|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Már újratelepítettem, de hiába. Az érdekes még az az egészben, hogy a Style Controlsnál a FILL 1 OFF állásban van, tehát tényleg érthetetlen az egész. Viszont ha legördítem, és visszaállítom OFF-ra, akkor utána már jó.
Na, de most akkor minden egyes bekapcsolásnál ezt játsszam el? Ez rendellenes dolog!
Na, de most akkor minden egyes bekapcsolásnál ezt játsszam el? Ez rendellenes dolog!
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1148 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv mindenkinek.
Valaki hallott már a DEEBACH XMS-Pro csomagról, amit PA 3 -ra adtak ki? Vagy esetleg van valakinek ilyen csomagja PA-ra? Tud véleményt mondani? A leirásba ezt irja : "Aki akar egy teljesen új hangszert a pa3-ból az megvásárolhat egy dongle-t, amit ha telepít a hangszerére a gyári hangok, dobok stílusok helyett egy sokkal izgalmasabb, szebb teltebb hangzást kap. 900 Multi-samples és 1.300 Dob- és FX-Sounds, mindez RAM bővítése nélkül!!!"
Attila.
Valaki hallott már a DEEBACH XMS-Pro csomagról, amit PA 3 -ra adtak ki? Vagy esetleg van valakinek ilyen csomagja PA-ra? Tud véleményt mondani? A leirásba ezt irja : "Aki akar egy teljesen új hangszert a pa3-ból az megvásárolhat egy dongle-t, amit ha telepít a hangszerére a gyári hangok, dobok stílusok helyett egy sokkal izgalmasabb, szebb teltebb hangzást kap. 900 Multi-samples és 1.300 Dob- és FX-Sounds, mindez RAM bővítése nélkül!!!"
Attila.
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani Korg pa3xle hangszernél miért van az ha egy midi-t a sequencer-ben elkezdek hangszerelni próbaképpen a dob hangszinét megváltoztatom, elmentem, kiválasztok egy másik file-t utána visszatérek a szerkesztett file-ra és nem az elmentett beállitás szól hanem az eredeti alap beállitás? Néhány fájlnál működik a mentés, de a legtöbbnél nem.
Köszi.
Valaki megtudná mondani Korg pa3xle hangszernél miért van az ha egy midi-t a sequencer-ben elkezdek hangszerelni próbaképpen a dob hangszinét megváltoztatom, elmentem, kiválasztok egy másik file-t utána visszatérek a szerkesztett file-ra és nem az elmentett beállitás szól hanem az eredeti alap beállitás? Néhány fájlnál működik a mentés, de a legtöbbnél nem.
Köszi.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia. Az alábbi ControlChange és Program adatokat töröld az adott midiknél.
Ctrl 000 xxx
Ctrl 032 xxx
Prog xxx
a xxx helyén is Value érték van, de az változó az adott hangszinhez nézve. 0-127 között bármi lehet
Az eredeti gépkönyv MIDI Chart oldalán megtalálhatóak melyik műveletekhez milyen kódok párusulnak!
Ctrl 000 xxx
Ctrl 032 xxx
Prog xxx
a xxx helyén is Value érték van, de az változó az adott hangszinhez nézve. 0-127 között bármi lehet
Az eredeti gépkönyv MIDI Chart oldalán megtalálhatóak melyik műveletekhez milyen kódok párusulnak!
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
És azt hogy tudom megtenni a hangszerben, vagy külső programmal? Milyen ingyenes programmal lehet a leggyorsabban kitörölni azokat az utasitásokat, amiket ki kell?galambjozsef írta:Szia. Az alábbi ControlChange és Program adatokat töröld az adott midiknél.
Ctrl 000 xxx
Ctrl 032 xxx
Prog xxx
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Elég ha a program change-eket kitörlöd, akkor már a hangszín marad!
( Sequencer --> Event Edit --> itt vissza keresed, és törlöd minden sávból! De CakeWalk-el sokkal egyszerűbb és gyorsabb!)
( Sequencer --> Event Edit --> itt vissza keresed, és törlöd minden sávból! De CakeWalk-el sokkal egyszerűbb és gyorsabb!)
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Matya!
