Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20351Hozzászólás Attila
2014.01.05. 18:51

A Korg sty-hangsz. feltőlt. topikban felraktam őket.
A helyzet az, hogy hozzájuk kell matatni rendesen ahhoz, hogy más hangszeren jól szóljanak. Én a 2-eskére próbáltam párat összehozni, sok meló volt vele.
Talán a Rolandhoz még jobban megy mint a Yamihoz.

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 20360Hozzászólás Asterix
2014.01.05. 20:19

A Party bankból a Hossa, és a Happy Beat, a Volkmusik bankból a Tiroler polka, Italian polka 2, és a Film special bankból a Polonaese, és a Kasatschok stílusokat használom mulatósokra legtöbbet, illetve Cigany1, vagy van akinél Asterix néven van elmentve cigányzenekari stílus, még azt használom.
Ezekből áll össze a mulatós pakkom, ehhez kapcsolom az adott stílustól függően, hogy dob, basszus, vagy ritmus gitár jön a padról. (De van úgy, hogy 4 pad szól a stílus mellett, igaz, hogy akkor a stílus eléggé ki van "herélve.")
De ezen kívül rengeteg jól használható stílus van a gépben, amiknek a neve teljesen idegen és baromira jól használható.
Pl: az Almát eszem dalt TV Thema 2 stílussal játszom a Film special bankból.
Ezért mondom, hogy érdemes végighallgatni a stílusokat, mert a név önmagában néha nem sokat jelent.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 20366Hozzászólás Apelláta
2014.01.06. 00:26

Az én gépemben is benne vannak a Musikant stílusok egy ideje. Hála neked Asterix. :D Érdekes, hogy a Musikant stílusainál alapból sokkal hangosabbra van keverve a basszus, mint a sima Pa3-nál. Nagyon sok jó stílus van köztük még úgy is, hogy nagyon sok PAD hiányos, de azért utómunkát igényelnek.

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20370Hozzászólás Attila
2014.01.06. 08:51

Bármelyik "Fekete Démonba" be lehet tenni Atti, hála a Korgnak ;)
- sőt, most már a pa6oo, - pa9oo-ast is
Bravo Korg

Atti

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 20382Hozzászólás kissata
2014.01.06. 12:44

Sziasztok!
A mic adaptive kikapcsolás most már nálam is mentődik,miután megváltoztatom az értékeket,szóval ez így rendben van,valamit előzőleg én nem csináltam jól!
A "song melody mute" funkció továbbra sem működik,miután betöltöttem Asterix GLOBAL SETUP-ját.Egyébiránt a 4-es sáv kikapcsolása a song play setup mentésben, a további betöltött dalokra is kiterjeszthető,úgyhogy nem egy vészes ez a történet.
Asterix!
Ha már MUSICANT stílusmentésről volt szó,felvetődött bennem egy kérdés,miszerint ki lehet-e menteni a plusz hangokat,/multisample-ket/,amik a hangszeredben vannak,gondolom ezt a KORG nem volt hülye és levédte,vagy nem?
Egyébként az első bulija (szilveszter) meg volt a hangszernek,és enyhén szólva túléltük,mindenki tök normálisan bulizott,nem volt konfetti eső sem,úgyhogy rendben volt minden,jó buli volt!

Üdv,és BÚÉK Mindenkinek!

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 20385Hozzászólás Asterix
2014.01.06. 16:16

kissata írta:A "song melody mute" funkció továbbra sem működik,miután betöltöttem Asterix GLOBAL SETUP-ját.
Látod a 3-as kapcsolónál a Song Melody Mute funkciót hozzárendelve és nem csinál semmit???
ki lehet-e menteni a plusz hangokat,/multisample-ket/,amik a hangszeredben vannak?
3 db user hangszínem van összesen, ami hordoz sample mintákat. Ezek a bekiabálásokra korlátozódnak szinte. Ezt megtalálod a mentésem 1-2-3 helyén.
Egyébként nincs 1 darab mintával sem több a Musikantban, mint a tiétekben. Tehát elvileg paraméterenként át lehet másolni az összes hangszínt a fekete hangszerbe, csak nem lehet arra a memóriahelyre tenni, ahol nekem vannak, mivel írni csak a user hangszíneket lehet és nekem nem ott van az az 500 hangszín... ;)

szcsabi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 32 alkalommal

Hozzászólás: # 20388Hozzászólás szcsabi
2014.01.06. 16:43

Sziasutok. Néhány hete vettem egy korg pa 900-ast. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Azt írja a gépkönyve olvassa az sf2 és a triton, trinity hangszineket. Én addig jutottam el, hogy a hangminták és a loop pontok betöltődnek. Csak ennyi valóban a kompatibilitás? Milyen hangszineket tudnék beolvasni? Ha valaki tudna segiteni nagyon megköszönném.

Boldog új évet kivánok mindenkinek!

Üdv: Csaba
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szcsabi 2014.01.06. 16:47-kor.

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 20393Hozzászólás kissata
2014.01.06. 17:47

A GLOBAL SETUP mentésednél nálam mind a három assign kapcsoló off állású,valamint a song 4-es sáv némítva van,akármilyen songot hívunk be.Kapcsolgatni nem lehet ki/be a némítást továbbra sem a dallamsávon.
Hát ez van! :unknown:
Kösz a segítőszándékot Asterix!

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 20394Hozzászólás Asterix
2014.01.06. 17:57

Akkor ez a feketének a hibája. A musikantnál megy. Majd hétvégén teszek fel videót róla...

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20395Hozzászólás Attila
2014.01.06. 18:07

Szcsabi, nagyon jó dolog ez az sf2 beolvasás. Ezt egyik sem tudja, csak a pa9oo.
Ez azt jelenti, hogy Awave Studioban sf2 formátumban mented az átalakított mintáidat és tovább a hangszerben tudsz dolgozni velük. Nagyszerű dolog !

A Triton bankokat feltettem ide a forumra. Vissza kellene keresned a feltőltésekben. Ha nem találod, írj majd ! Segítek. (- vagy köszönd meg a rendszernek) - akinek füle van, hallja meg !
Bocsi ez nem neked szól. :777

Atti

Új hozzászólás