|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Joe83
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Tisztelt zenész urak! Olyan kéréssel fordulok hozzátok,Ha valakinek Budapesten van a birtokáben Korg PA1X, PAX Pro hangszer, és nem bánná ha megvizuálnám közelebbről, kérem jelezze nekem privátban! Előre is köszönöm. Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
B.ssza meg, hisz nálam is van!Asterix írta:Nálam mindig van 3.5 Jack - 2 db 6.3 Jack kábel. Mára ez már kötelezővé vált a hangosítások és a bulik során is, ugyanis egyre többen telefonon, tableten hozzák a zenéket a műsorukhoz...
Hogy ez miért nem jutott eszembe?
Van 3,5 -> 2x6,3 sztereó, meg 3,5 -> 6,3 monósított is. Hisz én is a saját discman-emhez csináltam őket, meg már használtam mások laptopjának kihangosítására is.
Ráadásul két hete is használtam lagziban, mert az ifjú pár a nyitótáncához az általuk hozott CD-jükre táncolt. Nem hiszem el, hogy ez nem jutott eszembe, hogy a telefonoknak is van jack kimenete!!!
Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Mi lehet a problémája a Trinity-nek a következő jelenségek alapján:
- a kijelzőn nem rendszeresen, de néha egy vékony csík megjelenik keresztben
- az output L-R nem mindig sztereó, néha egy ki-be kapcsolástól megjavul
- olyannak tűnik, mintha nem lenne valamiért hangerő, teljesen fel kell tolni a potit, hogy szóljon
- tegnap bekapcsoltam, majd rendben fel is állt a rendszer, de a hangszer nem szólt, majd ki-be kapcsoltam és egyszer megjött a hang
Esetleg valaki tudnak valamilyen szervizt, vagy ha nem szerviz de olyat aki tudja mi a lehetséges baj.
Mi lehet a problémája a Trinity-nek a következő jelenségek alapján:
- a kijelzőn nem rendszeresen, de néha egy vékony csík megjelenik keresztben
- az output L-R nem mindig sztereó, néha egy ki-be kapcsolástól megjavul
- olyannak tűnik, mintha nem lenne valamiért hangerő, teljesen fel kell tolni a potit, hogy szóljon
- tegnap bekapcsoltam, majd rendben fel is állt a rendszer, de a hangszer nem szólt, majd ki-be kapcsoltam és egyszer megjött a hang
Esetleg valaki tudnak valamilyen szervizt, vagy ha nem szerviz de olyat aki tudja mi a lehetséges baj.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia,
Kapd le a hátlapot és a mainboard.ot az out/jack board-del összekötő kébelt húzd le a slottból kimeneti oldalon. majd tedd visza és ha a hiba megszünt a hanggal, egy vászonbetéres ragasztóval rögzítsd a kábelt kimozdulás ellen.
Feltettem egy képet pirosjelzéssel láttam el a csatlakozót.
Kapd le a hátlapot és a mainboard.ot az out/jack board-del összekötő kébelt húzd le a slottból kimeneti oldalon. majd tedd visza és ha a hiba megszünt a hanggal, egy vászonbetéres ragasztóval rögzítsd a kábelt kimozdulás ellen.
Feltettem egy képet pirosjelzéssel láttam el a csatlakozót.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Buba
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Szeptember 4. Győrben KorG pa3 lite bemutató lesz a hangszerdiszkontban.Azt mondták a srácok,hogy egy pa900-as pa3x házba bújtatva/6.5 oktávos klaviatúra,alu váz stb./Többet nem mondhattak el,de az egyész világon ezen a napon mutatjás be,és a youtube-ra is akkor teszik fel.üdv 
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Még mi a lóf@szt nem találnak ki
!
Hülyeségekkel foglalkoznak, ahelyett hogy csinálnának már valami okosságot.
Ez pont az a jelenség amit nemrég valamelyikünk megfogalmazott itt: - illog-villog-kaka-maka.
Hülyeségekkel foglalkoznak, ahelyett hogy csinálnának már valami okosságot.
Ez pont az a jelenség amit nemrég valamelyikünk megfogalmazott itt: - illog-villog-kaka-maka.
Atti
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Pontosan!
Bőven lenne mit reszelgetni a pa3-ason, mint helyette butított dolgokon sz....-nak!
Bőven lenne mit reszelgetni a pa3-ason, mint helyette butított dolgokon sz....-nak!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Sajna pont zenélek akkor,és nem tudok ott lenni,de várjuk ki.ujdonság nélkül még nem jött ki semmi!
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Akkor mégis csak igaz a hír, amit korábban kacsának vettünk?
