Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

xxxlacika
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa50
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 63 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 26440Hozzászólás xxxlacika
2014.08.06. 13:28

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok megint! Bocs hogy ennyit írok, de szeretnék fejlődni nagyon, ezért írok ilyen sokat. Még lenne egy kérdésem, Azt írtátok, hogy midit tudok szerkeszteni a Pa50-en. Ha pl. hangszert cserélek, akkor, meg tudom, oldani, hogy legközelebb ne kelljen kicserélnem? tehát el tudom menteni úgy a midit, hogy az én hangszereim szóljanak? köszi Laci

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 26455Hozzászólás Apelláta
2014.08.07. 13:58

xxxlacika írta:Igazság szerint nem kell nekem yamaha dobszett, de úgy hallottam, hogy azok valahogy hangzásilag jobbak. De azért keresgéle még.
Hát az arrangeres hangszereknél pont a dobhangok a Yamik legnagyobb gyenge pontjai. Ez már évek-évtizedek óta így van. Ezért ezt ne sajnáld. És most nem a samplingelt dobmintákra gondolok, hanem a gyáriakra.
xxxlacika írta:A midit mivel nem tudom elmenteni,folgyton cserélgetni kell a hangszereket, ha mást akarok. Meg lehet oldani, hogy ne kelljen? Szintin belül? ha kívül akkor mivel?
Erre írtam már, hogy komplett sequencer-t (midi szerkesztőt) tartalmaz a Pa50-is. Mindent át tudsz hangszerelni, paraméterezni, szerkeszteni, amiket azután el is tudsz menteni floppyra, ha meg SD kártyás a szintid, akkor meg arra.

Ahhoz, hogy a szerkesztéseidet el tudd menteni, a számot előtte be kell tölteni a szinti sequencerébe, mert csak az ott végzett módosítások menthetőek el! Ha csak simán, lejátszás alatt szerkesztesz valamit, azt nem tudod elmenteni! És még az is fontos, hogy amit be akarsz tölteni szerkesztésre, az előtte ne legyen az 1-es lejátszóba betöltve, mert különben nem tudsz menteni.

-A seq. módba a "SONG" gomb megnyomásával jutsz.
-Majd a képernyőn a „Load” feliratot válaszd.
-Ezután a képernyőn válaszd ki a floppyról, vagy SD kártyáról szerkeszteni kívánt midifájlt.
-Majd a képernyő alatti valamelyik „F1/2/3/4” gombot nyomd meg. Amelyik a „Load”-ot jelenti. (fejből írom, ezért nem emlékszem rá, hogy melyik)
-Ekkor a szinti szerkesztőjébe betöltődik a szerkesztendő szám.
-Ezután ott átszerkeszthetsz mindent. Hangszereket cserélhetsz, hangerőket, effekteket, panorámákat, oktávot, transzponálást, burkológörbéket, vágási és rezonanciafrekiket állíthatsz. Sőt, részleteket törölhetsz, kivághatsz, másolhatsz és hozzá játszhatsz a mididhez. Szóval mindent. Ezekhez a funkciókhoz a képernyő jobb oldalánál lévő „Page+/-„ gombokkal, és a képernyő alján lévő „F1/2/3/4” gombokkal jutsz.
-Ez a Pa50/60/80 sajátossága, hogy a módosításokat ne a szám lejátszása alatt, hanem mikor „stop”-pal megállítod a zenét, akkor végezd el. Miután elvégezted a változtatást, utána már elindíthatod, hogy meghallgasd az eredményt.
-Miután minden változtatással végeztél, a számot kimentheted a floppyra/SD kártyára.
-Nyomd meg a képernyő bal oldalánál lévő „Menu” gombot.
-Válaszd a képernyőn a „Save” feliratot.
-Majd eldöntheted, hogy a meglévő fájlt írod felül - akkor a meglévő fájl nevet választod ki -, vagy egy új fájlként mented el. Ilyenkor a „New song” feliratot kell átnevezned.
-Ezután az „F1/2/3/4” gombok közül a „Save”ra rányomsz.
-Lehet, hogy megfogja kérdezni, hogy „Biztosan menteni akarod –e?”, ilyenkor egy „Enter” gombot kell nyomni. De erre nem biztos, hogy szükség lesz, már nem emlékszem.
-És ezzel ki is mentetted a módosított midifájlt. :yahoo:

Amúgy van neked magyar használatid? Mert abban a szerkesztési funkciók oldalról-oldalra le vannak írva.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 26457Hozzászólás Apelláta
2014.08.07. 14:01

Ilyenkor hol van a sok volt/jelenlegi Pa50/60/80 tulaj?
Persze nem érhet rá mindig mindenki. Na de mindig mindenki?
:unknown:

