Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

atilamak
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: ketron midjay pro
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 38887Hozzászólás atilamak
2016.01.02. 23:16

Bubamara írta:Szépen húzd le az........Add szervizbe.
Sajnos mindent kipróbáltam és semmi kommunikáció a FDD és a HDD között..Esetleg ha kivenném a vinyót és a floppy helyére tennék egy USB CARD READERT(ami nem olcsó mulatság)azzal megoldódna a probléma??

kilaj
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Midjay plus

Hozzászólás: # 38889Hozzászólás kilaj
2016.01.03. 09:10

Sziasztok! Segitségeteket kérném,nemrég vásároltam egy midjay plus hangszert, amelyikkel lassan, de ismerkedek. A probléma a következő: nem ismeri fel a gép a markerezett wave illetve mp3 filok-at.(midi filok-nál tökéletesen müködik, amúgy sonar x3 programmal oldottam meg a midi filo-k markerezését). Bocsássatok meg de én most ismerkedek ezekkel a dolgokkal, amúgy gitáros vagyok. Nagyon örülnék ha valaki tudna segiteni. Előre is köszönöm Kiss Lajos-Marosvásárhely

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 38890Hozzászólás Bubamara
2016.01.03. 10:00

Van a hangszerben egy média vezérlő panel, amely a HDD és az FDD-t vezérli. Ez egy önálló egység, külön a mainboard-tól. Nos ha tettél be másik floppy meghajtót és azt sem látja, de lejátszik a floppyról és a HD-ról is, akkor valószínűleg a vezérlőpanelban van a hiba.
Ha kicseréled a vezérlőpanelt egy újra az lehet megoldás, de a usb/kártyaolvasó beszerelése teljesen megoldja ezt a problémát, hiszen ott a vezérlőpanel és a HD kikerül a hangszerből egy sor kábellal együtt. De ez nyilván drágább verzió. azonban a hangszeredet a kornak megfelelő szintre hozza. Megszűnik a tökölés a floppyval, megszűnik a HD mentési, archiválási probléma és a félelem, hogy mi van, ha leáll a HD és nincs róla másolatod. Abban az SD kártya a HD és egy USB srick a "floppymeghajtó" Nekem 32GB SD és 16 GB USB dolgozik jelenleg az SD1plusban, hibátlanul, a hangszer játszik mp3 tartalmat szöveggel és wav fájlokat is. Tehát ahogy azt említettem új lehetőségeket kapsz a műsorod elkészítésére.

Ha kiveszed a vezérlőt és elküldöd nekem, én le tudom tesztelni, hogy abban van e a hiba. Lehet, alkatrészben is tudok segíteni neked.
Részleteket privát üzenetben.

Buba

atilamak
Újonc

Hozzászólás: # 38899Hozzászólás atilamak
2016.01.03. 14:49

Köszönöm szépen a hasznos információkat,nyilván az USB CARD READER mellett fogok dönteni ha nem jutok más megoldásra..köszönöm a segítség felkínálását az alkatrészekkel kapcsolatban jelentkeztek ha az mellett döntők,de mivelhogy nem Magyarország területėn lakom(Szabadka Vajdaság)lehet hogy célszerűbb megoldásnak tartom a drágább verziót(USB CARD READER ),addig viszont mindent meg tudok oldani a Midjproval amit már több mint két éve használok és maximálisan elégedett vagyok vele..Az sd1 plusz nemrég került a kezem alá és bizony nagyon meglepődtem(pozitív értelemben)milyen széles vastag megszólalãsa van..Volt már sok hangszer a kezem alatt a 30 év alatt mióta zenélek,korg,Yamaha,Roland,sőt még Audyám is volt egy fél évig de még nem volt szoftverileg stabil(azért is adtam el)de utánna állandóan azt a hangzást kerestem,azért is tértem vissza a Ketronhoz.És szerintem is az sd1 plus-ban jobban szólnak a midi alapu ritmusok mint az Audyában,amit már volt szerencsém összehasonlítani,persze hogy az Audya verhetetlen az audia alapokban,de ott viszont nem lehet belenyúlni és a saját ízlésre állítani pl a dobokat,stb..Én személyszerint szeretem a konkrét dob basszus alapot,arra mindent rá lehet építeni hogy jó élethűen szóljon,kicsit ez a bajom a Midjpróval hogy szerintem túl hifissen szól,hiányzik belőle a nyersség ami pl.az sd1 pluszban megvan.Természetessen ez az én privát vėleményem,tapasztalatom ami nem biztos hogy reális mehatározás..üdv mindenkinek

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 38900Hozzászólás Bubamara
2016.01.03. 15:06

Én úgy gondolom, hogy teljesen jól látod a dolgot a hangzással, hangképpel kapcsolatban. Az SD1 plus számomra is az abszolút etalon hangzásban. Ha pedig van mellé egy midjay plus-od, akkor a következő 10 évben aligha kell más hangszerben gondolkodnod. Hiszen segédnek és tartaléknak a midjay jól szolgál az sd1 plus pedig egy atom stabil hangszer.
Nekem is volt Audya, de számomra is az SD a hasznosabb, mert nem stílus alapú a műsorom gerince.

