|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Próbáld ki,mert mikor az uf7-est levettem az sd2-röl és megküldtem a fatarral, azt hittem nem hallok jól..
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Ja, semmi különbség...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Tomi a velocity érték miatt szól máshogy. Pl. ha a midi billentyű alatt a gumiharang gyenge, leütésnél más velocity értéket produkál, ezáltal más lesz az adott hangszín hangja, a hang generátor azt hiszi,hogy erősen ütöttem meg a billentyűt nem csak hangosabban fog szólni, nem lehet finoman játszani rajta, de lehet hogy a fülem csal, bár nem hinném.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Anno mikor előszór találkoztam ezzel a jelenséggel, feltettem ezt a kérdést egy másik topikban, ha emlékezetem nem csal Asterx írta,hogy ö is tapasztalta ezt a jelenséget, illetve Tibi is mikor a psr3000-rest midi harmonikára kötötte és úgy játszott az adott hangszeren.
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Sziasztok!
Segítségre volna szukségem,az Audya 5 SYSTEM mappája /sound/ kellene,u.i. két hangszínbankom "elutazott" valahová és nem tudom honnam visszaállitani.A biztonsági mentésben ez nincs benne,estleg egy tukrozés másik géprol talán segítene.
Koszi!
Péter
Segítségre volna szukségem,az Audya 5 SYSTEM mappája /sound/ kellene,u.i. két hangszínbankom "elutazott" valahová és nem tudom honnam visszaállitani.A biztonsági mentésben ez nincs benne,estleg egy tukrozés másik géprol talán segítene.
Koszi!
Péter
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Otto,bohocotto írta:Sziasztok.Ismét segitség kellene......:
Itt az email címem küldj egy emailt és küldök neked olyan midit ahol a Cakewal-al készítettem Live(drum2) dobszettet az SD1-re.
zotti.hegedus@gmail.com
Zoli
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Hello.Almatom.Már többször segitettél nekem,de egyet mindig elfelejtesz.Nem mindenki vágja úgy a dolgokat ahogy te.Én még nem csináltam ilyet,és elég nehéz kitalálnom azt,h hogyan kell ezt megcsinálni 3mp-en belül segitség nélkül.Ha lenne vmkor időd elmondani nekem ,azt megköszönném..Tisztelettel:Ottó
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Megnéztem Ottó problémáját.
Telefonon tartottuk a kapcsolatot, és megnéztük mi lehet a gond.
A szerény meglátásom, hogy nincs itt semmi controller, vagy egyéb üzenet miatti fennakadás, hanem inkább kvantálási hibát látok.
Mégpedig azt gondolom, hogy a felvételkor történik ez a probléma. A midit amit az Sd5-el vett fel, nálam azonnal megszólalt - majd nála is egy kis segítséggel
- viszont látszik, hogy a "D" variációs fill-nél csúszik el az egész.
Van e olyan funkciós beállítás a Ketronon, amivel az automatikus kvantálást ki lehet kapcsolni feltételkor, mert szerintem ez a probléma.
Más baj nincs a midiben.
?
Zotti
Megnéztem Ottó problémáját.
Telefonon tartottuk a kapcsolatot, és megnéztük mi lehet a gond.
A szerény meglátásom, hogy nincs itt semmi controller, vagy egyéb üzenet miatti fennakadás, hanem inkább kvantálási hibát látok.
Mégpedig azt gondolom, hogy a felvételkor történik ez a probléma. A midit amit az Sd5-el vett fel, nálam azonnal megszólalt - majd nála is egy kis segítséggel
Van e olyan funkciós beállítás a Ketronon, amivel az automatikus kvantálást ki lehet kapcsolni feltételkor, mert szerintem ez a probléma.
Más baj nincs a midiben.
?
Zotti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Igen Tom ez a probléma.
Mert mikor nem veszi fel, csak játszik ezzel a stílussal, akkor nem ugrik, rendben van.
Megnéztem Cakewalkkal neki, és sehol semmilyen idegen vagy zavaró üzenet nincs. Ez biztos.
Ezt csak a felvételkor keletkezik valami gubanc, ami azt a jelenséget produkálja, hogy a pörgetés után elvan csúszva egy nyolcad hanggal.
Megszólalni már megszólal, mert felraktuk az ins fájlt, és az a hiba, hogy korus szól a dob helyén megoldva.
Zotti
Mert mikor nem veszi fel, csak játszik ezzel a stílussal, akkor nem ugrik, rendben van.
Megnéztem Cakewalkkal neki, és sehol semmilyen idegen vagy zavaró üzenet nincs. Ez biztos.
Ezt csak a felvételkor keletkezik valami gubanc, ami azt a jelenséget produkálja, hogy a pörgetés után elvan csúszva egy nyolcad hanggal.
Megszólalni már megszólal, mert felraktuk az ins fájlt, és az a hiba, hogy korus szól a dob helyén megoldva.
Zotti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Amit nekem küldött file-t attal is hasonló gondok voltak, de a CakeWalk egy slide-al megoldja za ilyeneket.