebb lehetőséggel bír. Nem ugyanaz...
Tomi,

Nagyra tartalak, hogy mindig megtalálod a magad válaszát. Csak egy példa ahogyan te gondolod. Ez olyan, mintha a Yamaha - ne egy Tyros - 970-ben van 6 DSP effekt, és mivel nem Tyros, éppen ezért csak 2 használható. Ez f@sza? Szerintem nem. Szerinted azért van így, mert nem Tyros. Hmmm ... Sokan minden bizonnyal azt mondják, hogy nem ugyanaz. De ugyanaz! Miért van rá lehetőség, hogy használd, ha nem lehet használni? Az a baj Tomi, hogy nem én utálom a Ketront - mint látni én megpróbáltam - hanem te vagy elfogult. Ez itt probléma a nézőponttal!
HunHyper írta:A Modelling funkciót én használom, nekem nincs vele bajom... Mi nem működött nálad?
HunHyper!

Szerintem a Ketronék úgy gondolták, hogy a Modelling lehetőség azoknak kedvez akik a stílusjátékot kedvelik. Mivel volt Yamahád ahogy írtad is nem kevés ideig, úgy akkor tisztában vagy vele, hogy mit lehet csinálni a stílus szerkesztőjével. Ott minden variációra más-más stílust tudsz berakni ami annyit tesz, hogy mondjuk az A variáció Funky, a B variáció Bossa, a C variáció Polka, és a D variáció Tango. Ez amit írtam egy baromság így biztosan nem kell senkinek. De miért fontos ez? Azért mert én például annak idején a Szereted e még? c. dalt úgy játszottam, hogy az A-B verzió Bossa, majd a C-D verzió Swing. Ez érthető? Oké! Ez egy fontos funkció azok számára akik stílusból zenélnek, mert úgy lesz egyedi és teljes. Na most nem mindenki Almatomi, hogy Logic-al stílust írjon, éppen ezért lenne fontos. A Ketron nem az a cég aki orrba-szája gyártja a stílusokat amik jobbnál jobbak. Sajnos nem azok.
Na ez a Modelling lehetőségnél sajnos nem tud működni a Dob része. Minden más működik, de hogy négy dob variációt cseréljek ki azt nem tudja. Nem sokkal ezelött írtam, hogy minden bizonnyal köztem és a Ketron között van a gond. Az meg, hogy menet közben lefagy, hmmm. lehet magyarázni, de tök felesleges. Anda Zoli sem tudott segíteni sajnos, csak annyit mondott, hogy "ezzel együtt kell élni." Én nem tudok.
Azon nincs mit vitatkozni, hogy hogyan is szól. Igen jól szól. Mindegyik Ketron. Hány olyan kolléga van itt a fórumon akinek mondjuk Audaya van, de mégis a Korg Pa3x-el megy zenélni? Biztosan azért nem azt viszi mert túl jó. Én nem erre gondolnék.

Száz szónak is egy a vége, én nem tudom használni a Ketront!

Zoli

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 52247Hozzászólás HunHyper
2017.07.04. 13:38

Értem, amit leírsz...
Igen, tudom hogyan mükodik a Yami, szerettem is benne, hogy bármelyik stílusából ki tudtam venni bizonyos részeket...
A Ketront pont ilyenre én nem használtam még... :lol:
És, ha Modellingben megcsinálod a stílust, a dobot meg ráhúzod Logic-kal, vagy bármelyik másik programmal?
Úgy sem müködik? Ez érdekelne... Tudom, hogy persze, az már nem a hangszer funkciója... de müködhet?
:777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52268Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.05. 11:26

HunHyper írta:Értem, amit leírsz...
Igen, tudom hogyan mükodik a Yami, szerettem is benne, hogy bármelyik stílusából ki tudtam venni bizonyos részeket...
A Ketront pont ilyenre én nem használtam még... :lol:
És, ha Modellingben megcsinálod a stílust, a dobot meg ráhúzod Logic-kal, vagy bármelyik másik programmal?
Úgy sem müködik? Ez érdekelne... Tudom, hogy persze, az már nem a hangszer funkciója... de müködhet?
:777
HunHyper!

Szerintem úgy tudna működni. Bár ezt Almatomi tudná megválaszolni. Én ennyire már nem mentem bele.

Zoli

PSR2100
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa1x pro
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 55081Hozzászólás PSR2100
2017.10.25. 12:23

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek. Kaptam egy jó pár kidolgozott stílust solton billentyűről. a formátum a pat. viszont a ketron az ugye nem játssza le. Milyen programmal tudnám ezt átkonvertálni hogy a ketron sd1 plus is lejátssza?

Köszi

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 55083Hozzászólás Tamás01
2017.10.25. 12:54

Szia! A ketron pat formátumú stílusokat kezel, tehát neked nem kell konvertálni semmit...

Új hozzászólás