Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28341Hozzászólás Attila
2014.10.04. 09:20

Azt nem értem, hogyha annyira jó ez a Golden Ent., miért nincsen a piacon ? Egyetlen demó vagy bármi........, és az ára is nagy.

KlaviPro - 70ezer Ft. Az van. :)
- ennyiért már SD2-t is lehet venni

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28343Hozzászólás Asterix
2014.10.04. 09:42

Azért ne felejtsük el, hogy amikor a kártya minőségéről beszélünk, akkor egy 10 évvel ezelőtti hangszerhez és annak a belső hangszínparkjához hasonlítunk. Gyakorlatilag szerintem ez a Musikant hangszereknek az őse.
És hiába olyan jó az SD-2, de nagyon sok embert elriaszt az, hogy midizni kell. És azért egy midit néha beállítani eltart egy darabig, (bár modulnál nem olyan vészes a dolog). De itt minden egy hangszer volt, csak kaptál vele egy csomó extrát... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28345Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.04. 12:46

Két kérdés:
1,
Pa 800-ba be tudok tenni egy Wav hangot, amit ment a RAM memóriába, de hogy tudok törölni Wav hangot? ( Vannak olyanok, amiket régen beraktam, de nem tudtam akkor sem törölni. Mont meg már kellene a memória )
2,
Soundforge programmal hogy lehet levágni az alapzajt?

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28346Hozzászólás Bubamara
2014.10.04. 14:47

Asterix írta:zongorakártya és VIF3 nem volt benne? Én azt hittem, az is benne van ilyenkor.....
Előfordulhat, hogy 1-2 kereskedő gratis adott más bővítményt is a hangszerrel, de csak az mp3/CDRW az élite kiépítettség.

Az verte ki a biztosítékot nálam, amikor még az pa1xpro volt a zászlóshajó, hogy megvettem a legelső darabokból egyet 1.0 foscsomó systemmel, teljesen üresen, szívtam vele vagy 2 évet mire hangszer lett belőle az ára pedig 870.000.- volt + 50.000 mp3, 50.000 a latin, 35.000 vif3, 10.000.- RAM, mert akkor anyi volt az ára.
Aztán a kedvesek kiadták az élite verziót kb a 3.0 idejében benne az mp3 és a CDRW, amely akkor a maga 80.000 Ft-os árával (ez volt a legdrágább bővítő) az elérhetetlen tartozék kategóriába esett. Ja és mindezt megtetőzve egyes kereskedők 700.000.- ért adták az élite vasat.

Így mindjárt ért a hangszerem vagy 450.000.- Ft-ot vagy még annyit sem, mivel pont abban az időben valami csavarral Bulgáriából hordtak be 500-ért újakat.
Ne ez volt a legutolsó új hangszerem a KORG palettájából, de más gyártótól is.
Abban az időben megállás nélkül heti 4-5 este zenéltem, tehát termelt a hangszer, de 550-600 buktát 2 év alatt a gyomrom nem vett be. A gusztustalan eljárásról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag kísérleti nyulak voltunk az első széria vásárlói mind és egy kereskedelmi fogás miatt gyakorlatilag minket húztak le és tették értéktelenné hangszereinket.
Na ezt követően volt vagy 2 évig Yamahám, de a Tyros-t már használtan vettem.

Azóta CSAK HASZNÁLT, már bizonyított és megállapodott árú vasat veszek és sokkal boldogabb vagyok ezen az ösvényen.
:777

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28347Hozzászólás Bubamara
2014.10.04. 14:57

Attila írta:Azt nem értem, hogyha annyira jó ez a Golden Ent., miért nincsen a piacon ? Egyetlen demó vagy bármi........, és az ára is nagy.
Elég sok az apénz érte ez kétségtelen, legalább is itt keleten. a németnek biztosan nem az. Én is úgy gondolom, hogy a musikant elődje a dolog. :D
Valóban nem sok infót lehet találni róla, de ha megnézed a gyártó termékeit, másról sem nagyon van infó. Csomó hiánypótló dolgot gyárt. pl HD bővítéseket IDE csatoló nélküli hangszerekhez. Mint i3, is40, i5M stb. Igaz azokat is aranyárban adja. De ki kellett fejleszteni és kis darabszámban gyártani, így ez érthető. Nekem volt egy i40M modulom, amelyben az ő hd bővítőjük ketyegett. Hibátlanul. Saját systemet adnak a vashoz, hogy kezelje.
Attila írta:KlaviPro - 70ezer Ft. Az van. :)- ennyiért már SD2-t is lehet venni
Akinek zongorázni kell, a klavi a jobb választás, hiszen arra van kihegyezve, meggyőző, vastag realisztikus piano és epiano hangok.
Az Sd2 hangszerelésre van kitalálva. Jó a zongora hang benne, de közel sem annyira nem mint egy spec zongora modulban.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28348Hozzászólás Bubamara
2014.10.04. 15:01

