Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Új KORG pa600 280.000-ért

Hozzászólás: # 9914Hozzászólás Adames
2012.12.31. 09:05

Régebben, mikor még nem voltak ennyire technikailag fejlettek a hangszerek, ezt az átkeverést nem is tudták nagyon megoldani.
Főleg ha csak stílusról való játékra volt alkalmas a masina. Pl. Roland E-16 :mrgreen: Ilyenem még nekem is volt.
Két szám között bizony időbe került az átállás, de hát ez vele járt. Minden egyes eljátszandó dal előtt beállítani az új stílust, annak tempóját, a megfelelő hangszínt, stb. Olyan, hogy Performance még nem igazán volt. :pardon:
És most tudom jön az, hogy azóta így, meg úgy fejlődött a technika, és nem szabad leragadni a 90-es éveknél mondjuk. Jogos!
Szóval ez az egész dolog szintúgy olyan, hogy kinek mi jön be, hogy használja, vagy se.
Én szerintem ennek használata egy kissé amolyan DJ-s jellegű ha abszolút átmegy egyik szám a másikba úgy, hogy még szól az aktuális, de már közben a következő is elindult. Hozzá teszem, hogy abban egyetértek, hogy a két dal közötti hosszú szünet az megöli a bulit! Én speciál csak az egyik oldali lejátszót használom, és a számok végei mindig lezárnak. Azoknál a daloknál, amik lehalkulva fejeződnek be, azokat szépen átszerkesztem, hogy ne úgy legyen befejezve! Időm pedig mindig van kikeresni egy következő dalt amíg az éppen aktuális véget nem ér, és mikor lezár, akkor már egyből indulhat is a következő. 2-3 másodperc max. az üres rész, de az sem üres ha közben beszélsz valamit a közönséghez a mikrofonba.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 9915Hozzászólás Bubamara
2012.12.31. 09:33

Megköszönném ha egy moderátor a legelső hirdetés bejegyzés kivételével minden hozzászólást áthelyezne a "Korg - használhatósági tapasztalatok" topicba.
Ez egy apróhirdetés, amely néhány napig lesz fenn, aztán törlöm.

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 9916Hozzászólás Apelláta
2012.12.31. 09:36

Én használom mindkét lejátszót, mert jó dolog, hogy mire vége a számnak, már a másikban be van választva a következő nóta, így nem megy el vele a sok idő, hosszú szünetet képezve számok között. Viszont át én sem keverem soha a két számot, illetve én is az elhalkulós midiket átszerkesztem normálisan befejezett végűekre. Pont a DJ-s hatás elkerülése végett. Így is csalunk (amit sajnos a piac kényszerít ki belőlünk), de legalább tegyük meg a lehető legtöbbet ennek leplezésére. :)

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 9917Hozzászólás viskib
2012.12.31. 09:44

Köszönöm apelláta a véleményedet pont erre voltam kíváncsi PA600 :D eladom és veszem is meg :777 át megyek KORG-ba :dance: :dance:

Ricsike

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 9918Hozzászólás Zongorista28
2012.12.31. 09:53

Sziasztok! :)

Ne haragudjatok rám,hogy bele szólok én is főleg Korgos témába,de nagyon nehéz dolog a két hangszerközt dönteni! Már mint a Pa-600,illetve a Pa1x Pro közt.
Az egyik modern új kiadás,amely a mai Pa3 szintézis alapján fekszik.A másik egy régi de felső kategória akkorában kb 1 milla volt az ára nem?
Nagy dilemma ez.... Pa-600 289.000 Ft-tól kapható vadonat újonnan,használtan nem tudom mennyi a Pa1 de ettől biztos több!
Én nem énekelek,ezáltal a Tc-helicon effect baromira nem érdekel,de benne van... A billentés az már igenis érdekel,tuti 1000000 szer jobb a Pa1-ben mint a Pa-600 ban. Ennek ellenére,ha én olyan helyzetbe kerülnék,hogy megvehetem a Pa-600 at vagy a Pa1-et esküszöm nem tudnék dönteni.
De egy biztos az egykori zászlós hajó mindig hajó marad....

Még egyszer bocsi,hogy bele kontárkodtam,mert nem vagyok "Korgos" ámbár annak idején volt Korgom, I5s,I35,Pa-50 de ezeket nem sorolnám a jó Korgok közé! Ha valakinek ilyen hangszere van amit az előbb felsoroltam pl.:Pa50 és szereti nem akartam megbántani a hangszerét!!!

:friend: :piano:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 9919Hozzászólás Bubamara
2012.12.31. 09:55

Kedves ---Qgli--- !
Bizony, bizony ezért érdemes megismernie az embernek a saját hangszerét, hogy ne írjon le olyan dolgokat, amelyek rávilágítanak arra, hogy töredékét nem tudja a hangszere képességeinek.

Korg pa player funciók.
1. play all / a mappa teljes tartalmát realtime juke box jelleggel lejátssza a hangszer. Ez nem azt jelenti, hogy abban a sorrendben kell játszanunk ahogyan a mappában vannak, hiszen a következő dalhoz gördítve a szám vége előtt rákészülünk a nótára, épp úgy mint ha két lejátszónk lenne. Aztán a dal végénél csak hozzáérünk a kijelzőn a dal címéhez és szünet nélkül indul. Tehát nem 5-6 másodperc de egyetlen pillanat szünet sem lesz a dalok között.
2. Juke Box listák / tetszőleges számú listát készíthetünk és menthetünk a hangszerben, amelyben a dalokat aztán vagy az előre meghatározott sorrendben, vagy az előbb említett módon a sorrend dalonkénti változtatásával lejátszunk. 0 másodperc szünet egyetlen playeren.
3. songbook funkció / van a pa hangszerekben, ahol a zenei alap lehet stílus, mid, vagy mp3. Az aktuális song lejátszása közben a songbook alapkönyvtárból, vagy a létrehozott felhasználói mappákból kiválasztjuk a következő dalt annak kijelölésével, majd a dal végén a select és start gombok megnyomásával elindítjuk azt. szünet 0,5-1 másodperc.
4. mappa Azt már meg sem említem, hogy ugyan ezt a dalokat tartalmazó mappában, mappákban is megtehetjük lejátszás közben és az eredmény azonos lesz. 1 másodperc szünet.

Az általad leírtak alapján számomra az jön le, hogy a fast play módot sem használod a hangszeredben. Állítsd be a player menüben ezt a funkciót és soha nincs betöltési idő, a lejátszó az első hangtól azonnal kezdi a dalt. dalok elején lévő adatok betöltésére szánt részt nemes egyszerűséggel átugorva.

Lapozgatás szóba sem jöhet egy kivétellel, ha egy vendég kér egy dalt és az pl csak papír alapon van meg valamelyik szövegkönyvben, vagy kottában. De most nem erről beszéltünk.

Szép napot,
buba

Buba

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9920Hozzászólás Adames
2012.12.31. 10:03

A Fast Play mód az jó dolog, és én is úgy használom. Egyetlen hátránya viszont, hogy a legelső hangok még effektmenetesen szólalnak meg. :?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 9921Hozzászólás Apelláta
2012.12.31. 10:17

A Pa3-nál már nem effektmentesen indul. Viszont nálam a számok végén a kicsengéseket harapja el a legtöbb esetben. Ezért én minden midi mögé még beszúrok 1-2 üres ütemet, és ezzel ezt ki is küszöböltem. Hogy miért van ez így nem tudom.

Üdv.: Apelláta

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9922Hozzászólás Adames
2012.12.31. 10:21

A Pa3-nál már nem? Hm.... Akkor nem cseréljük el? :mrgreen: