Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Élesítve a Médiatár, elérés: Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Aki anyagot szeretne megosztani, kérem küldje el a youtube linket nekem PÜ-ben. A lényeg, hogy saját munka legyen, zenekar is elfogadott, hirdetés engedélyezett.

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Avatar
Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 440
Hozzászólások: 3043
Csatlakozott: 2011.10.28. 17:51
Hangszer: -
Tartózkodási hely: Magyarország, Eger
Adott köszönetek: : 1644 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2563 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 62687Hozzászólás Asterix
2019.07.30. 20:18

De a demók sem működnek. Az már nem global baj...Avatar
powersparc
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 331
Hozzászólások: 3021
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Adott köszönetek: : 985 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2445 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 62689Hozzászólás powersparc
2019.07.30. 21:41

Érdekes fajta a Korgok rendszere, de számomra a leglogikusabb is minden gyártó közül. Buba egyszer azt mondta, már az i30 is maga alá tudott rendesen piszkítani ha észnélkül mindenféle másik Korgos tartalmakat töltögetett rá aki csak tudott. Akkor már a gyári preload betöltések se segítettek, csak a rendszer reinstall. Szóval érdekes lehet mi tud benne megfeküdni ennyire. Rolandnál hallottam hogy akár védett rendszerterületre is rá lehet ügyeskedni dolgokat amitől totál kifekszik a hangszer, ehhez képest nem tudom a Korgnál is van-e ilyen "bios" szintű boot folyamat vagy hogy ez miként lehet ott megoldva, de egy Pa2-nél már szerintem linux megy rendszer szinten. Az M3-amnál ez olyan lazán volt megoldva hogy egy sd kártyán volt a rendszer! Ha kivettem belőle, bekapcskor csak ennyit írt: "no operating system".
Szóval még az is lehet hogy valami faék egyszerű módon vannak ezek megtervezve a stabilitás jegyében. Yamahánál már pl. disk üzemmódban még a fájlok se látszanak egymás mellett mint a Korgnál. Ott először funkciót kell választani hogy az oda tartozó dolgok képernyőre kerüljenek. Számomra a Korg ezért is logikusabb. Pont olyan mint ahogy egy windowson is egyben lát mindent az ember. Aztán az adott kiválasztott fájl határozza meg hogy azzal mi történjen, milyen program kezelje le. Ha stílus fájl, azt betölti a stílusokhoz, ha hangszín a hangszínekhez, és nem mindenünnen kilépni és üzemmódot váltani + újra belépegetni az adott fájlhoz... Ez nekem illogikus a Yamahákban, de pl. a Roland is hasonló a G70-nél.
Ráadásul egy Korg set fájl pont úgy működhet ilyen alapon mint egy táska, amiben minden oda szükséges dolog egyszerre jelen van és így egyben is mozgatható. Kell ennél logikusabb felépítés? :)Avatar
powersparc
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 331
Hozzászólások: 3021
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Adott köszönetek: : 985 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2445 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 62797Hozzászólás powersparc
2019.08.14. 13:39
Új hozzászólás