|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
A pedál belső panel, néhány napig fent hagyom képernyőfotóra, azt követően törlöm.

Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
Na ez elmond mindent. Az a helyzet, hogy lehet itt beszélni a magyar termék, magyar kereskedő védelméről. Magyarként támogassuk a magyar vállalkozásokat.Asterix írta:A német Korgosok hozzáállásáról (pontosabban a Thomann): Vettem tőlük egy hangszert. Eleve 3 év garanciával adták, és nem kellett a 2. év garanciáért pitizni nekik, mint itthon. Lefagyott a hangszer. Jeleztem nekik, majd újratelepítettem. Ők közben jelezték, hogy várják a hangszert, megküldték hozzá a szükséges iratokat. Mivel ezután nem fagyott a hangszer, nem akartam visszaküldeni, de ott a szervíz azt mondta, hogy nem lennének nyugodtak, ha egy hiba után nem vizsgálhatnák át a hangszert. Visszaküldtem kedden délelőtt, rákövetkező héten hétfőn a kezemben volt az új hangszerem, egy az egyben kicserélték. A teljes oda-vissza út költségét a Thomann állta.
A korg.de oldalon rengeteg stílus elérhető a hangszerekhez. Thomannál is magyarul folyik már teljesen az ügyintézés. Ez a nem mindegy. Mi mikor leszünk itt?
Nos az a vállalkozás, amelyik nem szolgálja ki tisztességgel és teljes körűen a fogyasztóit, akikből profitál, az nem érdemli meg, hogy a piacon maradjon.
Menjen a lecsóba, és majd ha lesz itthon olyan forgalmazó aki minimum a német szinten tud foglalkozni a vásárlóival, akkor én is hajlandó leszek itthon elkölteni a pénzemet. Felháborító és arcpirító pofátlanság pont a felső kategória vásárlóit hagyni cserben. Ez annyira nem egyedi dolog a KORG-nál, hogy a 2003 novemberében eladott pa1xpro hangszerek 2004 szeptemberében kaptak magyar kézikönyvet. Addig sakkozz egy 1.0 1.5 rendszerrel működő hibákkal teli tzeljesen új alapokon működő észvesztően bonyolult hangszerrel gépkönyv nélkül.
Már pedig ott első körben nem kis gondok voltak. Memóriakezelési hibából adódó fagyik műsorban.
Gyerekek, ha nincs felhasználói, irány a fogyasztóvédelem, ez nem kérdés közel egy év után. Szépen egyesével. Az minden egyes eladott hangszer után több százezres bírság lesz. aztán majd gondolkodjanak.
Mindenkinek a hozzáállása szerinti bánásmód jár.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Néztem az EC5 árát, ami jelenleg már egyes helyeken 32 eFt. Hát ez az az ár, amin elgondolkodok, hogy inkább megveszem egyszer, mint nekiállok összebarkácsolni. Nem az anyagköltség tart vissza. Sőt a doboz, a nyák maratás, a kapcsolók és aljzat beültetése sem egy nagy dolog. Én inkább a kulturált és strapabíró pedálfedelek és azok mechanikájának (forgáspont, ellen rugó) kialakítását tartom pöcsölős munkának. Nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni, de ha ízléses és strapabíró kivitelt szeretnénk, már szerintem nem kifizetődő. Meg azért az alkatrész árakon felül bele kell számolni azt a jó pár napot, ami rámenne az elkészítésére, alkatrészek utána járására (aljzat, vezeték, mikrokapcsoló, lemezhajlítás, forgásponthoz tengely/stift esztergálás, rugó), és üzemanyagköltségre. Úgyhogy én inkább a vételre voksolok. …majd egyszer talán.
A break érzékelésének gyári értéke nekem túl alacsony volt. Többet ált break-re a hangszer, mint szólt.
Sokáig 108-109 értéken használtam, de a múlt hét óta próbából felemeltem 112-re. A vezetéknevemből adódóan én ütöm a vasat. 
A break érzékelésének gyári értéke nekem túl alacsony volt. Többet ált break-re a hangszer, mint szólt.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Buba írta: "A hangszer sokkal nagyobb parasztvakítás 1M Ft-ért
)))))))) magyar kézikönyv nélkül, fagyogatós szofttal, és terméktámogatás nélkül.
