|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Üdv, az megoldható egy stílusjátéknál, hogy az egyik sáv - pl gitár - ugyanazt a dallamot hozza és NE változzon akkordváltás esetén? És ha igen, pontosan hogyan?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én segítenék, de ezt most nagyon nem értem!doxaa írta:az egyik sáv - pl gitár - ugyanazt a dallamot hozza és NE változzon akkordváltás esetén?
Fogsz egy C-dúrt, ahhoz C dallamot hoz. Utána fogsz egy Desz7-et és ahhoz is C dallam legyen? Ez biztos, hogy nem fog menni!
( Esetleg az talán megoldható, hogy C-dúr-hoz C dallam és utána F-dúr-hoz C dallam. )
-
karcsika40
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Üdv Mindenkinek!
Nagyon köszönöm a PA300-al kapcsolatos segítséget.Felmerült a kérdés hogy milyen Roland hangszereim voltak.Hát G70 sajna nem volt EM25h,EM50,EM55,VA7 és most Prelude.Ja és volt egy Yamaha PSR2100 de sajna alaplap hibás lett.Tudom hogy minden hangszerrel sokat kell dolgozni mire az ember beállítja a saját igényeinek megfelelően.Korgom még nem volt de sok jót hallottam róluk,gondoltam az lesz a következő állomás.Mégegyszer köszönöm.
Nagyon köszönöm a PA300-al kapcsolatos segítséget.Felmerült a kérdés hogy milyen Roland hangszereim voltak.Hát G70 sajna nem volt EM25h,EM50,EM55,VA7 és most Prelude.Ja és volt egy Yamaha PSR2100 de sajna alaplap hibás lett.Tudom hogy minden hangszerrel sokat kell dolgozni mire az ember beállítja a saját igényeinek megfelelően.Korgom még nem volt de sok jót hallottam róluk,gondoltam az lesz a következő állomás.Mégegyszer köszönöm.
-
doxaa
- Kiemelt tag
Például vegyük a bass sávot. Ha a C dúros nótánál egy ütemben a dallam mondjuk két hang, C és G, majd fogsz egy G dúrt, akkor ugye a dallam G és D lesz. Én viszont azt szeretném, hogy mikor a C dúros nótánál G dúrt fogsz - vagy bármilyen akkordot -, akkor is a C és G dallam szóljon.---Qgli--- írta:Én segítenék, de ezt most nagyon nem értem!
-
doxaa
- Kiemelt tag
És azt esetleg valaki meg tudná mondani, pontosan miként lehet megoldani stílusjátéknál, hogy a nótánál az akkordváltás a dallam ne kövesse az akkordot, hanem teljesen más dallam szóljon? Mármint - hogy maradjak a fenti példánál -, egy C dúros nóta bass sávjának egyetlen ütemében a két hang a C és G, Gdúr akkordnál ugye a G és D, VISZONT mondjuk G7 nél már F és G?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
A G-dúr akkordhoz nem fogod tudni megoldani a C dallamhangot, mert nincs benne az akkordban a C hang. Egyébként ez a megoldás borzasztóan szól, ez mihez kell neked?
-
doxaa
- Kiemelt tag
Nem is az akkord a lényeg, csak érdekelt, megoldható-e. Ilyen dal például a 'Bikini - Részegen ki visz majd haza' nótája, aminek a vers részének elején bár változik az akkord, de az egyik gitárdallam nem. Eddig kézzel hoztam - nem, mintha bonyolult lenne az a három hang
- és kíváncsi voltam, sávra (vagy padra) rá lehet-e tenni vagy sem.
Mondjuk a fontosabb az utóbbi kérdésem lenne, hogy egyazon nótában akkord típusra miként lehet beállítani, hogy más dallam szóljon. Vagyis, a sávon dallam1 szól, ha viszont egy 7est fogsz le (bármilyen alapú), akkor már dallam2.
Mondjuk a fontosabb az utóbbi kérdésem lenne, hogy egyazon nótában akkord típusra miként lehet beállítani, hogy más dallam szóljon. Vagyis, a sávon dallam1 szól, ha viszont egy 7est fogsz le (bármilyen alapú), akkor már dallam2.
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv mindenkinek.
A kérdésem az lenne, hogy van valamilyen lehetőség Kronos hangszineket átkonvertálni olyan formátumba, hogy a PA2 X Pro is olvassa?
Tisztelettel, Attila.
A kérdésem az lenne, hogy van valamilyen lehetőség Kronos hangszineket átkonvertálni olyan formátumba, hogy a PA2 X Pro is olvassa?
Tisztelettel, Attila.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Csak mintavételezéssel, mert a két hangszer más szintéziseket és más hangszínkészletet tartalmaz.
Buba
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.doxaa írta:... a fontosabb az utóbbi kérdésem lenne, hogy egyazon nótában akkord típusra miként lehet beállítani, hogy más dallam szóljon. Vagyis, a sávon dallam1 szól, ha viszont egy 7est fogsz le (bármilyen alapú), akkor már dallam2.
Megoldható több lehetőséggel is!
1. Te magad manuálisan játszod
2. User PAD-ra készítesz ami épp kell (ne kövesse az akkordfogást)
3. Style-ba meg kell szerkeszteni (Record)
Chord Variation-ba felpötyögöd, (Minden style 6 CV-vel rendelkezik kivéve, intro, ending, break, fill)
és meg adod neki melyik akkorfogásoknál csinálja amit szeretnél.