Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

moky102
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: audya5
Adott köszönetek: : 15 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30457Hozzászólás moky102
2015.01.05. 22:37

Most látom csak hogy az előző hozzászólásomat nem a megfelelő mezőbe írtam, de majd utólag belejövök, végűl is, gyakorlat teszi a mestert :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 30648Hozzászólás Asterix
2015.01.15. 20:00

Uraim!

Egy kis segítséget kérnék! Megérkezett ma a vArranger modulom. Szükségem lenne a Ketron SD-1+ hangszer gyári stílusaira. Ha valaki megszánna, azt nagyon megköszönném! Természetesen egyéb Ketron stílusokat is szívesen fogadok... :oops: :oops:

Köszönöm!

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 30660Hozzászólás Tamás01
2015.01.16. 05:19

Asterx dobj egy E-mailt ide: tomoro@citromail.hu-ra és küldöm az sd1 stílusait.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30664Hozzászólás Attila
2015.01.16. 07:47

- Én pedig keresem azt az USB-SD card olvasót amelyikre valakinek nincs szüksége, hogy átvegyem tőle :)
Köszi

Marton Csabának volt biztosan, de mostanában nem igen jár erre

Atti

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 30682Hozzászólás manyus
2015.01.16. 16:03

almatom írta:Sziasztok!S.O.S. keresem...
A ketron sd1+-ba amit a Marci nemrég eladott, abban tuti volt. Ha nem titok gondolom elárúlja ki vette meg ;)

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 30685Hozzászólás Asterix
2015.01.16. 17:57

Ment a mail, köszi! :777

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 30686Hozzászólás Pumika
2015.01.16. 18:20

Halihó!
Nekem három hónapja tették be az SD5-be az uj olvasot. Kiváloan müködik, eddig nem volt probléma vele. Pesten a Serfel norbi tette bele. Pumi.

Stewee
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
Adott köszönetek: : 24 alkalommal
Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30694Hozzászólás Stewee
2015.01.17. 19:07

Sziasztok.
A "több hangszert viszek magammal,nehogy megálljon" témával kapcsolatban csak annyit,hogy nekem sosem volt 2 arrangerem egyszerre,mégsem hagyott cserben sosem semmilyen hangszer.Egyszer fordlt elő egy Pa80-nál hogy beakadt egy stílus buliban,nem tudtam megállítani,sem kilépni semmiből,egyszerűen lefagyott...de mivel mindig van az arranger alatt egy zongorám,egy óvatlan pillanatban kikapcsoltam a Pa-t,ugyanakkor rátenyereltem a zongorára,és egy kis improvizatív lassítós,énekeltetős részt eszközöltem,mialatt újraindult a korg.Észre sem vették,max a bummból amikor kikapcsolt szerencsétlen.Ez tinen x éve volt.Azóta pár hangszert "elfogyasztottam"de mondhatom mindegyik korrektül dolgozott.Az audya-n is sorra jönnek ki a bug-ok amiről Tomi már felvilágosított,de muszáj átsiklani felettük,illetve együtt kell élni velük.Mindazonáltal eddigi tapasztalatok alapján amennyire élhet egy ilyen darab vas a zenében,ez annyira él amennyire csak tud.Élmény vele még arrangerezni is amit az utóbbi időben kifejezettem megutáltam a T2-vel.
Üdv!

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 30793Hozzászólás Asterix
2015.01.26. 18:00

Uraim!

Dunát lehetne itt a fórumon rekeszteni a Ketron SD-1 tulajokkal és senkinek nem esik meg rajtam a szíve és nem küldi el nekem az SD-1+ gyári stílusait????
Tamás01 elküldte (amit ez úton is köszönök neki) de abban a Yamahára konvertált sty formátumban már nekem is meg volt, de ugye akkor a stílus lényegét, az élő dobsávot veszti el az egész szerintem.
Ezért, ha valaki el tudná nekem küldeni az eredeti pat formátumú stílusokat, azt nagyon megköszönném. Jó lenne a kis modult már eredeti Ketron stílusokkal megetetni, nem a Yamaha stílusokat lökni neki. Jól szól azzal is, de kiváncsi lennék az eredetire is....

Köszi.... :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30795Hozzászólás Attila
2015.01.26. 18:39

Igen, most már egyel több van, de azért Dunát nem :)........ - Marost igen, mert alig van víz benne :P Laci, ha megmondod hogyan csináljam, megteszem.

A jövő héten szeretnék egy kicsit mélyebben belemenni és megnézni, mit is tud ez az SD1plus. Már van egy véleményem: - jó is, rossz tulajdonsága is van neki. Igaz én kicsit Korg-hoz viszonyítok akaratlanul is. Más az elrendezés a "fedélzeten", ezért azt külön meg kell tanulni. A nyomógombok viszont nagyon jó minőségűek, szépen, egyenletesen és hiba nélkül működnek. Hiányzik a forgópoti vagy tárcsa -ahogy tetszik-, állandóan azt keresem :). Kellene !
A billentés nem rossz, sőt a pa1xpro-hoz képest is könnyedébb, viszont ugyan úgy kopognak. Ami tetszik, hogy a hat és fél oktávval is kb. 20 cm-rel rövidebb a hangszer mint az 1xpro.
Sty-lek - egyszerűek, nem túl zsúfoltak és minden ott van a helyén. A dobos jól végzi a dolgát :), ez nem vitás. Ami bosszantó lehet, hogy a négy variáció nem egymásra épül, vagyis a hármas variáció nagyon sok esetben visszalép az első szintjére, a második meg a hármas kellene legyen. Intrók, pergetések szépen kidolgozottak.
Hangszínek - orgonák, harmonikák, fúvósok nagyon jók ! Sok esetben a pa3x-es szemplerekkel egy sorba lehetne tenni őket. Nem beszélve a hegedűkről, - egy hangszerben sem találtam ilyen hegedű, cselló hangszínt. A gitárok, hát elkeserítő ! Egyetlen jó gitárt sem találtam. Ez u.úgy kiérződik a sty-ekből. És amit hallottam az Audya esetében, az itt is jelen van: - mintha el lenne hangolódva az a fránya gitár. Ha ez szándékos a Ketronnál, hát nem pontozom.
További beszámolóval jövök.........

Atti

Új hozzászólás