|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Sajnos nem látja a vinyót, már megmozgattam, újra indítottam.
Oké vásárolok egy új vinyót. De a gyári cuccokat, amikor a Ketron a gyári vinyóra tett azokat honnan tudom visszatölteni?
Audio, midi, Mp3, vagy stilusok, vagy loop-k, vagy ezeket a gép máshol tárolja?
Mert akkor sima ügy, veszek egy vinyót, és feltelepítem rá az új Update-t, és kész.
Oké vásárolok egy új vinyót. De a gyári cuccokat, amikor a Ketron a gyári vinyóra tett azokat honnan tudom visszatölteni?
Audio, midi, Mp3, vagy stilusok, vagy loop-k, vagy ezeket a gép máshol tárolja?
Mert akkor sima ügy, veszek egy vinyót, és feltelepítem rá az új Update-t, és kész.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
A gép a gyári dolgait az agyába a ROM-jába tárolja!Semmi köze a vinyóhoz.Tehát a hangszinek,dobszettek,rendszerfájlok azok a gép belső memóriájába vannak.
Vegyél bele egy vinyót,formázd meg tedd rá a szoftverfrissítést és kész!
Vegyél bele egy vinyót,formázd meg tedd rá a szoftverfrissítést és kész!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Srácok,
Több tagtársunk visszajelezte, pü-ben és telefonon, hogy kezd elege lenni az állandó békétlenségből, személyeskedésből és egymásra mutogatásból.
Mindenkit megkérek, hogy a fórumot arra használja, amire ki lett találva, és semmi képen sem személyeskedésre, egymás lerohanására.
A következőekben azt a tagot, aki személyeskedő, sértő hangnemet enged meg magának, figyelmeztetés nélkül tiltólistára teszem egy hétre. Ha valakinek összeférhetetlensége, vagy egója miatt a fórum számára hátránnyal járó, a többi tagot felháborító, vagy megbotránkoztató megnyilvánulásai vannak, az nézzen magának olyan helyet, ahol ezt eltűrik és támogatják.
Ideje lenne felnőni gyerekek. Nemi életet e-mailben, vagy pü-ben, vagy telefonon éljetek.
Több tagtársunk visszajelezte, pü-ben és telefonon, hogy kezd elege lenni az állandó békétlenségből, személyeskedésből és egymásra mutogatásból.
Mindenkit megkérek, hogy a fórumot arra használja, amire ki lett találva, és semmi képen sem személyeskedésre, egymás lerohanására.
A következőekben azt a tagot, aki személyeskedő, sértő hangnemet enged meg magának, figyelmeztetés nélkül tiltólistára teszem egy hétre. Ha valakinek összeférhetetlensége, vagy egója miatt a fórum számára hátránnyal járó, a többi tagot felháborító, vagy megbotránkoztató megnyilvánulásai vannak, az nézzen magának olyan helyet, ahol ezt eltűrik és támogatják.
Ideje lenne felnőni gyerekek. Nemi életet e-mailben, vagy pü-ben, vagy telefonon éljetek.
Buba
- Admin
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
- Adott köszönetek: : 617 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1491 alkalommal
- Kapcsolat:
Csak sikerült összehoznomAdmin írta:Sikerült szereztem egy Ketron SD2-t, még ismerkedem a kütyüvel, viszont máris elakadtam![]()
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan is tudom használni az effect-eket? Próbálkoztam az alábbi SysEx üzenetekkel Sonar-ban (az útmutató alapján), de nem sikerült összehoznom:
Az első akadály az USB-Midi kábel volt. Először az aukciós oldalakon legtöbbször előforduló kínai cuccot próbáltam, majd később olvastam valahol, hogy ezeknek kicsi a "memóriája", így nem igazán birkóznak meg nagyobb SysEx csomagokkal, így beszereztem egy Roland UM-ONE MKII-es kábelt, gondolom nem véletlenül kerül 3X-4X annyiba
Sonar X1-ben is sikerült működésre bírni, leírom én hogyan csináltam, hátha valakinek később jól jön. Példának a distorsor effect:
- Views menü -> Sysx
- 1. Bank: Distorsor type: F0 26 7B 11 00 06 F7 (06 a paraméter)
- 2. Bank: Type effects channel assign: F0 26 7B 0B 00 05 02 F7 (05 és 02 a paraméter) 05=CH6!
