Bocs, hogy belenyúltam, de 3 szóért fölösleges újra ismételni mindent: Asterix!Zeneboy írta:Amennyiben veszed a fáradtságot, és vissza olvasol....itt is külön magadnak magas mély eq +vokál stylusa módja stb!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Tomizene
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg PA 4x
- Adott köszönetek: : 103 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
nagyon szépen köszönöm!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Maci erre a hónapra tutira ígérte, hogy meglesz a gépkönyv. Bízzunk benne, már csak pár nap a hónap vége.Zeneboy írta:Korgéknál Macinak van kiadva fordításra....
Asterix és más esküszik a gép által felkínált és állított adaptív rendszerre
Én nem esküdtem a gép automatikájára, csak azt mondtam, hogy feltűnően jó eredményt hoz ahhoz képest, hogy automata. (De kb a negyedik buli után a zajzáron kívül én is mindenhol kikapcsoltam az automatikát.
Soha senki nem fog tudni profi beállítást csinálni ezeken a kütyükön csak abban az esetben, ha Tomizene a te hangodhoz, a te mikiddel és hangosításoddal állítja az a valki, aki profin ért hozzá. Ahány mikrofon, már az annyi beállítást kíván.
A Musikantban gyárilag nagyon jó vokálok vannak, effektezni kell őket, mert kicsit szárazak, vagy teljesen ki van kapcsolva rajtuk az effekt, de utána nagyon használhatóak. De ezeket buliban érdemes kipróbálni, amikor mindent bele tud adni az ember. Ott hallod, hogy valójában mi is szól. Legalábbis én otthon nem tudom annyira komolyra venni a dolgot:
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Üdv!
Attól félek, Maci a sima használatit fordítja le, és nem az Advance edit c. kiadványát a pa3-nak! Már pedig, az igazi szerkesztés abban van... Az előbbi max a nagyon olyan felhasználók használják majd, akiknek életükben nem volt korg a keze alatt!
Amennyiben így lesz, akkor elsőként fogok reklamálni, mert nekem az momentán erre lenne szükségem, és elvárom a támogatást ha már egyszer itt vettem ezt a hangszert...
Arról, hogy utána változtattál nem írtál sehol, én azt tudtam és így adtad elő - mindenhol- hogy így jól szól!
Effektezni momentán mindent kell:) Vagy épp sound részben átállítani! '-2 dobkittben is kiderült sokkal szebben szólnak a cinek ha más eq-t használ hozzá az ember, mint amit gyárilag állítottak!
A vokál próbálgatást könnyen megoldható egy fülessel is, csak a leed hangerőt ki kell venni, csak a vokált halld, így közvetlen érzékelhető minden egyes "csavargatás" eredménye!
Üdv: Zeneboy
Attól félek, Maci a sima használatit fordítja le, és nem az Advance edit c. kiadványát a pa3-nak! Már pedig, az igazi szerkesztés abban van... Az előbbi max a nagyon olyan felhasználók használják majd, akiknek életükben nem volt korg a keze alatt!
Amennyiben így lesz, akkor elsőként fogok reklamálni, mert nekem az momentán erre lenne szükségem, és elvárom a támogatást ha már egyszer itt vettem ezt a hangszert...
Arról, hogy utána változtattál nem írtál sehol, én azt tudtam és így adtad elő - mindenhol- hogy így jól szól!
Effektezni momentán mindent kell:) Vagy épp sound részben átállítani! '-2 dobkittben is kiderült sokkal szebben szólnak a cinek ha más eq-t használ hozzá az ember, mint amit gyárilag állítottak!
A vokál próbálgatást könnyen megoldható egy fülessel is, csak a leed hangerőt ki kell venni, csak a vokált halld, így közvetlen érzékelhető minden egyes "csavargatás" eredménye!
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szerintem összegyűltünk már egy páran (kb. 7 fő rémlik) itt Pa3 tulajok. Ha tényleg nem lesz meg a komplett fordítás, közösen kéne lépni ez ügyben.
A jogszabály mellettünk áll, és ezt ők is tudják. Csak hát Magyarországon sok mindent (amit külföldön nem) meg lehet csinálni a "birka" (bocs) néppel.
A jogszabály mellettünk áll, és ezt ők is tudják. Csak hát Magyarországon sok mindent (amit külföldön nem) meg lehet csinálni a "birka" (bocs) néppel.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Szerintem nem érdemes vele szórakozni. Egy helyre tudsz menni, a fogyasztóvédelemhez. Ők majd jól megbüntetik ezért a malőrért és még nagyobb sz*rba hozzátok a már így sem jó helyzetben lévő magyar kirendeltséget. Ha sokan szóltok az lesz a vége, hogy nem lesz a korgnak sem magyar kirendeltsége.Apelláta írta:A jogszabály mellettünk áll, és ezt ők is tudják.