))"
Ebből a fagyogatós szoftot kivenném, ugyan is rajtam kívül mást még nem hallottam panaszkodni ezzel kapcsolatban a Pa3-ról. De érdekes nekem is csak az első két hónapban fagyott le párszor. És mindig a szekvenceren belüli szerkesztés közben. Vagy olyan is volt két-háromszor, hogy bekapcsolást követően minden működött, csak nem adott ki hangot. Ilyenkor az újabb bekapcsolásnál már működött. De ezek úgy két hónap elteltével megszűntek. Azóta nagyon stabil.
De a többivel egyetértek.
Ebből a fagyogatós szoftot kivenném, ugyan is rajtam kívül mást még nem hallottam panaszkodni ezzel kapcsolatban a Pa3-ról. De érdekes nekem is csak az első két hónapban fagyott le párszor. És mindig a szekvenceren belüli szerkesztés közben. Vagy olyan is volt két-háromszor, hogy bekapcsolást követően minden működött, csak nem adott ki hangot. Ilyenkor az újabb bekapcsolásnál már működött. De ezek úgy két hónap elteltével megszűntek. Azóta nagyon stabil.
De a többivel egyetértek.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Ja tényleg, még Asterix első Musikantja is fagyott. Erről el is feledkeztem. 
- Bubamara
- Adminisztrátor
Módosítottam, nem szeretném a korg pa3x megítélését rontani, mert nagyon jó hangszernek tartom magam is. Valójába nem ez volt a hozzászólásom magva. 
Hanem a kereskedői hozzáállás, árképzés és a reklámok mögötti sekélyes tartalom sok esetben a frissen bevezetett termékek esetében.
Ez már rendszernek tűnik a KORG-nál, hogy az első széria vásárlóin teszteli le a termék esetleges hibáit és kell egy év, hogy nagyjából végleges és minden tekintetben stabil hangszer váljon az x sorozatból. Saját ilyen irányú tapasztalatomat fent vázoltam.
Hanem a kereskedői hozzáállás, árképzés és a reklámok mögötti sekélyes tartalom sok esetben a frissen bevezetett termékek esetében.
Ez már rendszernek tűnik a KORG-nál, hogy az első széria vásárlóin teszteli le a termék esetleges hibáit és kell egy év, hogy nagyjából végleges és minden tekintetben stabil hangszer váljon az x sorozatból. Saját ilyen irányú tapasztalatomat fent vázoltam.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
A magyar support-ot már jó páran kritizáltuk itt a fórumon, és mi is dobálóztunk a fogyasztóvédelem gondolatával, de hát birkák vagyunk, be kell látni. Egyébként Zeneboy és én is a Korg magyar oldalán, az ottani fórumon belül többször is eléggé lehordtuk őket, de még válaszra sem méltattak bennünket. Pedig ott is felvetettük a fogyasztóvédelmet. Talán ők is tisztában vannak a magyar emberek "birkazmusával".

- Bubamara
- Adminisztrátor
Hú Marci,marton1974 írta: A Tyros 4 kis hangerőn egy kisebb helyiségben .....
Szobában,kis helyiségekben elfogadhatóan szól rajta a filmzene...
A Tyros 4 a "lusta" zenészeknek való akik olyan hangszert akarnak amin nem sokat kell állítgatni és már lehet rajta játszani.Mert gyárilag jobban be van állítva mint egy KORG.A stílusok "komolyabban"össze vannak rakva,.....
De ha egy KORG Pa3X elé leülsz és jobban belemélyedsz,el kezded állítgatni........Míg a Tyros 4-nek valljuk be nem az erőssége a dob...J.
Ne haragudj de ez nagyon, nagyon elfogult véleménynek tűnik, tele általánosítással.
Egy dolgot felejtesz megemlíteni. A tyros ugyan úgy szerkeszthető, átírható, saját arculatra faragható. épp úgy kiemelhető a dob, megcsinálható a nóta. S ami nem elhanyagolható dolog: már a T2 is 1GB RAM-ot lát a sampler számára. Kipróbáltad? Tettél bele hangokat? Írtál dobsetteket? Hangszereltél dalokat? készítettél felvételeket? szerkesztetted azokat a hangszerben? Lehet, hogy volt Tyrosod, de a leírtak alapján nem próbáltad ki, hogy mit is lehet kihozni belőle. Halottam már kidolgozott Tyrost, hidd el hangzásban nincs szégyenkezni valója.
