|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Pa 600
Tud úgy szólni mint egy Simuna.... Az biztos.
Nekem főleg a mulatós stílusokkal van bajom. Némelyik olyan borzalmas, és egyszerűen nem bírok szebbet kihozni belőle, csak ha teljesen újra szerkesztem az egészet.
De ugyan ezek a stílusok Yamaha gépen meg bitang jók. Igaz ugyan ez ez a helyzet fordítva is. Meg van a Tűzmadarak stílusban, ami a Korg -on fenomenális. A yamahán meg egy nagy moraj az egész.
Szóval a lényeg mindig ugyan az. Ha jót akar az ember akkor bizony programozni kell rendesen.
Nekem főleg a mulatós stílusokkal van bajom. Némelyik olyan borzalmas, és egyszerűen nem bírok szebbet kihozni belőle, csak ha teljesen újra szerkesztem az egészet.
De ugyan ezek a stílusok Yamaha gépen meg bitang jók. Igaz ugyan ez ez a helyzet fordítva is. Meg van a Tűzmadarak stílusban, ami a Korg -on fenomenális. A yamahán meg egy nagy moraj az egész.
Szóval a lényeg mindig ugyan az. Ha jót akar az ember akkor bizony programozni kell rendesen.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Akkor elárulom, hogy a Pa3 is 1 perc alatt boot-ol be. Még üres sampling-tárral is.
Akksi nélkül, vagy 5-6-7 napi hálózati csatlakozás nélkül pedig még több.
Akkor amelyik PA 3 -ast nekem mutatták valami érthetetlen rendszer lehetett rajta, mert KB 15 másodperc alatt használható volt a gép.
A tulaj azt mondta, hogy ha 72 órán belül vissza dugja a hálózatra, akkor ezt az időt tartja is szépen. PA3X oriental gépe volt.
Nem mondanám ha nem látom a saját szememmel. Ezek mellett az én PA 600 -am, fél évnek tűnik.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Abban a Pa3x-ben akkor semmi nem volt. A Musikant is sokáig tölt. Teljesen kikapcsolt állapotból 4 perc 15 másodperc, stand by állapotból 1 perc 15 másodperc a betöltési ideje az én műsorommal...

- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Lenne egy ide vonatkozó ne teljesen költői kérdésem. Nem lehet, hogy az a pa3x flesh memóriával volt bővítve, aztán nem kell betöltenie a hangmintákat, mert nem felejt?
Létezik ilyen memó lásd T4 bővítő csak mocskosul drága.
Nem néztem utána a dolognak, de a 256-os bővítő nem flash kártya a korghoz? mert az ára azt sugalná. sima RAM-nak túl drága.
Nem néztem utána a dolognak, de a 256-os bővítő nem flash kártya a korghoz? mert az ára azt sugalná. sima RAM-nak túl drága.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Azért van a hangszerben az akkumulátor, hogy az állandóan táp alatt tartsa a memóriáját, így elvileg nem felejt anélkül sem.
A szűz Pa600 55 másodperc alatt kapcsolt be. Most töltöttem fel cuccal Csámpai Karcsi bácsinak.
Mit csináltam rosszul? A pendriveot látta, hogy beledugtam, de nem volt hajlandó semmit beolvasni rála, vagy csak egyáltalán látni a pendriveot. Számítógépről usb-n simán átvitte a dolgokat.
A szűz Pa600 55 másodperc alatt kapcsolt be. Most töltöttem fel cuccal Csámpai Karcsi bácsinak.
Mit csináltam rosszul? A pendriveot látta, hogy beledugtam, de nem volt hajlandó semmit beolvasni rála, vagy csak egyáltalán látni a pendriveot. Számítógépről usb-n simán átvitte a dolgokat.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Megmondom őszintén nem tudom mi volt benne, de tényleg a saját szememmel láttam hogy töredéknyi idő alatt elindult mint a 600 -as.Bubamara írta:Lenne egy ide vonatkozó ne teljesen költői kérdésem. Nem lehet, hogy az a pa3x flesh memóriával volt bővítve, aztán nem kell betöltenie a hangmintákat, mert nem felejt?
Amúgy szerintem tök független hogy mi minden van a gépen. Nekem ugyan annyi idő alatt indult el tisztán is mint most teli pakolva. A rárakott dolgokat nem kell betöltenie, azok ott vannak és kész. Csak az oprendszer, és a faktory adatokat tölti mindig be. """" Loading Factory """ ki is írja. Minden mást csak akkor babrál ha kivan választva.
//// Szerintem \\\\
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Hasonló gondom volt vele nekem is. Bekapcsoláskor MENÜ és EXIT gombokat egyszerre nyomva tartva, be jön egy szerviz menü. Ott formázva lett a pendrive, és azóta simán megy.Asterix írta:Azért van a hangszerben az akkumulátor, hogy az állandóan táp alatt tartsa a memóriáját, így elvileg nem felejt anélkül sem.
-
vesanyi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa-600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok
Segitséget kérnék most vettem meg a hangszert betettem a memokártyát és nem látja van-e valami gomb beállitás amit bekell esetleg kapcsolnom hozzá ? A kártya jó próbáltam más fajtával is remélem tudtok segiteni .Előre is köszi.
Mod. Adatlapot csak feltöltéskor használj!
Segitséget kérnék most vettem meg a hangszert betettem a memokártyát és nem látja van-e valami gomb beállitás amit bekell esetleg kapcsolnom hozzá ? A kártya jó próbáltam más fajtával is remélem tudtok segiteni .Előre is köszi.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Konkrétan milyen kártyát nem lát? A fenekében lévő SD kártyát? Mert az csak szerviz célokat szolgál, és a Musicant frissítéshez. Meg még amit majd kitalálnak. De felhasználói adatokat nem olvas be onnét. Csak USB vagy belső tárhelyről.
-
vesanyi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa-600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Igen igen onnan hátulról oda tettem be pedig elvileg menni-e kéne gondolkoztam lehet hogy azért mert nem tettem fel az uj op rendszert? Még nem nagyon ismerem a hangszert korábban pa-80-assal dolgoztam hasonlo de mégis más azért bénázok. De akkor mért nem tettek nagyon memót belülre nekem valami 1. akármennyi Gb van benne szerintem igy meg béna hogy nem bűvithető memókártyával csak usbével