|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg stílusok, hangszínek - Kérések
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Korg stílusok, hangszínek - Kérések
Tacso, szívesen segítenék, de bevallom a pontos lépésekre sajna már nem nagyon emlékszem.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Tacso!
Mentéskor mindenképp SET-be fogja kimenteni a hangszer, csak eldönthető, hogy a SET mit tartalmazzon. Jelen esetben csak a két stílust. Ennek menete:
1. "DISK" gombot megnyomni.
2. Ezután ha nem a Disk menü fő oldala jelenik meg, hanem valamelyik aloldal, akkor a képernyő melletti "MENU" gomb megnyomásával odaugrik.
3. A képernyő melletti gombokkal kiválasztani a képernyőn lévő "SAVE" menüt.
4. Megjelenik a képernyőn az "ALL" könyvtár. Ez tartalmazza a hangszer Global, Performance, Program és Style adatait, mentéseit.
5. A képernyő alatti "OPEN/F3" gombbal megnyitni, ekkor láthatóvá válnak az előbb említett könyvtárak.
6. "STYLE" könyvtárat a képernyőn kiválasztani.
7. Majd szintén "OPEN/F3" gombbal megnyitni.
8. Eztán a megfelelő "USER.STY" bankot kiválasztani, amiben van a két készített stílusod. (Ha a "DISK MENU" "Utilities"" oldalán a "Fact. Style Protect" (gyári stílus védelem) be van kapcsolva, akkor csak az User bankok látszódnak, ha ki van kapcsolva, akkor a gyári stílusbankok is. Ilyenkor azok is kimenthetők.)
9. Majd szintén "OPEN/F3" gombbal megnyitni.
10. A megjelent 16 User helyből kiválasztani az aktuális stílust, melyet kiszeretnél menteni. Az egy hiányossága a hangszernek, hogy nincs halmozott kijelölés, egyszerre csak egy stílust tudsz kiválasztani és kimenteni. A későbbi Korgokban már létezik a halmozott kijelölés is.
11. Majd "SAVE/F2" gombot megnyomni.
12. F1" gombbal kiválasztani a meghajtót: FD/SD/HD. Ez széria függő, hogy mik a lehetőségek.
13. A képernyőn megjelenik a "NEW_NAME.SET" könyvtár felirat.
14. Ezt átnevezheted. A képernyő melletti "DRUM/PERC" gombbal ráugrassz az első karakterre, a "DIAL" tárcsával választod a betűket, és a DOWN/UP gombokkal lépsz a következő karakterre.
15. Majd "SAVE/F2" gombot megnyomni.
16. Kiválasztani a létrehozandó Set-en belüli User bankot és User helyet, ahová a kimentendő stílus kerüljön. Vagyis nem fontos, hogy azon a helyen legyen, mint amelyiken a hangszeren belül volt.
17. Majd "SAVE/F2" gombot megnyomni.
18. A kérdésre "ENTER" gomb, és már mentődik is a SET könyvtár, bele pedig a stílus.
Ezután a másik stílusodat ugyan így végig menve kitudod menteni. Ha azt akarod, hogy ugyan abba a SET-be mentse mint az előző stílust, akkor a 13. pontnál ne az ismét megjelent "NEW_NAME.SET" könyvtárat, hanem a már előzőekben létrehozott SET-edet válaszd, és abba menj bele, és abba mentsd ez a stílust is. Ekkor látni fogod, hogy az előző stílusod már benne lesz.
Egyébként, ha nem akarsz egyenként stílust menteni, akkor nem áll ennyi lépésből a mentés, mert akkor csak az adott szintig nyitod a könyvtárakat. Pld. All könyvtár teljes mentése, vagy a komplett stílus könyvtár mentése, esetleg egy user bank mentése.
Próbáltam részletesen fogalmazni. Ha nem világos valami, sikíts.
Mentéskor mindenképp SET-be fogja kimenteni a hangszer, csak eldönthető, hogy a SET mit tartalmazzon. Jelen esetben csak a két stílust. Ennek menete:
1. "DISK" gombot megnyomni.
2. Ezután ha nem a Disk menü fő oldala jelenik meg, hanem valamelyik aloldal, akkor a képernyő melletti "MENU" gomb megnyomásával odaugrik.
