|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Gyuley
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sajnos ez itt nálunk hatványozottan igaz! 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuley 2012.09.06. 10:39-kor.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
zotti75 írta:Adatlap
Fajl neve:
Marka: Korg
Szeria: Pa500
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok,
Erről lehetne vitázni, hogy mi a belépő hangszer, és hogy mi kell hogy benne legyen egy eszközben.
A BK7m-t én belépő hangszernek titulálom. És a vokálon kívül benne van sok minden az itt felsoroltakból.
Szerintem a belépő hangszerek a Casiok és az olcsóbb Yamahák. A Pa600 és a Bk7 szerintem középkategória. Én a Pa600-ra azt írtam, hogy a Korg belépő szintije, de ettől még az középkategóriás, mert a Korg nem gyárt belépő kategóriába hangszert, mint mondjuk a Yamaha. Milyen sok minden plusz van a Bk7-be a Pa600-hoz képest? Bk7: videó kimenet, audio felvevő. Pa600: billentyűzet, teljes mélységű hangszín editálás, komplett seq., mert a Bk-ban csak lejátszó és Cover funkció van a leírás alapján. Vocal egyikbe sincs.
Miért nagy elvárás egy mostani új és állítólag Modern hangszertől, hogy ha nem is rakják bele alapból, de azt a lehetőséget fenn tartják,
hogy ha van pénzed beletehesd, és használhasd. Ez nagy elvárás?
A bővíthetőség nem, az számomra is egy jogos igény, de te a samler hiányát hiányoltad.
Szerintem nem az. Az a baj, hogy sokakat el lehet azzal varázsolni, hogy színes kijelző. Nem az számít.
Ebben igazad van, én csak a pluszokhoz felsoroltam a teljesség kedvéért.
Talán manapság nem is a hangszínek dominálnak, hanem a használhatóság, és a lehetőségek.
Véleményem szerint ha egy hangszeren a gyártó spórolni akar (mert a felsőkategóriás hangszereihez képest egy olcsóbb hangszert kíván piacra dobni), akkor az olcsóság javára inkább a nem nélkülözhetetlen, hanem a plusz kényelmi funkciókból (videó kimenet, audió felvevő, ribbon/d-beam controller, színes, dönthető kijelző stb.) áldozzanak fel, mint a hangminőségből.
Ha megfigyeltétek, hogy sok sztár zenész nem a Kronos-t, nem a FantomG, vagy az XF Motifot haszálják, hanem a SYS99, Yamaha EX5, KORG Triton-Trinity.
Miért ezeket, mikor egy mostani modernebb hangszernek jobbak a hangszínei?
Én azt gondolom, hogy PA500-t odaadnám egy Yamaha psr9000 pro-ért. pedig több mint tíz éves hangszer, és még mindig nagy a különbség.
Ez vonatkozik a Pa1x-pro ra is.
Én is elcserélném, mert a PSR9000pro és a Pa1x nagyon jó hangszerek, de ezek nem esnek egy kategóriába a Pa500-al. A Pa500-adat egy régi PSR530-ra, vagy egy IS50-re is elcserélnéd?
Ki mit gondol, hogy mire kell a hangszer? Milyen funkció legyen erős?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.09.06. 10:42-kor.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Zotti75!
Amúgy, meg légy üdvözölve a körünkbe Zotti!
Most látom, hogy nem rég csatlakoztál. Remélem nem veszed rossz néven ezen beszélgetésünket, mert én csak annak szánom, hisz ezért is van ez a fórum. Meg a segítségnyújtásért.
Remélem tartós tagot üdvözölhetünk a személyedben.

Amúgy, meg légy üdvözölve a körünkbe Zotti!
Most látom, hogy nem rég csatlakoztál. Remélem nem veszed rossz néven ezen beszélgetésünket, mert én csak annak szánom, hisz ezért is van ez a fórum. Meg a segítségnyújtásért.
Remélem tartós tagot üdvözölhetünk a személyedben.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Moderálva: töröltem az idézetet.
Üdv. Vladimir
Szerző: petersen » 2012.08.04. 13:11
Kedves Tagok!
Változott a fórumszabályzat. A hozzászólás formai követelményeit iktattuk be a témák széttördelése miatt. Klikk ide!
"V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Amennyiben a Zeneszek.com felhasználója bármelyik témában új hozzászólást kezdeményez, az áttekinthetőség végett nem idézheti a teljes
hozzászólás(oka)t. A [ /quote ] kapcsolók között csak azok a gondolatok szerepelhetnek, amire a felhasználó KONKRÉTAN a választ szánja.
