Teljesen igazad van. A dob sem lesz jó sosem még a Ketronodban sem, mint egy élő dobos. A harmonika sem lesz olyan, mintha Orosz Zoli húzná a füledbe, meg a szaxi sem. És akkor egy 20 fős zenekar fog a néha 2 négyzetméteres dobogóra felállni??? Kompromisszum kell, semmi más.Rolandbk5 írta:És csak hajszoljuk az "igazi" gitár hangszínt. De ezt már mondtam, kell egy gitár és meg is van. Szerintem soha nem lesz olyan mint az IGAZI hangszerek, leget a DNC, S.A., meg SUPERNATURAL felejtős. Ez mind mind csak paraszt vakítás.
Semmi másról nem szól ez az egész, csak arról, hogy melyik az a hangszer, ami mögött "biztonságban" érzed magad, hogy meg tudod csinálni a bulit egy megfelelő színvonalon. Én a Korg mögött érzem ezt. Akár Pa2x, akár 3x, teljesen mindegy. A Ketron mögött nem éreztem, mert midivel nem tudtam megfelelően használni még az SD-1-et sem, mert ahhoz itthon nagyon sok idő kellett volna. A MidJay-t nem tudtam semmire jó érzéssel használni. Ugyanígy érdekes módon a Tyrosok mögött sem érzem biztonságban magam, még a 4 mögött sem, pedig nagyon jó hangszer, viszont a 9000pro mögött igen. A mai napig simán be merek vele vállalni bármilyen rendezvényt, pedig nincs mp3 benne, régiek a stílusok, stb. De jól érzem magam mögötte. És szerintem csak erről szól az egész, hogy megtalálod-e azt a cuccot, ami mögött jól érzed magad, aminél nem kell csak a zenére figyelned, stb. Ha ez meg van, akkor tök mindegy, hogy mi az a cucc, jobb lesz a zenéd, mintha egy 5 millás cucc mögött nem érzed magad jól...