Sajnos..
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Idézet törölve. buba
Sajnos..
Bár szoftveresen hátha kijönnek egy frissítéssel:)
Sajnos..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Igen. 1-2 jó dolgot lehetne átvenni innen-onnan. Pl az Audyában nagyon tetszett, hogy menet közben áthangszerelve egy midit rányomtam a mentés gombra és el volt mentve az új beállításoknál. Ez a Korban egy hatalmas nagy macera. Ilyen szinten már nem szabadna ekkora hibát csinálni szerintem egy hangszerben. És lehetne jó pár dolgot összeszedni, ami csak szoftveres fejlesztés kérdése lenne és teljesen új hangszerré tenné a Korgot.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Szerintem ezek a korgok így is elég bonyolult hangszerek és elég sok estben halljuk, hogy lefagy. Ezeket a hangszereket már nem bonyolítani kéne tovább, hanem egyszerűsíteni.
A rolandok azért nem fagynak le, mert nem terhelik a processzorát különböző élő zenénél használhatatlan dolgok.
Vagy legalább olyat csinálnának, hogy pl. kétféleképpen lehetne bekapcsolni a hangszert.
- az egyik lehetőségnél betöltene magának mindenféle stílusszerkesztő, midifileszerkesztő, padszerkesztő szoftvert, ami otthoni munkáknál szülséges
- a másik lehetőségnél meg ezeket kihagyná, mert buliban ezeket a szoftvereket nem használjuk.
Ez ugyanolyan dolog, mint ha bekapcsolnám a számítógépet és alapból beindulna a CakeWalk, Word, Photoshop....stb pedig lehet hogy csak a neten akarok megnézni egy telefonszámot és semmi szükségem akkor ezekre a programokra - de a gépet leterhelik és könnyebben be is fagy.
A rolandok azért nem fagynak le, mert nem terhelik a processzorát különböző élő zenénél használhatatlan dolgok.
Vagy legalább olyat csinálnának, hogy pl. kétféleképpen lehetne bekapcsolni a hangszert.
- az egyik lehetőségnél betöltene magának mindenféle stílusszerkesztő, midifileszerkesztő, padszerkesztő szoftvert, ami otthoni munkáknál szülséges
- a másik lehetőségnél meg ezeket kihagyná, mert buliban ezeket a szoftvereket nem használjuk.
Ez ugyanolyan dolog, mint ha bekapcsolnám a számítógépet és alapból beindulna a CakeWalk, Word, Photoshop....stb pedig lehet hogy csak a neten akarok megnézni egy telefonszámot és semmi szükségem akkor ezekre a programokra - de a gépet leterhelik és könnyebben be is fagy.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Idézet törölve. buba
Szerintem az bonyolult amit nem ismer az ember! Vagy lusta megtanulni!
Ezekkel a lefagyásokkal kapcsolatosan is lehet, hogy csak én vagyok íg,y de van egy elméletem!
Mindenkinek lefagyott a pa3-sa eddig még nekem nem!
Egyszer volt eddig buli közbe, hogy vélhetően még egy pa1ből nem rendezett songbook bejegyzést akartam behívni és szerencsétlen kereste a fájlt..hibát nem írt ki, select "beregadt" keresni tudtam de nem tudtam mást behívni! Songról styl playre kellett nyomnom és újra songbook, ment tovább, a bulit sem akasztotta meg!
Nemrég Cralussonak mikor csináltam volna a hangszeren a csárdását, -Lásd /használhatósági tapasztalatok korg topic demó/ a csárdását betöltöttem a hangszerre, nem akarta menteni áthangszerelés után write-ba! Rec módban pedig konkrétan mentette mentette. de mivel nem győztem várni standy-ba tettem és újra kapcsoltam ! Utána semmi gond!
Megint egy olyan dolog miatt rosszalkodott ami nem oda való vagy valamiért más volt!
A korg pa soha nem fagyott meg magától! Egyszer egy Rolandról korg pa80ra konvertált majd pa1-en betöltve állította meg a gépet!
Ketronnál is sd1 évekig működött valakinél fagyás nélkül, utána egy másiknál tulajnál fagyott, ő maga mondta meg kell várni mindent rajta mert ha rányom rögtön és úgy látszik betöltötte, akkor kiakasztható!
PA1-et sokan szidták a lassúsága miatt! Valahol jogos, pa2 milyen gyors mondták! Pa3 még gyorsabb és még is be tudom lassítani ha épp úgy akarom használni!
Szóval szerintem ez is valahol felhasználó függő!
Szerintem az bonyolult amit nem ismer az ember! Vagy lusta megtanulni!
Ezekkel a lefagyásokkal kapcsolatosan is lehet, hogy csak én vagyok íg,y de van egy elméletem!
Egyszer volt eddig buli közbe, hogy vélhetően még egy pa1ből nem rendezett songbook bejegyzést akartam behívni és szerencsétlen kereste a fájlt..hibát nem írt ki, select "beregadt" keresni tudtam de nem tudtam mást behívni! Songról styl playre kellett nyomnom és újra songbook, ment tovább, a bulit sem akasztotta meg!
Nemrég Cralussonak mikor csináltam volna a hangszeren a csárdását, -Lásd /használhatósági tapasztalatok korg topic demó/ a csárdását betöltöttem a hangszerre, nem akarta menteni áthangszerelés után write-ba! Rec módban pedig konkrétan mentette mentette. de mivel nem győztem várni standy-ba tettem és újra kapcsoltam ! Utána semmi gond!
Megint egy olyan dolog miatt rosszalkodott ami nem oda való vagy valamiért más volt!
A korg pa soha nem fagyott meg magától! Egyszer egy Rolandról korg pa80ra konvertált majd pa1-en betöltve állította meg a gépet!
Ketronnál is sd1 évekig működött valakinél fagyás nélkül, utána egy másiknál tulajnál fagyott, ő maga mondta meg kell várni mindent rajta mert ha rányom rögtön és úgy látszik betöltötte, akkor kiakasztható!
PA1-et sokan szidták a lassúsága miatt! Valahol jogos, pa2 milyen gyors mondták! Pa3 még gyorsabb és még is be tudom lassítani ha épp úgy akarom használni!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
Nekem sem fagyott meg soha egyetlen Korg hangszerem se, pedig a Pa3 az 4-dik.A pa3-oprendszerében igaz még vannak kijavíttatlan hibák, de a rolandoknál nagyon sokszor omlik össze az oprendszer, ilyenkor eltűnik minden stílus és hangszín, ami user-ba van mentve.Ez több, mint egy lefagyás, mert újra kell telepíteni ami nagyon sok időt vesz igénybe.Zeneboy írta: Szerintem az bonyolult amit nem ismer az ember! Vagy lusta megtanulni!
- Asterix
- Globális Moderátor
Nekem lefagyott nem egyszer a Pa3x. Mondjuk elképzelhető, hogy csak meg kellett volna várni, míg a belassulás magától helyre áll. De hozzáteszem, hogy én nem használom egyenlőre a hangszer vinyóját. Minden anyagom egy 4 GB-os pendrive-on van, ami ráadásul nem is a hangszerrel, hanem gyárilag valami által van megformázva és sok ezer fájlt tartalmaz, mivel a karaoke bulik is arról mennek, így számomra ismeretlen rengeteg dal is fent van. Ha eljutok a vinyó használatáig, akkor lehet, hogy már ez sem fog "fagyni". De ha nem kapkodva össze-vissza töltögetve használom a hangszert, akkor sosem fagy le. De majd a szoft frissül, biztosan lesznek javítások benne.
Yamaha PSR 9000pro-t is somán le lehet fagyasztani, a Tyros 3-at első este kékhalállal "elvéreztettem".
Ilyen szinten a proci terhelés biztosan nem számít. Ez a hangszer teljesen felül van méretezve. A sebességet csak a háttértárolók fogják vissza.
Yamaha PSR 9000pro-t is somán le lehet fagyasztani, a Tyros 3-at első este kékhalállal "elvéreztettem".
Ilyen szinten a proci terhelés biztosan nem számít. Ez a hangszer teljesen felül van méretezve. A sebességet csak a háttértárolók fogják vissza.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Az én lefagyásos mérlegem:
Nekem az iX300-am sose fagyott le, ilyen szempontból egy nagyon stabil gép volt. Viszont az egyik effektprocija szált el 3-4 év után, amit meglepő módon 10 eFt alatt javítottak. Meg a gombok estek be, ami típushiba volt.