3. A képernyő melletti gombokkal kiválasztani a képernyőn lévő "SAVE" menüt.
4. Megjelenik a képernyőn az "ALL" könyvtár. Ez tartalmazza a hangszer Global, Performance, Program és Style adatait, mentéseit.
5. A képernyő alatti "OPEN/F3" gombbal megnyitni, ekkor láthatóvá válnak az előbb említett könyvtárak.
6. "STYLE" könyvtárat a képernyőn kiválasztani.
7. Majd szintén "OPEN/F3" gombbal megnyitni.
8. Eztán a megfelelő "USER.STY" bankot kiválasztani, amiben van a két készített stílusod. (Ha a "DISK MENU" "Utilities"" oldalán a "Fact. Style Protect" (gyári stílus védelem) be van kapcsolva, akkor csak az User bankok látszódnak, ha ki van kapcsolva, akkor a gyári stílusbankok is. Ilyenkor azok is kimenthetők.)
9. Majd szintén "OPEN/F3" gombbal megnyitni.
10. A megjelent 16 User helyből kiválasztani az aktuális stílust, melyet kiszeretnél menteni. Az egy hiányossága a hangszernek, hogy nincs halmozott kijelölés, egyszerre csak egy stílust tudsz kiválasztani és kimenteni. A későbbi Korgokban már létezik a halmozott kijelölés is.
11. Majd "SAVE/F2" gombot megnyomni.
12. F1" gombbal kiválasztani a meghajtót: FD/SD/HD. Ez széria függő, hogy mik a lehetőségek.
13. A képernyőn megjelenik a "NEW_NAME.SET" könyvtár felirat.
14. Ezt átnevezheted. A képernyő melletti "DRUM/PERC" gombbal ráugrassz az első karakterre, a "DIAL" tárcsával választod a betűket, és a DOWN/UP gombokkal lépsz a következő karakterre.
15. Majd "SAVE/F2" gombot megnyomni.
16. Kiválasztani a létrehozandó Set-en belüli User bankot és User helyet, ahová a kimentendő stílus kerüljön. Vagyis nem fontos, hogy azon a helyen legyen, mint amelyiken a hangszeren belül volt.
17. Majd "SAVE/F2" gombot megnyomni.
18. A kérdésre "ENTER" gomb, és már mentődik is a SET könyvtár, bele pedig a stílus.
Ezután a másik stílusodat ugyan így végig menve kitudod menteni. Ha azt akarod, hogy ugyan abba a SET-be mentse mint az előző stílust, akkor a 13. pontnál ne az ismét megjelent "NEW_NAME.SET" könyvtárat, hanem a már előzőekben létrehozott SET-edet válaszd, és abba menj bele, és abba mentsd ez a stílust is. Ekkor látni fogod, hogy az előző stílusod már benne lesz.
Egyébként, ha nem akarsz egyenként stílust menteni, akkor nem áll ennyi lépésből a mentés, mert akkor csak az adott szintig nyitod a könyvtárakat. Pld. All könyvtár teljes mentése, vagy a komplett stílus könyvtár mentése, esetleg egy user bank mentése.
Próbáltam részletesen fogalmazni. Ha nem világos valami, sikíts.
Üdv.: Apelláta
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Apelláta! 1000 köszönet!
A részletességért még 1000!
Holnap csinálom, és megpróbálom feltölteni!
Üdv!
A részletességért még 1000!
Holnap csinálom, és megpróbálom feltölteni!
Üdv!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
https://www.dropbox.com/s/nyzvl1mkb8llz ... o.STY?dl=0
Hello Mindenkinek!
Reményeim szerint a fent látható link 2 db., Microarrangerrel hangszerben készített stílust tartalmaz! (1 keringő, 1 mulatós)
Kompatibilitása úgy tudom a Pa50 és Pa 80 hangszerekhez jó!
Leszögezni kívánom, hogy csak témában tájékozódni kívánó kezdeti szárnypróbálgatásról van szó!
Kérem, ha valakinek van ideje betölteni, az jelezzen vissza, hogy egyáltalán működik-e?
Üdv!