Már annyiszor leírtam, hogy elmentettem egy fájlba, így most ide bemásolom neked:
Ha hangszínt nem enged módosítani akkor ki kell törölnöd a midi sávban lévő Program Change utasítást, ha egyéb paramétereket nem enged változtatni, akkor meg a Control Change-eket. Két lehetőség:
Egyik:
-Mikor Seq módban vagy, és be van hívva a szerkesztendő midi nyomd meg a "Menu" gombot.
-Válaszd a képernyő alján a "Delete" fület.
-Majd a megnyílt oldalon az egyik sorban kitudod választani, hogy a törlés melyik sávra vonatkozzon (1-16, vagy All), azután alatta kitudod jelölni, hogy a törlés milyen eseményre vonatkozzon (Note, Program Change, Control Change stb.), alatta pedig az ütemtartományt, majd az Execute-ra rányomsz.
-Ezzel az adott sávban már ki is törölted az amit szerettél volna. Jelen esetben a Program Change-et. Így már szabadon változtathatod a hangszínt.
Másik lehetőség:
- "Menu" panel gomb.
- "Event edit" a képernyőn.
- "Filter" fül a képernyőn.
- Az ablakban felsorolt események közül a "Program", vagy a "Control" feliraton kívül mindet jelöld be (attól függ, melyiket akarod), hogy minden midi eseményt megszűrjön és csak a kívánt eseményeket jelenítse majd meg a következő ablakban.
- Majd nyomd meg a "Event Edit" fület a képernyőn.
- Válaszd ki legördülő menüből a kívánt sávot.
- Ekkor megjelennek a kívánt sáv, Program, vagy Control esemény üzenetei, csak azok, mert az előző oldalon a többit eseményt megszűrtük.
- Bökj rá a törölni kívánt eseményre.
- Majd a "Delete" gomb a képernyőn, és az esemény kitörlődik."
Ha ezek közül valamelyik módszert alkalmazod, utána már menteni fogja a módosításokat. Én az első módszert szoktam alkalmazni, mert talán egyszerűbb, de amúgy mindegy melyiket használod.
Már annyiszor leírtam, hogy elmentettem egy fájlba, így most ide bemásolom neked:
Ha hangszínt nem enged módosítani akkor ki kell törölnöd a midi sávban lévő Program Change utasítást, ha egyéb paramétereket nem enged változtatni, akkor meg a Control Change-eket. Két lehetőség:
Egyik:
-Mikor Seq módban vagy, és be van hívva a szerkesztendő midi nyomd meg a "Menu" gombot.
-Válaszd a képernyő alján a "Delete" fület.
-Majd a megnyílt oldalon az egyik sorban kitudod választani, hogy a törlés melyik sávra vonatkozzon (1-16, vagy All), azután alatta kitudod jelölni, hogy a törlés milyen eseményre vonatkozzon (Note, Program Change, Control Change stb.), alatta pedig az ütemtartományt, majd az Execute-ra rányomsz.
-Ezzel az adott sávban már ki is törölted az amit szerettél volna. Jelen esetben a Program Change-et. Így már szabadon változtathatod a hangszínt.
Másik lehetőség:
- "Menu" panel gomb.
- "Event edit" a képernyőn.
- "Filter" fül a képernyőn.
- Az ablakban felsorolt események közül a "Program", vagy a "Control" feliraton kívül mindet jelöld be (attól függ, melyiket akarod), hogy minden midi eseményt megszűrjön és csak a kívánt eseményeket jelenítse majd meg a következő ablakban.
- Majd nyomd meg a "Event Edit" fület a képernyőn.
- Válaszd ki legördülő menüből a kívánt sávot.
- Ekkor megjelennek a kívánt sáv, Program, vagy Control esemény üzenetei, csak azok, mert az előző oldalon a többit eseményt megszűrtük.
- Bökj rá a törölni kívánt eseményre.
- Majd a "Delete" gomb a képernyőn, és az esemény kitörlődik."
Ha ezek közül valamelyik módszert alkalmazod, utána már menteni fogja a módosításokat. Én az első módszert szoktam alkalmazni, mert talán egyszerűbb, de amúgy mindegy melyiket használod.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szerintem az első változatnál a Cake sem gyorsabb.---Qgli--- írta:Elég ha a program change-eket kitörlöd, akkor már a hangszín marad!
Üdv.: Apelláta