Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

kissata
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23981Hozzászólás kissata
2014.04.17. 19:28

Sziasztok! Ha jól emlékszem a Pa600 nem rendelkezik mp3 felvételi lehetőséggel!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23988Hozzászólás Attila
2014.04.17. 20:20

Kissata, ezért mellékeltem a video tutoriált :!: , nézz bele te is !
- van lehetőség

Minden pa szériánál így müködik Api. ;)
- és müködik, müködnie kell Galico

Atti

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24055Hozzászólás Attila
2014.04.22. 13:02

Bárány", ha csak ezért vagy itt, rosszul választottál !
Ha pedig érdekel a zenész-élet, az ezzel kapcsolatos témák, a társaság, a beszélgetések, .........és természetesen az anyag ami itt van, olvasd el a szabályzatot, írj egy rendes bemutatkozót, legyél tevékeny és minden rendben lesz. :)
Sok sikert !

Mehet a kukába :777

Atti

galico
Újonc
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Szintetizátor, harmonika

Hozzászólás: # 24057Hozzászólás galico
2014.04.22. 20:14

Ismételten üdvözletem minden zenésznek!

Köszönöm a sok jótanácsot. A yutn én is megtaláltam a leckéket. A shiftet nem kell lenyomni a recorddal. Anélkül is megjelenik a felvételi oldal az általam megírt négy választási lehetőséggel.
A gondom változatlanul, hogy pendrájvról szeretnék betölteni midit vagy MP 3-at. A videón láttam mit nyom le az oktató. Nálam csak a sequencer vagy a soundból csak a (korg disk) érhető el. Az USB nem áll mellé.
Használtan vettem a szintit. Lehet, hogy állítani kell valahol rajta? Állítólag itt minden cinizmus nélkül segítenek egymásnak a kollégák. Mindent senki sem tudhat.
Egyébként a Shiftes feésorolást szivesen venném. A fordítások néha tévútra vihetik az embert. Én szótárazom az angolt és volt, hogy az ütemvonalat tuskónak lehetett értelmezni.

Minden jóindulatú segítséget - legyen bármilyen primitív - ennél fogva megköszönök.

Köszönet posting.php?mode=reply&f=12&t=14&sid=78 ... 6a5958671d#

galico
Újonc

Hozzászólás: # 24058Hozzászólás galico
2014.04.22. 20:17

Kedves Attila!
Lévén én a fórumhoz nem régen csatlakoztam, nem tudom a feltöltésed hol lehet megnézni?

Köszi

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24061Hozzászólás Attila
2014.04.22. 21:00

Galico, elnezest, hogy nincsen ekezetem, de azert probalok ujra segiteni neked. Remelem megerted. Shift nelkul a Record gombnak egeszen mas szerepe van. itt valoban negy lehetoseged van ( a stilusszerkesztobe lepsz be), espedig
1) szerkeszteni egy mar meglevo stilust
2) egy uj stilust szerkeszteni
3) egy Padot szerkeszteni
4) egy meglevo Padot felulirni
Neked nem ez kell a felvetelhez, hanem az amit mondtam (es fogadd el !), Shift + Record.
A kijelzon megjelenik a Start, ramesz es indul a vetel. Ugyanitt allitod meg Stop-al. A felvetel vegen nevet adsz a szerzemenyednek es elmented az adathordozora.
Lejatszashoz Song gomb, a kijelzon ramesz az elso vagy a masodik negyzetre, ahol behivod a lejatszani kivant dalt, majd a kijelzo alatt inditod a Play gombbal. Arra figyelj, hogy a Potmeter kozepen alljon (ez azert szukseg, hogy mindket oldalon elinditott lejatszonak hangja legyen) ! Ha ballra van tolva, csak a bal oldalon behivott dal fog megszolalni, es forditva.
A kijelzo bal also sarkaban van egy kis nyilacska. Ha arra ramesz, meg kellene jelenjen neked az adathordozo neve is a Korg sajat lemezen kivul. Ha ez nem tortenik meg, lehet hibas az adathordozod. Probald kihuzni a Sticket es ujra visszahelyezni. Ha igy sem latja, probalj egy masikat ! Mukodnie kell !
:777

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 24062Hozzászólás Apelláta
2014.04.23. 08:06

Kedves Galico!

Visszaolvastam az elmúlt napokban írt mind három hozzászólásodat, melyben megfogalmazod a problémádat. Szerintem le kellene tisztázni mit is szeretnél, mert nekem már nem igazán világos. (nem cinizmusból, hanem segítségnyújtás végett kérdezem)

- Először azt írtad, hogy mp3-at szeretnél felvinni. Ebből mi arra következtettünk, hogy mp3 felvételt szeretnél készíteni a játékodról.
Erre szolgál Attila által írt Shift+Record lehetőség.

- Most meg azt írod, hogy pendrive-ról szeretnél mp3-at és midit betölteni. Ez mit jelent? Lejátszatni szeretnéd a hangszerrel őket, mert akkor meg az Attila által írt Song gombos eljárást kövesd. Vagy szó szerint betölteni szeretnéd őket szerkesztésre. Mert azt csak a midivel tudod megtenni a Sequencer módban.

