Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Yoczy
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa2xpro
Adott köszönetek: : 109 alkalommal
Kapott köszönetek: : 73 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28361Hozzászólás Yoczy
2014.10.05. 10:32

---Qgli--- írta: Itt még csak a Sampler rész jön ki. Innen hová kell menni?
Alul van négy fül, de az egyik sem a törlés, meg a jobb felső menuben is vannak, de ott sincs törlés.
Tehát akkor még1x ;)
Sound gomb után Record gomb megjelenik a sampler funkció.
Felül van olyan hogy Emty tehát a sampler hely most üres arra rákattintasz kiválasztod azt a hangmintát amit majd törölni szeretnél.
Mikor behozta a mintát akkor jobb felső sarokban lenyitod a fület és DELETE.
Felugrik egy ablak ami mgkérdezi hogy azon a sorszámon lévő azt a hangmintát szeretnéd e törölni(van még két avariáció de azzal most ne foglalkozz mert az hogy az egész dob hangot lehet törölni meg stb)
Ha megvagy leokézod.

Ha nem tudsz rákattintani arra a hangmintára amit szeretnél törölni (erről ha akarod majd máskor kifejtem hogy miért nem lehet) akkor mondjuk rákattintasz a felette lévőre vagy arra amelyikre rá lehet.
Ugyan úgy jobb felső fül Delete felugrik az ablak de itt már nem azt a sample hangmintát törlöd (nyilván mert nem azt akarod törölni) hanem kiválasztod a sorszámnál hogy melyik hangminta legyen mijelölve törlésre és Ok.

Ennyi remélem érthetően fogalmaztam. :777

xxxlacika
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa50
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 63 alkalommal

Hozzászólás: # 28561Hozzászólás xxxlacika
2014.10.12. 18:53

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok! Gyors kérdés! Hogyan lehet (ha egyáltalán lehet) a pc-met összekötni a Korg Pa50-emmel? Van egy bácsi, akinek a Roland EM25 szintijén ez anélkül működik, hogy bármit csinálna rajta. Nem kell előtte ide-oda manőverezni. Gondolom meg lehet csinálni az 50-esen is, csak ide-oda kell lépkedni. Neten meg nem találtam videót. Higgyétek el, kerestem itt a fórumon, de azt írja, hogy nincs találat midi kábelre. Pedig biztos volt már róla szó. Aki tud léci segítsen. Am az a szándékom, hogy a gépről a midi, szóljon a szintimen.
Köszi Laci

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 28576Hozzászólás Apelláta
2014.10.13. 08:38

Ez nem tejesen világos, hogy mire gondolsz.
Backing seq-ban megcsinált számot szeretnél mid-re konvertálni?
Vagy behívni a hangszer rendes seq-jába, további editálásra?

Mert ezeket meg lehet csinálni. Legalábbis az iX300-am tudta. Meg a Pa széria is.

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28577Hozzászólás Bubamara
2014.10.13. 10:12

A mentések között van egy midi file mentése opció, az pont erre szolgál. Az aktuálisan a szikiben lévő, szerkesztés alatt álló dalt menti mid formátumban.
Így nem kell minden esetben sng-ként betölteni, hhanem a player játsza direktben. Azonban az i2-nél ha jól emlékszemm nincs direkt player. ott minden dalt betöltés után lehet lejátszani. Mondjuk nem írtad, hogy abban akarod e használni.

Ehhez semmilyen pc-s progi nem kell, a hangszerben ott a program.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28583Hozzászólás Bubamara
2014.10.13. 15:54

Hú, ez nagyot koppant. :) a backing, igen, ott csak hivatkozások vannak. Nos ha lesz egy kis időm előszedem a szekrényből az i30-at csinálok egy rövid dalt a backing segítségével és megnézem, hogy mi is a módja. A hangszernek ezt a részét én sem igazán használtam ki, így most elbizonytalanítottál. Remélem át lehet valahogy préselni a seq..be a dalt, hogy kimentsük onnan.

Buba

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28593Hozzászólás Apelláta
2014.10.13. 23:56

Power és Buba!

Az i30 biztos, hogy tudni fogja, hisz az már az iX300 utáni széria, és én sokszor használtam ezen részét az iX300-amnál (sőt a Pa80 és Pa3-nál is). Csak már 13-14 éve eladtam a hangszert, és ilyen távlatból már nem emlékszem a menü lépésekre sajnos. A Pa szériánál meg egyszerű, mert ott szabadon lépkedek át a seq. módok között.

