|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
kissata
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Szia Asterix!
Ki van választva a SONG PLAY Preference-ben mondjuk a 4-es track Song Melody Track-nek,majd Assignable switch3 kapcsolóhoz kiválasztom a song melody track mute-t,ezt követöen hiába nyomom meg az assignable switch3 kapcsolót dal lejátszáskor,nem némítja a 4-es track-et.Próbáltam más funkciót hozzárendelni,azokkal működik.
Az a röhej az ambient doboknál,hogy némi hangszerkesztéssel,eszement hangzást tudna produkálni,csak valahogy a KORG ezt nem csinálta "konyhakészre",de,hogy miért?
LiveNetwork!
Tökéletes gép nincs,ez van ezt kell szeretnünk.Még mindig nincs teljesen kiforrva ez a PA3x történet!
Ki van választva a SONG PLAY Preference-ben mondjuk a 4-es track Song Melody Track-nek,majd Assignable switch3 kapcsolóhoz kiválasztom a song melody track mute-t,ezt követöen hiába nyomom meg az assignable switch3 kapcsolót dal lejátszáskor,nem némítja a 4-es track-et.Próbáltam más funkciót hozzárendelni,azokkal működik.
Az a röhej az ambient doboknál,hogy némi hangszerkesztéssel,eszement hangzást tudna produkálni,csak valahogy a KORG ezt nem csinálta "konyhakészre",de,hogy miért?
LiveNetwork!
Tökéletes gép nincs,ez van ezt kell szeretnünk.Még mindig nincs teljesen kiforrva ez a PA3x történet!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Valamit rosszul csinálsz. A 3-as gomb a 4-es sávot némítja nálam. Alapból off-ra állítottam, de ki-be kapcsolgat, ha nyomkodom.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia!
Kékkel szerepelnek a válaszaim.
Kékkel szerepelnek a válaszaim.
kissata írta:Sziasztok!
Nos bűvölöm az új Pa3x-et,finoman szólva azért vannak még hibák,néhány példa:
- MIDI Song Event List-ben hosszabb szerkesztésnél fagyás (Látod B.Bazsi nem csak a G70-en probléma még ez!)
Én nem tapasztalom. Nekem a megvételkor fent lévő szofttal fagyott esetenként szerkesztés közben, de nem csak event editnél. De a következő szofttól ez már megszűnt.
- SONG SEQUENCER módban SOLO track funkció van,amikor nem működik
Ezt én nem szoktam használni, de most leteszteltem jó párszor, és működik minden üzemmódban.
- Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak pl. a 3-as esetében: OFF
Ezt a módot sem szoktam használni, mert nálam a midikből eleve kiveszem a szóló sávot. De most leteszteltem egy szólós midivel, és tényleg igazad van. Bármelyik kapcsolóra állítom a melody track mute funkciót, az hatástalan a midire. Még akkor is , ha a preferencesben átállítom a 4-esről másik sávra a melody tracket. Viszont minden más mute funkció működik a kapcsolóknál (stílus sávjainál, dob/basszus sávoknál, mp3 vocalnál), csak a song melody nem. Ez valóban hiba! Bár engem nem zavar, mert nem érint. Amúgy meg nem is értem nagyon a létjogosúltságát, mert trackenként ott vannak a mute gombok, azzal is csak egy gombnyomás az egész. Persze ennyi pénzért akkor is jogos a felháborodás.
- Nem hiba ugyan,de hiányolom a PA600 után a hangoknál illetve stílusoknál a copy-paste-delete funkciót a jobb felső legördülő menü-ből
Ezt én is hiányolom. Bár a funkció hiánya áthidalható, de nagyon hasznos lenne a Pa3-ba is. Nem is értem, hogy ilyen alap funkciót, hogy hagyhattak ki.
Üdv.: Apelláta
-
kissata
- VIP
Köszi a reagálásokat srácok!
Teljesen igazat adok mindenkinek,nálam a leglényegesebb beállításokat már eszközöltem,ez pedig a splittelt hangszínek a bal kéz basszerral.Stílust vagy MIDI-t inkább a buli vége felé használunk,én azt mondom néhányat el lehet "sütni" egy buliban,ha a hangulat vagy egy kérés úgy kívánja.
Apropó szilveszteri buli!
Kicsit féltem a hangszert a konfetti esőktől,van valami védelmi módszer erre,vagy nem kell túlságosan aggódni emiatt?
Teljesen igazat adok mindenkinek,nálam a leglényegesebb beállításokat már eszközöltem,ez pedig a splittelt hangszínek a bal kéz basszerral.Stílust vagy MIDI-t inkább a buli vége felé használunk,én azt mondom néhányat el lehet "sütni" egy buliban,ha a hangulat vagy egy kérés úgy kívánja.
Kicsit féltem a hangszert a konfetti esőktől,van valami védelmi módszer erre,vagy nem kell túlságosan aggódni emiatt?
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Szúnyog háló , vagy 4 erős ventilátor a háttérben ami vissza fújja a kuncsaftra a szemeteket.kissata írta:Köszi a reagálásokat srácok!