Tacso
Ui:Apellátának még egyszer köszönet a rám fordított időért!
Hello Mindenkinek!
Reményeim szerint a fent látható link 2 db., Microarrangerrel hangszerben készített stílust tartalmaz! (1 keringő, 1 mulatós)
Kompatibilitása úgy tudom a Pa50 és Pa 80 hangszerekhez jó!
Leszögezni kívánom, hogy csak témában tájékozódni kívánó kezdeti szárnypróbálgatásról van szó!
Kérem, ha valakinek van ideje betölteni, az jelezzen vissza, hogy egyáltalán működik-e?
Üdv!
Tacso
Ui:Apellátának még egyszer köszönet a rám fordított időért!
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
https://www.dropbox.com/s/5w63pmn9pm0ly ... 1.STY?dl=0
Na még egy kicsit faragtam rajtuk, és kiegészült egy Megy a gőzös stílussal!
Na még egy kicsit faragtam rajtuk, és kiegészült egy Megy a gőzös stílussal!
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Tacsó!
Már letöltöttem őket. Majd valamelyik nap kipróbálom. Legalább kicsit bejáratom az öreg 80-ast, mert már legalább egy éve nem vettem elő.
Már letöltöttem őket. Majd valamelyik nap kipróbálom. Legalább kicsit bejáratom az öreg 80-ast, mert már legalább egy éve nem vettem elő.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Tacso!
Előre mondom, hogy én még nem szerkesztettem önállóan, full nulláról stílust, csak több elemből pakolgattam össze, és azt farigcsáltam. De mivel kérdezted, akkor leírom az észrevételeimet.
Nos kipróbáltam őket. Igaz, csak a Pa80 saját hangszóróján. Ami általánosságban elmondható, hogy a basszus nekem nagyon erős mindegyiknél. Valószínű a te kontrollod más hangképpel szól. És számomra néha túl szélsőségesen vannak dinamikázva. Mármint a basszus.
Mulatós:
Maga a stílus tetszik, használható. A fillek viszont számomra kicsit üresek. Én a gitár, zongora, vagy harmonika ellenpontozásos játékát azokba is betenném, vagy egy olyan első negyedre történ belecsapást (nem tudom szakszerűen megfogalmazni) velük.
Az arányokról annyit, hogy a basszust erősen vissza kellett vennem. A kísérő hangszínek a Pad és Strings kivételével halkak, elvesznek. De mivel ott vannak, csak fel kell erősíteni őket.
Szerintem ez egy jó kiindulási alap, mely kisebb kozmetikázásra még rászorul.
Keringő:
A dob számomra több sebből vérzik. Illetve a dob és basszus hangos.
Nekem ez kevésbé jött be.
Gőzös:
Ez a dob és a basszus visszavételén kívül sok módosítást nem igényel. Ez tetszik legjobban. Valószínűleg a vonatozáshoz le is nyúlom és rágyúrom a Pa3-ra. Persze, ha nem kérsz érte jogdíjat.
...köszi!
Gratulálok!
Előre mondom, hogy én még nem szerkesztettem önállóan, full nulláról stílust, csak több elemből pakolgattam össze, és azt farigcsáltam. De mivel kérdezted, akkor leírom az észrevételeimet.
Nos kipróbáltam őket. Igaz, csak a Pa80 saját hangszóróján. Ami általánosságban elmondható, hogy a basszus nekem nagyon erős mindegyiknél. Valószínű a te kontrollod más hangképpel szól. És számomra néha túl szélsőségesen vannak dinamikázva. Mármint a basszus.
Mulatós:
Maga a stílus tetszik, használható. A fillek viszont számomra kicsit üresek. Én a gitár, zongora, vagy harmonika ellenpontozásos játékát azokba is betenném, vagy egy olyan első negyedre történ belecsapást (nem tudom szakszerűen megfogalmazni) velük.
Az arányokról annyit, hogy a basszust erősen vissza kellett vennem. A kísérő hangszínek a Pad és Strings kivételével halkak, elvesznek. De mivel ott vannak, csak fel kell erősíteni őket.
Szerintem ez egy jó kiindulási alap, mely kisebb kozmetikázásra még rászorul.
