|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
moky102
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: audya5
- Adott köszönetek: : 15 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Most látom csak hogy az előző hozzászólásomat nem a megfelelő mezőbe írtam, de majd utólag belejövök, végűl is, gyakorlat teszi a mestert 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Uraim!
Egy kis segítséget kérnék! Megérkezett ma a vArranger modulom. Szükségem lenne a Ketron SD-1+ hangszer gyári stílusaira. Ha valaki megszánna, azt nagyon megköszönném! Természetesen egyéb Ketron stílusokat is szívesen fogadok...

Köszönöm!
Egy kis segítséget kérnék! Megérkezett ma a vArranger modulom. Szükségem lenne a Ketron SD-1+ hangszer gyári stílusaira. Ha valaki megszánna, azt nagyon megköszönném! Természetesen egyéb Ketron stílusokat is szívesen fogadok...
Köszönöm!
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Asterx dobj egy E-mailt ide: tomoro@citromail.hu-ra és küldöm az sd1 stílusait.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Én pedig keresem azt az USB-SD card olvasót amelyikre valakinek nincs szüksége, hogy átvegyem tőle 
Köszi
Marton Csabának volt biztosan, de mostanában nem igen jár erre
Köszi
Marton Csabának volt biztosan, de mostanában nem igen jár erre
Atti
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
A ketron sd1+-ba amit a Marci nemrég eladott, abban tuti volt. Ha nem titok gondolom elárúlja ki vette megalmatom írta:Sziasztok!S.O.S. keresem...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Halihó!
Nekem három hónapja tették be az SD5-be az uj olvasot. Kiváloan müködik, eddig nem volt probléma vele. Pesten a Serfel norbi tette bele. Pumi.
Nekem három hónapja tették be az SD5-be az uj olvasot. Kiváloan müködik, eddig nem volt probléma vele. Pesten a Serfel norbi tette bele. Pumi.
- Stewee
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok.
A "több hangszert viszek magammal,nehogy megálljon" témával kapcsolatban csak annyit,hogy nekem sosem volt 2 arrangerem egyszerre,mégsem hagyott cserben sosem semmilyen hangszer.Egyszer fordlt elő egy Pa80-nál hogy beakadt egy stílus buliban,nem tudtam megállítani,sem kilépni semmiből,egyszerűen lefagyott...de mivel mindig van az arranger alatt egy zongorám,egy óvatlan pillanatban kikapcsoltam a Pa-t,ugyanakkor rátenyereltem a zongorára,és egy kis improvizatív lassítós,énekeltetős részt eszközöltem,mialatt újraindult a korg.Észre sem vették,max a bummból amikor kikapcsolt szerencsétlen.Ez tinen x éve volt.Azóta pár hangszert "elfogyasztottam"de mondhatom mindegyik korrektül dolgozott.Az audya-n is sorra jönnek ki a bug-ok amiről Tomi már felvilágosított,de muszáj átsiklani felettük,illetve együtt kell élni velük.Mindazonáltal eddigi tapasztalatok alapján amennyire élhet egy ilyen darab vas a zenében,ez annyira él amennyire csak tud.Élmény vele még arrangerezni is amit az utóbbi időben kifejezettem megutáltam a T2-vel.
Üdv!
A "több hangszert viszek magammal,nehogy megálljon" témával kapcsolatban csak annyit,hogy nekem sosem volt 2 arrangerem egyszerre,mégsem hagyott cserben sosem semmilyen hangszer.Egyszer fordlt elő egy Pa80-nál hogy beakadt egy stílus buliban,nem tudtam megállítani,sem kilépni semmiből,egyszerűen lefagyott...de mivel mindig van az arranger alatt egy zongorám,egy óvatlan pillanatban kikapcsoltam a Pa-t,ugyanakkor rátenyereltem a zongorára,és egy kis improvizatív lassítós,énekeltetős részt eszközöltem,mialatt újraindult a korg.Észre sem vették,max a bummból amikor kikapcsolt szerencsétlen.Ez tinen x éve volt.Azóta pár hangszert "elfogyasztottam"de mondhatom mindegyik korrektül dolgozott.Az audya-n is sorra jönnek ki a bug-ok amiről Tomi már felvilágosított,de muszáj átsiklani felettük,illetve együtt kell élni velük.Mindazonáltal eddigi tapasztalatok alapján amennyire élhet egy ilyen darab vas a zenében,ez annyira él amennyire csak tud.Élmény vele még arrangerezni is amit az utóbbi időben kifejezettem megutáltam a T2-vel.
Üdv!
- Asterix
- Globális Moderátor
Uraim!
Dunát lehetne itt a fórumon rekeszteni a Ketron SD-1 tulajokkal és senkinek nem esik meg rajtam a szíve és nem küldi el nekem az SD-1+ gyári stílusait????
