Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 34922Hozzászólás Apelláta
2015.08.11. 23:56

A másik, hogy aggódsz a HD floppyról történő feltöltésével kapcsolatosan. Erre van megoldás, ha még kapható. Ez pedig ez az USB 2,0 interface, amit ez a német cég gyárt: http://musitronics.de/musitronics.de/pr ... 0_usb.html

Nekem ilyen ketyeg a Pa80-amban. Én 2008-ban a bagodi Syncopa hangszerboltosokkal rendeltettem meg, és ők be is rakták nekem. (Mármint nem belém, hanem a hangszerbe :D ) A csomag tartalmazza a panelt, a csatialjzatot, az adatkábelt és a drivert, amit a hangszerre kell telepíteni. Huszon-valamennyibe került, és 3200-ért rakták be. A videó interface helyére kell beszerelni. Ez csak adatkommunikációra való, pendrive lejátszására nem. Összedugva számítógéppel, az mint egy háttértárolót látja a hangszer winyóját, és szabadon tudod a fájlokat másolni, áthelyezni, törölni. A floppyhoz képest baromira meggyorsítja a winyó adatfeltöltését. És ha a komplett műsorodat rátoltad, már feleslegessé is vált a floppy, mert úgy is a winyón tárolsz mindent.

Van a Pa80 hátulján egy kitörhető kis ablak. Állítólag a Korg ide tervezte az USB aljzatot, csak aztán nem lett belőle semmi. Erre lépet ez a német cég.

Üdv.: Apelláta

Atesz0
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 35
Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
Adott köszönetek: : 35 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 34939Hozzászólás Atesz0
2015.08.13. 08:44

Kösz a progit és az infót, valahol már megtaláltam ezt én is korábban , csak ugyebár forgalmazót nem találtam, pedig nagyon megkönnyetítené az adatfeltöltést tényleg.
Na most másik kérdés.
Ha megvan a hdd formázás és rádugtam a gépbe , lesz egy olyan mappa hogy Style gondolom( még nem jött meg, csak én feltételezem) , aztán ebbe a style mappába fogom felmásolni a stílusokat? Ez hogy fog kinézni? létre kell hoznom almappákat vagy csak egyszerüen a USER.STY-ket fogom rámásolni? Ez már csak azért is fontos mert 3 USER style van maximum és ezek mindíg felűl fognak íródni , tehát egyszerre egy mappában csak 3 User stílus fájl fog/tud lenni , esetleg átnevezhetem őket USER 1 , 2 , 3 , 4 , 5 stb ?

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 34942Hozzászólás Apelláta
2015.08.13. 14:01

Hívd fel a bagodi Syncopa Hangszerboltot, nekem is ők szerezték be onnan. Nagyon korrektek. A neten megtalálod az elérhetőségüket.

User stílusok:

A hangszer alapból 3 user stílusbankkal rendelkezik, melyeket a belső SSD-n tárol. De minden bankban 16 stílushely van, ami összesen 48 user helyet jelent. Tehát HD nélkül is 48 userrel gazdálkodhatsz.

Ezen felül, mikor beteszed a HD-t a hangszerbe és a hangszeren belül megformázod, a hangszer létrehoz a HD gyökérben három könyvtárt: 123.SET, 456.SET és 789.SET. Ezek mindegyike tartalmaz 3 user bankot. Ezt szimbolizálja a nevükben lévő számok is. Ezeken belül mindegyik user bank tartalmaz 16 user stílushelyet. Összesen 3x(3x16)=144 közvetlen elérésű, úgynevezett direct HD user stílushelyed lesz. A HD könyvtárszerkezetét láthatod majd DISK módban úgy, mint a floppyét, csak a két meghajtó között a képernyő alatti F1 gombbal tudsz majd váltani. Jelenleg az csak az FD-t mutatja, de HD esetén már azt megnyomva átvált a winyóra.

Ezeket a direct HD stílusokat panelgombokkal közvetlen eléred és kiválaszthatod úgy, hogy mikor a baloldali stílusválasztó gombok közül az első gombot (felső/alsó sorválasztót) többször megnyomd, hogy az alsó és a felső sor ledjei egyszerre égjenek, akkor tudod a többi stílusbank gombokkal a direct HD stílusokat használni. De az, hogy az első gomb többszöri nyomására égjen mindkét sor ledje (ott is van a gomb mellett a direct HD felirat is) csak akkor fog működni, ha bent van a HD a hangszerbe. Addig ez a gomb csak az alsó/felső sor választására szolgál.

Ezeket a direct HD bankokat közvetlen nem tudod egyedi stílusokkal feltölteni, hanem úgy kell, hogy az oda betöltendő stílusokat először a hangszer valamelyik saját user styl bankjába, azon belüli stílushelyre betöltöd, majd onnan - módosítás nélkül, vagy ott átszerkesztve - a végleges változatot már kitudod menteni a direct HD könyvtár valamelyikébe.

Ez alapján láthatod, hogy a hangszer 48 belső és 144 HD user stílushellyel fog rendelkezni, amit panelgombbal közvetlen elérsz. Plusz még van direkt FD lehetőség is, hogy a floppyról közvetlen, betöltés nélkül olvas stílusokat, ha azok SET-ekbe vannak mentve (erre szolgál a stílus bank választó gombok közül a direkt FD gomb), de szerintem ez annyira nem lényeges.