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 26460Hozzászólás Apelláta
2014.08.07. 14:31

xxxlacika írta:Sziasztok megint! Bocs hogy ennyit írok, de szeretnék fejlődni nagyon, ezért írok ilyen sokat. Még lenne egy kérdésem, Azt írtátok, hogy midit tudok szerkeszteni a Pa50-en. Ha pl. hangszert cserélek, akkor, meg tudom, oldani, hogy legközelebb ne kelljen kicserélnem? tehát el tudom menteni úgy a midit, hogy az én hangszereim szóljanak? köszi Laci
A midi fájl nem egy audió fájl, mint egy zenei CD - amit ha bármilyen lejátszóba beteszel, ugyan úgy fog szólni -, hanem egy program fájl. Ha egy midifájlt elindítasz, akkor azzal egy program kezd el futni, ami különböző vezérlő parancsokat tartalmaz a hangszered felé, hogy mikor melyik és hány hang szólaljon meg az adott hangszered hangszínbankjából, és azok milyen hangerővel, hangmagassággal, hosszúsággal stb. Így szólaltat meg egy komplett számot.
Mivel a különböző hangszereknek más a hangszínbankja (máshogy szólnak a benne lévő minták), ezért ezek a midifájl programok minden szintit máshogy fognak megszólaltatni. A Pa50-re behangszerelt midik csak másik Pa50/60/80-on szólnak ugyan úgy. De ha már a te hangszereden nem csak gyári hangszínek vannak, hanem vannak benne csinált user hangszínek is, és ezekből is használtál a midiszerkesztéskor, akkor a másik Pa50/60/80 esetén is ezeket a hangszíneket is át kell töltened azokba, ha azt akarod, hogy azokban is ugyan úgy szóljon.

xxxlacika
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa50
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 63 alkalommal

Hozzászólás: # 26468Hozzászólás xxxlacika
2014.08.07. 16:33

Sziasztok Zenészek! Először is szeretném megköszönni Apellátának a fejtágítást. Nagyon jó olyan közösségben lenni, ahol segítenek a másiknak. Rossz, hogy én nem tudok még hozzászólni dolgokhoz, de higgyétek el, hogy nagyon szeretnék én is, de egyelőre én még csak ifjú padavan vagyok hozzátok képest. Azt hiszem rájöttem erre a mid to mp3 dologra. Erősítsetek meg benne, hogy elég egy Sonar vagy Fl studio és ott a megfelelő vsti -plugint kell beilleszteni, hogy onnan vegye a hangszereket a midi (vagy külön hangszereket az egyes csatornák, ahogy én jónak látom) Nos....néztem videót és úgy gondolom, hogy a Sonar elég egyszerű ilyen szempontból. (import-vst hangszerek kiválasztása- kis szerkesztés-mentés) Remélem legalábbis. Azt szeretném még megtudni, hogy ti milyen vst-t használtok? A Sonarban van az alap TTS-1 azt hiszem. De szerintem ennél vannak jobbak is. Van olyan vsti, ami tartalmazza ezeket a hangszereket? mert jó lenne egy, a hangszerek nagy csoportját összefogó vsti-t párosítani a csatornákkal...vagy külön kell minden csatornához egy plugin? Ti melyiket használjátok előszeretettel? köszönöm a válaszokat Laci

Csabi89
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: KORG PA2X PRO
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapott köszönetek: : 8 alkalommal

Hozzászólás: # 26475Hozzászólás Csabi89
2014.08.08. 17:11

Sziasztok!
HELP!Korg Pa2x pro-m van...Ma bekapcsoltam és azt veszem észre, hogy ha megy a style ill. a song play akkor az Acc1 Acc2 ... lehalkul ,de nem némul el teljesen,amint elindítom a stylt vagy a song-ot visszaerősödiik a hangja...
Valaki tudna segíteni?
Köszi: Csabi

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 26476Hozzászólás viskib
2014.08.08. 17:25

Valaki akinek van PA50-től felfelé hangszere tudna segíteni olyan dologban hogy fel venni nekem belőle, az egyik dance dobnak a
Lábdob, taps, pergő, cinek samplerezéshez kellene vagy valaki tud olyat akinek meg van audio-mintában külön külön? :roll:

Ricsike

Csabi89
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: KORG PA2X PRO
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapott köszönetek: : 8 alkalommal

Hozzászólás: # 26479Hozzászólás Csabi89
2014.08.08. 19:21

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Hy! Megoldódott a problémám,ha valaki ilyennel találkozik akkor a voice processor setub -ban a Talk be volt kapcsolva...

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 26480Hozzászólás slyer
2014.08.08. 20:32

Ricsike!
Megjött a nyári mikulás,hozott neked valamit PA3x-ről!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 26484Hozzászólás viskib
2014.08.09. 17:55

:D über király vagy slyer T2-re szeretnék egy korg dance kitet csinálni az Underground stilt szertném 1:1 be leutánozni :)

Ricsike

Új hozzászólás