Nem vagyok biztos benne, hogy midiplayerként hasznos lenne a legnagyob workstationt megvenni és használni, viszont, Pl azért mert a kombi mód szétválik a player módtól, tehát nem tudnál minden képességét kihasználni, viszont, egy midjay playerrel összerakva életveszélyesen jó hangszer kombináciőt kapnál az tutti. De Almatom tud erről bővebben mesélni, hiszen ezt az utat járja a Ketron x4 modullal és a Triton le76 workstation-nel. Már hogyne lenne jó. Csak visszafogottan kell használni a vasat, mert túlságosan nagyot szólnak egyes hangszínek vagy inkább túl nagyot szól a vas és agyonütheti a nótádat.Rolandbk5 írta: Ha sok pénzem lenne biztosan Kronost vennék még akkor is, ha sokan azt állítják, hogy nem erre találták ki. Ha nem erre - zenélés re - akkor mire, és kinek? Szerintem meg annak találták ki, aki megtudja fizetni. Nyilván egy "okos megfontolt" zenész választ ilyet, akinek erre van szüksége, és lehet hogy csak midizni veszi. Baj lehet ez?
Én próbáltam a bandában arrangereket használni, de nem jól szólnak, egyszerűen sehol sincsenek. Amíg a Tritonnal és N-nel legtöb esetben tudok odavaló hangszínt prezentálni és szépen ki is jön a zenéből, addig a pa, audya, vagy akár az Sd1 is nevetségesen szólalt meg ehhez a hangzáshoz képest abban a szituációban. Én nem állítom, hogy egy pa-ból iszonyatosan nagy munkával nem lehetne egy jó kombihangszert megcsinálni azáltal, hogy a Triton program hangokat beletöltenéd és kombikat készítenél pl a sequencerben 8 sávon, melyeket mint midifájlokat hívnál be. De minek, amikor ott van készen az extreme-ben minden amire valaha szükségem lehet. Igen pl a Turner, Jovi, Toto, vagy Phil Collins nótákban.
Egyetlen arranger amit kevés kompromisszummal tudok használni ilyen célra az i30, de ez a hangkeltés és megszólalás metódusából adódik. Azok teljes körűen megkapták az akkori szintézis adta lehetőségeket és ott még nem vált ilyen élesen ketté a két vonal. Sőt a KORG kifelyezetten olyan szlogennel és elképzeléssel hozta piacra mind az i2*i3-at, mind az i30-at, hogy az arranger felhasználók is megérdemlik, hogy a színpdokon használt vasak hangjai ott legyenek a hangszereikben. Nem vicc, olvassatok utána. Ráadásul a billentyűzete is azonos a nagy munkaállomások billentyűzetével. Így semmi szégyenkeznivalója.