|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Gyerekek ! Egy pa 3x -el elégedetlenek vagytok,elég megmosolyogtató.
Szinte bármilyen zenei stílusban megállja a helyét.
Szinte mindent tud amire egy zeneileg felkészült embernek szüksége lehet.
Szoftveres zeneszerkesztőkkel meg teljesen felesleges összemérni egy ilyen hangszert.Az más világ...
A pa 3x en jókat lehet zenélni,funky-pop-hmmm..Csak tudás kell....
Szinte bármilyen zenei stílusban megállja a helyét.
Szinte mindent tud amire egy zeneileg felkészült embernek szüksége lehet.
Szoftveres zeneszerkesztőkkel meg teljesen felesleges összemérni egy ilyen hangszert.Az más világ...
A pa 3x en jókat lehet zenélni,funky-pop-hmmm..Csak tudás kell....
A zene szabaddá tesz....
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Jacksony95!
Már írtam hogy nagyon tisztelem azt, hogy hiszel a hangszeredben, jónak találod a megszólalását és ki is fejted ezen véleményedet!
Szerintem ezzel nem vagy egyedül és főleg azok a "régiek" gondolkodhatnak így, akik esetleg életük egy jelentős részét még tényleg nagyon rossz hangszereken játszották le! Mert nem volt más!
Azon zenészek, akiket megérintett a szoftver szintik világa már valóban kevésnek találják a jelenlegi arrangeres hangszerek lehetőségeit, melyek drágák és csak nagyon kis mértékű fejlesztéseket csepegtetnek beléjük, hogy minden évben el lehessen adni az adott -néhány- gyártó új hangszerét, amit kidobnak. Ez üzletpolitika!
Ezt a nyilván való konzekvenciát egyébként bennem ez a fórum tudatosította, és mára már én is tényként kezelem!
Ami itt sokakat érdekelne, az a vst megjelenése az arrangerek világába, de kezdeti próbálkozások után a fejlesztések nem ebben az irányba haladnak, valószínűleg nem véletlenül, pedig igény lenne rá!
Még két dolgot szeretnék leszögezni, mint régebbi fórumozó:
-Elég sok jó zenész írogat ide, akinek mind a zenei illetve hangszerkezelési tudása is kimagasló!Ha azt írják hogy nincsenek megelégedve a megszólalással, az nem a tudás hiánya miatt van!
- Jó dolog hogy hiszel a hangszeredbe, de itt nem fogsz meggyőzni senkit aki már nem! De ez gondolom nem is célod!
Baráti üdvözlettel!
Tacso
Már írtam hogy nagyon tisztelem azt, hogy hiszel a hangszeredben, jónak találod a megszólalását és ki is fejted ezen véleményedet!
Szerintem ezzel nem vagy egyedül és főleg azok a "régiek" gondolkodhatnak így, akik esetleg életük egy jelentős részét még tényleg nagyon rossz hangszereken játszották le! Mert nem volt más!
Azon zenészek, akiket megérintett a szoftver szintik világa már valóban kevésnek találják a jelenlegi arrangeres hangszerek lehetőségeit, melyek drágák és csak nagyon kis mértékű fejlesztéseket csepegtetnek beléjük, hogy minden évben el lehessen adni az adott -néhány- gyártó új hangszerét, amit kidobnak. Ez üzletpolitika!
Ezt a nyilván való konzekvenciát egyébként bennem ez a fórum tudatosította, és mára már én is tényként kezelem!
Ami itt sokakat érdekelne, az a vst megjelenése az arrangerek világába, de kezdeti próbálkozások után a fejlesztések nem ebben az irányba haladnak, valószínűleg nem véletlenül, pedig igény lenne rá!
Még két dolgot szeretnék leszögezni, mint régebbi fórumozó:
-Elég sok jó zenész írogat ide, akinek mind a zenei illetve hangszerkezelési tudása is kimagasló!Ha azt írják hogy nincsenek megelégedve a megszólalással, az nem a tudás hiánya miatt van!
- Jó dolog hogy hiszel a hangszeredbe, de itt nem fogsz meggyőzni senkit aki már nem! De ez gondolom nem is célod!
Baráti üdvözlettel!
Tacso
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Az baj ezekkel hangszerekkel, hogy mindenre jók. Ami mindenre jó, az igazából semmire sem tökéletes. Olyat akartak csinálni a gyártók, hogy eladható legyen az akusztikus zenét játszó embernek is, a rock zenét játszó embernek is, a disco stílust kedvelőnek is és a klasszikus zenésznek is. Így annyi mindent belepakoltak, hogy semmi sem tökéletes benne.
Szerintem úgy kellene a gyártóknak csinálni a hangszereket, hogy teljesen üres memóriával adni el a hangszert és mindenki olyan hangszínekkel tölti fel, amilyenekkel akarja.( Nekem például elég lenne 2 + 1 perka dobszett. Basszusgitárból nekem 2 hangszín elég lenne, de az a kettő megszólaljon rendesen. )
Szerintem úgy kellene a gyártóknak csinálni a hangszereket, hogy teljesen üres memóriával adni el a hangszert és mindenki olyan hangszínekkel tölti fel, amilyenekkel akarja.( Nekem például elég lenne 2 + 1 perka dobszett. Basszusgitárból nekem 2 hangszín elég lenne, de az a kettő megszólaljon rendesen. )
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Na ez az!!!!
Ez lenne a legjobb! Főleg, ha kezelné a Vsti-ket! Egy hangszer amelynek van egy jókora memóriája, amit teletöltesz azzal, ami neked tetszik!
Vajon lesz ilyen valaha?
Ez lenne a legjobb! Főleg, ha kezelné a Vsti-ket! Egy hangszer amelynek van egy jókora memóriája, amit teletöltesz azzal, ami neked tetszik!
Vajon lesz ilyen valaha?
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Üdvözletem Tacsotacso írta:
Baráti üdvözlettel!
Tacso
Nem célom meggyőzni senkit,hogy jó hangszere van...
Elhiszem,hogy vannak hangszínek amik lehetnének sokkal jobbak is de ez nem csak a korgokra igaz.
Nekem az "amatőr" Pa 600 ra sikerült találnom egy arab oldalon egy egy egész kiváló artikulált trombitát,amivel gyönyörűen szól pl a: What a wonderful world - LOUIS ARMSTRONG
Kell ennél több ?
A zene szabaddá tesz....
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Teljesen egyetértek veled---Qgli--- írta: Szerintem úgy kellene a gyártóknak csinálni a hangszereket, hogy teljesen üres memóriával adni el a hangszert és mindenki olyan hangszínekkel tölti fel, amilyenekkel akarja.( Nekem például elég lenne 2 + 1 perka dobszett. Basszusgitárból nekem 2 hangszín elég lenne, de az a kettő megszólaljon rendesen. )
A zene szabaddá tesz....
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Almatom ! Kimondtad a tutitalmatom írta:Ez igaz, de ez leginkább a hangszeren játszó zenész érdeme
Igen ! Ha egy hangszer nem jól szól akkor...Nem jó...?
Ha jól szól akkor a zenész érdeme ? Hát persze !
A hangszer csak egy csúnyán fogalmazok "közvetítő " amin kifejezheted önmagad és azt,aki vagy....
Jó rendben a KORG csinált nekünk olyan hangszereket,amik gyárilag nyersek,és még az eq-zást is nekünk kell beállítani.Ezért külön megérdemelnének egy sallert
De valljuk be akár milyen jól beállítva adnák ki úgyis hozzápiszkálnánk,mert nekünk semmi sem elég jó.Sajnos ez mindennel így van.
Én nem is várom el,hogy egy hangszer teljes mértékben helyettesítsen egy zenészt...Adja meg azt a zenei hátteret,amire szüksége van...
Akkor van komolyabb gond,ha egy hangszer már ezt sem csinálja jól....
A korgokra és főleg nem egy Pa3x-re nem igaz.....
Ami a hangszíneket illeti valóban van még hová fejlődni.A pa3x esetében tényleg kiábrándító lehet ha nem úgy szólal meg egy hangszer ahogy azt elvárnád.
Üdv!!!
A zene szabaddá tesz....
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Most tudtam meglépni, mert a mostani egy üres hétvégém. Így csak jövő hétre kell felkészülnöm. A laptop pedig maradt, már a futó műsorom jó része azon van rajta. A Tyros 4 nem ismeretlen számomra és szerencsére vannak itt a fórumon kollégák, akik segítenek, illetve fórumon kívül is van egy kolléga.Apelláta írta:Húúú Laci, értetlenül állok a bátorságod előtt. Te, aki minden hétvégén zenélsz, ekkora váltást bevállalni?
És most nem arról van szó, hogy a T4, E-80 nem vállalható hangszerek, vagy rosszabbak a Pa3-nál, hanem, hogy annyira mások.
