Ugy-e nem csak törölted, hanem újrabevitted a meghagyásra szánt szemplereket, mert ellenkező esetben ott maradnak...a RAM-nál fel kellett szabaduljon sok mega...---Qgli--- írta:Köszi Attila!
Sikerült törölnöm a sok nem használt dolgot. Következő buliban meglátom, hogy hogy viselkedik.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- edmund
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Kérdés, hogy járt el ?
- kimentette és visszaírta azt ami kell a SET-be, vagy pedig törölte amire nincs szüksége
A Sampling Info-nál meg tudod nézni mennyi hely szabadult fel, viszont az nem befolyásolja a hangszer működését (még akkor sem ha tele van a RAM) ha azok a minták helyesen voltak felírva.
- kimentette és visszaírta azt ami kell a SET-be, vagy pedig törölte amire nincs szüksége
A Sampling Info-nál meg tudod nézni mennyi hely szabadult fel, viszont az nem befolyásolja a hangszer működését (még akkor sem ha tele van a RAM) ha azok a minták helyesen voltak felírva.
Atti
- edmund
- VIP
Ez egy jó téma. De nem vagyok meggyőződve, hogy helyesen történt meg. Mi meg kíváncsian várjuk, hogy mennyi hely szabadult fel...
Én nem tudnék várni az első buliig.
Én nem tudnék várni az első buliig.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
Pedig nem fogok nekiülni és két órahosszán keresztül nyomatni sorba a file-okat, mert annyi időm nincs.edmund írta:Én nem tudnék várni az első buliig.
- edmund
- VIP
Mondtam, mondtuk, hogy az nem elég!
Egyenként kell újra visszarakni azokat a szemplereket, amik kellenek. Ezért mondtam, hogy időigényes, de meg kell tenni.
Persze előtte el kell döntsed mi kell maradjon, kikeresed a szempler-hangszínes ritmusokat, esetleg padokat stb., jegyzeteled, hasonlókból helyettesíteni...
Egyenként kell újra visszarakni azokat a szemplereket, amik kellenek. Ezért mondtam, hogy időigényes, de meg kell tenni.
Persze előtte el kell döntsed mi kell maradjon, kikeresed a szempler-hangszínes ritmusokat, esetleg padokat stb., jegyzeteled, hasonlókból helyettesíteni...
- edmund
- VIP
Midikkel nem foglalkozok, de logikus lehet, hogy az ott használtakat is leltározni kell.
Na akkor a szempler infónál mennyi szabad hely van?
Na akkor a szempler infónál mennyi szabad hely van?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem sem kevés szemple van a hangszeremben, de ha törlésről lenne szó, rögtön tudnám mi menjen és mi maradjon. Egyenként visszaírogatni sokkal időigényesebb.
Edmund, nem mindenkinek ilyen lényeges ez az infó ! Írogatják, majd ha már nem lehet, akkor törölnek.
Edmund, nem mindenkinek ilyen lényeges ez az infó ! Írogatják, majd ha már nem lehet, akkor törölnek.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
Nekem kb 10 dobsample van, amit használok. Ezenkívül voltak olyan hangok - cintányérok, pergődobok - amik nem kellettek. ezeket töröltem. Memória volt elég, most is van. Én csak a fagyások miatt próbálkoztam ezzel.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Kis segítség a pa1xpro billentyű karbantartáshoz.Istvan írta: A C3 gumiharang megcserélhető a C4-el ?
Üdv: melodia
Fordítsd egy puha felületen a frontpanelra a hangszert és tekerd ki a képeken pirossal jelölt csavarokat.

Ezt követően fordítsd alaphelyzetbe a hangszert és nyisd fel a frontpanelt. Zsanérosan kapcsolódik, ezért mint egy gépház, felnyitható.

Vedd le óvatosan a billentyűzetre kapcsolódó adatkábeleket a slotról. Ezt követően újra fordítsd fronpanelra a hangsszert és vedd ki a a billentyűzetet tartó csavarokat a két szélső kivételével, majd visszafordítod a hangszert, hogy két oldalt a két szélső csavarhoz hozzáférj és kitekered azokat is.
Ezután kiemeled a billentyűzetet a hangszerből.

A billentyűzet hátoldalán a paneltartó csavarokat kiveszed és felszabadítod a panelt.

Lehúzod a hibás oktávot a panelról, majd a korábbival azonos pozícióban felteszed helyére az újat. a gumitüskéket egy tompa végűre vágott pici csavarhúzó, vagy egy CD reset szerszám segítségével óvatosan bedugdosod a helyükre. (Vigyázz, mert ha nem vagy óvatos átszakíthatod a gumit)

ezt követően a fent leírtakkal fordított sorrenben összerakod a vasat és végeztél.
Az aftretouch kábelra nagyon figyelj oda a teljes művelet során, nehogy megsérüljön.
Sok sikert!
Buba