Amúgy szerintem nincs védelem. A rántott hús szaga és a kis papír izék mindig megtalálják a gépet.
Hoppá: Birka kordon a zenészek elé?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Én megvizsgálnám melyik softtal fagyogat!
Bizony az 1 millás gép is képes megfagyni! De általában vagy hibás szoft, vagy anyag miatt!
AMbiente dobokkal óvatosan kell bánni,de ha kihasználod akkor sokkal élőbb mint bármely más dob benne! AZért nem konyhakész, mert akkor hogy szabod egyénre? A Korgnak ez a konyha kész, neked nem..No? PAdhelyzet...
LifeNetworkTeam!
Fogadkozni lehet, de akkor majd azt veszed észre otthon fogsz ülni, vagy apróért fogsz alkudozni, hogy hívjanak és szórakoztasd a népet! Ne haragudj meg de én meg egy hangot sem vagyok leütni ilyen No roxa félékből...De nem is kell aki ezt szereti, mert annak bőven elég ha eléneklem... De abban is biztos vagyok, aki kézből elkeni,sem lesz tőlem nagyobb zenész azzal a pár akkordjával és a továbbra is semmitmondó zenével!
Bizony az 1 millás gép is képes megfagyni! De általában vagy hibás szoft, vagy anyag miatt!
AMbiente dobokkal óvatosan kell bánni,de ha kihasználod akkor sokkal élőbb mint bármely más dob benne! AZért nem konyhakész, mert akkor hogy szabod egyénre? A Korgnak ez a konyha kész, neked nem..No? PAdhelyzet...
LifeNetworkTeam!
Fogadkozni lehet, de akkor majd azt veszed észre otthon fogsz ülni, vagy apróért fogsz alkudozni, hogy hívjanak és szórakoztasd a népet! Ne haragudj meg de én meg egy hangot sem vagyok leütni ilyen No roxa félékből...De nem is kell aki ezt szereti, mert annak bőven elég ha eléneklem... De abban is biztos vagyok, aki kézből elkeni,sem lesz tőlem nagyobb zenész azzal a pár akkordjával és a továbbra is semmitmondó zenével!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
kissata
- VIP
Szia Zeneboy!
Az Ambient dobok igazi gyöngyszemek,de ez csak annak az, aki tüzetesebben meghallgatja részleteiben,sokan azonban biztosan elsiklanak felette amikor behívják egy stílusba dobkészlet csere gyanánt.Alapból ütősebbet várna az ember,mondjuk olyat mint pl. a Dynamix Drums,főleg ebben a kategóriában.Semmi gond, percek alatt orvosolható a probléma,de ez alapból "gagyi" hatást vált ki.
Speciel én szeretek szerkesztgetni és ezért is csipázom a KORG-ot,de ezzel nagyon sokan nem így vannak,nekik az Ambient dobok csalódást jelenthetnek.
Az Ambient dobok igazi gyöngyszemek,de ez csak annak az, aki tüzetesebben meghallgatja részleteiben,sokan azonban biztosan elsiklanak felette amikor behívják egy stílusba dobkészlet csere gyanánt.Alapból ütősebbet várna az ember,mondjuk olyat mint pl. a Dynamix Drums,főleg ebben a kategóriában.Semmi gond, percek alatt orvosolható a probléma,de ez alapból "gagyi" hatást vált ki.
Speciel én szeretek szerkesztgetni és ezért is csipázom a KORG-ot,de ezzel nagyon sokan nem így vannak,nekik az Ambient dobok csalódást jelenthetnek.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Song Play módról beszélünk, igaz?Apelláta írta:- Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak
A tegnapi buli után már nem akartam szilveszterig elővenni a hangszert, de kénytelen voltam.
Ez a funkció tökéletesen működik. Nálam a 2-es kapcsolón a dob és basszus mód, 3-as kapcsolón a Melody Mute van. A melódia track a 4-re van állítva. Kapcsolásra ki és bekapcsolja a 4-es sávot. És kikapcsolásnál nem kell újra beírni, mert nem áll vissza alaphelyzetbe.
Amikor beállítottad a kapcsolókat, zárd le a lakatot. (lehet, hogy enélkül is működik, de én lezártam, mert mindig ezt a beállítást használom.) Eztán Write Global Song Play Setup. Ha ez meg van, akkor be kell hívni az 1/1-es performance-ot stílussal, majd az egészet ide visszamenteni. Ezek után működnie kell. Sok sikert a beállításhoz.
(Ez op rendszer független, mert már az 1.0 is így működött.
-
kissata
- VIP
Asterix!
Köszi a segítőszándékot,de ezeket mind végigpróbáltam már,és ahogy Apelláta is konstatálta,ez itt valóban hiba.
Lehet,hogy az 1.60 op.rendszeren még működött a történet, a legújabb 1.62.-nél meg már nem!Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Üdv! Attila
Köszi a segítőszándékot,de ezeket mind végigpróbáltam már,és ahogy Apelláta is konstatálta,ez itt valóban hiba.
Lehet,hogy az 1.60 op.rendszeren még működött a történet, a legújabb 1.62.-nél meg már nem!Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Üdv! Attila
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat: