És akkor képzeld el a Korg kezelhetőségével a Tyros 4 és a Ketron stílusait egybegyúrva = Korg Pa3x MusikantIsti79 írta:A véleményem az hogy a Yamahát abszolút vendéglátós hangszer, jól ki lehet használni ebben a műfajban amit mi itthon produkálunk! Mikor böngészem a T4 stilusait akkor azon veszem magam hogy leragadok mindig egynél mert ezt is rá lehet játszani azt is..., ezt az érzést nem minden hangszerről mondhatom el.... Kiváló stílusok vannak a Korgban is bitang jól szólnak azok a jazz fanky stílusok de.... Kinek? Hol? Lagziba? Na persze nem mondom hogy nincsennek használható stílusok a Korgban, még mielőtt megbántanék valakit, ez olyan dolog kit melyik hangszer ihleti meg! A T4 röl rosszat nem tudok mondani szeretek vele dolgozni, a Ketronnal ugyan így vagyok... A ket hangszer nagyon jól kiegészíti egymást annak ellenére hogy két külön hangzásvilág!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Ezt csak te gondolod így hidd el!
Mint írtam ez csak az én véleményem! Mint idézem: "kit melyik hangszer ihlet meg!" Véleményt kérdeztek a T4 röl én leírtam amit gondolok, (érzem a cinikusságot) ezért elnézézést kérek ha bármelyik Korgos kollégát megbántottam, de mint ismerjük a közmondást Kinek a pap kinek a papné! Kinek a kántor!
(ne vedd magadra én is az vagyok)
Szóval itt van több csúcskategóriás hangszer olyan mintha lenne mondjuk autóban BMW , Mercedes, Audi mondjuk 3 presztízs márka kategóriájában egyforma, és kinek melyik tetszik ...meg van mindennek az előnye és hátránya is! Hidd el meg tudnám szokni bármelyik márka felső kategóriáját ha azon múlna, de biztosan te is!
Nem kell itt egybegyúrni semmit mert aki a Korgot szereti....használja, kezelje... aki a Yamahát.... használja, kezelje... aki meg a szomszéd asszonyt....
Mint írtam ez csak az én véleményem! Mint idézem: "kit melyik hangszer ihlet meg!" Véleményt kérdeztek a T4 röl én leírtam amit gondolok, (érzem a cinikusságot) ezért elnézézést kérek ha bármelyik Korgos kollégát megbántottam, de mint ismerjük a közmondást Kinek a pap kinek a papné! Kinek a kántor!
Szóval itt van több csúcskategóriás hangszer olyan mintha lenne mondjuk autóban BMW , Mercedes, Audi mondjuk 3 presztízs márka kategóriájában egyforma, és kinek melyik tetszik ...meg van mindennek az előnye és hátránya is! Hidd el meg tudnám szokni bármelyik márka felső kategóriáját ha azon múlna, de biztosan te is!
Nem kell itt egybegyúrni semmit mert aki a Korgot szereti....használja, kezelje... aki a Yamahát.... használja, kezelje... aki meg a szomszéd asszonyt....
Üdv: Isti .
- bellamy78
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Ketron sd1, Korg Pa500 Musikant
- Adott köszönetek: : 48 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem rég sikerült hozzájutnom egy SD1-hez.
Eddig semmi gondom nem volt vele, de az utóbbi napokban fura dolgokat produkál ha a user stílusokat hangszerelem át.
Olykor elhallgat a dob, kimaradnak sávok, vagy átvált a bass pl. zongorára, beragad egy két sáv.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem rég sikerült hozzájutnom egy SD1-hez.
Eddig semmi gondom nem volt vele, de az utóbbi napokban fura dolgokat produkál ha a user stílusokat hangszerelem át.
Olykor elhallgat a dob, kimaradnak sávok, vagy átvált a bass pl. zongorára, beragad egy két sáv.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Szia!
Próbálj meg egy szoftver frissítést elvégezni, hátha megoldja a problémát! Vagy hibás a stílus, amit a Hdd röl elméletileg újra lehet betölteni, ebben Bubamara tud segíteni honnan mit hol kell betölteni! Ha nem akkor úgy vannak össze válogatva a hangszínek pl jobb kéz alatt program hangszin ami ugye több hangszinböl áll, hogy sajnos elfogy a polifonia!
Próbáld ki: megfigyeled jobb kézben egy program hangszin mondjuk egy piano több strings -el keverve és mondjuk még sustain pedált is használsz vagy elég ha tartasz egy harmóniát és bizonyos stílusoknál a pörgetések végén lecsípi a cintányért, vagy volt olyan is hogy kihagyott a basszus egy negyedet, sajna ez polifonia ilyenkor elfogy! Ezzel meg kell barátkozni! Mikor Sd1 használtam akkor én úgy csináltam hogy tudtam melyik stílus hol hagy ki olyankor abban a pillanatban elengedtem a jobb kezet arra a negyed ütésre még a cintányér ütött! Egyébként marha zavaró tud ám lenni, de együtt lehet vele élni!
Próbálj meg egy szoftver frissítést elvégezni, hátha megoldja a problémát! Vagy hibás a stílus, amit a Hdd röl elméletileg újra lehet betölteni, ebben Bubamara tud segíteni honnan mit hol kell betölteni! Ha nem akkor úgy vannak össze válogatva a hangszínek pl jobb kéz alatt program hangszin ami ugye több hangszinböl áll, hogy sajnos elfogy a polifonia!
Próbáld ki: megfigyeled jobb kézben egy program hangszin mondjuk egy piano több strings -el keverve és mondjuk még sustain pedált is használsz vagy elég ha tartasz egy harmóniát és bizonyos stílusoknál a pörgetések végén lecsípi a cintányért, vagy volt olyan is hogy kihagyott a basszus egy negyedet, sajna ez polifonia ilyenkor elfogy! Ezzel meg kell barátkozni! Mikor Sd1 használtam akkor én úgy csináltam hogy tudtam melyik stílus hol hagy ki olyankor abban a pillanatban elengedtem a jobb kezet arra a negyed ütésre még a cintányér ütött! Egyébként marha zavaró tud ám lenni, de együtt lehet vele élni!
Üdv: Isti .
- bellamy78
- Újonc
Eddig két stílusnál vettem észre.
Az egyik egy konvertált korg stílus. A másik egy általam több ketron stílusból összeállított.
Elindítom a stílust és elkezdem cserélgetni a hangszereket a sávokon, na ekkor jön elő ez a jelenség.
Egyébként mindkét stílus a user helyeken van.
Az egyik egy konvertált korg stílus. A másik egy általam több ketron stílusból összeállított.
Elindítom a stílust és elkezdem cserélgetni a hangszereket a sávokon, na ekkor jön elő ez a jelenség.
Egyébként mindkét stílus a user helyeken van.
- bellamy78
- Újonc
Eddig csak akkor jött elő, ha valamit állítgattam, cserélgettem menet közben.
- bellamy78
- Újonc
Rendben, délután kipróbálom. Más stílusnál eddig nem vettem észre.
A szoftver frissítést meg lehet oldani usb-n keresztül is vagy ahhoz vissza kell tennem a floppyt meghajtót?
Moderálva: töröltem az idézeteket!
V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Amennyiben a Zeneszek.com felhasználója bármelyik témában új hozzászólást kezdeményez, az áttekinthetőség végett nem idézheti a teljes hozzászólás(oka)t. A [ /quote ] kapcsolók között csak azok a gondolatok szerepelhetnek, amire a felhasználó KONKRÉTAN a választ szánja.
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!!
Üdv.
Vladimir
A szoftver frissítést meg lehet oldani usb-n keresztül is vagy ahhoz vissza kell tennem a floppyt meghajtót?
Moderálva: töröltem az idézeteket!
V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Amennyiben a Zeneszek.com felhasználója bármelyik témában új hozzászólást kezdeményez, az áttekinthetőség végett nem idézheti a teljes hozzászólás(oka)t. A [ /quote ] kapcsolók között csak azok a gondolatok szerepelhetnek, amire a felhasználó KONKRÉTAN a választ szánja.
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!!
Üdv.
Vladimir
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az USB emu a rendszert használja, ezért nem tudsz róla rendszert telepíteni, így sajnos ki kell csákányolnod a hangszerből és bedugni az eredeti FDD-t a helyére a rendszer frissítés idejére.
A gyári preset stílusokat a HD-n a #90 Reload folder-ben találod.
üdv,
buba
A gyári preset stílusokat a HD-n a #90 Reload folder-ben találod.
üdv,
buba
Buba
- bellamy78
- Újonc
Gyári stílusokkal nem jön elő a probléma, a user stílusok közül is csak azokkal amiket én tettem fel vagy én hoztam létre a stílus szerkesztővel.
Azt, hogyan tudom megadni, h melyik helyre töltsön be egy stílust a user helyek közül?
Bubamara:
A 90 Reload folder-t üresnek mutatja. Ez mitől lehet?
Azt, hogyan tudom megadni, h melyik helyre töltsön be egy stílust a user helyek közül?
Bubamara:
A 90 Reload folder-t üresnek mutatja. Ez mitől lehet?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal