Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 57879Hozzászólás galambjozsef
2018.04.27. 12:52

Ezek a style-k a V2 kiadásához tartoznak, gyáriak! csak nem rakták be a factory mappákba, mondjuk nem értem miért, mert elfértek volna benne :)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 57969Hozzászólás pillerk
2018.05.09. 11:19

Most nekiláttam saját stílus készítésének. DAW(Cubase) + PA4X(USB). Mivel a 2. OS van fent ezért a style creator bot ot szeretném használni. Megírtam a stílus egy részét, azaz egy intro és egy 1es variációt. Markerekkel megjelöltem - ahogy írják i1cv1 , v1cv1. A MIDI sávokat 9-16 ig használtam. Importkor mégis azt írta, hogy nem lehet importálni, válassszak másik MIDI fájlt. Nem találom a neten, mik a követelményei a MIDI fájlnak, hogy stílussá lehessen konvertálni, ezen felül azt sem találom, hogy amikor játszom be a sávokat, válthatok e akkordot, vagy minden mondjuk Cmaj, Cmin, C7 ben kell bejátszanom? Mert elég nehéz gondolkodni úgy hogy még azt sem tudja az ember, hogy a hangszer hogy fog gondolkodni a váltásoknál konverzió után, a bass meneteknél, stb...

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57975Hozzászólás galambjozsef
2018.05.09. 22:18

Bármilyen hangnem alapra lehet stílust építeni, mivel a Pa szériában a stílus elemeknél azt meg lehet adni milyen hangnemre van építve, sőt stílus sávonként különböző is lehet. Pl. Bass sáv Ám, ACC1 Em, ACC1 HM7, stb.. stb...

A 2vel feljebb írt megoldás esetében, korábbi Pa hangszerrel is betölthető a Midiként írt stile is, importalasnal nyomni kell az execute gombbal egyidoben a shift gombot is. Csak ezt a gepkonyv sehol nem írja.

Midibol készítés esetén pa700, pa1000, pa4x, nézi a beütő cineket, ahol el választja a stílus részeket, ending, fill, break, Intro. Legalábbis én ezt tapasztaltam annál a 15, 20 esetnél, amikor Midibol stílust konvertáltam a pa4xemen.

Gray-Dove Zenekar

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 57977Hozzászólás pillerk
2018.05.10. 10:29

József, köszönöm. Tegnap aztán tovább szerkesztettem a midit, amiből aztán a stílust tervezem konvertálni. Amire rájöttem, hogy egy Introt, egy fillt, egy breaket és egy endinget kell hogy markerek terén tartalmazzon a midi fájl, addig nem hajlandó vele foglalkozni. Viszont...Nem játszhatsz be egy dalt akkord váltásokkal, mivel egy az egyben úgy fogja követni az akkord váltást is a stílus, már amennyiben a style edit funkcióban az Import SMF menüből hívod meg a markerekkel megjelölt MIDI fájlt. Ha ugyanezen, akkordmenetekkel ellátott MIDI t a style creator bot -al konvertálod stílussá, akkor nem kellenek markerek, úgy vettem észre figyelembe sem veszi őket a gép, de nem az a fill lesz, és nem annyi taktuson keresztül fog szólni az A,B,C,D variációd ahogy Te azt eltervezted (markerekkel). És minőségbeli romlást is észrevettem a style creator bot használatakor, mivel a dobokat és a többi sávot sem Quantizálom sosem 100% ra /iterative quantize-t használok/.
Szerintem a legjobb: készíteni egy Cubase templatet, ahol a 9÷16 midi sávokon bejátszod LOCAL OFF melett a stílusod hangjait. Pg, cc ket sem írtam, nem volt rá szükség, viszont markerekkel megjelöltem a syntaxis alapján az egyes kíséret szekciókat /i1cv1, v1cv1, e1cv1, stb.../ Így a style record menü alól, az IMPORT SMF szépen beimportálta, igaz mindenhol zongora hangszínnel, de a hangszínt kiválasztva már egész jól használható stílust kaptam. A dob sávot 16 taktuson keresztül írtam meg variációnként, ha elkészül és érdemesnek találom, majd felrakom ide véleményezésre :)

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 57978Hozzászólás pillerk
2018.05.10. 10:36

powersparc írta:Én úgy tudom, a Korgoknál is csak Cmj7-re kell megcsinálni a témákat és onnan automatikusan fordít mindenre. Azt mondjuk nem tudom mikor pl. mollra más introk vagy endingek vannak azt mi alapján kreálja a cucc.
Haveromnak viszont akinek Pa4 van, azt mondja, tökéletesen tud midi dalokból stílust konvertálni a cucc automatikusan! Tehát ezt okosan algoritmizálták benne ahogy próbálgatta többször is. Ennek kapcsán simább út lehet szimplán csak dalnak megírni egy midit Cubaseben, (vagy magán a Pa4-en felvenni), mintsem markerekkel szórakozni és a style konverter elintézi ahogy kell utána...
A Cmaj7 az igaz. A moll vagy dim alapján más más variáció, illetve Intro/Ending, Fill stb. azokat CV (Chord Variation) al adod meg, és külön be kell játszani és bizony markerrel megjelölni. Akkor lehet gazdag és nem egyhangú stílust írni csak igazán. Amit tapasztaltam, hogy mivel nem quantizáltam 100% ra a dobokat sem, előfordult, hogy 0-11 tick közti értékkel plusz-mínusz eltolódott a lábdob. Ilyenkor viszont a style creator bot a taktus elején egyszerűen kihagyta a lábdobot (mivel az az előző taktus végén maradt) Ezért nekem szimpatikusabb a markeres megoldás, mert ott a markernél legalább tudom hogy itt fog kezdődni valamelyik szekció, és tudatosan figyelek rá, hogy ne hiányozzon onnan hang. A Stlye creator bot pedig jó akkor, ha egy legyártott komplett midi fájlból akarsz stílust magadnak, de nem szükséges, hogy mást játszon mol/dur/dim/7 alatt...

Asdert
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Hozzászólás: # 58038Hozzászólás Asdert
2018.05.18. 18:25

Üdv! Akinek KORG RADIAS szintije van (vagy volt), kérem keressen meg e-mailben: vafe64@t-online.hu

slager
Újonc
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: billentyű
Adott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapott köszönetek: : 12 alkalommal

Hozzászólás: # 58081Hozzászólás slager
2018.05.23. 23:49

Sziasztok, egy Korg PA600-as hangszerem van, amivel a következőképpen jártam a legutóbbi buliban:
Egy puhatokban hordom autóval, mindig legfelül, hogy felülről semmi ne tudja megütni. Amikor a buliban kicsomagoltam, bekapcsoltam, elkezdett nyávogni játék közben, mintha folyamatosan rángatnám a tremoló kart, bal oldalon a joysticket. Elkezdtem jobbra-balra húzni a joysticket, és pár ki és bekapcsolás után ezt abbahagyta, viszont, 1,5 hanggal feljebb szólt, tehát 3b-vel kellett transzponálnom, hogy stimmben legyen. Az este volt még egy áramszünet is, tehát kikapcsolódott, majd amikor újra bekapcsoltam már jól szólt, stimmben volt, nem kellett transzponálni, de a joystick azóta sem működik. Ha határozottan megmozgatom egy-két irányba, akkor felcsúszik a hang pár félhanggal. Ilyenkor ki és be kell kapcsolni, hogy újra stimmbe legyen. Le és föl úgy vettem észre, hogy működik. Próbáltam újra telepíteni a szoftvert is, hátha szoftveres hiba, de nem oldotta meg. Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi történhetett vele, és hol foglalkoznak ilyesminek a javításával, esetleg információra, hogy milyen összegre számítsak a szervízben? Köszönöm szépen.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 58083Hozzászólás vili2105
2018.05.24. 07:55

Szia!
Ez típusbetegsége sok korgnak.
Sajnos egy merev kábel megy a joyra, ami a sok mozgatástól megtörik, leszakad.
Olyan5-10e ft kb a kábel, vagy egy minimum közepesen ügyes műszerésszel kiszeded a sarut a csatiból, és forrasztatsz rá egy másikat.
Én úgy oldottam meg, hogy meg is toldattam egy pár centi kábellel, akkor nagyobb tere van mozogni, és nem törik olyan könnyen a sarunál a kábel.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58085Hozzászólás galambjozsef
2018.05.24. 08:32

Jobb esetben a kábel törik meg, rosszabb esetben a poti lesz kontakt hibás, mindkét esettel találkoztam ezeknél a szériáknál.
A kábel javítható házilag, a poti viszont macerásabb!
Kábelnek inkább nagy puhaságú, esetleg szőtt-kábel a legjobb megoldás. (hasonló mint ami a hangszórókba kerül, nem egyenes szálú mint a vezetékek legtöbb része!)
Ráforrasztással megoldás, de jobb helyeken lehet venni sarut is, amibe be lehet forrasztani. Vagy némi kis kézügyességgel az eredetit felbontani, varrótű és műszerészcsipesszel!
Soft frissítés erre nem megoldás. Átmeneti esetre a joyt esetleg ki lehet kapcsolni a keyboards/Ensemble, vagy track controls menüben.

Gray-Dove Zenekar

slager
Újonc
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: billentyű
Adott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapott köszönetek: : 12 alkalommal

Hozzászólás: # 58104Hozzászólás slager
2018.05.27. 17:21

Köszönöm szépen a segítséget, esetleg szervízt, vagy szerelőt tudnátok ajánlani, aki ilyesmit javít? Annak ellenére, hogy minimális forrasztási feladatokat megoldok, nem merem házilag szétszedni.

Új hozzászólás