- 3. Bank: Distorsor parameters (volume): F0 26 7B 22 00 20 F7 (20 a paraméter)
- 4. Bank: Distorsor parameters (tone): F0 26 7B 25 00 66 F7 (66 a paraméter)
- 5. Bank: Distorsor parameters (resonance): F0 26 7B 26 00 00 F7 (a második 00 a paraméter)
- Mindegyiknél Autosend on-ra (Settings menü)
- File menü->send all
Edit menü->Name: El lehet nevezni az üzeneteket így könnyebb beazonosítani, de a legjobb megoldás (szerintem) egyesével elmenteni File->Save..., így máskor nem kell tökölni, elég a paramétereket megváltoztatni (ezek benne vannak a manual-ban, de még az errata corrige oldalon is vannak hibák az enyémben
A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Ezt a MidJay-el kapcsolatban már régen megmondtam. Érdemes lesz megvárni az Audya követőjét. A Ketront ismerve 2025 körül várható az Audya II.marton1974 írta:Ez a hangszer egy multimédia lejátszó modul elsősorban.
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Asterix:

Kivárjuk, ha beledöglünk is........A Ketront ismerve 2025 körül várható az Audya II.![]()
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
marton1974 írta:Ez a hangszer egy multimédia lejátszó modul elsősorban.
Kedves "marton1974"!
Nem értelek. Szerintem a Ketron Midjay Pro-ról mindenki tudja, hogy egy multimédia player. Mit vártál?
De azért szerintem ilyen profi arrangert ami ebben van, bármely más márkát használó zenész is azonnal boldogan elfogadna!
Tovább megyek. Pont azért, mert új dobszettek új hangszíneket tettek a Pro-ba, így még a ketron-ra átdolgozott midiket is újra kell szerkeszteni.
Azért a végeredmény kárpótolni fog mindenkit, aki belefog majd ebbe a munkába. Csak ez nem egy-két nap....
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
- bellamy78
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Ketron sd1, Korg Pa500 Musikant
- Adott köszönetek: : 48 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok!
Ketron sd1-hez szeretnék sustain pedált. Milyet ajánlotok? Csak a Ketroné jó hozzá?
Előre is köszönöm!
Ketron sd1-hez szeretnék sustain pedált. Milyet ajánlotok? Csak a Ketroné jó hozzá?
Előre is köszönöm!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ami biztosan jól működik alap bekötésnél.
KORG DS-1H, jelenleg is ezt használom.
http://www.argep.hu/product_748140.html
FATAR VFP-1-25 átkapcsolható pedál, kipróbáltam vele, működik.
http://www.argep.hu/main.asp?suche=FATA ... 25&x=0&y=0
Amivel kipróbáltan nem működik,
Yamaha FC-5. Fordított a polarítás és nincs rajta váltókapcsoló, így egyfolytában zenget, amíg le nem nyomod.
http://www.argep.hu/main.asp?suche=Yamaha+FC-5&x=0&y=0
KORG DS-1H, jelenleg is ezt használom.
http://www.argep.hu/product_748140.html
FATAR VFP-1-25 átkapcsolható pedál, kipróbáltam vele, működik.
http://www.argep.hu/main.asp?suche=FATA ... 25&x=0&y=0
Amivel kipróbáltan nem működik,
Yamaha FC-5. Fordított a polarítás és nincs rajta váltókapcsoló, így egyfolytában zenget, amíg le nem nyomod.
http://www.argep.hu/main.asp?suche=Yamaha+FC-5&x=0&y=0
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A sustain pedálok általában záró kapcsolóval szereltek, mivel tudtommal a Yamahán kívül egyik ismert hangszermárkánál sem a nyitó kapcsolás az alap érzékenység. Ezért, ha nem Yamaha márkájú pedált veszel, szinte biztos, hogy jó lesz. Vagy Yamaha pedál esetén pedig polaritás váltósat kell venni, ha az SD1-ben nem változtatható meg a polaritás érzékenység.
Én egy, a múlt héten elhunyt szegény volt zenésztársam által anno számomra szerzett sörgyári palackozógép indító lábkapcsoló pedálját használom már tizenakár éve. Csak a vezetéket és a dugóját kellett átcserélnem. Nagyon masszív szerkezet és még a zenéhez is van köze, hisz Woodstock-ban készült!
Én egy, a múlt héten elhunyt szegény volt zenésztársam által anno számomra szerzett sörgyári palackozógép indító lábkapcsoló pedálját használom már tizenakár éve. Csak a vezetéket és a dugóját kellett átcserélnem. Nagyon masszív szerkezet és még a zenéhez is van köze, hisz Woodstock-ban készült!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Üdv.: Apelláta