Ne érts félre, soha nem szerettem a műanyag kasznikat, de ami jó egy hangszerben az jó. Még akkor is, ha nem nem teszik bizonyos dolog benne.
A Tyros sem ismerhető meg egy hét alatt.
Bocsánat az off topicért!
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
Egyetértek Bubával, hogy: "Ez már rendszernek tűnik a KORG-nál, hogy az első széria vásárlóin teszteli le a termék esetleges hibáit és kell egy év, hogy nagyjából végleges és minden tekintetben stabil hangszer váljon az x sorozatból. Saját ilyen irányú tapasztalatomat fent vázoltam.
"
A Pa80-nál is az első szériák (többek között az enyém is) a féloldalas, részleges hangeltűnési betegséggel (ami pár hozzászólással korábban volt említve) szenvedtek. Aztán a későbbiek, már nem.
A Pa2 első szériáinál alaplap hibából adódóan elszálltak a ledek, ha jól tudom. Pont tagnap beszéltem Pesten a Tajti-ban az egyik volt Pa2 tuldonos eladóval. Ő is így járt.
De a Ketron sem büszkélkedhet az SD1-el. Nem véletlen lett az SD1 plusz. A csúcstartó viszont az Audya. 4-5 év kellett, hogy stabillá varázsolják az Op rendszerét.
A PSR Yamik billentyűzet és kijelző hibáit ne is említsem. Azokat nem egy év, hanem több generáción át sem küszöbölték ki. Talán majd az új 50-es végű szériákkal.
Ebből a szempontból talán a Rolandnak vannak a legjobb mutatói.
A Pa80-nál is az első szériák (többek között az enyém is) a féloldalas, részleges hangeltűnési betegséggel (ami pár hozzászólással korábban volt említve) szenvedtek. Aztán a későbbiek, már nem.
A Pa2 első szériáinál alaplap hibából adódóan elszálltak a ledek, ha jól tudom. Pont tagnap beszéltem Pesten a Tajti-ban az egyik volt Pa2 tuldonos eladóval. Ő is így járt.
De a Ketron sem büszkélkedhet az SD1-el. Nem véletlen lett az SD1 plusz. A csúcstartó viszont az Audya. 4-5 év kellett, hogy stabillá varázsolják az Op rendszerét.
A PSR Yamik billentyűzet és kijelző hibáit ne is említsem. Azokat nem egy év, hanem több generáción át sem küszöbölték ki. Talán majd az új 50-es végű szériákkal.
Ebből a szempontból talán a Rolandnak vannak a legjobb mutatói.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Pedig egyetlen fegyver a vásárló kezében a fogyasztóvédelem. Hiszen nem vagy köteles perfect módon angol kézikönyvből használni a terméket, ráadásul egy olyan műszaki és részben informatikai elelemekből álló készüléket, amelyet egyszerűen lehetetlen maximáliosan kihasználni annak teljes ismerete nélkül.Apelláta írta: Talán ők is tisztában vannak a magyar emberek "birkazmusával".![]()
Már pedig a magyar törvények értelmében még egy hajszárítóhoz is köteles a forgalmazó magyar felhasználói útmutatót adni. 8 év alatt a pa1xpro megjelenése óta semmi nem változott ezen a területen a KORG magyarországi piacpolitikájában, pont emiatt, hogy senki nem tesz ellene semmit.
Mi a túrót tehet egy kereskedő amitől tartani kellene? Ebbe a helyzetben a vásárló az "Úr" és a biztos nyertese egy ügynek. Nekem senkivel nincs személyesen semmi bajom a forgalmazónál vagy marketing csapatában. Se a szervizzel. De ez a dolog magától nem fog megoldódni az bizonyos. Vesztek majd pa4x-et pa5x-et és itt fogtok 5-7 év múlva is panaszkodni, hogy nehezen megy a kezelés, mert nincs kézikönyv, és nem teljesen frankó a rendszer a gépen.
Én már feladtam az ezzel kapcsolatos illúzióimat. Illetve betelt a pohár még azzal, amikor a paxost amit nekem eladott 870-ért majd a bővítéseket követően több mint 1M volt a vége és velünk és idegeinkkel teszteltette, míg ki nem forrt, 2 évre rá Elite néven, mindennel felszerelve 700 x ezer pénzért osztogatták. Szerinted mennyire őrizte meg az értékét azt követően a 2 éves hangszerem? 2 év alatt 500 bukta, azért annyira nem jövedelmező a zene
Buba