|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Reméljük akkor kibírja..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Figyeljétek meg!
Minél többet tud egy hangszer, annál megbízhatatlanabb. Már előre ideges vagyok, amikor buliba kell menni, hogy vajon a buli kellős közepén "megmihálylik"-e a hangszer...
És ha egy hangszer megadja magát, akkor vásárolhatom az újat. Többet nem veszek ilyen drága hangszert, mint ez a pa 800 is. Tökéletesen meg lehet oldani mindent egy pa 500 is - fele áron...
Minél többet tud egy hangszer, annál megbízhatatlanabb. Már előre ideges vagyok, amikor buliba kell menni, hogy vajon a buli kellős közepén "megmihálylik"-e a hangszer...
És ha egy hangszer megadja magát, akkor vásárolhatom az újat. Többet nem veszek ilyen drága hangszert, mint ez a pa 800 is. Tökéletesen meg lehet oldani mindent egy pa 500 is - fele áron...
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Ne idézd a teljes hozzászólástApelláta írta:Halihó!
Kb. egy hónapja írtam az alábbi észrevételt a Pa80-ammal kapcsolatosan...........
Sziasztok!
Apelláta, az egyik közeli ismerősömnek pa1x-van, sokat volt nálam a hangszere(anno még az enyém volt) az övé is ilyet szokott csinálni, hol elmegy az egyik oldal és csak az effektet küldi ki, hol szól rendesen. Neki a mikrofon-része is szarakodik, hol szól rendesen, hol nem meg se mukkan.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Tegnap éjjel egyszer sem fagyott le a Pa3x. De azért hétfőn megyek a második hangszerért. A sors fintora, hogy a báli szezon két legnagyobb bálja tegnap volt és ma lesz még egy hangszerrel... 
- Asterix
- Globális Moderátor
Amikor megvettem a Ketron MidJay+-t, az mp3 csak egyik oldalon szólt. Egykolléga javasolta ennek e típus hibának orvoslását: szétszed-->kontakt spray, esetleg átforrasztás--> összerak. A hiba megoldódott, de számomra ettől kezdve az a hangszer nem hangszer. Ment is a piacra.Tamás01 írta:Apelláta, az egyik közeli ismerősömnek pa1x-van, sokat volt nálam a hangszere(anno még az enyém volt) az övé is ilyet szokott csinálni, hol elmegy az egyik oldal és csak az effektet küldi ki, hol szól rendesen. Neki a mikrofon-része is szarakodik, hol szól rendesen, hol nem meg se mukkan.
Apelláta: Nem értem miért kell még a Pa80-at nyúzni. 2 hét alatt meg lehet úgy csinálni a Pa3x-et, hogy 100x jobban szóljon, mint az évek alatt bedolgozott Pa80.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ne idézd a teljes hozzászólástTamás01 írta: Sziasztok!
Apelláta, az egyik közeli ismerősömnek pa1x-van, sokat volt nálam a hangszere.....
Szia!
A mikrofon részt nem tudom, mivel az enyémben nincs vokál, így azt nem használom. Lehet, hogy ez típushiba, mert valamelyik fórumot a napokban visszaolvastam, és egy pár évvel ezelőtti téma volt már ez Pa80 ügyben.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ne idézd a teljes hozzászólástAsterix írta: Amikor megvettem a Ketron MidJay+-t, az mp3 csak egyik oldalon szólt. ....
Szia Asterix!
Sajnos a főállásom, meg a bébiszitterkedés végett (munka után este hétig enyém a gyerek, mert a feleségem addig dolgozik) nagyon kevés idő jut a hangszerre. Este meg már nagy cuccon nem zenélhetek, a fülesről meg ismered már a véleményemet. Hétvégén meg vagy zene, vagy sok egyéb teendő oda tolódik át. Öt év óta még az építkezést sem fejeztem be teljesen. Mivel sok mindent magam csinálok, az is elveszi az időmet. Mondjuk télen ez kevésbé, majd inkább, ha jön a jó idő.
Az a baj, hogy én más elvet vallok, mint Te. Te többször írtad már, hogy nagyra értékeled a slider-eket, mert nem törekedsz a konyhakész műsor összeállítására, inkább élőben master-elsz. Én viszont szeretek biztosra menni, és konyhakész műsorral kiállni. Mindent úgy belőni, hogy élőben már csak játszani kelljen. Tudom, hogy minden terem akusztika más, de azt az elején a keverővel korrigálom. Persze így is előfordulnak minimális korrigálások nálam is, de ez már elenyésző. Nem biztos, hogy az én módszerem az ésszerűbb minden esetben, de én ilyen "körülményes" (családom szerint mindenben betegesen túl alapos) vagyok. Ha 36 éve nem tudták kinevelni belőlem, már valószínűleg reménytelen esetnek számítok.
De majd csak a végére érek.
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
Persze én is megcsináltam vagy 20-25 stílus songbookot, amit bármikor tudok használni és a legsűrűbben használt stílusokat feltettem a favoritokba, de mire a komplett műsort az ember tökéletesen belövi, addigra itt lesz a Pa4x.Apelláta írta:Én viszont szeretek biztosra menni, és konyhakész műsorral kiállni. Mindent úgy belőni, hogy élőben már csak játszani kelljen. Tudom, hogy minden terem akusztika más, de azt az elején a keverővel korrigálom.
Folyamatosan találgatok új hangszíneket, amiket a stílusok alá belőve számomra sem lesz unalmas, és hosszú távon élvezhető marad a zene. A kész programozásnál ez elvész szerintem.
Ha egy 2x - 3x váltásnál teszed ezt, akkor helyeslném, de én nem tudnám elviselni, hogy a 3x otthon álljon és helyette Pa80 szintű zenét csináljak. Akárhogy ki van dolgozva, az csak Pa80, más minőség.
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Sziasztok! mi a velemenyetek megeri a PA800 ast TYROS 2 re cserelni,nekem csak korgom volt es nem ismerem ezt a hangszert(tyros) ? 
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Ne idézd a teljes hozzászólástAsterix írta: Amikor megvettem a Ketron MidJay+-t, az mp3 csak egyik oldalon szólt......
Sajnos a Ketronok ilyenek,(tisztelet a kivétel) sd1-nél hol szólt a mikrofon hol nem, mikor nem, szét kellett szedni megmozgatni az érintkezőket utána működött, nem is használtam mert megbízhatatlannak tartottam. x1, csíkozódott a kijelző, forrasztási probléma.xd9, vokálra hangerőt adok, elmegy a mikrofonról a hang, ki kell kapcsolni a hangszert és be újra, hogy újra tudjam használni.