Így is tök gáz már az egész ország ebből a szempontból. A múltkor hangfalat akartam venni ( még most is akarok ) DE!!! nem lehet meghallgatni a Magyarországon az Electro Voice, a Dynacord, a Peavey meg még ki tudja hányféle márkájú hangfalat, mert nincs kirendeltség. Meg lehet hallgatni a sok kínai sz*rt meg esetleg egy-két jó, de baromi drága márkát. Mindenért ki kell menni külföldre. A Thomannál Bécsben van minden.
Egyébként már megvan hogy mit fogok venni, csak azért ha valahol meg tudnám hallgatni a Peavey-t, akkor lehet, hogy változna az álláspontom.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A Peavey-vel és a képviseletekkel kapcsolatban:
Én hét éve kinéztem egy 2.2-es kivitelű szériát az Amerika Hangja-nál, mint akkori Peavey képviseletnél. A Peavey-ről tudni kell, hogy gyárt Amerikában és Angliában is. Amit én kiválasztottam, az amerikai gyártmány volt. Természetesen csak a netről tudtam tájékozódni, mert az üzletben nem volt ilyen cucc.
Mikor felhívtam őket és elmondtam, hogy mit szeretnék, próbáltak lebeszélni, hogy ez mivel amerikai gyártású, körülményesebb a beszerzése. Válasszak inkább az angol szériákból. De én ragaszkodtam az eredeti döntésemhez, mert az angol szériák közül nem találtam olyat ami ár/minőség szempontjából megfelelő lett volna. Tudomásul vették, és közölték, hogy kb. egy hónap múlva fog jönni hajóval. Mondtam, hogy ok, kivárom. Egy hónap múlva hívom őket (ők b...sztak értesíteni), mire közlik, hogy sajnos nem volt a szállítmányok közt a cucc, de megrendeljél e még egyszer. Mondom, hogy igen. Pár nap múlva közlik, hogy kb. három hónap múlva lesz itt. Sebaj, kivárjuk. Három hónap múlva ismét én telefonáltam rájuk, mire megint közlik - de már nem tudom milyen indokkal -, hogy ismét nem érkezett meg.
Viszont mondták, hogy kaptak egy teljesen új fejlesztésű szériát, ki is lehet próbálni náluk, és fele annyiba kerül mint az általam választott. De hallgassam meg. Hát eléggé fenntartásokkal mentem fel hozzájuk Pestre. Az üzletben folyamatosan nyomták a PR szöveget, hogy majd meghallom, milyen jól szól. Aztán meghallottam, illetve mégsem, mert borzasztó hangja volt. Mikor látták rajtam a kétséget rákötöttek processzort, de az sem javított sokat. Így lemondtam a Peavey-ről és megvettem az azóta is meglévő Proel TFL (ez a Proel akkori legjobb szériája volt) cuccomat.
Na befejezem, mert átmentünk hangtechnikai rovatba illő témába.
Én hét éve kinéztem egy 2.2-es kivitelű szériát az Amerika Hangja-nál, mint akkori Peavey képviseletnél. A Peavey-ről tudni kell, hogy gyárt Amerikában és Angliában is. Amit én kiválasztottam, az amerikai gyártmány volt. Természetesen csak a netről tudtam tájékozódni, mert az üzletben nem volt ilyen cucc.
Mikor felhívtam őket és elmondtam, hogy mit szeretnék, próbáltak lebeszélni, hogy ez mivel amerikai gyártású, körülményesebb a beszerzése. Válasszak inkább az angol szériákból. De én ragaszkodtam az eredeti döntésemhez, mert az angol szériák közül nem találtam olyat ami ár/minőség szempontjából megfelelő lett volna. Tudomásul vették, és közölték, hogy kb. egy hónap múlva fog jönni hajóval. Mondtam, hogy ok, kivárom. Egy hónap múlva hívom őket (ők b...sztak értesíteni), mire közlik, hogy sajnos nem volt a szállítmányok közt a cucc, de megrendeljél e még egyszer. Mondom, hogy igen. Pár nap múlva közlik, hogy kb. három hónap múlva lesz itt. Sebaj, kivárjuk. Három hónap múlva ismét én telefonáltam rájuk, mire megint közlik - de már nem tudom milyen indokkal -, hogy ismét nem érkezett meg.
Viszont mondták, hogy kaptak egy teljesen új fejlesztésű szériát, ki is lehet próbálni náluk, és fele annyiba kerül mint az általam választott. De hallgassam meg. Hát eléggé fenntartásokkal mentem fel hozzájuk Pestre. Az üzletben folyamatosan nyomták a PR szöveget, hogy majd meghallom, milyen jól szól. Aztán meghallottam, illetve mégsem, mert borzasztó hangja volt. Mikor látták rajtam a kétséget rákötöttek processzort, de az sem javított sokat. Így lemondtam a Peavey-ről és megvettem az azóta is meglévő Proel TFL (ez a Proel akkori legjobb szériája volt) cuccomat.
Na befejezem, mert átmentünk hangtechnikai rovatba illő témába.