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!! A szabály be nem tartása esetén a felhasználó figyelmeztetésben részesül."
Megértéseteket köszönjük!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!marton1974 írta:Most már nagyon kíváncsi vagyok,hogy a KORG PA3X frissítése milyen új dolgokat nyújt majd.
Nem tudom elképzelni azt hogy ennyi tesztelés és várakozás kell annak a 30-40 darab új hangszínnek,performansznak...
Valami új szoftveres funkciót biztos tettek bele,csak kérdés mennyire lesz használható,remélem nem olyanokat mint pl.több választható kijelző szín...
hanem használható dolgok kerültek bele,úgy a midi és a stílus szerkesztés terén...![]()
Remélem hamarosan fény derül rá,hisz most szeptember elejére ígérték az 1.5 OS kiadását...
Háát majd kiderül
Viszont tehetnének bele egy olyan lehetőséget hogy a seq1 és seq2 transzponálási lehetősége teljesen független legyen egymástól, Sokunknak hasznára válhat
Egy ismerősömmel nagynehezen összehoztunk egy olasz nyelvű levelet, amelybe ezt megpróbáltuk kifejteni!
Reméljük egyszer sikerrel jár majd!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem ez a KORG Pa 600 nem lehet egy rossz gép azok számára, akik tőlünk kevesebbet tudnak jó hangzású és tudású hangszerekre áldozni, de én attól tartok, hogy megint a Kínaiak keze van a dologban
... bár attól még lehet jó 
Mindenesetre kíváncsi leszek rá én is, mint sokan mások!
Mindenesetre kíváncsi leszek rá én is, mint sokan mások!
---Qgli--- írta:Hol tudtátok meghallgatni?
( Én is lekagylóznám...)
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Szevasz Józsi! Ide találtál?:)
Pa600! Szerintem várjuk meg élőben! Plusz nem árt majd megnézni az árát...Mert árához konkurenciához képest kell majd megvizsgálni azt a tudást!

Pa600! Szerintem várjuk meg élőben! Plusz nem árt majd megnézni az árát...Mert árához konkurenciához képest kell majd megvizsgálni azt a tudást!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
Sziasztok!
Másik fórumon írták, hogy az ára 290 eFt körül lesz (Korg Magyarország belső információ alapján).
Másik fórumon írták, hogy az ára 290 eFt körül lesz (Korg Magyarország belső információ alapján).
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Adatlap
Fajl neve: Korg pa Ö)sszehasonlító táblázat!
Szeria: PRofessional Arranger
Tartalom: Exelben összehasonlító specifikációs táblázat
Stilus:
Leiras: A Korg pa szériák specifikációjának egyedi táblázata...
SZiasztok!
290?
Még akár jó is lehet!
Érdemes megnézni a táblázatomat, amit már jó régen elkezdtem írogatni és időnként frissítek!
A 128 poly a 128 OSzci, sampler, mp3, Hang és styl bank mind mind előrelépés! Szerintem teljes editálásként benne lehet akár majd a pa3-ból a dob szekció! 4 Master effekt is nagyon sokat jelent ha a pa3 logikája szerint összefűzhetőek!
Én egyértelműen azt látom amit korábbi szériáknál is érezhető volt! Megint kidobott egy olyan hangszert ami butítás több dologban a nagyágyúhoz képest, de bizonyos paraméterekben jelentős előre lépés!
Szóval most is azt mondom meg kell várni és azt is valóban milyen áron lesz elérhető!
Üdv: Zeneboy
Fajl neve: Korg pa Ö)sszehasonlító táblázat!
Szeria: PRofessional Arranger
Tartalom: Exelben összehasonlító specifikációs táblázat
Stilus:
Leiras: A Korg pa szériák specifikációjának egyedi táblázata...
SZiasztok!
290?
Még akár jó is lehet!
Érdemes megnézni a táblázatomat, amit már jó régen elkezdtem írogatni és időnként frissítek!
A 128 poly a 128 OSzci, sampler, mp3, Hang és styl bank mind mind előrelépés! Szerintem teljes editálásként benne lehet akár majd a pa3-ból a dob szekció! 4 Master effekt is nagyon sokat jelent ha a pa3 logikája szerint összefűzhetőek!
Én egyértelműen azt látom amit korábbi szériáknál is érezhető volt! Megint kidobott egy olyan hangszert ami butítás több dologban a nagyágyúhoz képest, de bizonyos paraméterekben jelentős előre lépés!
Szóval most is azt mondom meg kell várni és azt is valóban milyen áron lesz elérhető!
Üdv: Zeneboy
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,