|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Várszegi hozott ide nekem a múltkor, szerintem meg van még neki.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Télen ne vállalj utcabált.---Qgli--- írta:Most már sorozatban fagy le buli közben a pa800-am...
...Ki tud valami okosságot?
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
Én kezdeném egy usb számítógép összekapcsolással, egy total CM nyitás, rejtett fájl bekapcsolása, és a temp könyvtár mentés, majd tisztításával.... Toredezettseg mentesitesítés is ajanlott lehet...
Ha jól sejtem csak akkor csinálja, ha a 2. meghajtóval ráhívod a dalt az 1.- re! ..song bokkal vagy select- el töltöd mappából? Egy mappában vannak a nóták? Vagy esetleg egy albumon belül előadók szerint szétbombázva?
Ilyenkor azt próbáltad már, hogy ha megáll az 1- es dal a song playből megnyomod- semmi mást nem nyomsz a a gépen- a styl play gombot?
Komplett factory törléssel volt az új op es factory felrakva? Én ezekkel kezdeném, és ha utána is előhozza, megnézném azt is, hogy mit fogsz le milyen nótában.... És milyen területen a billentyüzetnek... A múltkor a pa3- at sikerült nekem is megfognom...de nála egy 12 sávos nótában, bal kézben egy négy hanggal sikerült megállítanom...
Jah és nagyon nem szereti a sok könyvtárból dolgozok elvet! Vagy más meghajtóról!
Zeneboy
Ha jól sejtem csak akkor csinálja, ha a 2. meghajtóval ráhívod a dalt az 1.- re! ..song bokkal vagy select- el töltöd mappából? Egy mappában vannak a nóták? Vagy esetleg egy albumon belül előadók szerint szétbombázva?
Ilyenkor azt próbáltad már, hogy ha megáll az 1- es dal a song playből megnyomod- semmi mást nem nyomsz a a gépen- a styl play gombot?
Komplett factory törléssel volt az új op es factory felrakva? Én ezekkel kezdeném, és ha utána is előhozza, megnézném azt is, hogy mit fogsz le milyen nótában.... És milyen területen a billentyüzetnek... A múltkor a pa3- at sikerült nekem is megfognom...de nála egy 12 sávos nótában, bal kézben egy négy hanggal sikerült megállítanom...
Jah és nagyon nem szereti a sok könyvtárból dolgozok elvet! Vagy más meghajtóról!
Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- ---Qgli---
- VIP
Teljesen megfejtehetetlen a fagyás. Itthon nem is csinálta egyszer sem.....mindegy meglátjuk....ha nem bírja a kiképzést, akkor jön a pa900-as.
A fagyás óta egy újdonság van a hangszerben: Van a samplerében egy plusz cintányérhang. Egyet még megpróbálnék ezzel kapcsolatban, csak azt nem tudok hogy kell: Vannak olyan sampler minták, amiket nem használok. Azokat törölni kellene, de nem tudom hogyan....
A fagyás óta egy újdonság van a hangszerben: Van a samplerében egy plusz cintányérhang. Egyet még megpróbálnék ezzel kapcsolatban, csak azt nem tudok hogy kell: Vannak olyan sampler minták, amiket nem használok. Azokat törölni kellene, de nem tudom hogyan....
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Qgli, ha nem tévedek, a 221-es oldalon leírtam ezt is. Nézd csak meg
Vagy van még egy második megoldás erre:
1) - kimented a SET-edet (Media - Save - All - Yes)
2) - kitörlöd a RAM-ot teljesen (ez is le van írva)
3) - visszaírod azokat és csakis azokat a szemplereket amire szükséged van
Vagy van még egy második megoldás erre:
1) - kimented a SET-edet (Media - Save - All - Yes)
2) - kitörlöd a RAM-ot teljesen (ez is le van írva)
3) - visszaírod azokat és csakis azokat a szemplereket amire szükséged van
Atti
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Nagyon valószínű, hogy ez a megoldás. Én is csináltam ilyet, rendben van. Csak TÜRELEM kell, mert időigényes. Ha tudod pontosan, hogy melyik szemplereket nem használod egyáltalán, egy óra max. 
A 900-as lehet okosabb, de a gép fizikailag silányabb. A 800-as meglátod helyrejön. Szóljál mikor OK lett.
A 900-as lehet okosabb, de a gép fizikailag silányabb. A 800-as meglátod helyrejön. Szóljál mikor OK lett.
- ---Qgli---
- VIP
Köszi Attila!
Sikerült törölnöm a sok nem használt dolgot. Következő buliban meglátom, hogy hogy viselkedik.
Sikerült törölnöm a sok nem használt dolgot. Következő buliban meglátom, hogy hogy viselkedik.