A Pa80 egy párszor lefagyott már a 10 év alatt, de elenyésző számban. Több, egymás utáni nagyon gyors váltásoknál, műveleti utasításoknál képes erre, de a 10 év alatt ha 10-15-ször produkálhatta. Most télen csinált egy olyat, hogy bekapcsoláskor nem látta a winyót, meg egy két performance-hoz rendelt styl-t. De egy újra indítással megoldódott.
A Pa3 a 4-hónap alatt már 6-7-szer lefagyott midi/styl szerkesztés közben. Illetve arra hajlamos, hogy szerkesztéskor ha valamelyik sávot módosítom, a módosítást követően azt az egy sávot eltranszponálja egy fél hanggal. Ha az event edit-ben megnézem a hangokat, azok az eredeti magasságban vannak, a megszólalásuk viszont nem. Ilyenkor csinálok egy mentést, majd újból behívom a mentett fájlt, és akkor már minden jól szól. Ez nem állandó, de már többször előfordult. Egyszer pedig mentés alatt fagyott le. Játék módban még nem produkált fagyást.
A Casio-im sosem fagytak.
Nekem az iX300-am sose fagyott le, ilyen szempontból egy nagyon stabil gép volt. Viszont az egyik effektprocija szált el 3-4 év után, amit meglepő módon 10 eFt alatt javítottak. Meg a gombok estek be, ami típushiba volt.
A Pa80 egy párszor lefagyott már a 10 év alatt, de elenyésző számban. Több, egymás utáni nagyon gyors váltásoknál, műveleti utasításoknál képes erre, de a 10 év alatt ha 10-15-ször produkálhatta. Most télen csinált egy olyat, hogy bekapcsoláskor nem látta a winyót, meg egy két performance-hoz rendelt styl-t. De egy újra indítással megoldódott.
A Pa3 a 4-hónap alatt már 6-7-szer lefagyott midi/styl szerkesztés közben. Illetve arra hajlamos, hogy szerkesztéskor ha valamelyik sávot módosítom, a módosítást követően azt az egy sávot eltranszponálja egy fél hanggal. Ha az event edit-ben megnézem a hangokat, azok az eredeti magasságban vannak, a megszólalásuk viszont nem. Ilyenkor csinálok egy mentést, majd újból behívom a mentett fájlt, és akkor már minden jól szól. Ez nem állandó, de már többször előfordult. Egyszer pedig mentés alatt fagyott le. Játék módban még nem produkált fagyást.
A Casio-im sosem fagytak.
Üdv.: Apelláta
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Sziasztok!
Korg Pa 800-as tulajokhoz van egy kérdésem. 2.02-es szoftver va rajta. Nem marad meg a Split és a Switch beállítás amit szeretnék, újraindítás után, pedig mentem a Globál-ba, megpróbáltam nagyon sokféle képpen...
A Damper és az Assignable pedálbeállítások OK.
Egy korábbi szoftver-verzió nem tudja-e?
Korg Pa 800-as tulajokhoz van egy kérdésem. 2.02-es szoftver va rajta. Nem marad meg a Split és a Switch beállítás amit szeretnék, újraindítás után, pedig mentem a Globál-ba, megpróbáltam nagyon sokféle képpen...
A Damper és az Assignable pedálbeállítások OK.
Egy korábbi szoftver-verzió nem tudja-e?
- Asterix
- Globális Moderátor
Idézet törölve. buba
A Performance 1-be mented a beállításokat? Kikapcsolás után a hangszer a Perf1-ből tölti be a szükséges alapbeállításait. Ha kikapcsolásnál rakoncátlankodik, akkor én itt látom a probléma megoldását. Az a szoft is tudja, amit a többi.
A Performance 1-be mented a beállításokat? Kikapcsolás után a hangszer a Perf1-ből tölti be a szükséges alapbeállításait. Ha kikapcsolásnál rakoncátlankodik, akkor én itt látom a probléma megoldását. Az a szoft is tudja, amit a többi.
- voyager
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 27 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Sziasztok! Pa 50 sd tulaj vagyok, a következő akadályba ütköztem: egyik style ban az intro -ban csak dúr kíséret van hiába fogok moll-t a kíséret dúr marad. Megvan benne a Cv2 moll kíséret is mégsem követi csak a dúr megy.