Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

kissata
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 24067Hozzászólás kissata
2014.04.23. 19:42

A PA600-ban nincs mp3 felvevő,csak lejátszó!

galico
Újonc
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Szintetizátor, harmonika

Hozzászólás: # 24071Hozzászólás galico
2014.04.24. 01:23

Üdvözlet Mindenkinek!
Siker, a Shift és Record gomb együttes lenyomására de csak a Sequencer billentyű bekapcsolásakor. Itt van végre az áhított táblázat. A song record oldal!De csak így működik!Ezért hiába nyomogattam más esetekben.

Az USB viszont még nem működik. Song gombnál csak a "KORG DISK" jelenik meg. A pendrájvot nem kell a korggal formatálni? A media lenyomásakor alul van az USB gomb.Erre feljön Korg Disk Connection. Alatta Disable Enable. Az enable lenyomásakor The volume label Korg Disk cannot be renamed. Alul a menüsor:Load,Save,Copy,Delete,Format,Utility,USB.
Pusztán ezért a kérdés.
A Roland és a Casio csak az Ő általa formatált perifériát fogadta el. Az ismertető 90 oldalas sem az USB-st ismerteti, hanem a már meglevőekből választ.

Jó éjt.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 24072Hozzászólás Apelláta
2014.04.24. 08:54

Szervusz Galico!

A Korg nem igényel saját formátumú formatálást pendrive esetében. A sima PC-s formatálást el kell, hogy fogadja. Ha jól emlékszem FAT32 formátumot. És én még nem tapasztaltam, és nem is hallottam arról, hogy a Korgok válogatósak lennének a pendrive méretére, típusára. Ez a Yamikra jellemző inkább. Azt mondod, hogy a penen fent vannak a fájlok, amit a számítógép rendesen lát és kezel, a szinti meg ennek ellenére nem?

Lehet, hogy tisztában vagy vele, de azért leírom:
A "Media" gomb fájlkezelésre szolgál, megnyomását követően tudsz fájlokat, könyvtárakat áthelyezni, másolni, törölni, átnevezni a penen és a hangszer belső memóriáján, vagy között.
A "Song Play" módban pedig le tudod játszani a mid és mp3 fájlokat az Attila és Vili által előzőleg leírt módszer szerint.
"Sequencer" módban pedig szerkeszteni, feljátszani tudod a midit. Illetve itt éred el a Quick Record, más néven Backing Sequence felvételi lehetőséget is.

Már írták ketten is, hogy a Pa600 nem vesz fel mp3-at. Akkor most mi az igazság? Nekem nem 600-asom van, így nem tudom leellenőrizni.
Az érdekes számomra, ha Pa600-nál csak sequencer módban működik a Shift+Record. Akkor hogy játszol fel stílussal egy számot mp3-ba rögzítve?
Nem lehet, hogy te a Quick Record, más néven Backing Sequence-el kevered az mp3 felvételi lehetőséget? Mert a kettő nem ugyan az.

Üdv.: Apelláta

galico
Újonc

Hozzászólás: # 24079Hozzászólás galico
2014.04.24. 19:29

Üdvözletem!

Kissata azt írja, hogy a 600-ason nincs mp3 felvevő csak lejátszó.
Tisztelt apelláta. A 600-asnak:"www.korgpa.com/support/.../pa600/pa600-manuals.html" itt találtam az angol nyelvű írásait.
Lévén az angol tudás sajna nem áll rendelkezésemre ézért csak a tapasztalt dolgokról tudok írni. Anno nekem az orosz és a latin volt az idegen nyelv.És egy kis humort ha szabad - akkormég azt mondták: a gyerekből vagy pap lesz vagy párttitkár.
A gyári lemezén van egy USB midi driver. ez gondolom a pc-hez kell. A MÉDIA részben is a "Korg Diskk" jelenik meg. A másik korgos fórumon is olvasgattam "korg.hu. Ott írták a MÉDIA részt feltöltésre. Most már több pennel is próbálkoztam. Ki-be, ki-be. Ahogy Atila írta.Semmi.Illetve korg-disk.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24084Hozzászólás Attila
2014.04.25. 09:06

Még mindig nem értem pontosan mit is szeretnél ???

Ha a hátsó panel USB portján nem látja a szinti az adathordozót, az baj :!:
Ha többet is megpróbáltál és nem megy, az már BIBI :cry2: Lehet, hogy szervízt igényel.

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 24087Hozzászólás Apelláta
2014.04.25. 10:02

Ha a PC látja azokat a pendrive-okat, és olvas/ír is rá, amiket próbáltál már a hangszerbe is bedugni, ami viszont nem látta őket, akkor ott valami gubancnak kell lennie a hangszeren belül.
Lehet érdemes lenne egy szervizt meglátogatni a hangszerrel.

Üdv.: Apelláta

galico
Újonc

Hozzászólás: # 24096Hozzászólás galico
2014.04.25. 16:21

Üdvözletem Mindenkinek!

Köszönöm ismételten, hogy idegekkel kibírtátok kissé hihetetlennek hangzó és akár máshova sorolható dolgaimat. Megint az asszonynak van igaza! "Kell neked használt cucc?". Hát igen ,de ez olyan szép és jókat írtak róla. Itt tudtam az kis hangszeremre ráfizetéssel cserélni. :dash2:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24097Hozzászólás Attila
2014.04.25. 16:51

Ezért jó megnézni alaposan mielőtt az ember vesz valamit, habár még úgy is megtörténik a beláthatatlan baj. Na de ha téged ez vigasztal, nekem a vadi új, garanciás pa8oo is beadta a mattot és megölt vaegy tucat idegszálamat :lol:
Ezeken a dolgokon még lehet segíteni, ne edd magad :!: Orvosolható !
:777

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 24133Hozzászólás ---Qgli---
2014.04.26. 10:48

Attila írta:nekem a vadi új, garanciás pa8oo is beadta a mattot
Mi volt a baja???

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 24135Hozzászólás ---Qgli---
2014.04.26. 10:51

Nekem is van vele gondom:
1-2 óra zenélés után már forró a midi csatlakozó! Beszéltem már Bubával is ( meg a szervízzel is ), hogy ő is tapasztalta, de nekem nagyon nem tetszik.

Új hozzászólás