|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Ami a képen látható, azt úgy találtam az ebay-on, de annak idején magam készítettem el, csak arról nem találtam meg a fotókat!
-
korgpa1xpro
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Triton Studio 88 & Korg Pa1x-Pro
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Korg-PA -Sok!
KORG PA Manager v2.2 + WAVE Xtractor programot megvásárolnám a neten.
(miuitán krekkelt verziót nem találtam)
Kérdés:
Érdekel e még rajtam kívül valakit?
mert ha igen, akkor esetleg megvehetjük közösen is...
Esetleg ha van már egy ilyen korábban összeállt csoport,
akkor utólag is szívesen társulnék, természetesen anyagiakat állom.
KORG PA Manager v2.2 + WAVE Xtractor programot megvásárolnám a neten.
(miuitán krekkelt verziót nem találtam)
Kérdés:
Érdekel e még rajtam kívül valakit?
mert ha igen, akkor esetleg megvehetjük közösen is...
Esetleg ha van már egy ilyen korábban összeállt csoport,
akkor utólag is szívesen társulnék, természetesen anyagiakat állom.
A technika, hozzá nem értő kezében, holt anyag!
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Ne idézz az előtted bejegyzett hozzászólásból!!!
A WAVE Xtractor programot csak egy gépre lehet telepíteni egy kulcsal.
A WAVE Xtractor programot csak egy gépre lehet telepíteni egy kulcsal.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A Pa Managert meg lehet venni több embernek. Ott olcsóbb 3 licence, mint külön egy...
-
Matya89
- Kiemelt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Korgokban hogy működik a samplerezés? Yamahánál tiszta ügy, hogy a fájl (wav minta) annyi helyet foglal el a memóriából betöltéskor amennyi a mérete. s770 160mb, S970 500mb, Tyrosok 510-1024mb szabad hely van. Korgoknál ez hogy van, mert memória méretre fel annyi mint ami a yamahákban van? pa900-3xLe 192mb, 3x pro 256-512mb. Ha pl van egy 3x 256-510mb és egy tyros 1024mb tárhelyel, akkor melyik hangszerbe lehet egyszerre több mintát tölteni ha yamahára viszonyítva 1 dobkit kb 30-70mb-ot foglal. Illetve még olyan kérdésem lennye, hogy Yamahában és korgban melyek azok a típusok amelyekbe egy billenytűzetre több lépcsőben lehet wav mintát rá pakolni? (pl 1 billentyűre 3-4 wav mintát) Remélem érthető volt. És előre is köszönöm a válaszokat.
Érdeklődnék, hogy a Korgokban hogy működik a samplerezés? Yamahánál tiszta ügy, hogy a fájl (wav minta) annyi helyet foglal el a memóriából betöltéskor amennyi a mérete. s770 160mb, S970 500mb, Tyrosok 510-1024mb szabad hely van. Korgoknál ez hogy van, mert memória méretre fel annyi mint ami a yamahákban van? pa900-3xLe 192mb, 3x pro 256-512mb. Ha pl van egy 3x 256-510mb és egy tyros 1024mb tárhelyel, akkor melyik hangszerbe lehet egyszerre több mintát tölteni ha yamahára viszonyítva 1 dobkit kb 30-70mb-ot foglal. Illetve még olyan kérdésem lennye, hogy Yamahában és korgban melyek azok a típusok amelyekbe egy billenytűzetre több lépcsőben lehet wav mintát rá pakolni? (pl 1 billentyűre 3-4 wav mintát) Remélem érthető volt. És előre is köszönöm a válaszokat.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
A KORG elvileg saját formátumot használ, nem WAV-ként tárol, így valamivel kevesebb helyet foglal egy minta (azthiszem)
Pa3x és Pa4x esetében tudod tömöríteni (Compress) így nagyjából fele akkora helyet foglal, mint alapesetben és a korábbi tipusokban (pa900, pa600, pa300!, pa2x, pa800 stb... )
