|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Nekem, mint Ketront még sosem birtokolt usernek a felhasználó-barátságról nincs fogalmam, ezért abba nem is „pofáznék” bele. Viszont a képek, videók, a fórumos bemutatók és az olvasottak alapján ami feltűnt, hogy a Ketronnál még a mai napig nem alakult ki egy egységes architektúra. És ez igaz mind szoftveresen, mind kezelőpanelileg. Teljesen más a régi SD, az új SD, a Midjay és az Audya vonal. Talán a régi X, XD SD széria lehetett egységes, de ezt is csak a képek, videók alapján gyanítom.
Nincs az, mint egy Yamaha tulaj esetében, hogy az egy tizenéves PSR-3000-ről átülve egy vadi új Tyros 5-höz, kapásból eligazodik a funkciók 80%-án. Vagy említhetném a Korgot is, ahol a régi i és iS szériák esetében évekig azonos struktúrát alkalmaztak. Aztán persze jött egy forradalmi változás a nyitott, meg multitaszkos operációs rendszerekkel, és akkor volt egy útkeresés náluk is az i30 és az első Pa szériás (Pa50/60/80) gépek esetében, de aztána Pa1-től megint kialakult egy állandó architektúra.
Ezt most nem fikázásként írom, csak mint független külsős észrevételként. A hang alapján nálam is a Ketron a best, és lehet, hogy ha egyszer én is összemelegedhetnék egy SD7-el, én sem válnék meg tőle.
Nincs az, mint egy Yamaha tulaj esetében, hogy az egy tizenéves PSR-3000-ről átülve egy vadi új Tyros 5-höz, kapásból eligazodik a funkciók 80%-án. Vagy említhetném a Korgot is, ahol a régi i és iS szériák esetében évekig azonos struktúrát alkalmaztak. Aztán persze jött egy forradalmi változás a nyitott, meg multitaszkos operációs rendszerekkel, és akkor volt egy útkeresés náluk is az i30 és az első Pa szériás (Pa50/60/80) gépek esetében, de aztána Pa1-től megint kialakult egy állandó architektúra.
Ezt most nem fikázásként írom, csak mint független külsős észrevételként. A hang alapján nálam is a Ketron a best, és lehet, hogy ha egyszer én is összemelegedhetnék egy SD7-el, én sem válnék meg tőle.
Üdv.: Apelláta
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Mikor G70 tulaj lettem, egyik héten megvettem a gépet, 2 hét múlva mentem vele buliba, baromi jól szólt -az exr-hez képest, de iszonyat szarul a mostani hangjához képest.
De muszáj volt mert már ez volt, ezzel kellett menni. Szerintem sokan nem engedhetik meg maguknak hogy mondjuk egy pa3-4x birtokában vegyenek mondjuk egy sd7-et, azért egyiket se 5 pálcán lehet lőni légpuskával a bodonyi búcsúban. Nem kis beruházás tehát, a mellett bizony sok idő kell hozzá hogy az ember kiismerjen egy teljesen új struktúrájú gépet, és közbeszól még szerintem nagyon erősen a szubjektivitás! Biztos hogy az sd7 hangját "akarja" valaki hallani egy sd7-ből, vagy a már jól megszokott t4 hangot?!?! Aki sd7-et vesz t4 után, az ne csodálkozzon hogy -hát ennek nem így kéne szónia, mer az enyim milyen jószól- tehát el kellene dönteni hogy azt a hangzásvilágot szeretné-e amit az sd7 nyújt? Most gyakorlatilag bármely hangszert említhettem volna. Nagyon sok időnek el kellett telnie mire kiismertem úgy a gépet, hogy ha át akartam hangszerelni egy stílust vagy midit, azonnal tudjam hogy melyik hangszínt mire cseréljem, melyik dobkészletet állítsam be, melyik pergőt használjam, melyik gitárt hogy effektezzem, mennyire húzhatom fel a velocityt, mennyi kórust-reverbet adjak neki, stb. 8 éve használom és pár hete jöttem rá hogy csavargassam hogy a szaxi szaxisan szóljon! (a szombati lagziba mikor bejátszottam valami dallamot vele, széles mosollyal az arcán odajött egy hölgy hogy -jajj de jó, ő annyira szereti a szaxofon hangját! Na de hol van a szaxofonos?-kérdezte. Sajnos csalódást kellett neki okoznom. Zenetanár a miskolci zeneművészetin.) Belekerültem használat során a komfortzónába, egy másfajta hangszer lehet hogy kibillentene annyira belőle, hogy inkább visszatérnék hozzá minthogy "kínlódjak vele" mert nem úgy szól ahogy megszoktam, vagy ahogy szeretném. El kellene döntenie mindenkinek hogy mi az a hangzásvilág ami közel áll hozzá, én erősen gondolkodom hogy beszerzek egy sd1000-et, ha tetszik vagy azt akarom hallani ahogy szól akkor oké, ha nem azt, tovább adok rajta, de nem százezreket bukva. Ha évek múlva arra adom a fejem hogy sd7 kell nekem, nem lesz "csalódás" a hangja, lesz egy olyan alapom amivel talán tudok építkezni valamelyest, nem a nulláról indulok. Talán, ki tudja valamikor...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára B.Bazsi 2016.09.15. 10:10-kor.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Na de Tomi, egy év alatt kijön másik - a tiédnél sokkal jobb gép, és a tiéd már nem lesz trendi, az újhoz képest elavult lesz!!!almatom írta:Egy ilyen szintű hangszernél kell az 1 év, mire kimerem vinni azt a színpadra!
