Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20678Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.10. 18:07

Tommid,

Szeretnék segítséget kérni a midjayhez.
Mégpedig az a gondom, hogy összedugtam min keresztül a Tyros-al, és csak egy zongora szól. Valami plusz beállítás is szükséges?

Amit eddig hallottam belőle az szenzációs, és ha a többi dolog is ilyen remek lesz, akkor szerintem meg is vásárolom.
Azok a dob szettek .... :o :shock: :dash2:
Eddig hol voltak ezek? Tényleg nagyon jók...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 20681Hozzászólás Asterix
2014.01.10. 18:23

Igen szükséges. A Ketron harmóniákat fogadó midi csatornáját arra a csatornára kell állítani, amin a Yamaha Lower csatornája ad. Amikor sikerül összehozni és fogsz egy harmóniát, a Ketron ki fogja írni.
Azok a dobszettek hol voltak? Minden egyes Ketron hangszerben benne vannak... :D

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20684Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.10. 18:31

Köszönöm Asterix! :777
Ezt merre fele keressem? Illetve azt hogyan lehet megoldani, hogy bármilyen hangszínt változtatok, csak a zongora szól. Nem tudok más hangszínt beállítani.
Ezt is gondolom valahol bekell állítani.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 20686Hozzászólás Asterix
2014.01.10. 18:41

1. Set the function Play Mode of MIDJAY to Keyboard.
2. Connect the MIDI Out of the MIDI controller to MIDI In of MIDJAY and the MIDI Out of MIDJAY to MIDI In of Computer.
3. Control that Global channel on MIDI Keyboard Rx is active aand corresponds with the Transmit channel of the Master Keyboard. On the MIDJAY, per default, the Global channel is set to Channel 1.
4. Set the Clock Out on MIDJAY and the Clock In on the Computer.
5. The MIDI Trasmit Channels must be active. Default condition is:
Drum 1: Ch. 10
Drum 2: Ch. 09
Bass: Ch. 05
Lower 1: Ch. 03
Lower 2: Ch. 04
Chord 1: Ch. 06
Chord 2: Ch. 07
Chord 3: Ch. 08
Chord 4: Ch. 11
Chord 5: Ch. 12
6. Give the Start to the Style and start recording

A globál csatorna a lényeg a kíséret szempontjából. Az alapból 1-es a Ketronon. Érdemes akkor a Yamaha globál csatornáját szintén 1-re állítani.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20688Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.10. 19:15

Ez hasznos lesz köszönöm ...

Viszont ha ezt így ahogy leírtad beállítom, akkor a hangszínváltást is látni fogja?
Bocs, lehet kicsit gyenge vagyok midiből. ... :oops: :cry2:

Csak érthető legyen számomra.
Ezt amit kaptam tőled beállítási leírás, azt a Midjay-n kell beállítanom ugye?
A Tyros midi részén nem kell valamit beállítani?
Ne haragudjatok, de így még nem nagyon midiztem, nem is volt talán olyan modul, amit így kellett volna megoldani.
Az USB-s csatlakozás az remekül megy ... :rolf: :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 20689Hozzászólás Asterix
2014.01.10. 19:23

Rolandbk5 írta:A Tyros midi részén nem kell valamit beállítani?
Igen, ez a MidJay beállítása. A Tyroson is állítani kell. Olyan beállítást kell készíteni, ahol a Lower, a Globál, és az Upper csatornák is kimennek. Nálam a Globál és a Lower csatornák általában együtt mentek egy csatornán. Ezt ugyanúgy be kell állítani mind a két hangszeren. Upper1 --> 1-es csatorna a Tyroson, akkor 1-es csatorna a Ketronon is. És így össze kell hangolni minden csatornát, amit játszani akarsz a billentyűzeten, de közben azt akarod, hogy a hang a Ketronból szóljon.
A Tyroson ki kell választani azt is, hogy a midi vezérlés csak a külső modult vezérelje, különben zavarni fog, hogy egyszerre szól a kettő.
Ha ez meg van, akkor ki kell választani hogy milyen utasításokat küldjön a Tyros a Ketron felé. Én általában csak a hang üzeneteket szoktam küldeni és a hangszín kiválasztásokat a Ketronon szoktam manuálisan megtenni, mert eléggé más a hangszínbankok címzése, de elvileg hangszínváltási üzeneteket is küldhet a Tyros és akkor nem kell a KEtronhoz nyúlni.
De van itt nálam sokkal nagyobb tudor is ebben a témában, majd ők pontosan eligazítanak. Én már mióta a 3x-et használom, nem használok midi kapcsolatot... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20691Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.10. 19:29

Asterix, tényleg sokat segítettél ... :777

Nem lehet egy nagy dolog, csak még én soha nem csináltam ilyet, éppen ezért nem ismerem az állítási lehetőségeket. de ami késik nem múlik ! :lol: ;)

sipospeti
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20720Hozzászólás sipospeti
2014.01.11. 08:55

Asterix írta:Egy kis Audya
Hát igen!