Hogy egy dob kit mekkora helyet vesz el, változó, a minta méreteitől és darabszámától (szerintem)
KORG Pa-k nál egy dobhang több rétegből is felépülhet, dinamika alapján. Korábbiaknál 5-6 (azthiszem), Pa3x-nél 7, pa4x-nél 8 rétegből
Biztos van olyan amit nem jól fogalmaztam, nem ástam túlzottan bele magam ebbe a kérdésbe, mivel nem igazán használok sampler mintákat
Két képecskét mellékelek, szemléltetés ként, gondolom erre gondolsz
A KORG elvileg saját formátumot használ, nem WAV-ként tárol, így valamivel kevesebb helyet foglal egy minta (azthiszem)
Pa3x és Pa4x esetében tudod tömöríteni (Compress) így nagyjából fele akkora helyet foglal, mint alapesetben és a korábbi tipusokban (pa900, pa600, pa300!, pa2x, pa800 stb... )
Hogy egy dob kit mekkora helyet vesz el, változó, a minta méreteitől és darabszámától (szerintem)
KORG Pa-k nál egy dobhang több rétegből is felépülhet, dinamika alapján. Korábbiaknál 5-6 (azthiszem), Pa3x-nél 7, pa4x-nél 8 rétegből
Biztos van olyan amit nem jól fogalmaztam, nem ástam túlzottan bele magam ebbe a kérdésbe, mivel nem igazán használok sampler mintákat
Két képecskét mellékelek, szemléltetés ként, gondolom erre gondolsz
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
-
Matya89
- Kiemelt tag
Igen erre gondoltam köszönöm. Még annyi érdekelne, hogy a 3x mennyire tömöriti össze a fájlt és hogy ez az össze tömöritett fájl ugyan úgy betöltődik a hangszerben vagy amikor betölti a memóriába akkor kicsomagolja eredeti méretre? valamint ha valaki megtudná mondani, hogy ha a memória teljesen tele van hangmintákkal akkor egy 3x-nek, T3-4nek mennyi a betöltési ideje?
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
A leghosszabb betöltési ideje a T3 nak van,a T4,pa3x gyorsan betöltik a sampler hangmintákat.A T3 nál akár 20 perc is lehet ha sok hangminta van,mig a T4 nél 1 vagy 2 perc.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én is úgy tudom, ahogy Nándi írja, és hogy a Pa4-ben nincs tömörítés.powersparc írta:Arról volt itt szó régebben hogy csak a 3x tud tömöríteni kb fele méretre és nem csomagolja ki hisz az felesleges idő és erőforrásigényt jelentene = nincs értelme. A 4x-ben úgy tudom jelentősebben gyorsítottak a mintabetöltésen.
A layerekről még annyit, hogy a Pa3-ban a hangszíneknél akár 16 is lehet.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdvözletem 
Korg pa és Yamaha Tyros - sok közös vonás van bennük - külső hangminta kezelését illetően is. Mások a megnevezések, de az elv, a struktúra ugyanaz.
Korg pa3x - kezeli a WAV-ot, KMP-t, PCM-et. A beviteli módban van a különbség. A WAV-ot "Load" funkcióval, a KMP-t "Import"-al kell behívni a hangszerbe. A PCM már a végleges Korg-formátum, az már nem igényel különösebb megmunkálást. A Wavokat egyenként kell kiosztani minden egyes billentyűre, a KMP már a kiosztott formátum. A pa900 kezeli az SF2-öt, ebben különbözik a többitől.
A korg pa3x alapból 128Mb memóriával bír, ami bővíthető (cserélhető) 256Mb-ra. Mindkét esetben megengedett a tömörítés. Ha az egész hangszín-csomagot egyben tömörítjük, kb. egy negyed annyi szabad helyet nyerünk. Viszont ha a mintákat egyenként (wavonként) tömörítjük, kb. még fele annyi szabad memóriát nyerünk. Gyakorlatilag 500-520Mb a plafon. Ez több mint amit a Korg pa4x tud. - Vicces nem ? - Pedig igaz. (Ez is egy átverés).