Buba

atilamak
Újonc

Hozzászólás: # 38902Hozzászólás atilamak
2016.01.03. 16:43

Remélem hogy helyre tudom hozni az sd1 plus-t,és mind.ok.lesz..A midjpro-t meg másodhangszerként fogom használni..majd jelentem hogy mire jutottam..Még egy kérdésem lenne az USB CARD READER-el kapcsolatban.A beszerelési insrukciókat megkapom vele,vagy esetleg magyar nyelven megvan valahol hogy megkönnyítsem a beszerelést..üdv

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 38905Hozzászólás Bubamara
2016.01.03. 20:12

Adatlap
Fajl neve: USB&SDCARD_READER_SD1.pdf
Marka: KETRON
Szeria: SD1
Tartalom: MANUAL
Stilus:
Leiras:

Kapsz vele egy komplett leírást fotókkal. Semmi extra. Simán megoldod 2-3 óra alatt.
Leveszed a hátlapot, lehúzod az audió kábelt a kontroll panelról és a főpanelról, félreteszed, ez nem kell már, leveszed a floppyról a táp és adatkábelt, a táp visszakerül majd az SD egységre.
Lehúzod a HD/FD vezérlő kábeleit az alaplapról és tápról, kiveszed a vezérlőpanelt, kiveszed a HD-t. A floppy adatkábelt hagyd benne, mert tól nagy bontás lenne kivenni.
Természetesen a borítást már korábban levetted 4 csavarral a floppy egységről, kiveszed a floppyt és berakod helyette ideiglenesen az SD egységet szabadon, hogy hozzáférj a kábelekkel.
A csomagban kapsz kábeleket. A leghosszabb az audió kábel, a kontrollpanel és az egység közé kerül, minden fel van jelölve betűkkel, így el sem lehet téveszteni. Egy rövidebb audió kábel pedig az egység és a főpanel közé megy, ahonnan le lett húzva. ez a kör az mp3/wav lejátszás miatt van így kibővítve. Igy csatlakozik fel a player az audió rendszerre.
Rádugod az SD egységre a régi floppy tápkábelt.
A csomagban lévő hosszú adatkábelt rácsatlakoztatod az egységre és mások végét a főpanelra. ezzel talán helyére is kerül minden kábel. Itt már ki tudod próbálni az egységet, és akár feltenni a 6.0 rendszert.
Töltsd le a 6.0 softota weboldalról, mert azt fel kell majd tenni, ha benne van a cucc. Csak azzal működik helyesen.
Az usb-n készíteni kell egy FLOPPY nevű foldert és belemásolni a letöltött és kicsomagolt rendszert.

Ha mindennel végezték rögzíted az egységet a floppy helyére 4 csavarral és visszarakod a borítást a frontpanelon a meghajtóra.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 38906Hozzászólás Bubamara
2016.01.03. 20:14

Csatolom a 6.0 rendszer, hogy ne keresgélj.Adatlap
Fajl neve: Sd1 PLUS-60a.zip
Szeria: SD1 plus
Tartalom: rendszer fájlok
Stilus:
Leiras:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 38907Hozzászólás Bubamara
2016.01.03. 20:25

Van egy FAT konverter az oldalon. azt letöltöd és miután rádugtad a régi HD-t usb-vel a gépre megmutatod a programnak. Néhány másodperc alatt átfordítja a táblát illetve minden mappádat fájlodat fat-ra egy általad kijelölt mappába a gépeden.
A hangszerben megformázod az SD kártyát majd a gépen egy kártyaolvasóval szépen feltöltöd a hangszer által létrehozott masterfolder mappákba a gépeden lévő master tartalmat, ezt követően pedig felmásolod a többi foldert is a kártyára.

Ha usb stickket dugsz a hengszerbe előbb kikapcsolva tedd, amikor bekapcsolod létrehozza magától rajta a master mappákat. Így az usb is teljes értékű háttértároló lesz a hangszer számára.
Kicsit finnyás a penyókat illetően. nekem két típust nem fogadott el azonban több típust gond nélkül kezel.
Egy SanDisc Cruzer Fit 16GB-os nanopent fogtam be erre a célra. SDCZ33-016G-835 a gyártói típusjel. Hibátlan.

Sok sikert a munkához. Ha valami eszembe jut, még írok, illetve elővarázsolom a fat konvertert, mert lementettem, csak nem vagyok a háttértárolóm közelében.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 38912Hozzászólás Bubamara
2016.01.04. 07:51

Adatlap
Fajl neve: DiskToFat32Convert.zip
Szeria: SD1 plus
Tartalom: Segéd szoft
Stilus:
Leiras:

A csatolt program segítségével le tudod menteni a Ketron HD tartalmát egy usb dokkoló, vagy hdrack segítségével a gépedre.

Buba

Új hozzászólás