Pápán és környékén élő zenészbarátokkal már azt tervezzük, hogy kora tavaszra megpróbálunk egy baráti körben egy kicsi összehasonlító bemutatót tartani a két hangszerrel, ahol előhozunk minden előnyös és hátrányos dolgot. Azt már most látom, hogy lakodalmas-mulatós műfajban a Korg jobb, viszont Zoltán Erika Megamixe a Yamahán szól jobban és tisztábban. A zenetanárom járt nálam a tegnap és végig próbálta a két hangszert. Kimondottan a zongorákat, elektromos zongorákat és hegedűket vette szemügy alá, valamint a billentést. Zongorahangoknál a Yamaha élethűbb, a Korg kicsit erőltetett. E.Piano kategóriában viszont egyértelműen a Korg a nyerő. A Korg hegedűi rettentő fémesek, itt a Yamaha vezet. Dobszettekben a verseny döntetlen, és lényegéből ebből fakad, hogy mindkét hangszer jó valamely műfajokra. De ez az összehasonlítás csak a kezdet. A Yamaha lényegesen könnyebben kezelhető, egyszerűbb, viszont a Korgnak ama funkciója, hogy tudod a dobokat egyenként is szerkesztgetni, testre szabni, egyszerűen egy fantasztikus dolog. Ahogy Buba is mondaná, a hangszereket már lassan magunknak vesszük. Én azt mondom, hogy ha zsebed engedi, akkor egy Tyros3 - Tyros4 és Pa3X páros már igen jó szolgálatot tesz, és akkor igazán mindened megvan, ami csak kell, s ezen felül két Arrangerből az egyik tuti kibírja a buli végéig.Rolandbk5 írta:Sztifler,
Egy összehasonlítás szívesen olvasnék tőled a Tyros5 vs Pa4xpro-ról.
Jövőre tervezek valami véglegest, és ezek is benne vannak a lehetőségek között sok mással együtt.
Zotti
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
- Adott köszönetek: : 494 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - használhatósági tapasztalatok
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Erre felénk is eljöhetnél bemutató ügyileg
(Kecskemét és környéke)
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Szerintem ezt úgy kellene, hogy felkérni Téged és Ricsit, mivel ti tudtok a legtöbbet eme két hangszerről, és akár országosan is körbejárni 3-4 helyre elmenni.galambjozsef írta:Erre felénk is eljöhetnél bemutató ügyileg(Kecskemét és környéke)
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Na amiket tőled kaptam Józsi, jól szólnak. Ha ahhoz viszonyítom a Csiszér szettet, akkor azok viszont túl vannak húzva rendesen, de úgy, hogy torzít belé a technika.
Szóval belemélyedtem rendesen a dolgokba
Próbálom többé kevésbé egy szintre húzni az összeset, mert eléggé gáz, hogy ekkora eltérések vannak.
Ám mi a helyzet az USER hangszínekkel? Mert van úgy, hogy ott már jónak tűnik a dolog, és kíséretben meg halk, ha viszont visszaállítom, akkor egyedi hangszínként akár torzíthat is a dolog...
Oooo mibe vágtam a fejszét
Szóval belemélyedtem rendesen a dolgokba
Ám mi a helyzet az USER hangszínekkel? Mert van úgy, hogy ott már jónak tűnik a dolog, és kíséretben meg halk, ha viszont visszaállítom, akkor egyedi hangszínként akár torzíthat is a dolog...
Oooo mibe vágtam a fejszét
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Az említett SET nekem is meg van, mind a kettő. Kicsit hangosabbak, néha túl is hangosak
Én mondjuk nem használom, nem igazán az én világom. Kicsit hangolgatni kell őket! Magam részére, "talán" 4-5 hangszínt vettem ki belőle. amit skype-on meséltem is 
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Korg TR editor Pro
Találkozott eddig bárki ezzel a programmal közületek?
Ha igen, tesztelte, próbálta? vélemények?
Köszönöm!
http://salphotogalery.bartusrobi.se/#!album-45
Találkozott eddig bárki ezzel a programmal közületek?
Ha igen, tesztelte, próbálta? vélemények?
Köszönöm!
http://salphotogalery.bartusrobi.se/#!album-45
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Hát igazából csak az lenne a cél, hogy könnyebben menjen a szerkesztgetés. Ha jól látom fizetős a MidiQuest.powersparc írta: Ezt amúgy jobban ajánlom, mert kismillió hangszert ismer, nem csak egyet! https://www.squest.com/Products/MidiQuest11/
A cél még mindig a Korg Pa Manager lenne, de még demóban sem hajlandó nyitni a Pa4X mappákat, szóval marad a hangszer nyomkodása.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
"Tyros4 és Pa3X páros már igen jó szolgálatot tesz, és akkor igazán mindened megvan, ami csak kell" - ez így igaz. Ketten egész jól kiegészítik egymást. Nálam bevált. Még csak annyit tennék hozzá, hogy egyelőre nem is szabad feljebb - pa4, T5 - menni !
A Csíszér-Set pa1-re készült és ha figyelembe vesszük az akkori 32Mb szempler-memóriát, egy elég elfogadható "anyagocska", de csak pa1x-en. Pa3x-re nem érdemes ráhúzni. Az a hangszer másról szól !
A Csíszér-Set pa1-re készült és ha figyelembe vesszük az akkori 32Mb szempler-memóriát, egy elég elfogadható "anyagocska", de csak pa1x-en. Pa3x-re nem érdemes ráhúzni. Az a hangszer másról szól !
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Egyenlőre rövid 2 napos nyomkodás és egy lakodalom után nem tudnék a gyorsaságon kívül más nagyon jó dolgot említeni a 4x javára a 3xM-el szemben. Talán még annyit, hogy többé, kevésbé eszi a 3x cuccait.
Hogy miért kellett ezt így átalakítani?
Hogy miért kellett ezt így átalakítani?