A pa4x-ben a szempler-memória az alaplapon van, nem kell külön megvenni de növelni sem, tömöríteni sem lehet. Ez 400Mb.
Tyros 4 esetében 512 és 1024Mb a felállás. Ez ne tévesszen meg senkit, mert a hangszerek saját formátumából kifolyólag a Korg 128 és a Tyros 512-je, (vagy a Korg 256 és Tyros 1024) egyenlő, vagyis ugyanaz a hanganyag megy be ide is, oda is. Pl. - egy Korg SET szempler-anyaga - ami mondjuk 120 Mb -, a Tyros-ban 240-et igényel. Jó mi ?
Betöltési idő.
A Tyros 4 a nyerő. Bekapcsolás után 1-2 perc, míg a pa3x esetében ez jóval hosszabb időt vesz igénybe. És azt sem mondhatom, hogy hanganyag függő. Megfordult nálam jó pár hangszer, tapasztalatból mondom. Belepakolták ezt a Kit-Bat valamit a pa3-ba, de nem egy bevált módszer. Sajnos az aksi kínai sz@r, és elég rövid az élettartama. Pár hónap után gyakorlatilag semmit sem használ.
Ha kérdés van, szívesen válaszolok.
Szép napot !
Korg pa és Yamaha Tyros - sok közös vonás van bennük - külső hangminta kezelését illetően is. Mások a megnevezések, de az elv, a struktúra ugyanaz.
Korg pa3x - kezeli a WAV-ot, KMP-t, PCM-et. A beviteli módban van a különbség. A WAV-ot "Load" funkcióval, a KMP-t "Import"-al kell behívni a hangszerbe. A PCM már a végleges Korg-formátum, az már nem igényel különösebb megmunkálást. A Wavokat egyenként kell kiosztani minden egyes billentyűre, a KMP már a kiosztott formátum. A pa900 kezeli az SF2-öt, ebben különbözik a többitől.
A korg pa3x alapból 128Mb memóriával bír, ami bővíthető (cserélhető) 256Mb-ra. Mindkét esetben megengedett a tömörítés. Ha az egész hangszín-csomagot egyben tömörítjük, kb. egy negyed annyi szabad helyet nyerünk. Viszont ha a mintákat egyenként (wavonként) tömörítjük, kb. még fele annyi szabad memóriát nyerünk. Gyakorlatilag 500-520Mb a plafon. Ez több mint amit a Korg pa4x tud. - Vicces nem ? - Pedig igaz. (Ez is egy átverés).
A pa4x-ben a szempler-memória az alaplapon van, nem kell külön megvenni de növelni sem, tömöríteni sem lehet. Ez 400Mb.
Tyros 4 esetében 512 és 1024Mb a felállás. Ez ne tévesszen meg senkit, mert a hangszerek saját formátumából kifolyólag a Korg 128 és a Tyros 512-je, (vagy a Korg 256 és Tyros 1024) egyenlő, vagyis ugyanaz a hanganyag megy be ide is, oda is. Pl. - egy Korg SET szempler-anyaga - ami mondjuk 120 Mb -, a Tyros-ban 240-et igényel. Jó mi ?
Betöltési idő.
A Tyros 4 a nyerő. Bekapcsolás után 1-2 perc, míg a pa3x esetében ez jóval hosszabb időt vesz igénybe. És azt sem mondhatom, hogy hanganyag függő. Megfordult nálam jó pár hangszer, tapasztalatból mondom. Belepakolták ezt a Kit-Bat valamit a pa3-ba, de nem egy bevált módszer. Sajnos az aksi kínai sz@r, és elég rövid az élettartama. Pár hónap után gyakorlatilag semmit sem használ.
Ha kérdés van, szívesen válaszolok.
Szép napot !
Atti