- Még az is felmerült bennem, hogy nem e arra gondoltál, hogy az mp3-akat és a midiket a pendrive-ról beakarod tölteni a hangszerbe tárolás végett, és onnan lejátszatni, hogy ne keljen mindig pendrive-ot használnod. Erre nincs mód, mert a Pa600-ba nincs belső winchester, a hangszer belső SSD memóriája meg nem médiafájlok tárolására van. Tehát ezeket a fájlokat mindig a pendrive-on kell tárolnod, és onnan lejátszatnod.

:?:

Üdv.: Apelláta

galico
Újonc

Hozzászólás: # 24064Hozzászólás galico
2014.04.23. 11:49

Üdv!
Valóban igazad van, mert az első levelemben nem írtam konkrétan meg mit is szeretnék. A felvitel sok mindent jelenthet. Casio WK 3500-asom volt és kislemezről ott lehetett felvinni a szinti memóriájába midi dalokat. Az MP 3-at nem kezelte. Ezeket a dalokat vissza lehetett bármikor játszani. Most már kezdem kapizsgálni, hogy ennek a szintinek nincs belső lemeze? A Casio után volt 2 hónapig egy Roland GW8. Ott is fel lehetett vinni dalokat a szinti memóriájába. Az MP 3-at már kezelte. Itt nagyon tetszett, hogy egyes sávokat le lehet állítani. Így pl az éneket.
Tettem kísérletet arra, hogy az USB-ről beolvassak valamit. Vagy midit vagy MP3-at. 16 gigás a pendrájv amivel szeretnék dolgozni. Egyáltalán ezt tudja a szintetizátor olvasni? Ha igen akkor az USB portom gyanúsan csendben van. Load vagy save feliratot eddig egy mezőbe sem találtam. Az angol nyelvű leírásban a 170 oldalon tárgyalja az USB kb.
Csak megköszönni tudom a segítségeteket. A videókat nézegetem a jutubon. 7 lecke van fenn amit találtam. A kb:320 oldalas használati tartalomjegyzékét feleségemmel átnéztük és kiírtunk egyes oldalszámokat amit a google fordítójával lassan fordítgatok. Esetleg ha billentyűkombinációt valaki írna a shifttel akkor látnám, hogy a shiftem jól működik. ezt előre megköszönöm. Persze ami igazi lenne egy olyan lehetőség ha valaki megmutatna egy-két dolgot. Nejem perlekedett velem a használt készülékért. Nem hiszem, hogy baja lenne inkább énnekem a hozzáértésem hiányos. Hát minden apró segítséget ezért fogadok el és megköszönök. Attila kb 700 km-re lakik hozzám. Neki is köszönöm a türelmét. Kicsit restellem is a dolgot, hogy lefoglalom az oldalt, de szeretném megismerni a szintit. Csodálatos hangszer. A zenét én is szeretem különben nem vívnék a megismeréséért. PL: Nem tudom hogyan lehet dobpergést összehozni? stb....stb
Most az usb a legfontosabb. A kivitt dal pedig teljesen midegy milyen formátumú, mert vannak a konverterek.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 24065Hozzászólás ---Qgli---
2014.04.23. 16:10

galico írta:Kicsit restellem is a dolgot, hogy lefoglalom az oldalt,
Ne restelld! Ezért van az oldal....

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 24066Hozzászólás vili2105
2014.04.23. 18:12

galico írta:Üdv!

Tettem kísérletet arra, hogy az USB-ről beolvassak valamit. Vagy midit vagy MP3-at. 16 gigás a pendrájv amivel szeretnék dolgozni. Egyáltalán ezt tudja a szintetizátor olvasni? Ha igen akkor az USB portom gyanúsan csendben van.
Szia! Szerintem bármekkora pendriveot kezel. midit mp3-mat úgy tudsz lejátszani, hogy bal oldalon megnyomod a song play gombot, a songnál a kijelzőt megérinted, bal oldalon lent lehet választan a belső ssd, és az usb között. kiválasztod, és a kijelző alatti play gombbal elindítod. Transzponálható( szerintem nem a legjobb minőségben), tempó állítható rajta.

Shift szerintem biztos jó, de ha ki akarod próbálni tartsd lenyomva, és pl. nyomd le az assign. switch 1 gombot (bal oldal), és ha bedob a menübe a funkció kiválasztásához, akkor jó.

Apelláta írta:Kedves Galico!

- Még az is felmerült bennem, hogy nem e arra gondoltál, hogy az mp3-akat és a midiket a pendrive-ról beakarod tölteni a hangszerbe tárolás végett, és onnan lejátszatni, hogy ne keljen mindig pendrive-ot használnod. Erre nincs mód, mert a Pa600-ba nincs belső winchester, a hangszer belső SSD memóriája meg nem médiafájlok tárolására van. Tehát ezeket a fájlokat mindig a pendrive-on kell tárolnod, és onnan lejátszatnod.

:?:
Tárolhatsz rajta bármit, csak férjen el az 1 gb-on.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás