|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Idézet törölve. buba
Most nincs elöl a Pa80-am, de szerintem a kíséret bass sávjának volume-jével egyezik meg.
Most nincs elöl a Pa80-am, de szerintem a kíséret bass sávjának volume-jével egyezik meg.
Üdv.: Apelláta
- agar007
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Roland VA-3
- Adott köszönetek: : 39 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 35 alkalommal
Udv.Persze lehet,mindennek kulon -kulon tudod allitani a hangerejet.Legegyszerubben ugy tudod,atnyomod man.bass-ra,kivalasztassz egy stylust,aztan nyomsz egy exit gombot,akkor megjelenik a kepernyon az adott stylus hangszerelese.Neked balrol a masodik lesz erdekes(egy basszgitar fejevel jelolik)A melette levo gombokat folyamatosan nyomod,igy tudod le vagy felvenni a hangerejet,persze ez a dobra es a hangszinekre is vonatkozik,azoknal is ugyanigy a melette levo gombokkal tudod allitani.voyager írta:Sziasztok!
Pa 50- en lehetséges állítani a Man.bass (Manual bass) gomb lenyomásakor használt basszus hangerejét állítani külön?
- Apelláta
- Adminisztrátor
Idézet törölve. buba
Szia Agar!
Engedj meg egy tippet:
Szerintem úgy gyorsabban és pontosabban tudod állítani a sávonkénti hangerőt, meg minden más paramétert, ha a képernyő melletti gombokkal csak kiválasztod az állítandó sávot, majd a DIAL(állító) tárcsával módosítod az értéket.
A gombos állításnál egy darabig nyomni kell, mire elkezdi állítani, meg nem is lehet olyan finoman szabályozni.
Én minden paraméter állításnál a tárcsát használom, de ez ízlés kérdése.
Szia Agar!
Engedj meg egy tippet:
Szerintem úgy gyorsabban és pontosabban tudod állítani a sávonkénti hangerőt, meg minden más paramétert, ha a képernyő melletti gombokkal csak kiválasztod az állítandó sávot, majd a DIAL(állító) tárcsával módosítod az értéket.
A gombos állításnál egy darabig nyomni kell, mire elkezdi állítani, meg nem is lehet olyan finoman szabályozni.
Én minden paraméter állításnál a tárcsát használom, de ez ízlés kérdése.
- voyager
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 27 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Köszi a válaszokat, első ránézésre én is így gondoltam el, de valamit akkor elnéztem mert akkor nem működött a dolog, de most újra próbáltam és valóban így van...
- agar007
- Kiemelt tag
Idézet törölve. bubaApelláta írta: Szia Agar!
Engedj meg egy tippet...
Igen apellata igazad van,amugy en is nemreg vettem a pa50-et ugyhogy biztos jobban vagod ezeket a dolgokat,en is csak most kezdem kiismerni.
- agar007
- Kiemelt tag
Udv forumtarsak.Erdeklodnek,akinek regebbota van korg pa60-a az biztos tudni fogja a valaszt.A pa60-hoz 2002-es a legfrisebb oprendszer??Mert edig csak azt talaltunk hozza ismerosommel,vagy esetleg van frisebb is csak mi nem talaltunk?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- agar007
- Kiemelt tag
Koszonom zeneboy!
Mi is ezt szedtuk le ugyhogy valoszinuleg nincs frisebb.
Mi is ezt szedtuk le ugyhogy valoszinuleg nincs frisebb.
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 32
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
No disk = nem ismeri, nem olvas le semmit róla.
Vincseszter
Mi az?
Üdv.
Vincseszter
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Lakesz7!lakesz7 írta:sziasztok valaki tudna segíteni?? van 1 korg pa 60-asom és raktam bele vincsesztert és nem tudom milyen müveletet hajtsak végre
nos szoval az a hejzet hogy nem engedi formázni és azt irja ki hogy no disk
Első tipp:
Nem emlékszek rá, hogy ha még nem volt vinyó a hangszerben, akkor aktív e a Disc menü utolsó oldalán a HD protect funkció. Ha igen, akkor azt kapcsold ki.
Ha nem ez a probléma, akkor elmesélem az én esetemet a Pa80-ammal:
Az enyémbe még vásárláskor tetettem egy 2 gigás Hitachi winyót. 6 év után úgy gondoltam, hogy a biztonság kedvéért kicserélem, azt meg elrakom tartalékba. Vettem is egy 20 gigás Samsungot. Mikor bele szereltem a szintibe, a hangszer nem látta, és nem is engedte megformatálni. Rádugtam PC-re, ott meg FAT32-re csont nélkül sikerült megformázni. Ezután vissza raktam a hangszerbe és már látta is. Már nem emlékszek, hogy azért mert a PC-s formatot nem tudta írni/olvasni a szinti, vagy csak a biztonság kedvéért, de a hangszerrel is megformáztam, ami ekkor már csont nélkül sikerült. Aztán floppyról (akkor még nem volt USB aljzat szerelve a szintim hátuljára) szépen feltöltögettem a winyót.
Pár nap múlva vissza szereltem a régi Hitachi winnyót (már nem emlékszem, hogy miért) egy rövid időre. Azt továbbra is csont nélkül látta a régi tartalmakkal. Mikor ismét beraktam az új Samsungot, a hangszer megint nem látta. ??? Pedíg már fel volt töltve a műsorommal. Még formattálni sem engedte. ??? Ismét rádugtam PC-re, ott meg látható volt a teljes tartalma. Nem volt mit tenni, ismét megformáztam FAT32-re, majd így berakva a szintibe, már ott is lehetett formázni, majd újra feltölteni floppyról. Azóta nem vettem ki még a szintiből.
Érdekes, hogy a Hitachit ha kivettem, majd visszaraktam is látta, a Samsungot minden egyes beszerelés előtt PC-vel formázni kellett. Még akkor is, ha már egyszer korábban már meg volt.
Próbáld ki te is, és oszd meg a tapasztalatodat velünk.
Hajrá!