|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Heló mindenkinek, egy szerintem pofon egyszerű dolog bosszant a pa 1x-emnél, minden elindítás után be kell menjek a Disk menübe és kivegyem a Factory Style és Sound protectet, mert ha nem, nem tudom a gyári stílusokat felülíratni, elmentem a változásokat a global style setupban és következő indításkor megint kezdhetem elölről, nem memorizálja. Valaki esetleg tudna segíteni? Vagy esetleg egy linkkel, ahonnan letölthetném a magyar használatiját a pa 1x-nek? 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Ennyi bajod legyen, hogy bekapcsolás után visszateszi a hangszer a védelmet!!! Legalább véletlenül nem fogod felülírni a gyári stílusokat... 
-
karcsika40
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Üdv Mindenkinek!
Eddig Roland hangszereim voltak,de most valahogy megtetszett a Korg PA300.Tud valaki vélemény mondani róla?Esetleg Próbálta valaki?
Előre is köszönöm a választ.
Eddig Roland hangszereim voltak,de most valahogy megtetszett a Korg PA300.Tud valaki vélemény mondani róla?Esetleg Próbálta valaki?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
A pa 300 nagyon jó hangszer, ha neked tetszik, akkor jó vétel volt! 
- Vangelix
- Kiemelt tag
Ha csak Roland hangszereid voltak, abban biztos lehetsz, hogy a korg mindet veri hangzásban, hogyha nincsen lehetőséged egy pa 600 vagy 900-ast venni, akkor a 300-as megteszi, szerintem nem fogsz csalódni benne.karcsika40 írta:Üdv Mindenkinek!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Kérdés, hogy milyen roland hangszerei voltak! Mert ha G-70, vagy E-80 volt, akkor nem biztos, hogy jobb lesz a Pa300!
- Vangelix
- Kiemelt tag
Nekem pár hónapja van egy e80-am is, V2, de inkább nem mondok semmit, szerintem nem értek hozza vagy valami, de én nem találtam meg benne azt, amit annyian dicsérnek, nagyon el lehet dugva benne, megy is piacra. De még mielőtt valaki megsértődik, újra elmondom, nem vagyok szaki, ahogy az a hozzászólásaimban is látszik, de szerintem a pa 1x háttal veri.---Qgli--- írta:Kérdés, hogy milyen roland hangszerei voltak! Mert ha G-70, vagy E-80 volt, akkor nem biztos, hogy jobb lesz a Pa300!
- Asterix
- Globális Moderátor
Pedig, hidd el, még a 3x után is lehet olyan dolgokat találni a Rolandban, ami még abban is vérzik a Roland mellett, nemhogy az 1x-ben.
De kinek melyik hangzás jön be. Nekem nagyon bejött az E80 hangzása. Egyedül a mérete nem. Nem szereti egymást a 2 hangszer egymás fölött. A régi hangzásnak is meg van a varázsa. Nekem az E80, G70 is még mindig inkább bejön, mint az új Roland hangszerek, PSR9000pro hangzása jobban bejön, mint az új Yamaha hangszerek. Ez a Korgra nem vonatkozik.
Most egy pap barátomnál van kölcsönben az E80, őt is rögtön megfogta. A Korg Pa3x Musikant NEM!!!!
De kinek melyik hangzás jön be. Nekem nagyon bejött az E80 hangzása. Egyedül a mérete nem. Nem szereti egymást a 2 hangszer egymás fölött. A régi hangzásnak is meg van a varázsa. Nekem az E80, G70 is még mindig inkább bejön, mint az új Roland hangszerek, PSR9000pro hangzása jobban bejön, mint az új Yamaha hangszerek. Ez a Korgra nem vonatkozik.
Most egy pap barátomnál van kölcsönben az E80, őt is rögtön megfogta. A Korg Pa3x Musikant NEM!!!!
- Vangelix
- Kiemelt tag
Elhiszem Asterix amit mondasz, mert ''régi motoros'' vagy és talán csak az a gond, hogy gyári nyers beállítások vannak a Rolandomon, most hogy van egy kis lehetőségem, szerre ki szeretném próbálni a régebbi legendás hangszereket, az E80-at is ezért vettem, tervemben van egy psr 9000 po és egy Keton sd1 is. Kiváncsi vagyok, melyik hangszer tetszik meg ezek közül annyira mint a pa 1x pro, de azt be kell valljam, ez sem a gyári beállításaival lett a kedvencem. 
- Asterix
- Globális Moderátor
Egy a lényeg: ne a Korgot és a Korg hangzást keresd a hangszerben, hanem keresd a Rolandot... Én a T4-el emiatt fürödtem meg eddig mindig...