Egyébként a backing seq módban is van event edit, sőt az akkordváltások, var és fill váltások utólagos kozmetikázását is még azon belül érdemes korrigálni. Viszont újabb sávok hozzájátszását, meg copy, cut stb. szerkesztéseket már a seq módban célszerű elvégezni. Sőt, plusz sávokat csak ott lehet hozzátenni. Nagyon logikátlan lenne, ha az i3-ban teljesen el lenne szigetelve egymástól a két seq, és még át sem lehetne konvertálni a bsq-t mid-re.

Azt próbáltad, hogy backing seq módban csinálsz, vagy behívsz egy kész dalt, majd átlépsz song/(seq) módba, és, hogy akkor automatikusan behívja e oda? Mert onnan meg már ki tudnád save-vel menteni mid-ként.

Bosszant, hogy már abszolút nem emlékszek, hogy ment az i szériánál. :xx:

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28595Hozzászólás Apelláta
2014.10.14. 07:12

powersparc írta:A backing fájlok tuti hogy nem tölthetők a seq. részbe az i3-nál lemezről. Az célirányosan csak a backing seq. részbe megy.
Ne a seq-ba töltsd be lemezről a bsq fájlt, mert az tényleg nem fog menni, hanem a backing seq-ba, majd ezután nyisd meg a sima seq módot, hátha automatikusan átemeli oda, mint a Pa szériánál.
Bár nekem nagyon halványan úgy rémlik, hogy az iX300-nál még a backing seq módon belül előtte ki kellett menteni mid formátumba (ez a funkció a menük között megtalálható volt), és csak ezután, ezt a mid fájlt lehetett behívni a sima seq-ba. De azért próbáld ki azt is amit az első sorban írtam, mert hátha működik az is.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28606Hozzászólás Apelláta
2014.10.14. 11:57

Hát ez akkor bosszantó!!! :xx:
Persze vegyük figyelembe, hogy egy 93-as hangszerről beszélünk.
Igaz az i3 akkor sem a technikai paraméterével, hanem a megszólalásával, és a minőségével tűnt ki a konkurencia közül. A stílusok, hangszínek, variációk, de még talán a polifóniák számát tekintve is emlékeim szerint a Roland és a Yami páros jobban bővelkedett. De az i3 ettől függetlenül tekintélyparancsoló volt. Én még 95 környékén Pesten az akkori Korg márkaboltban (egy a Dunával párhuzamos utcában volt) próbáltam ki, majd ezt követően játszottam a Roland márkaboltban egy G800-on. A G800 komolyabbnak tűnt (mert egy legendás gép az is), de az i3 valamiért már akkor is jobban megfogott. Aztán mire már volt annyi pénzem, hogy Korg-om legyen, már jött az iX300 széria, így az lett belőle.
...na ezzel sem lettél előrébb. :PPP

Sajnos mivel a backing csak hivatkozások, mint az i széria arrangement-jei, vagy a Pa széria performance-ei is, így még az sem járható út, hogy egy újabb i szériás gép tulaját megkéred, hogy konvertálgassa át midivé, mert az alap stílusok és hangszínek nélkül halott ügy.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28608Hozzászólás Bubamara
2014.10.14. 17:05

Megnéztem i30-ban.

Felveszed a dalt, vagy dalrészletet.
Belépsz disk módba, legördülő menü jobb oldalán van 3 mentési mód
1. Save (ez alatt a szokásos módon save all, vagy stílus blokk gbl, vagy amit akarsz, (.ARR arrangement, .ARG arrangement global, .ARK arrangement keyboard set (mint 64 sts), .BSQ backing, .SNG song és Sty alapból all, de választható blockonként is egy legördülővel)
2. B.Seq to Std midi file, ez kimenti a backing dalt,
3. song to Std midi file. itt értelemszerűen a seq. songokat mented .mid-ként

Kép

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28609Hozzászólás Bubamara
2014.10.14. 17:13

Még annyi, hogy korábban volt i5S ill. i5M modulom. Ezek már tudták ezt a funkciót. Nem lehet, hogy egy későbbi os-ben már benne van az i2/3-hoz is? hiszen azok voltak a zászlóshajók. 2,5 x annyi-ba került mint egy i5. Igaz az i5 hozta magával a direct play tehát songplay funkciót is. abban már nem kell betölteni adalokat, hanem azonnal játsza lemezről. Még pedig bitang gyorsan. Valamikor nyáron, nyár elején volt nálam egy i5M akkor írtam is róla, hogy milyen tip-top kis masina a maga 1,5 kg tömegével.

Buba

Új hozzászólás