Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

kovacstamas71
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 533 alkalommal
Kapott köszönetek: : 431 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 3451Hozzászólás kovacstamas71
2012.03.09. 13:33

Zeneboy!

Még egyszer köszi! Működik a program.
Pont ezt szerettem volna, hogy csinálja.

Üdvözlettel: Kovács Tamás

“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3453Hozzászólás Apelláta
2012.03.09. 16:44

Igen, a Ghost által ajánlott Total/Win Cammander egy nagyon jó fájlkezelő program. Vagy 15 éve használom. Én a Windows Intézőtől agybajt kapok, nem is használom.
Csak sajnos a Korg stílusok fájlstruktúrája olyan, hogy teljes mélységig nem látja sem az Intéző, sem a Win Com. Csak User bankig. Magát a sty-leket nem.

Ha Zsolti programja jó lenne Pa3-ra is, még én is letöltöttem volna.

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3454Hozzászólás Zeneboy
2012.03.09. 16:58

Idézet törölve. buba
Hidd el Apelláta, én örülnék a legjobban ha működne! Sajnos próbálkoztam vele, konkrétan kilép a programból ha be akarom hívni!

Az EMC progira lehet beneveznénk 1-2 kollégával közösbe, csak azt kellene megtudni, cd-s e a progi, sokszorosítható e...

A midi works pa progija sem rossz midi szerkesztésre 11eft-ba, csak az USB-s kulcsos! És sajnos vannak a proginak korlátai! Pa2 szintig szerintem jól használható, pa3-nál már elvérzik 1-2 dologban!

Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3456Hozzászólás Apelláta
2012.03.10. 00:06

Szia Zeneboy!

Akkor én félreértettem. Én azt hittem, hogy styl kategorizáló progit tettél fel, ami csak Pa1-ig üzemel.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3457Hozzászólás Apelláta
2012.03.10. 00:09

Zeneboy!

Nem tudom, hogy észrevetted e, de utólagos engedelmeddel kijavítottam a másik helyen nemrég írt hozzászólásodat.
Gondolom te is úgy gondoltad, csak nem azt írtad.

:777

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3459Hozzászólás Apelláta
2012.03.10. 16:20

lakesz7 írta:sziasztok van 1 korgpa 60-som van vinyo benne valaki tudja hogy kell floppy-rol vinyora másolni stílusokat?
Szia Lakesz7!

Én tudom, de...

Pár napja a 42. oldalon már tettél fel egy kérdést, amire én szívesen válaszoltam is neked, tapasztalat alapján ötleteket adva. Viszont úgy feltenni a következő kérdést, hogy az előzőre abszolút semmit sem reagáltál, számomra furcsa, sőt...
Azért elvártam volna egy pár sort részedről, hogy elolvastad e, esetleg mire jutottál vele. Kértem is, hogy légy szíves oszd meg velünk a megoldást, ha sikerrel jártál. A mostani kérdésed alapján ezek szerint elérted a célod.
Arról nem beszélve, ha valaki nekem próbál segíteni, még ha nem is biztos, hogy jó megoldást mondott, én úgy gondolom, hogy legalább a szándékot illik megköszönni. Erre nem kell kis regényt írni, mert van egy egyszerűbb módja is. A hozzászólások jobb felső sarkában lévő kéz alakú köszönő gomb.

Remélem nem sértődsz meg, mert építő jelleggel írtam ezeket, hogy a további kényes helyzeteket elkerüld. Mert szerintem más szemében sem szimpatikus ez.

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 3461Hozzászólás dddemeter
2012.03.10. 17:46

SZiasztok! Elég hosszu ideje már hogy probálkozok stylust késziteni midiböl és mindig elekadok ugyanazzal a problémával és igy már töbször feladtam .majd ismét ujrakezdtem de hiába mindig ugyanaz a gond merül fel,éspedig:
Amikor kijelöltem és elmentettem minden stylus részt .introt ,filt ,endinget,variaciont ,stb akkor jön a meglepetésem ugyanis a hangszerben minden stylusrész más hangnemben szoll.pld:Fogok egy A dur akordot ,az intro 1 Hdurban szoll , a variacion 1 az normálisan Adurbol szoll, a fill 1 megint más hangnemböl .az endingek pedig egy negyedik hangbol .mit lehet tenni .Vagy van e PA50 ben valami olyan funkcio ahol ezeket a részeket helyre lehet transzponálni és ugy elmenteni a stylust?
Egyszer már régebb feltettem ezta kérdést ,és valaki azt válaszolta hogy meg kell hangolnia a stylust .és ezzel kész.
Ez szép és jo ,de pontosabban hogy kell ezt csinálni erre lennék kiváncsi???
Nem tudom mi értelme cvan annak hogya program minden részt más hangnembe tesz?
Türelmetlenül várom a tippeket ,mert hamarosan törni kezdek valamit:-) :cry2: :dash2: :unknown: :xx:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3463Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.10. 20:36

Idézet törölve. buba
A hangszer mindig a C-dúr hangnemet veszi alapul. Ha más akkordot fogsz, akkor már másik hangnembe játssza a stylet.
Megoldás: Az eredeti midi fileban minden akkordnak C alapúnak kell lennie.
( Egyébként én gondolom, hogy mit akarsz csinálni, de az egy nagyon körülményes dolog )

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 3464Hozzászólás dddemeter
2012.03.10. 20:58

Szia!Köszi a a hozzászolást,én ugy spekuláltam hogy a midiböl Styleworksal kivágom a megfelelö szekvenciákat,majd a hangszerbe betéve a sáv hangszineit kicserélem a hangszer hangszineire ,és elméletelig létre tudnék hozni egy uj stylust .ez nagyjábol müködött is addig amig nem jelentkeztek a hangnem változás problémái.Most azon töröm a fejem hogy meghalgatnám külön külön mindegyik szekvenciának a hangmagasságát és attol föggöen hogy menyire térnek el a normálistol megprobálnám egyenként"helyretransponálni" de nem tudom mi sül ki belöle.....

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3472Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.11. 14:30

Majd tájékoztassál légy szíves, hogy hol jársz, mert engem is érdekel a végkifejlet.

Új hozzászólás