Ez tanulságos film. (Láttam már korábban is, akkor is tetszett)
Ilyen egy igazi utcabál.
A zene-zenész kiváló, profi.
A közönség? Az meg ugyan olyan kiváló. Szórakozik önfeledten kultúráltan.
Ez sajnos nálunk megvalósíthatatlan, egyéb okok miatt. :(

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20738Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.11. 11:44

Sziasztok,

Sikerült megszólaltatnom ... :D
Szenzációs, tényleg nagyon jól tud szólni ... ;)

Elmondom a véleményem erről az eszközről.
Nagyon jól szól, nincs túl cicomázva. Egyszerű, tiszták a hangszínek is, és a stílusok is letisztultak.
Ami viszont nem teszik, hogy (Asterix most már értem :777 ), hogy lefagy!!! Ez nálam abszolút kizáró ok.
Nem tudom milyenek vannak, de ez amit kaptam, HASZNÁLHATATLAN. Szerettem volna megcsinálni vele a
Mielött végleg elmegyek midit ide az oldalra, de csak sajnos a Tyros1-el sikerült. Mindent megtettem, hogy az USB csatlakozással a PC-vel
tudjon működni, és a MidiOptimizer programmal rendbe rakni a hangszíneivel, majd a Mac-el felvenni, de mialatt kicserélgettem a hangszíneket,
az újra indításkor olyan szinten szétesett a Midjay, hogy kikellett kapcsolni, majd vissza, és ez eljátszottam egy párszor.
Lefagy! :cry2:
Aztán ez igazán visszavetett a felpörgött stilus használat után. Vissza a földre. Van itt még mit csinálni.
Aztán elkezdtem vele keresgélni, hogy Mp3, Vaw, Midi ami esetleg a HD-n van. Semmit nem találtam, mi megtudott volna szólalni. Vannak ott a Midiknél valamik,
de egy sem indult el. Miért?? :dash2:
Aztán arra gondoltam, hogy frissítek egy szoftvert, hátha életet tudok bele varázsolni, a Ketronék újraélesztő frissítésével. De nem sikerült ! :xx: :unknown:
Azért nem sikerült, mert nem is látja a HD-t a gépem (PC). Hogyan töröljek bármit is, és másoljak be új verzió, ha nem is látja a HD-t?
A HD meghalt! :cry2:
Asrerix tényleg a legnagyobb tisztelet neked, mert a KEVÉS GOMB dolgot is értem... :oops: :cry: :777
A Tyros ehhez képest egy csúcs hangszer kezelhetőség szempontjából. Alapvető gombok hiányoznak.
A kijelző az elmegy, bár ott sem értem a vibrálás okát.

Olyan érzésem volt mint mikor a Lionstracs cuccost vártam, hogy " na majd ez odabasz!", aha odabaszott egy valag pénzzel.
Nekem fontos a hangszín, mert erről szól a zene, viszont nem mehet a működés rovására.
Biztos van olyan Ketron ami jól működik, és megbízható, viszont mindíg az első benyomás a döntő.
Nekem nem hiszem, hogy mostanában lesz Ketronom. Ez van ... :xx:

:777 :777

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 20744Hozzászólás Tamás01
2014.01.11. 12:22

Rolandbk5 megértelek, nekem 4-ketronom volt, de mind a 4-nél kijött valami hiba!!!!! sd1- mikrofon hol szólt hol nem, állandó (kontakt-hiba) x1- csíkos kijelző, xd9-buliközben megadta magát a mikrofon-rész egyszerűen elhallgatott nagyon ciki volt, ami főleg gáz volt hogy keverő nélkül használtam aktív hangfallal...... a másik xd9, modulációs kar hol szólt hol nem, elhangolódott buliközben a jobb kéz a stílushoz képest illetve a mikrofon-rész hol szolt hol nem de az utóbbin már meg sem lepődöm. Ezek után százszor inkább használok Rolandot Yamahát Korgot, de még Casiot is mint Ketront. Én elhiszem,hogy vannak olyanok akiknek semmi gondjuk nem volt még a Ketronnal de nekem ez a tapasztalatom.

Új hozzászólás