Azt kell átlátnod (nekem is elején kicsit furcsa volt és átkellett állítanom az agyamat), hogy a Korg set-ekben gondolkodik. Mindent set-be ment ki. A winyón létrehozott három könyvtár is set-ek, csak azok kimondottan user stílusokat tartalmaznak csak. Egy set könyvtár tartalmazhat stílus, hangszín, performance, global beállítás és PCM bankokat. A stílusbankokon belül 3 user stílus bankot, azon belül meg 3x16 stílus helyet. De nem minden set tartalmaz mindig mindent. Valamelyek csak stílusokat, valamelyek csak hangszíneket, vagy performance-eket, stb. És ha csak stílusokat tartalmaz, akkor is lehet, hogy csak egy bankot egy stílussal, de lehet, hogy mindhárom user bankot teli stílusokkal. Az a set létrehozásakor, mentéskor dönthető el, hogy mit mentünk a set-be.

Na mára ennyit.

Atesz0
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 34943Hozzászólás Atesz0
2015.08.13. 15:49

Huh, nem lesz egyszerű megszokni... Köszönöm, és további kérdéseket majd később, ha már gyakorlatban is megláttam...

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 34945Hozzászólás Joe83
2015.08.13. 18:33

Szia Api!

Hát... ez a Korg jól meg bonyolította a fájlok kezelését..... :PPP :PPP :PPP :PPP :PPP :PPP

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 34947Hozzászólás Apelláta
2015.08.13. 19:15

Hát igen, ez a mindent set-be mentés logika megszokást igényel. A Korgnak ez a sajátossága, de működőképes. Én anno teljesen magamra voltam hagyatkozva, és egy sajátságos logikát állítottam fel magamba, mellyel elvoltam, de kb. két év után esett le a Korg tényleges logikája. Addig sok mindent csak használtam, de nem értettem, utána viszont már értettem is. Minden márkának vannak heppjei, a Korgnak ez.

Az USB hiánya ugyan úgy érthetetlen a Pa80-nál, mint az akkori Roland VA7-nél is.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 34949Hozzászólás Bubamara
2015.08.13. 19:53

Apelláta írta: Ez alapján láthatod, hogy a hangszer 48 belső és 144 HD user stílushellyel fog rendelkezni, amit panelgombbal közvetlen elérsz. Plusz még van direkt FD lehetőség is, hogy a floppyról közvetlen, betöltés nélkül olvas stílusokat, ha azok SET-ekbe vannak mentve (erre szolgál a stílus bank választó gombok közül a direkt FD gomb), de szerintem ez annyira nem lényeges.
Pedig a direktfd funkciója az a hangszernek ami miatt stílusokkal játszó népek számára igazán értelmet nyer még HD-s hangszer esetében is egy emulátor. Hiszen 100 parton 48 stílussal partonként az 4800 stílus. Ítt faraghat valamit a yamahák szinte korlátlan fájlkezelésének előnyéből.
Természetesen nincs szükség 4800 stílusra, de 10 parton 480, az bizony jól mutat, még egy pa1-ben is.
A többi parton meg a nótákat lehet rezerválni egy hd halál esetére.

Buba

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 34953Hozzászólás Apelláta
2015.08.13. 20:54

Igazad van Buba, csak most nem akartam ebbe is belebonyolódni. :777
Szerintem 198 user stílushely is bőven elég, ha nem lomtárnak használja az ember a hangszerét, teli szórva több száz kidolgozatlan stílussal. Én mindig azt mondtam, hogy inkább legyen kevés, de jó, mint sok de haszontalan. És ez igaz a midifájlokra is.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 34954Hozzászólás Bubamara
2015.08.13. 20:59

Persze, hogy elég. 30-40 ütős jó stílus is elég. De mi nem vagyunk egészen normálisak. :D olyan hangszereket veszünk, amiben 1000 stílus van, meg rakunk még bele 4-500 midi fájlt. :D
Kidolgozatlan cucc nekem sem volt beöntve a háttértárolómba, mert értelme nincs. Buliban úgy sem nyúlsz hozzá.
:777

Buba

Atesz0
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 34959Hozzászólás Atesz0
2015.08.14. 07:04

Emlékszem szép hosszu napokat töltöttem ugy hogy több doboznyi floppyra ráhuztam a stilusokat , (psr-1000) , aztán meg elővettem egy üres lemezt , nézegettem mik vannak a floppyn , aztán ha tetszett egy (két oránként találtam egyet :) ) , be az üres floppy-t rámásooltam , majd vissza a válogatni való floppy-t és kerestem tovább, néha meg megálltam amiről eszembe jutott egy nóta , jo szarul eljászottam :oops: , majd folytattam a keresést mert hogy ez még arra se jo ami eszembe jutott rola...hosszu napok teltek így el mire meglett egy teli floppy-ra való stílus kollekció, de azt az egy floppyt használtam utánna mindenhova vagy egy évig. Teljesen boldog voltam...és büszke amikor kész lett...

Új hozzászólás