Kíváncsi vagyok, hogy hova lövik be az árát, mert a Pa3X 61-el nagyon mellé lőttek (nem is fogy), hogy míg a 76-os 1 millióba, addig a 61-es 950 ezerbe kerül. Olyan 800-850 ezre ideálisabb ár lett volna érte. Hisz bár tudásra ugyan az mint a 76-os, de kevesebb billentyűzet, winyó hiány és nem dönthető a kijelző. Persze ezek nem mindenkinek fontosak, na de aki 950 ezret ki tud adni egy hangszerért, az már bolond lenne még 50 ezerrel többért nem megvenni az annál többet érő 76-ost.
Ennek az Lite változatnak is úgy 7-800 ezer körül lenne a piacképes ára, mivel a Pa900-as 560-ezerbe kerül. Ha az árát túl közel lövik be a Pa900-hoz, akkor azt kiölik vele, mert nem lesz piacképes. Egyébként ebbe én több fantáziát látok, mint a Pa3 61-be. Mert ha a Pa900-hoz hajaz tudásban, akkor kapunk egy igényes, masszív Pa3 76 fémházas kivitelű és billentyűzetű hangszert olyan hiányosságokkal, hogy nem lesz benne sampler felvevő, csak lejátszó, 9 helyett 4 effekt , nincs winyó, nem dönthető a kijelző és kevesebb kihelyezett slider. Viszont akár 2-300 ezerrel olcsóbban!
Persze ez csak elmélkedés, hisz sem az árat, sem a tudást nem tudjuk pontosan, de ezeket lehet sejteni. És ha ez nagyjából így lesz, és ha egy időben jelent volna meg a Pa3 76-al, akkor én erősen elgondolkodtam volna, hogy ezt válasszam, ne a 2-300 ezerrel drágább Pa3 76-ot. Mert a sampler felvevő sose fog hiányozni, a motoros kijelző sem vág hanyatt. A 9 helyett 4 effekt és a sliderek hiánya viselne meg legjobban, na de ezért adnák százezrekkel olcsóbban. Mivel én szeretem konyhakészre csinálni a repertoárt, még a sliderek hiányán is túltenném magam. Bulikban ritkán kényszerülök állítgatni. Mondjuk most jut eszembe, hogy ha a 4 Fill gombot ebből is kispórolják, na az már fájó lenne.
A belépő kategóriát szintén nem értem Korgéknál. Kihozták a Pa600-ast 300 ezerért, majd a Pa300-ast közel azonos tudással 60 ezerrel olcsóbban, ahelyett, hogy tettek volna bele monokróm kijelzőt, kivették volna az mp3-at, a teljes mélységű hangszínszerkesztőt - mely egyedülállóan csak a Korgokban van -, sequencert, stílusszerkesztőt - csak midi és stílus áthangszerelési funkciókat hagyták volna meg, mint az Audyában -, és adták volna még olcsóbban. Így azokat is a márkához tudták volna csalogatni, akiknek bejön a Korg minőségi hangzása, de nincs szükségük ezekre a számukra csak hókuszpókuszokra. Gondolok itt az idősebb generációs zenészekre, kiket már a technikai tudás nem érdekel, csak a jó hangzás, és csak zenélni szeretnének a hangszerükön. Vagy a kezdő billentyűsökre, kik egyből nem akarnak több százezret hangszerre áldozni. Ezek kénytelenek megvenni a Casiokat, és sokuk biztos nem a hangjuk végett, mert fülük nekik is van.
Kíváncsi leszek a Lite megjelenésére, hogy mennyire írtam netán baromságokat vele kapcsolatosan.
Kíváncsi vagyok, hogy hova lövik be az árát, mert a Pa3X 61-el nagyon mellé lőttek (nem is fogy), hogy míg a 76-os 1 millióba, addig a 61-es 950 ezerbe kerül. Olyan 800-850 ezre ideálisabb ár lett volna érte. Hisz bár tudásra ugyan az mint a 76-os, de kevesebb billentyűzet, winyó hiány és nem dönthető a kijelző. Persze ezek nem mindenkinek fontosak, na de aki 950 ezret ki tud adni egy hangszerért, az már bolond lenne még 50 ezerrel többért nem megvenni az annál többet érő 76-ost.