És a fő oka az, hogy amíg nem válik bennem minden funkció elérése rutinná, addig meg nem fordul a fejemben, hogy kivigyem magammal. Most ha földrengés törne ki zene közben, akkor is tudnám, hogy mihez kelljen nyúlnom a hangszerben, hogy a rengés közben szép sima hangja legyen. Ehhez kell az 1 év!
Addig tehát az új szecskavágóval kizárólag csak otthon dolgozom, míg a régivel csinálom a bulikat.
Számomra az az örök érthetetlen kategóriába esik, hogy csütörtökön hangszercsere, szombaton meg már azzal tolod a bulit!!!!!![]()
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 70
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Tomi!
Lehet, hogy azért kell neked 1 év, mert az X4-esed is már vagy 20 éves hangszer! Lehet, hogyha előtte valami fiatalabb szériájú hangszered lett volna, akkor elég lett volna pár hónap. Nekem a pa800-ról az átállás szűk 2 hónap volt. A midi file-okat nem nagyon kellett állítgatni, mert ugyanaz benne volt a pa3Le-ben, mint a pa800-ban, tehát a midi file-ok ugyanúgy szóltak. Az már más kérdés, hogy szólhat jobban is....
Lehet, hogy azért kell neked 1 év, mert az X4-esed is már vagy 20 éves hangszer! Lehet, hogyha előtte valami fiatalabb szériájú hangszered lett volna, akkor elég lett volna pár hónap. Nekem a pa800-ról az átállás szűk 2 hónap volt. A midi file-okat nem nagyon kellett állítgatni, mert ugyanaz benne volt a pa3Le-ben, mint a pa800-ban, tehát a midi file-ok ugyanúgy szóltak. Az már más kérdés, hogy szólhat jobban is....
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Tomi sok mindenben nem értünk egyet, de sok mindenben pedig igen, és ez a mondatod az egyik legfontosabb megállapítás. Ez így van. Tomialmatom írta:Senkit nem érdekel, hogy egy zongora mennyire szól jól a szecskavágóból, csak téged, mint zenészt!
- B.Bazsi
- VIP
És ismét eljutottunk ahhoz az örök érvényű igazsághoz, hogy hangszert saját magának vesz mindenki, nem azért mert a közönségből valaki azt mondta neki hogy azt vegyen...
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Ezt én is tanusithatom. Hétvégén Balmazújvároson játszottam lagziban. Ott volt a moni zenekar szakszofonosa. Ők hárman vannak zenekarban. Régi psr yamahával a szintis, szaxi, gitár. Beszélgettünk, mutogattam neki mindkét hangszerből stilusokat. Moni féle csárdás stilusban is játszottam nekik. Ott arra mulatnak a legjobban. Ő a két hangszer között hangzásban semmi különbséget nem hallott , pedig ég és föld a kettő. Ha egy úgynevezett zenész nem veszi észre a különbségeket, akkor az átlag ember hogy fogja észrevenni. Nem is érdekli őket csak az összhatás jó legyen. Ez hogy minél jobb, újabb hangszer legyen csak a saját egó miatt van. A közönség nagy százalékát nem érdekli, hogy PA4,SD7,Audya, Tyros4-5 szól vagy Roland BK, E-50, G-70.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Megpróbáltam kitakarítani itt. Lehetetlen. Nyugodtan nyomjátok ide most már a gumiszobát és a vizeldét is "KETRON - használhatósági tapasztalatok" volt az eredeti de téves cím.
Mától miért sz@r a ketron kisgrófax nótákhoz, avagy nem is drága a hárfa

Mától miért sz@r a ketron kisgrófax nótákhoz, avagy nem is drága a hárfa
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Buba!
A cégnél van jó ipari porszívónk, ha kell kölcsönkérem neked a takarításhoz...
A cégnél van jó ipari porszívónk, ha kell kölcsönkérem neked a takarításhoz...