Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 4949Hozzászólás viskib
2012.04.19. 15:13

Valaki meg tudná mondani hogyan lehet pa2x pro-val lábdobot,tamot,cineket kikeverni ? :unknown:

vagy még jobb lenne ha videóban fel tudná nekem venni, mert kaptam egyet próbára 1-hétig de nem találom :unknown:

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5031Hozzászólás viskib
2012.04.21. 19:23

Egy érdeklődő kérdés...

Korg pa3x pro miben külömbözik a pa3x pro musikant - tól? :piano:

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 5032Hozzászólás Asterix
2012.04.21. 20:24

Idézet törölve. buba

Nagyjából:

Pa3x: kb 470 stílus
Musikant: kb 560 stílus
Ebből kb 270 megegyezik, a többi nem. (A Pa3x stílusait be lehet tölteni a Musikantba, fordítva nem.)
A stílusok, amik egyeznek általában hasonlóan szólalnak meg, de eltérések vannak sts-ben és hangerőzésben. A Pa3x keményebben szól.
A Musikantban van 15 dobszett, ami a Pa3x-ben nincs. Van egy csomó hangszín plusszban a Musikantban. Pl: DNC gitár a Pa3x-ben 16db, a Musikantban 39. Stb.
A Musikantban van 270 db User pad. Mások a vokál, Maxx beállítások.
Viszont egyenlőre a saját stílusai annyira védettek, hogy a stílusszerkesztőbe sem lehet betenni.
Az egyik fekete, a másik szürke... :lol:

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5035Hozzászólás viskib
2012.04.21. 21:06

Idézet törölve. buba

El sem bírom képzelni mit nyujthat egy ilyen hagnszer--- mivel a tyros 4- nekem nagy csalodás a hangszineken kívül :777

Ricsike

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 5036Hozzászólás Apelláta
2012.04.21. 23:13

Idézet törölve. buba

És a Musikant drágább kb. 80-100 eFt-tal. :(

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 5043Hozzászólás Asterix
2012.04.22. 07:00

viskib írta:El sem bírom képzelni mit nyujthat egy ilyen hagnszer--- mivel a tyros 4- nekem nagy csalodás a hangszineken kívül :777
Hozzáállás kérdése a dolog.
Jött egy srác, hogy megfelelő anyagi kondíciók mellett cseréljem el a Tyros 4 hangszerét a Korg Pa3x Musikantra. A 2 hangszert összehasonlítva a Tyros 4 a fasorban nem volt a Korghoz képest. Sem stílusokban, sem hangminőségben nem vehette fel vele a versenyt még a zongora esetében sem, pedig a Korgnak ez nem kifejezetten az erőssége. Másnap mégis visszahozta a Korgot, mivel nem tudta használni és hétvégén bulija volt. Mondván őneki már csak Yamaha Tyros 5 csere jön majd be.
Amikor a Ketron SD-1-et árultam mindenkinek mondtam, hogy gondolja meg, próbálja ki, tudja-e a Yamaha után használni. A Korgnál ez az érintő képernyő miatt és főleg mert régen volt Korgja a srácnak, már eszembe sem jutott. De ezek szerint ezután mindig fel kell vállalni ezt a figyelmeztetést, mert akkor elvileg van olyan, aki alapszinten sem képes kezelni egy ilyen a jelen piacon "csúcs" hangszert.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 5044Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.22. 07:54

Én csak zárójelben jegyezném meg, hogy szerintem Viskib barátunknak nem jönne be a korg...
Szerintem pár nap után te is menekülnél vissza a "yamahába".

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5045Hozzászólás viskib
2012.04.22. 10:28

Tisztelt Qgli :D

Én nem vagyok yamahás, csak azért mert a KORG-ban ami jó hangszer az drága mert valljuk be őszintén egy pa-50-60-80 akár pa500-- még nagyon elenyésző dolgokat nyújt, tudásban és hangzásban is. Főleg aki nem KORG-os (ami rám nem igaz mert ketron,roland,korg,yamaha, hangszerek már mind voltak és sok ideig használtam őket)

Nekem volt PA-50em szerettem is csak sajnos: alapzajos volt, no eq-, hangszinek silányak pedig egy psr2100-est adtam érte kb 4-5 éve és nem bántam meg a cserét.

Most TYROS1- után vissza váltanék mert egyedül a T3-ast nem próbáltam de 4-est igen és nagyon LÁJTOS- volt ha érted mire gondolok hangszinek,stilek elég jók dobok viszont.. az élő hangzástól még nagyon messze van nem beszélve arról hogy sehol nem találtam benne olyan szerkeszthetőségi lehetőséget ahol a dob szettet részekben EQ-ezzem mint pl: pa3x-ben hogy lábdobot s.t.b lehet EQ. pa2xnél is lehet át kell másolni a dobsettet egy üres csatira és voala! :)

Vissza térve engem stílusok hidegen hagynak el hülyéskedek velük egy darabig de végül csak csak azt a sávot hagyom amin a dob van mert nem szeretem használni!

Korg pa2x-et ma viszik haza és nagyon tetszik a zongora hangszín a klaviaturája és a kezelhetősége pa50-től sokkal könnyebb akármit behozni rajta. mondjuk lehet azért mert nekem akkor volt először KORG-om és akkor jöttem rá a dolgokra, de pa50-et 2 hét alatt kibeleztem 1 hete van nálam a 2xpro de szerintem még a felére se jöttem rá amit tud és ez TECCIK :)

Igazából szívem szerint szerkeszthetőség miatt ROLAND-ra váltanék g70-re de egy e-80-at meg hallgattam és 2xpro hoz képest nekem kicsi VÉKONY-hangzású
De kinek mi a zsánere vagy a füle.

Én szeretem ha egy zene realisztikus és elől kiváló minőségben szólal meg 1-gomb nyomásra, az 1- gombnyomásra sok hangszer tudja igaz csak nem mind1 hogyan miképpen, az is igaz már a rolandok között G70 is nagyon jó dobokban zongora hangszínekben TUDÁSBAN pedig főleg de ha tudás és hangzás között választok akkor maradok a HANGZÁS-nál.

Lehet kicsit hosszú voltam de ha pénzt adok ki hangszerért és a TYROS1-2xPro között nem kevés van és azt nem véletlenül pótolom majd ki, igaz hogy több idő kell meg szeretni egy hangszert de ha Qgli-nak is lenne igaza akkor sem váltanék másra max PA3x-re idővel TYROS-ra semmiképp annyit a 3-4 es nem ér legalább is nekem :777

:piano2:

Ricsike

aregon
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 73 alkalommal
Kapott köszönetek: : 76 alkalommal

Hozzászólás: # 5050Hozzászólás aregon
2012.04.22. 16:11

Udv minndenkinek
Azt szeretnem megkerdezni hogy valaki veletlen tudja-e hogy a KORG i3 ashoz mien tapot kell venni?Mivel erediti alkatreszt mar nem gyartanak igy mivel tudnam helyettesiteni a gyari tapjat?
Köszönettel:aregon

AreGon

xander
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: korg pa2x pro
Adott köszönetek: : 107 alkalommal
Kapott köszönetek: : 94 alkalommal

Hozzászólás: # 5053Hozzászólás xander
2012.04.22. 17:49

szóval táp baja van... meg kell tudni hány Volt (V) volt a régi meg az ampert (A). hány felé osztott a táp... stb

Új hozzászólás