Ennek az Lite változatnak is úgy 7-800 ezer körül lenne a piacképes ára, mivel a Pa900-as 560-ezerbe kerül. Ha az árát túl közel lövik be a Pa900-hoz, akkor azt kiölik vele, mert nem lesz piacképes. Egyébként ebbe én több fantáziát látok, mint a Pa3 61-be. Mert ha a Pa900-hoz hajaz tudásban, akkor kapunk egy igényes, masszív Pa3 76 fémházas kivitelű és billentyűzetű hangszert olyan hiányosságokkal, hogy nem lesz benne sampler felvevő, csak lejátszó, 9 helyett 4 effekt , nincs winyó, nem dönthető a kijelző és kevesebb kihelyezett slider. Viszont akár 2-300 ezerrel olcsóbban!
Persze ez csak elmélkedés, hisz sem az árat, sem a tudást nem tudjuk pontosan, de ezeket lehet sejteni. És ha ez nagyjából így lesz, és ha egy időben jelent volna meg a Pa3 76-al, akkor én erősen elgondolkodtam volna, hogy ezt válasszam, ne a 2-300 ezerrel drágább Pa3 76-ot. Mert a sampler felvevő sose fog hiányozni, a motoros kijelző sem vág hanyatt. A 9 helyett 4 effekt és a sliderek hiánya viselne meg legjobban, na de ezért adnák százezrekkel olcsóbban. Mivel én szeretem konyhakészre csinálni a repertoárt, még a sliderek hiányán is túltenném magam. Bulikban ritkán kényszerülök állítgatni. Mondjuk most jut eszembe, hogy ha a 4 Fill gombot ebből is kispórolják, na az már fájó lenne.
A belépő kategóriát szintén nem értem Korgéknál. Kihozták a Pa600-ast 300 ezerért, majd a Pa300-ast közel azonos tudással 60 ezerrel olcsóbban, ahelyett, hogy tettek volna bele monokróm kijelzőt, kivették volna az mp3-at, a teljes mélységű hangszínszerkesztőt - mely egyedülállóan csak a Korgokban van -, sequencert, stílusszerkesztőt - csak midi és stílus áthangszerelési funkciókat hagyták volna meg, mint az Audyában -, és adták volna még olcsóbban. Így azokat is a márkához tudták volna csalogatni, akiknek bejön a Korg minőségi hangzása, de nincs szükségük ezekre a számukra csak hókuszpókuszokra. Gondolok itt az idősebb generációs zenészekre, kiket már a technikai tudás nem érdekel, csak a jó hangzás, és csak zenélni szeretnének a hangszerükön. Vagy a kezdő billentyűsökre, kik egyből nem akarnak több százezret hangszerre áldozni. Ezek kénytelenek megvenni a Casiokat, és sokuk biztos nem a hangjuk végett, mert fülük nekik is van.
Kíváncsi leszek a Lite megjelenésére, hogy mennyire írtam netán baromságokat vele kapcsolatosan.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Amikor "megjósoltam" a Pa300-at, a reakció az volt itt a fórumon, hogy "mi értelme lenne ?" Amikor pár hónapja említést tettem erről a Lite-ről, kamunak hitték többen. De a lényeg nem ezen van, hanem amikor azt mondtam, hogy a "Fekete démon" (és perzse a Musikant
) még pár évig talpon marad és nekünk kell felnőni hozzá.
Az én megítélésem szerint a Pa szériából hangszernek nevezhető a 80-as, 1x, 1xpro, 2xpro és a 3xpro. A többi csak "hangszer-gyanús". Bocsánat, de ez a helyzet. Ha valaki nem ért egyet ezzel, nem baj. Elnézést kérek !
Ennek a sok ilyen-olyan variáns mutáns "génmanipulált kütyüknek" nem látom értelmét ! Azt is felfogom, hogy kell olcsóbb kategória, meg kisebb tudású billentő, de mondjátok meg, miért nem lehetne inkább egyet vagy kettőt kiadni, azt viszont jó minőségben. - Tudom a választ........ , és bocsánat, nem is folytatom.
Illetve még csak annyit, hogy a hirdető tele van Pa 300, 500, 600, 900.........még a 400-ast hiányolom
........ Na miért ? Mert olcsó húsnak híg a leve 
Az én megítélésem szerint a Pa szériából hangszernek nevezhető a 80-as, 1x, 1xpro, 2xpro és a 3xpro. A többi csak "hangszer-gyanús". Bocsánat, de ez a helyzet. Ha valaki nem ért egyet ezzel, nem baj. Elnézést kérek !
Ennek a sok ilyen-olyan variáns mutáns "génmanipulált kütyüknek" nem látom értelmét ! Azt is felfogom, hogy kell olcsóbb kategória, meg kisebb tudású billentő, de mondjátok meg, miért nem lehetne inkább egyet vagy kettőt kiadni, azt viszont jó minőségben. - Tudom a választ........ , és bocsánat, nem is folytatom.
Atti