A nem használt minták törölhetőek a beállításból.
Most nincs előszedve a pa1, hogy pontosan leírjam Neked a folyamatot, de ha nem sürgős a dolog, vagy más meg nem előz vele, majd segítek benne.

Azt nézd meg, hogy nehogy olyat törölj amit multipad, vagy hangszín esetleg set használ, csak már nem emlékszel rá, mert hiányos lesz miatta.

Buba

Yoczy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa2xpro
Adott köszönetek: : 109 alkalommal
Kapott köszönetek: : 73 alkalommal

Hozzászólás: # 28354Hozzászólás Yoczy
2014.10.05. 06:54

---Qgli--- írta: Pa 800-ba be tudok tenni egy Wav hangot, amit ment a RAM memóriába, de hogy tudok törölni Wav hangot? ( Vannak olyanok, amiket régen beraktam, de nem tudtam akkor sem törölni. Mont meg már kellene a memória )
Qgli,

Belemész a hangmintánkba. Sound- Record
Kiválasztod azt a hangmintát amit még enged törölni mondjuk a felette lévőt Menu-Delete .
Megjelenik egy kis ablak sorszámmal névvel hogy biztosan törölni szeretnéd-e az adott hangot.
Na most a sorszámra katt és a kerékkel kiválasztod azt a hangot amit törölni szeretnél és OK.
Remélem érthető volt.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28355Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.05. 07:52

powersparc írta:Apropó, jók lettek a cintányér minták?
Jók bizony. Köszönöm. Már annyi van hogy nem tudok választani.
Yoczy írta:Belemész a hangmintánkba. Sound- Record
Itt még csak a Sampler rész jön ki. Innen hová kell menni?
Alul van négy fül, de az egyik sem a törlés, meg a jobb felső menuben is vannak, de ott sincs törlés.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28356Hozzászólás Attila
2014.10.05. 08:16

Minimum háromszor írtam le részletesen itt a fórumon, még egyszer nem fogom !
Most rossznak tarthattok, nem baj. Ha lenne egy rendszer (mindig ezzel a rendszerezéssel jövök :pardon: ), ha mindenki tudná mit hol keressen, nem ismétlődne meg u.az a kérdés tízszer-hússzor.

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28360Hozzászólás Asterix
2014.10.05. 10:27

Bubamara írta:Az verte ki a biztosítékot nálam, amikor még az pa1xpro volt a zászlóshajó, hogy megvettem a legelső darabokból egyet 1.0 foscsomó systemmel, teljesen üresen, szívtam vele vagy 2 évet mire hangszer lett belőle az ára pedig 870.000.- volt + 50.000 mp3, 50.000 a latin, 35.000 vif3, 10.000.- RAM, mert akkor anyi volt az ára.
Aztán a kedvesek kiadták az élite verziót kb a 3.0 idejében benne az mp3 és a CDRW, amely akkor a maga 80.000 Ft-os árával (ez volt a legdrágább bővítő) az elérhetetlen tartozék kategóriába esett. Ja és mindezt megtetőzve egyes kereskedők 700.000.- ért adták az élite vasat. :777
Én 780e forintért vettem meg a Pa1x-et CD-vel, mp3-al VIF3-al memóriával és zongorakártyával. Utána 70e forintot fizettem a vokálért. Akkoriban az volt a menete a dolognak, hogy a kereskedő amikor nagyobb tételben vásárolt a Korg cégnél, kapott ajándékba valamilyen kiegészítőt. Így ajándékként szedte össze magának a hangszerkereskedő a teljes felszereltséget, mit utána nekem jutányosan eladott. Így várnom kellett, viszont olcsóbb volt. A vokál viszont nem a Korgé így azért fizetni kellett kp...

Új hozzászólás