Tamás01 elküldte (amit ez úton is köszönök neki) de abban a Yamahára konvertált sty formátumban már nekem is meg volt, de ugye akkor a stílus lényegét, az élő dobsávot veszti el az egész szerintem.
Ezért, ha valaki el tudná nekem küldeni az eredeti pat formátumú stílusokat, azt nagyon megköszönném. Jó lenne a kis modult már eredeti Ketron stílusokkal megetetni, nem a Yamaha stílusokat lökni neki. Jól szól azzal is, de kiváncsi lennék az eredetire is....
Köszi....
Dunát lehetne itt a fórumon rekeszteni a Ketron SD-1 tulajokkal és senkinek nem esik meg rajtam a szíve és nem küldi el nekem az SD-1+ gyári stílusait????
Tamás01 elküldte (amit ez úton is köszönök neki) de abban a Yamahára konvertált sty formátumban már nekem is meg volt, de ugye akkor a stílus lényegét, az élő dobsávot veszti el az egész szerintem.
Ezért, ha valaki el tudná nekem küldeni az eredeti pat formátumú stílusokat, azt nagyon megköszönném. Jó lenne a kis modult már eredeti Ketron stílusokkal megetetni, nem a Yamaha stílusokat lökni neki. Jól szól azzal is, de kiváncsi lennék az eredetire is....
Köszi....
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen, most már egyel több van, de azért Dunát nem
........ - Marost igen, mert alig van víz benne
Laci, ha megmondod hogyan csináljam, megteszem.
A jövő héten szeretnék egy kicsit mélyebben belemenni és megnézni, mit is tud ez az SD1plus. Már van egy véleményem: - jó is, rossz tulajdonsága is van neki. Igaz én kicsit Korg-hoz viszonyítok akaratlanul is. Más az elrendezés a "fedélzeten", ezért azt külön meg kell tanulni. A nyomógombok viszont nagyon jó minőségűek, szépen, egyenletesen és hiba nélkül működnek. Hiányzik a forgópoti vagy tárcsa -ahogy tetszik-, állandóan azt keresem
. Kellene !
A billentés nem rossz, sőt a pa1xpro-hoz képest is könnyedébb, viszont ugyan úgy kopognak. Ami tetszik, hogy a hat és fél oktávval is kb. 20 cm-rel rövidebb a hangszer mint az 1xpro.
Sty-lek - egyszerűek, nem túl zsúfoltak és minden ott van a helyén. A dobos jól végzi a dolgát
, ez nem vitás. Ami bosszantó lehet, hogy a négy variáció nem egymásra épül, vagyis a hármas variáció nagyon sok esetben visszalép az első szintjére, a második meg a hármas kellene legyen. Intrók, pergetések szépen kidolgozottak.
Hangszínek - orgonák, harmonikák, fúvósok nagyon jók ! Sok esetben a pa3x-es szemplerekkel egy sorba lehetne tenni őket. Nem beszélve a hegedűkről, - egy hangszerben sem találtam ilyen hegedű, cselló hangszínt. A gitárok, hát elkeserítő ! Egyetlen jó gitárt sem találtam. Ez u.úgy kiérződik a sty-ekből. És amit hallottam az Audya esetében, az itt is jelen van: - mintha el lenne hangolódva az a fránya gitár. Ha ez szándékos a Ketronnál, hát nem pontozom.
További beszámolóval jövök.........
A jövő héten szeretnék egy kicsit mélyebben belemenni és megnézni, mit is tud ez az SD1plus. Már van egy véleményem: - jó is, rossz tulajdonsága is van neki. Igaz én kicsit Korg-hoz viszonyítok akaratlanul is. Más az elrendezés a "fedélzeten", ezért azt külön meg kell tanulni. A nyomógombok viszont nagyon jó minőségűek, szépen, egyenletesen és hiba nélkül működnek. Hiányzik a forgópoti vagy tárcsa -ahogy tetszik-, állandóan azt keresem
A billentés nem rossz, sőt a pa1xpro-hoz képest is könnyedébb, viszont ugyan úgy kopognak. Ami tetszik, hogy a hat és fél oktávval is kb. 20 cm-rel rövidebb a hangszer mint az 1xpro.
Sty-lek - egyszerűek, nem túl zsúfoltak és minden ott van a helyén. A dobos jól végzi a dolgát
Hangszínek - orgonák, harmonikák, fúvósok nagyon jók ! Sok esetben a pa3x-es szemplerekkel egy sorba lehetne tenni őket. Nem beszélve a hegedűkről, - egy hangszerben sem találtam ilyen hegedű, cselló hangszínt. A gitárok, hát elkeserítő ! Egyetlen jó gitárt sem találtam. Ez u.úgy kiérződik a sty-ekből. És amit hallottam az Audya esetében, az itt is jelen van: - mintha el lenne hangolódva az a fránya gitár. Ha ez szándékos a Ketronnál, hát nem pontozom.
További beszámolóval jövök.........
Atti