Keringő:
A dob számomra több sebből vérzik. Illetve a dob és basszus hangos.
Nekem ez kevésbé jött be.
Gőzös:
Ez a dob és a basszus visszavételén kívül sok módosítást nem igényel. Ez tetszik legjobban. Valószínűleg a vonatozáshoz le is nyúlom és rágyúrom a Pa3-ra. Persze, ha nem kérsz érte jogdíjat.
Gratulálok!
- Apelláta
- Adminisztrátor
Ja, és jó volt kicsit nyúzni a 80-ast. Még így három év Pa3 használat után sem mondom, hogy már nem tetszik a hangja, és elbújhatna a mai hangszerek mögött. Csak kár, hogy már 14 év után jönnek elő a kehéi. De tartalék hangszernek, a biztonságérzetem megnyugtatására tökéletes. Annyi pénzt nem adnának érte, amennyiért megválnék tőle, így megmarad.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Kedves Apelláta!
Nagyon köszönöm az idődet és a véleményezésedet is!
Minden szavával egyet kell értenem, viszont annak nagyon örülök, hogy találtál használatra érdemes produktumot, legalább ezzel tudom honorálni a segítségedet!
Illetve itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindenkit felhatalmazzak mindennemű esetlegesen arra érdemes megosztásaim bármilyen alkalmazására!
Ez természetes!
A stílusokat fülhallgatóval készítettem és a mély emelés ott nem is tűnt még fel, csak amikor próbából felvettem számítógépre akkor láttam az eq görbén, hogy 80 Hz nél van egy nagyon csúnya agresszív emelés a hangképen!
És azt is sejtem hogy miért, ugyanis a Microarranger satnya kis hangszórói még ezzel együtt is roppant mélyszegény megszólalást mutatnak...
Ha valaki csak azon hallgatná a boltban, hát meg nem venné...
Ezt majd bevetésnél a keverőn korrigálnom kell az biztos!
Az útmutatásaid alapján még reszelgetni fogok a stílusokon!
Be kell látnom, hogy ez egy külön műfaj a maga jellegzetességeivel, szerencsére reményeim szerint nekem csak ez a 3 stílus kell majd ha eljő a lagziszezon!
Még egyszer KÖSZ!
Nagyon köszönöm az idődet és a véleményezésedet is!
Minden szavával egyet kell értenem, viszont annak nagyon örülök, hogy találtál használatra érdemes produktumot, legalább ezzel tudom honorálni a segítségedet!
Illetve itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindenkit felhatalmazzak mindennemű esetlegesen arra érdemes megosztásaim bármilyen alkalmazására!
A stílusokat fülhallgatóval készítettem és a mély emelés ott nem is tűnt még fel, csak amikor próbából felvettem számítógépre akkor láttam az eq görbén, hogy 80 Hz nél van egy nagyon csúnya agresszív emelés a hangképen!
És azt is sejtem hogy miért, ugyanis a Microarranger satnya kis hangszórói még ezzel együtt is roppant mélyszegény megszólalást mutatnak...
Ezt majd bevetésnél a keverőn korrigálnom kell az biztos!
Az útmutatásaid alapján még reszelgetni fogok a stílusokon!
Be kell látnom, hogy ez egy külön műfaj a maga jellegzetességeivel, szerencsére reményeim szerint nekem csak ez a 3 stílus kell majd ha eljő a lagziszezon!
Még egyszer KÖSZ!
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Adatlap
Fajl neve: BLACK KIT.rar
Marka: KORG
Szeria: PA3X
Tartalom: Dob készlet
Stilus:
Leiras: Sampler dob
Sziasztok!
Használjátok egészséggel ezt a kis saját készítésű dobszettet!
Cserélgessétek ki pl. a gyári stílusokban a dobokat erre,kicsit más lesz a hangzás!
Üdv! Ata
Fajl neve: BLACK KIT.rar
Marka: KORG
Szeria: PA3X
Tartalom: Dob készlet
Stilus:
Leiras: Sampler dob
Sziasztok!
Használjátok egészséggel ezt a kis saját készítésű dobszettet!
Cserélgessétek ki pl. a gyári stílusokban a dobokat erre,kicsit más lesz a hangzás!
Üdv! Ata
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.