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
Apellátával kell egyet értenem! Te is emlékszel, vagy visszakereshető-más számára is- a Korg.hu fórum/korg pa rovatban, május hónaptól!/ milyen eszmecsere volt a hangszer bemutatásakor a vezetőséggel! Akkor nagyon hangoztatták a magyar importőr mellett, a magyar használatit!
Maci nagyon segítőkész és beszélgettem vele a hangfoglaláskor, de az is kiderült, olyan támogatást kaptak a cégtől ők is, hogy eladtak egy korgpa3-at, kértek kölcsön, hogy készüljenek a bemutatóra-hangszer nélkül elég nehéz- és előtte 2 nappal kapták meg... VICC! Ő maga is elismerte! MAci nem ludas a dologban a fordítás téren,mielőtt úgy jönne ki, hogy őt hibáztatnám!
A cég, ha egy lehetséges büntetéstől tönkre megy, meg is érdemli!Csak magának köszönheti!
Az angol könyvét olvasgattam, de sajnos csak a fele a pa1 angol könyvéhez képest! Advance edit- könyvként 2 könyvre vették szét! Láttam pa500 és más könyvet is már! Ua az a legtöbb ábra kifotózva! Az alap könyv alap funkciói gyakorlatilag semmit sem változtak! Ezért a fordítás sem lenne egy nagyon nagy gond véleményem szerint! Amennyiben az advance.füzet késne 1 évet még megérteném! Ezt sajnos nem tudom, már csak azért sem mert 1-2 helyen ár alá kezdenek menni, ahogy tapasztalom, akkor hol a nagy ár kitartás amiről szó volt!? Ennyi pénzért meg igen is adják hozzá a nyomorult könyvet,
Azért nem lehet mert nem hagyják állni a pénzt benne! Ott a sok kínai amit megvesznek 10x....
Peaveyről annyit, hogy egy ismerősnek hisys ládájába a titán magasok elszálltak, 2 hónapot várt rá...Garis volt és még cserét sem kapott....
Dyna volt rendes kirendeltsége a dohány utcában... Én legalábbis ott voltam egyszer! Választék nulla volt már akkor is, "arcától tovább nem látó" eladó...
Maci nagyon segítőkész és beszélgettem vele a hangfoglaláskor, de az is kiderült, olyan támogatást kaptak a cégtől ők is, hogy eladtak egy korgpa3-at, kértek kölcsön, hogy készüljenek a bemutatóra-hangszer nélkül elég nehéz- és előtte 2 nappal kapták meg... VICC! Ő maga is elismerte! MAci nem ludas a dologban a fordítás téren,mielőtt úgy jönne ki, hogy őt hibáztatnám!
A cég, ha egy lehetséges büntetéstől tönkre megy, meg is érdemli!Csak magának köszönheti!
Az angol könyvét olvasgattam, de sajnos csak a fele a pa1 angol könyvéhez képest! Advance edit- könyvként 2 könyvre vették szét! Láttam pa500 és más könyvet is már! Ua az a legtöbb ábra kifotózva! Az alap könyv alap funkciói gyakorlatilag semmit sem változtak! Ezért a fordítás sem lenne egy nagyon nagy gond véleményem szerint! Amennyiben az advance.füzet késne 1 évet még megérteném! Ezt sajnos nem tudom, már csak azért sem mert 1-2 helyen ár alá kezdenek menni, ahogy tapasztalom, akkor hol a nagy ár kitartás amiről szó volt!? Ennyi pénzért meg igen is adják hozzá a nyomorult könyvet,
Azért nem lehet mert nem hagyják állni a pénzt benne! Ott a sok kínai amit megvesznek 10x....
Peaveyről annyit, hogy egy ismerősnek hisys ládájába a titán magasok elszálltak, 2 hónapot várt rá...Garis volt és még cserét sem kapott....
Dyna volt rendes kirendeltsége a dohány utcában... Én legalábbis ott voltam egyszer! Választék nulla volt már akkor is, "arcától tovább nem látó" eladó...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
Idézet törölve. buba
Nekem Peavey hangfalaim vannak és 100%-ban meg vagyok elégedve vele.Nekem is elszállt egy titán magas és 100 lejért, kb. 7000 ft-ért vettem újat 1 éve az megy most is. Itt Romániában van direkt Peavey kirendeltség és 24 órán belül szállítják Románia területére.Nagyon csodálkozom,hogy Magyarországon nem lehet kapni.
Nekem Peavey hangfalaim vannak és 100%-ban meg vagyok elégedve vele.Nekem is elszállt egy titán magas és 100 lejért, kb. 7000 ft-ért vettem újat 1 éve az megy most is. Itt Romániában van direkt Peavey kirendeltség és 24 órán belül szállítják Románia területére.Nagyon csodálkozom,hogy Magyarországon nem lehet kapni.
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
Pa 3X-el kapcsolatban kérdezhettek, nagyjából tudok válaszolni.
- Zeneboy
- Moderátor
Idézet törölve. buba
Sampler része, hogy megy? Mert a többivel nagyjából én is tisztában vagyok!
Sampler része, hogy megy? Mert a többivel nagyjából én is tisztában vagyok!