Én még márkán belül is csak úgy mernék/merek váltani, hogy átmenetileg meghagyom, és használom a régi hangszerem.
Ez tökös húzás! Én ennél gyávább vagyok.
Most jött vevő a 9000pro-ra, aki elvitte. (A lámpaszettet és a kottatartót megtartottam, mert azt nehéz szerezni, hátha lesz még olyan hangszerem.
Nem tudom miért szidtátok a Roland billentyűzetét? Simán van olyan, mint egy 60e forintos Casio...
Viszont a hangrendszere fantasztikus...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Bizony egy hasonló kívánság bennem is évek óta ott bujkál. Egy hard és soft modulokból összerakható szinti, melyet mindenki maga ízlése, szükséglete szerint fejleszt, illetve saját szájíze szerint rakat össze. Erről már többször szót ejtetünk itt a fórumon és baráti beszélgetések során is.---Qgli--- írta: Szerintem úgy kellene a gyártóknak csinálni a hangszereket, hogy teljesen üres memóriával adni el a hangszert és mindenki olyan hangszínekkel tölti fel, amilyenekkel akarja.
Egy erős gép, amelyből workstation, arranger, dobgép, sampler, fejleszthető a megfelelő modul belecsavarozásával illetve a soft és hangkészlet rátöltésével.
Na ez lesz sohanapján. A gyártók egyre siralmasabb módon a 3. 4. bőrt nyúzzák a 6-10 éve döglött lóról. Ez nyilván nem igényel kimagasló fejlesztési összegeket, és a megvásárlást követően egyből mozog benned a kisördög, hogy mit adnak ki legközelebb, tehát a hulladék hang és anyag minőség miatt kódolva van a következő sorozat biztos eladása.
A ’90-es évek eleje, na ott és akkor volt forradalom, akkor volt és elvárás is volt az anyagminőség és ki kellett találni addig nem létező dolgokat a színpadokra. Ma is tisztelettel tekintek azon korszak hangszereire. Csak a KORG legalább 5 féle hangkeltést fejlesztett ki a 90-es években AI, (M1, T1, AI2 01/w (+ waveshaping), X3, N sorozat i sorozat( ACCES Trinity, Fizikai modellezés Z1 és az abból fejlesztett bővítmények MOSS, Hi, Triton széria 1999!!! A mai napig kapható pa50 a Triton alapjain gyártott és értékesített lekvár 16 évvel a HI szintézis és a Triton bevezetését követően. Szinte látom a véres verejtéket legördülni a fejlesztők halántékán.
2000 után STOP és maszatolás. A hangszergyártó terméke 70%-ban a marketing maga és nem a kézzelfogható fejlesztés és vas.
Csak gondoljatok a pcm szintik után 4-5 évvel megjelenő 01/w, vagy i3, MS50 hangszerekre, majd ugorjunk egy évtizedet és még egyet. Tyros1 2002, ma Tyros5 2015 13 év döglött ló nyalogatás. Pa1xpro 2003 ősze, ma 2015 pa3x lite edition. Na ne már gyerekek. Tényleg akkora fasza dolog megvenni 3. 4. alkalommal is ugyanazt a technológiát, miközben a számítógépek és hálózatok, melyekből a mai hangszerek jórészt táplálkoznak lassan értelmesebbek a fejlesztőiknél. De akár a mobil kommunikációt is említhetném.
Csak a zenészt lehet majomembernek, vagy előembernek tekinteni 20 éven át.
Azt hiszem egyértelműen egy bizonyos irány felé terelnek minden zenészt, vegyen magának egy számítógépet és fejlessze azt hangszerré. De én személy szerint nehezen tudom elképzelni így a hangszeremet. Szükségem van 15-20 kg anyagra is, hogy jól érezzem magam mögötte és elvárom, hogy tegyék bele nekem azt a gépet abba a vasba és lehessen egyedire építenem, ha úgy akarom.
Buba
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
jacksony95 írta:Érdekes mert Korgokra nem igazán hallottam eddig minőségbeli reklamálást.
Ellenben a yamaháknál rettenetesen lekopik a festék és egyre több a kijelzőhiba is...
Ebben egyet értünk a pa 3x egy nagyon nagyon jó hangszer !!!!
Korg PA50 SD...
Na az egy kalap szerencsétlenség. A billentyűzete úgy kattog mint egy írógép.
Csak mondom nem bántásként... Tényleg ..